Як один розробник будує конкурента Pingdom і Better Stack у 2026 році

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

dashboardv1

Pingdom існує з 2007 року. Better Stack підняли мільйони доларів інвестицій. У Site24×7 за спиною — корпорація Zoho.

І я, один розробник з Вінниці, будую продукт який конкурує з ними напряму.

Звучить як маячня. Але давайте по порядку.

Звідки взялась ідея

Я вів клієнтські сайти. Щомісяця витрачав години на ручні перевірки — чи живий сайт, чи не протух SSL, чи не просів PageSpeed. А потім генерував звіти клієнтам вручну.

Великі інструменти моніторять — але не звітують. Pingdom покаже що сайт ліг. Але він не надішле клієнту красивий PDF з логотипом агенції де написано «ваш сайт працював 99.9%, ось що ми виправили цього місяця». За це треба платити окремо, інструменту, який ще й коштує як крило від літака.

Я вирішив зробити це сам. Так з’явився SiteBrief.

Що під капотом

Next.js 16 App Router, Supabase, Netlify, Browserless, Paddle, Resend, Upstash QStash, check-host.net.

Моніторинг аптайму — через check-host.net з 14 вузлів по всьому світу. Не один сервер, а справжня мережа — щоб відрізнити реальний даун від проблем з конкретним провайдером.

PageSpeed і Core Web Vitals — через Google API щодня. SSL, домени, DNS-зміни, чорні списки — окремі кроністи на cron-job.org.

PDF-звіти — React-компоненти рендеряться на сервері і конвертуються в PDF. Клієнт отримує листа з логотипом агенції. SiteBrief ніде не згадується — це білолейбл повністю.

Де боліло

Netlify і 26 секунд. Синхронні функції вмирають через 26с — замало для accessibility scanning через реальний браузер. Background functions мали б жити 15 хвилин. Але у мене вони просто не запускались — мовчки, без помилок. Виявилось middleware перехоплював їхні виклики і редиректив на /login. Один рядок у конфігу — і три дні дебагу.

Browserless і axe-core. Додав WCAG 2.1 AA scanning через реальний Chromium. Локально — ідеально. На продакшні — 502 на кожному запиті. Бандлер Netlify ламав axe.source під час білду. Рішення: вбудувати весь мінімізований axe-core як константу прямо в код. Брутально, але працює.

Потім виявилось що передавав axe через <script src> — і CSP більшості сайтів його блокував. Переробив на page.evaluate() з прямою ін’єкцією. Ще два дні.

DevLab — найамбітніша частина

Коли scanner знаходить WCAG-помилки — хто їх виправляє? Розробник відкриває issue, копіює помилку, шукає у коді, виправляє, робить PR.

DevLab скорочує це до нуля. SiteBrief знаходить проблему → аналізує репозиторій → генерує фікс → відкриває PR у GitHub. Розробнику — натиснути Merge.

Перший реальний PR який DevLab відкрив сам — alt атрибути до зображень на клієнтському сайті. Автоматично, без участі людини.

devlabv1

devlabv2

devlabv3

Головне: чому це взагалі можливо в 2026

Я не збрехав на початку. Я справді один будую конкурента компаніям з десятками розробників.

Більшу частину коду писав Claude. Я ставив задачі, перевіряв рішення, виловлював баги які AI не міг побачити — як той middleware або бандлер що ламав axe. Класична роль тімліда. Тільки замість команди — AI.

Розрив між «придумав» і «запустив» у 2026 скоротився радикально. Те що раніше потребувало команди і року роботи — зараз реально зробити одному за кілька місяців. Не ідеально. Не без граблів. Але — зробити і запустити.

Великі гравці мають бюджети і команди. Але вони повільні. Поки Pingdom узгоджує фічу на трьох рівнях менеджменту — я її випускаю.

Де зараз

sitebrief.net — моніторинг сайтів з білолейбл PDF-звітами, клієнтськими порталами і DevLab автофіксами. Те чого немає в жодного з великих гравців в одному інструменті.

У наступних постах — детально про DevLab зсередини, як обійти ліміти Netlify і де AI помилявся найбільше.

Питання, критика, власний досвід — все в коментарі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі