Як я експериментував із часовими sound cues у мобільному аудіоплеєрі
Я роблю невеликий мобільний аудіоплеєр і останнім часом тестував одну нішеву UX-ідею: не просто відтворювати музику або локальні аудіофайли, а додавати короткі звукові сигнали за правилами.
Початковий сценарій був дуже простий: під час пробіжки музика продовжує грати, але кожні 5, 10 або 15 хвилин поверх неї з’являється короткий звук, який користувач обирає сам. Це може бути звичайний ефект або навіть власний записаний голос.
Цікаво, що в такому сценарії звук працює не як системне повідомлення і не як звичайний таймер. Він більше схожий на маленький ментальний checkpoint: користувач не дістає телефон, не дивиться на годинник, не перемикає трек, але отримує короткий сигнал, що один відрізок уже пройдено.
З боку продукту для мене тут було кілька питань:
1. Як зробити такі правила зрозумілими, щоб аудіоплеєр не перетворився на складний трекер тренувань.
2. Як не зламати базовий сценарій відтворення музики.
3. Як показати різницю між правилами для одного треку, плейлиста і повторення.
4. Як не зробити цю функцію нав’язливою, бо для більшості користувачів музика все одно має залишатися головним сценарієм.
Для тесту я використав цей підхід у SItB MusicPlayer: музика продовжує грати, а користувацькі sound cues можуть з’являтися у вибрані проміжки часу. Біг — лише один приклад такого сценарію. Теоретично це може бути корисно і для мовного shadowing, довгих лекцій, домашніх тренувань або будь-якого повторюваного аудіо.
Мені цікаво, як би ви підходили до такої UX-задачі в мобільному застосунку.
Чи має сенс вбудовувати подібні часові audio cues прямо в плеєр, чи краще залишити це таймерам, smartwatch та push-нотифікаціям?
І якщо робити це всередині плеєра, як би ви спростили налаштування, щоб функція не виглядала перевантаженою?
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів