Який безкоштовний ШІ найкращий для аналітика у 2026

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Всім привіт, мене звати Віталій Стукін, я світчер з маркетингу в аналітику і сьогодні я хотів би поговорити про вибір безкоштовного ШІ, який допоможе з вирішенням задач, з якими зазвичай стикається Data/Product/Marketing аналітик.

Але для початку, кілька дисклеймерів:

1. Все, що я напишу далі, актуально лише на дату написання цієї статті і може в майбутньому змінитися, тому не соромтеся пропонувати свої варіанти в коментарях, щоб інші могли використовувати найбільш актуальні рішення.
  2. В цій статті я розглядаю виключно безкоштовні версії ШІ, доступні кожному (не лише, наприклад, студентам).
  3. Частина моїх аргументів буде спиратися на відчуття, оскільки точну інформацію наприклад по тим же лімітам знайти важко, навіть за допомогою ШІ.

На написання цієї статті і взагалі думок про зміну свого основного ШІ, яким > 3.5 років був ChatGPT мене підштовхнув мій невдалий перформанс на офлайн дні SKELAR Analytics Intensive, де нам треба було вирішити кейсове завдання за обмежений час. За кілька тижнів до цього, на одній з лекцій про аналітику (не з інтенсиву) я почув про такий інструмент як Antigravity, який позиціонувався як безкоштовний агент — альтернатива Claude, Cursor тощо. Встановивши і майже не протестувавши його, під час вирішення кейсу я зтикнувся з непрохідними лімітами, через що все завдання довелося робити майже з нуля старим перевіреним «чатом», що коштувало мені дорогоцінного часу і шансу проходження далі у відборі.

Саме це змотивувало мене дослідити поточний ринок ШІ і спробувати знайти найкраще рішення.

Актуальність пошуку саме безкоштовного ШІ пояснюється тим, що:

1. Згідно з опитуванням Gradus Research, що було проведене навесні 2026, з 85% українців, що використовують ШІ, лише 6% мають платну підписку:
    • Так, я розумію, що сьогодні використанням ШІ можна вважати навіть звичайний запит в гуглі, бо на нього за замовчуванням дає відповідь в тому числі і ШІ-шка.
    • Так, я розумію, що відсоток людей з платною підпискою в IT-шці значно вищий, можливо навіть на порядок, але він точно не 100%.
    • Для додаткового порівняння можемо взяти один з найпопулярніших сервісів в Україні — YouTube, аудиторія якого > 20 мільйонів (більше половини інтернет-користувачів з України). Так-от, підпискою YouTube Premium користується лише приблизно 14%, при тому що в найгіршому випадку (не студентська/сімейна) її ціна — 2.5$. Дефолтна ж ціна найдешевшої підписки на ШІ у більшості випадків у 8 разів вища — 20$.
  2. Особливо гостро це питання стоїть для тих, хто не має роботи, має недостатній дохід або ж тільки навчається і по об’єктивним та/або суб’єктивним причинам користується саме безкоштовними версіями ШІ.
  3. Давайте не забувати, що ШІ покращується кожного дня і зараз безкоштовні моделі, можуть робити те, що раніше не могли навіть найдорожчі платні версії. Для цікавості — нижче графік з прикладами того, через який час після виходу нової платної моделі її обганяла безкоштовна версія від того ж провайдера:

Як бачимо час для зрівняння/обгону безкоштовною версією платної коливається від 2 місяців до 1.3 року. Важко сказати, чи буде цей час в майбутньому скорочуватися чи навпаки збільшуватися, але як мінімум цей процес присутній.

Погнали)

Для початку — трохи зануримося в історію. Ще зі старту використання LLM у вже далекому грудні 2022 я віддавав перевагу ChatGPT, бо по відчуттях він був найрозумнішим в плані написання коду. Я пробував використовувати Gemini восени 2023 (тоді він ще називався Bard, що як на мене звучить краще), але на той момент він видавав дуже короткі відповіді, і сам стиль його тексту був доволі простим. В цей же період додався Perplexity, а з початку 2025 — його Pro версія, але він використовувався лише для написання університетських робіт, бо для них важливо посилатися на джерела, з чим він справляється найкраще.

Тому мій вибір ШІ саме для аналітичних задач залишався незмінним аж до травня 2026, хоч впродовж цього часу я інколи ловив себе на думці, що ChatGPT — це така собі скляна гармата — стріляє (вирішує задачі) добре, але швидко ламається (ліміти основної моделі).

Давайте зупинимося тут детальніше, щоб зрозуміти — в чому саме проблема ChatGPT:

1. Якщо в будь-який момент розмови ви додасте в чат хоча б 1 файл/фото — після лімітів основної моделі чат повністю зупиниться до їх скидання.
  2. Якщо ви вже вперлися в ліміти і продовжуєте розмову з простішою моделлю — доєднати файли неможливо.

Як же тоді передати інформацію з файлів/фото, з якими зазвичай працюють аналітики

1. Короткі текстові файли — проблем немає, просто копіюємо текст.
  2. Довгі таблиці на мільйони рядків — тут треба трохи запаритись — описати назви колонок, типи даних і які значення присутні, але в цілому не критично.
  3. Графіки — основна проблема. Тут варіанти два:
    • Додавати окремий код з текстовим та числовим описом графіку
    • Якщо ж графік важко піддається точному опису цифрами (наприклад має багато точок або складну форму) — доведеться витрачати час, щоб спробувати якомога точніше описати його словами (цим я колись займався під час виконання тестового). Погодьтеся — це дуже неефективно, особливо враховуючи наскільки для бізнесу важливо отримати відповідь на запитання якомога швидше (в ідеалі — зараз, ще краще — «на вчора»). І саме це, як на мене — привід перейти з ChatGPT на щось інше.

Як будемо шукати заміну

Перше, з чим треба визначитись при пошуку нового ШІ — критерії. Я вивів для себе наступні:

1. Безкоштовність.
  2. Якщо закінчується ліміт основної моделі — чат НЕ зупиняється і його можна продовжити з простішою моделлю.
  3. Якомога більше просунута основна і запасна модель (контекстне вікно та метрики ефективності).
  4. Оскільки кейс я робив в VS Code, для мене було важливо, щоб в обраній ШІ-шці була можливість інтеграції з ним. Це дозволило б зекономити час, який потрібен на світч між веб-версією ШІ та самим VS Code, якщо ми наприклад виконуємо завдання за допомогою Python в ipynb файлі. Знайти безкоштовного безлімітного агента, який буде все робити сам, а мені лишатиметься лише підтверджувати кроки — я не сподівався з самого початку.
  5. Можливість змінювати напрям вирішення задачі залежно від відповіді, розуміння контексту (думаю зараз це вже база для кожного ШІ, але на всяк випадок додав і цю вимогу).
  6. Звісно окремо прописав, що шукаю найкращий ШІ для роботи аналітиком і описав стек інструментів, з якими працюю найчастіше (SQL, Tableau, Python).

Скормивши ці запити ChatGPT, Gemini та Perplexity Deep Research, я спочатку отримав відповіді на кшталт Cursor Student Pro та GitHub Copilot Student. Але окрім того, що вони обидва лише для студентів, у Cursor серед доступних країн України взагалі немає, а Copilot призупинив нові реєстрації з 20 квітня 2026. Врешті-решт, всі 3 моделі прийшли до єдиної відповіді:

VS Code + розширення Continue.dev + Gemini API

Але в цього варіанту є одна критична проблема — стабільність роботи. На друге-третє повідомлення в чат я отримую помилку 503 — сервера перевантажені. При чому виявилось, що з цим стикаються навіть платні юзери, ба більше, підписка від цієї проблеми не рятує.

Також не забувайте будь ласка, особливо при активній роботі з ШІ, що деякою інформацією, в моєму випадку API ключами, з ним ділитися НЕ можна, бо я при підключенні Gemini в Continue.dev вирішив уточнити чи все я зробив правильно і з повною впевненістю скопіював весь конфіг включно з API ключем, на що ШІ мені чемно відповів:

Перш за все — твій API ключ видно у повідомленні, його треба негайно анулювати.

І хоч того разу я нічим не ризикував, така помилка може дорого коштувати, особливо якщо ви та/або ШІ одразу її не помітите.

Отже, Gemini API нам не підходить, що робити далі? Альтернативи — веб-версія Gemini або інші моделі в Continue.dev

Але насправді у другого варіанту є свої нюанси:

1. Інших моделей дуже багато (сотні) — і знайти серед них найкращу важко.
  2. Навіть якщо ти знайдеш її і додаш вручну — час від часу доведеться їх оновлювати.
  3. А тепер додайте до цього те, що моделей має бути мінімум 2 — 1 потужніша але з лімітами, 2 — слабша, але умовно безлімітна.
  4. Інтерфейс Continue.dev менш зручний, особливо в плані додавання файлів.
  5. Через API є нюанси з запам’ятовуванням фото в контексті чату, а знайти модель, яка підтримуватиме перегляд фото — ще те завдання.

Тому наразі я зупинився саме на веб-версії Gemini.

Які плюси я отримав в порівнянні з ChatGPT:

1. Більші ліміти по файлам та фото. Не знайшов точної інфи наскільки вони великі, але по відчуттям точно більші. Плюс у Gemini перегляд фото (але чомусь НЕ csv файлів, що трохи дивно) підтримує навіть найпростіша модель (знову привіт ChatGPT).
  2. Можливість вибору моделі залежно від складності завдання — у ChatGPT за замовчуванням спочатку йде найкраща модель, а після лімітів — запасна. У Gemini ти можеш обирати одразу з трьох в будь-який момент.
  3. Можливість вибору рівня мислення — стандартний або розширений. Так, у ChatGPT є thinking, deep research і web search, але deep research точно має суворі ліміти, та й взагалі жодним з цих інструментів я не користувався, бо вони були розташовані якось окремо в інтерфейсі.
  4. Gems (кастомні інструкції) — дізнався про них лише нещодавно на тому ж аналітичному інтенсиві. Так, вони є і у ChatGPT, але в безкоштовній версії ти можеш використовувати лише кастомки інших користувачів, що не дає змоги повністю підлаштувати їх під себе.

Тепер про результати на практиці:

1. Одного разу в мене було завдання створити дашборд в Tableau і одним з показників там був ROAS_90D, який за допомогою фільтру у вигляді calculated field мені треба було обрізати по даті, щоб він показував коректні значення. ChatGPT не зміг дати мені нормальну відповідь за 7 промптів. Gemini впорався з першого.
  2. Основним бенчмарком я взяв те саме зафейлене кейсове завдання і порівняв — за скільки промптів я зможу його вирішити повністю:
    • Під час івенту, в тому числі через новизну завдання, стрес, обмежений час тощо з ChatGPT мені знадобилося більше 80(!) промтпів — 83 якщо бути точним.
    • Спроба з Gemini з налаштованим під аналітичне дослідження Gems в спокійній обстановці — 17 промптів — майже в 5 разів менше.
    • Спроба з ChatGPT з кастомкою Data Analysis & Report AI🌍 (вона видалася в пошуку першою і наче одна з найбільш популярних) — 13 промптів — виходить він краще?

Ні, бо диявол завжди в деталях:

1. В перших блоках коду ChatGPT некоректно вказував назви колонок, бо в тексті завдання вони починались з великої літери, а в самих таблицях були написани повністю маленькими. З Gemini такої проблеми не було — бо йому можна доєднати файли, не боячись впертися в ліміти)
  2. До речі про ліміти — після 13 промптів я повернувся з кастомки до звичайного чату — і там висвітилось, що мені треба зачекати годину, щоб мати можливість доєднувати файли! Звісно, це залежить не лише від кількості промтів, але все ж. При чому можливість доєднувати файли саме в чаті з кастомкою в мене лишилась — трохи не зрозумів як це працює, але факт є фактом.
  3. Кількість cell з кодом в Jupyter Notebook. Gemini — 6, ChatGPT — 62(!). Незважаючи на кастомку — код набагато гірше структурований і дуже «зернистий». Важко сфокусуватись на чомусь одному, коли переглядаєш файл.
  4. Однією з причин попереднього пункту є в тому числі гірше тримання контексту. Наприклад, абсолютно ідентичний рядок коду з приведенням колонки дати до типу datetime він надіслав мені тричі в проміжку 3 промптів, що йшли підряд(!).
  5. Текст висновків дуже перемішаний з результатами коду і його поясненням. У підсумку markdown частина перевантажена і її треба знатно підчищати. І звісно непотрібні смайлики 🧠 📊 📈 📉 перед кожним пунктом тексту ніхто не відміняв.
  6. Якщо Gemini умовно каже — ми пройшли все по плану від початку до кінця, то ChatGPT навіть в кастомці не полишає улюблене: «Ми можемо зробити ще ось це і оце, і тоді це точно буде топ 1% рішення» — і так без кінця.
  7. Я розумію, що частину з пунктів вище можна виправити, просто додавши необхідні правки в промпт, але це — додаткові витрати часу, які можна НЕ робити в Gemini і доведеться робити в ChatGPT кожного разу, починаючи новий чат.

Насамкінець, справедливим буде підсвітити одну вагому перевагу ChatGPT — це стабільність роботи. Він працює завжди. Навіть коли 20 квітня 2026 писали, що він впав — у мене все працювало ідеально. Ба більше — до кейсу с Gemini API і помилкою 503, я взагалі не задумувався, що стабільність роботи може бути слабким місцем ШІ!

А от у Gemini, навіть у веб-версії — потужніші моделі інколи недоступні не через ліміти, а саме через перевантаженість серверів.

Наразі це все, про що я хотів розповісти. І хоча в сухому залишку це виглядає як «змінив перший найбільш популярний безкоштовний інструмент на другий» — для цього довелося зробити значний «крюк». Чекаю вас у коментарях!

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Також пробував будувати різні аналізи з Gemini і GPT — дійсно що gemini швидше розуміє інтент і дає відповідь. Але досить цікава думка про стабільність — тут напевно виграє GPT. Дякую за цікавий рісерч

Радий, що вам сподобалось)

Безкоштовна версія ЧатЖПТ: 3 файли на день.
Найдешевша підписка: 80 файлів за 3 години.
Якщо вам дійсно треба багато аналізувати інформацію, вибір очевидний.

Цікава інформація, підкажіть, а це OpenAI десь в документації такі показники наводить? Бо по відчуттям ліміти в чату звісно суворі, але мені здавалось, що там більше 3 файлів за день — може десь 5-7.
Стосовно потреби багато аналізувати, насправді навіть одне завдання може містити в собі скажімо 5 таблиць, необхідних для вирішення. І якщо ми беремо ліміт в 3 файли, то навіть таке завдання в нормальному темпі виконати не вдасться(

Дякую за статтю. Дуже цікаво... Додам свій коментар щодо
1) платних/безкоштовних варіантів. Тут кожному варто мати свій особистий досвід. При виконанні задач для iOS/Swift я фіксував ситуації, коли безкоштовний Claude Sonnet (не thinking) з віконця чату видавав кращий результат ніж Claude Opus (thinking) з IDE Antigravity і навпаки.
2) Розмір ОЗУ, який потрібен моделі для обчислення складається від розміру цієї моделі + розміру контекстного вікна. Хто налаштовував безкоштовні моделі в LM Studio, той це точно побачив. Величезна перевага в Gemini — це величезний розмір контекстного вікна, куди може вміститись величезний проект, довжелезний чат і купа іміджі в цьому чаті. Моделі від Claude можуть видавати кращі результати, але такого величезного контекстного вікна вони не мають. Коли контекст стає дуже великим, ліміти чи кошти на Claude починають з’їдатися якимись неймовірними темпами.

1) цікавий досвід)
2) справді, контекстне вікно — важливий параметр. А от щодо крайнього речення — неочікувано. З одного боку звучить логічно, з іншого — не міг уявити, що контекст і ліміти настільки пов’язані.

Я считаю, что это вредный совет советовать бесплатный ии для решения аналитических задач. У бесплатных моделях меньше думания и вы получите совсем другой результат, чем от топовой платной модели. Так как автор пишет в контексте начинающих, то это как учиться у троечника вместо того, чтобы пойти к репетитору.

Потом аналитику уже заменил ИИ. На практике сейчас аналитик — это оператор claude code или codex. Аналитика — это цифры с которыми ии отлично работает. Сам аналитик — это исполнитель, он анализирует, что ему скажут.

Давайте по пунктам:
1.

У бесплатных моделях меньше думания

Згоден.
2.

вы получите совсем другой результат, чем от топовой платной модели

Не згоден. Менша потужність НЕ означає, що модель видасть інший результат, а навіть якщо видасть — не означає, що він буде неправильним. Повертаємось до того, що я казав на початку статті — безкоштновні ШІ з часом обганяють по якості попередні версії платних. І умовно через рік буде безкоштовна модель, яка буде краще поточних Claude/Codex. І в іншу сторону — поточні безкоштовні версії зараз потужніші за те, що роки 2 тому вважалось найкращим рішенням на ринку за будь-які кошти.
3.

Потом аналитику уже заменил ИИ.

ШІ аналітику не замінив, бо він все ще не може тримати повний контекст, а відповідальність за прийняті рішення має хтось нести. І можна наводити причини далі. Аналітика — не лише цифри, а аналітик ще й має бути проактивним, щоб не робити роботу, яка в підсумку виявиться нікому не потрібною.

умовно через рік буде безкоштовна модель, яка буде краще поточних Claude/Codex

Уже есть бесплатна опенсорс модель GLM 5.2 с перфоманс на уровне флагманских GPT или Opus, но хостить такую модель будет дороже любой подписки. Те модели что вы выше перечислили — платные и не open souce. Можно еще и более простенькие бесплатные LLM захостить, если железо позволит.
Codex — это не llm-модель, а облачный агент.

ШІ аналітику не замінив, бо він все ще не може тримати повний контекст, а відповідальність за прийняті рішення має хтось нести

Верно, ответственность будет кто-то нести. Это будет скоро один единственный аналитик на проекте, вместо целой команды. Если давать промпты голосом и уметь аркестрировать агентов ему не понадобится подмастерье.
Где-то эту отвественность будет нести талантливый проджект или продакт менеджер, они должны уметь в аналитику тоже, а последняя флагманская модель с нужными скиллами/mcp выдаст что им надо.

Аналітика — не лише цифри, а аналітик ще й має бути проактивним, щоб не робити роботу, яка в підсумку виявиться нікому не потрібною.

Если аналитик делает ненужную работу — значит это косяк его руководителя. Проактивным ему нужно быть, чтобы не сократили. Аналитик анализирует, что ему скажут. Он не влияет на продукт или сервис, а исполнитель, как кодер.

1. Виходить все ж таки безкоштовні альтернативи на рівні з платними вже існують
2. Давайте дочекаємось коли це «скоро» наступить
3. Дискусійна частина — про відповідальність керівників, скрочення і вплив. По-перше, я вважаю, що в будь-яких проблемах людини (як-от виконання непотрібної роботи) — винувата в першу чергу сама людина, хоча це і не означає, що в цьому немає вини інших людей. Щодо проактивності або ж ініціативності — тут кожен вирішує сам. Я більше прихильник умовного Auftragstaktik, коли в людини є свої повноваження і вона може змінювати свої дії залежно від ситуації. Думаю якщо я не був би проактивним — цієї статті не існувало б)

Давайте дочекаємось коли це «скоро» наступить

Есть дистиллированные модели (Distilled model), когда одна флагманская облачная типа GPT или Opus (Teacher) обучает другую типа LLAma 3 или Mistral (Student). На выходе вы получаете относительно легкую доступную модель сугубо под вашу задачу, которую можно захостить на своем железе. Например, задачи под аналитику и БД хорошо «дистиллируются».

Дискусійна частина — про відповідальність керівників, скрочення і вплив

Я посмотрел ваш линкедин, у вас всего 3 месяца опыта в ppc и больше года поиска работы в аналитике — у вас нет своего опыта, чтобы дискутировать. То, что вам рассказывают на курсах по аналитике — оторвано от реальности. У мелких сервисных галер функции аналитики делают баера (ppc), на средних агентских галерах даже до LLM-мные времена обычно один аналитик вел несколько десятков проектов и больше. Я работаю в западной галере на 60 сотрудников и у нас остался 1 аналитик, потому что больше не надо. Оставили самую опытную аналитика, она «звездная» и еще с середины 00ых в профессии. Джунов не нанимают, только синьоров по низу рынка. Я гребу 8 лет в маркетинге/аналитике и внедряю автоматизацию.

У моего брата жена работает in-house в очень известном западном банке бизнес-аналитиком уже 15 лет. Они внедрили ИИ еще в 2020 году, её работа заключается в том, чтобы обучать ИИ и просто быть ответственным лицом. В её отделе осталось всего 4 человека (все синьоры), больше никого не нанимают как ии внедрили в корону.

винувата в першу чергу сама людина, хоча це і не означає, що в цьому немає вини інших людей

Мой приятель проджект по фану сократил бухгалтерский отдел. Он осенью с claude code игрался, проявил проактивность и автоматизировал документооборот на своих проектах и всех бухгалтеров уволили. Он теперь отвечает за бухгалтерию и ему не доплачивают зп за повышенную нагрузку. Это форс-мажор с ИИ, тут виноватых нет.

1. Стосовно моделей зрозумів. Хоча думаю, що у більшості людей, які користуються лише безкоштовними ШІ ймовірно слабке залізо, тому цей варіант для них скоріш за все недоступний
2.

у вас нет своего опыта, чтобы дискутировать. То, что вам рассказывают на курсах по аналитике — оторвано от реальности.

По-перше, відсутність досвіду не забороняє мені дискутувати, бо як мінімум умовну «правильну» відповідь я можу просто вгадати. Плюс інформацію я міг отримати і від інших аналітиків, які працюють вже не один рік. А ще слід врахувати, що у різних людей в різних компаніях — навіть на схожій позиції — досвід і думки можуть бути різними. Наприклад, один лід аналітики казав мені, що на відміну від продуктової аналітики в маркетинговій є прогалина між ще простими і вже дуже складними задачами, а інший казав, що між доменами різниці немає і все залежить від компанії. Кожен з них по своєму правий.

По-друге, якщо ми беремо наприклад компанію, яка займається чисто курсами і навчанням людей — так, це може бути відірвано від реальності. Якщо ж це курси саме від бізнесу — питання їх відірваності від реальності — дискусійне.

По-третє, я більш розглядаю продуктові компанії, а не сервісні і в час, коли я працював в закупці у нас в core команді менше 20 людей вже працював 1 аналітик (а приходив він, коли людей в команді було ще менше — 15, а може навіть і 10)

3. Стосовно кейсу зі скороченням бухгалтерів.
По-перше, питання в тому — це сама людина вирішила їх скоротити чи хтось інший після того як побачив результати роботи? Якщо перше — людина могла зважити наслідки такого рішення, переваги і недоліки особисто для себе, бо звільнення одразу декількох людей — доволі радикальний крок. Якщо ж це вирішили за неї виключно за результатами роботи — тут насправді теж — варто було розуміти наслідки своїх дій, їх презентацію і комунікацію.

По-друге, якщо навантаження на людину збільшилося — значить це не повна автоматизація і можна про це комунікувати в якості аргументу для збільшення рівня оплати.

І у підсумку в нас виходить, що винен проджект, який вирішив, що автоматизується все, але вийшло, що навантаження все одно збільшилось. Якщо не він звільняв, і при цьому він надав повну інформацію людині, яка вирішила звільнити, при цьому вказавши на ризики, що автоматизація повністю не прибирає навантаження, то друга людина теж винна, бо розуміючи, що це призведе до додаткового навантаження на проджекта — вирішила закрити на це очі. Я розумію, що там є свої деталі і підводні камені, але загалом так.

А тут определенная специфика в задачах или требования экосистемы? Почему не подошел DeepSeek или Kimi например. Аналогов очень много но в сравнении всего пара моделей.

Частину з порівнянням усіх моделей я віддав ШІ, щоб вони порівняли якомога більше моделей по якомога більшій кількості параметрів. А на практиці я вже перевіряв їх остаточні відповіді, щоб точно впевнетись, що вони працюють. А ви пробували DeepSeek/Kimi — як вам вони?

Достаточно хорошо. Я не вижу большой разницы в большинстве задач. Где-то лучше, где-то хуже. Если сравнивать среди бесплатных, думаю, они могут составить серьёзную конкуренцию, но это зависит от задач. Я ими пользуюсь больше через мессенджер, чтобы, например, перевести меню в ресторане и детально описать, что за блюдо. Или разобрать сложный кусок кода. В качестве агентов мне хватает ChatGPT и Claude, но в обычных бытовых вопросах я разницы не вижу. Интересно посмотреть как эти можели справляются с задачами аналитики которые сложней бытовых вопросов.

Спробую їх) Питання ще, наскільки їм можна доєднувати в чат файли та фото — і щоб потім вони не зупиняли чат, коли закінчуються ліміти основної моделі

Файлы добавлять можно. Фото они хорошо понимают на примере с меню. Но как ведут себя в особых случаях, надо изучать.

Неймовірна інформація! Хорони боже таких молодих талановитих хлопців-молодців

Завжди радий ділитися корисною інформацією)

Підписатись на коментарі