Готуємо гаманці: Тім Кук заявив, що техніка Apple неминуче подорожчає. І в цьому винен AI

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Учора вийшло інтерв’ю Тіма Кука для WSJ. Новини не дуже втішні для тих, хто планував оновлювати техніку — Apple готується піднімати ціни.

І все знову через AI. Через те що техногіганти вигрібають з ринку DRAM та NAND під свої сервери, ціни на чіпи за рік злетіли в чотири рази.

Тім Кук попередив: «Unfortunately, price increases are unavoidable». Стримувати прайси за рахунок власної маржі вони більше не можуть. За його словами, таких диких стрибків цін на комплектуючі не було за всі його 40 років роботи в індустрії.

Крім цього, в нові девайси тепер треба ставити більше оперативки, щоб вони взагалі тягнули оновлену Siri. Аналітики вже порахували: наступний iPhone 18 Pro через це додасть десь $270 до прайсу і коштуватиме в районі $1300, а в нас мабуть ще дорожче. Ну а маки та айпади подорожчають навіть раніше.

Думаю, ви не здивовані, що за цей загальний бум AI розплачуватися доведеться нам 🫠

Як вам такі перспективи? Чи готові платити більше за яблука, чи плануєте сидіти на своїх поточних девайсах до останнього?
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

не знаю 17го достатньо для всього хороший девайс, поки не згорить буду юзати

Яблопроблеми такі яблопроблеми.

дурачок, зі всім іншим такі самі проблеми будуть

Ніт. Не такі самі, значно менші. Бо за іншим залізом не стоїть корпорація жлобства Джобса.

Ніби школяр із 2006, а не дорослий дядько в 2026

Ну да ну да ддр5 же не подорожчала і граф проци і ссд також не подорожчали, тобі знову джобс в штани насрав?

Я і не казав, що не подорожчало. Все знову полетіло у космос через черговий тупий хайп. Просто знаючи apple можна не сумніватись, що себе вони не образять.

Большинству пользователей Эппл не нужна ни та их Сири, ни многие встроенные в систему приложения, ни постоянно появляющиеся новые «фичи». А ведь главные бабки идут как раз на это — на содержание громадного числа бесполезных идиотов, высасывающих из пальца никому не нужный код, чтоб оправдать свои заоблачные з/п. Посмотрите на все их системы, вышедшие после Джобса: это изменения ради изменений, и все — в худшую сторону. Ужасный интерфейс, раздутый код, невероятные требования к ресурсам компа, и при этом ухудшающаяся с каждой новой версией юзабилити. Верните ту простоту и легкость, которая была 15 лет назад, делайте не то, что впаривают в розкошных митинг-румах ваши педики начотделов на совещаниях, а хоть раз пообщайтесь с эппл-юзерами и узнайте, что им надо — и тогда можно сократить 50% дорогостоящего штата и не только не повышать цены, а еще и понизить их.

Посмотрите на все их системы, вышедшие после Джобса

они никогда ничего нормального не делали, кроме изобретения налога на глупость

Большинству пользователей Эппл не нужна

100%

Це ти іще вінду не бачив, 11-тя таке очко, а головне тупить і глючне шо пісец, вбудовані додатки — єлектрон-шлак, інтерфейс вже втрете гіалтують...Дивлюсь на сучасну систему і їі параметри і порівнюю із тим що було років 15 назад і думаю а куда оці безкінечні гігареци та гігбайти памяті ідуть? чого нвме диск має просто космічну швидкість у зрівнянні навіть із сата ссд а воно все одно як наче сімка 15 років тому.
Індусятіна просто швах.

На він-девайсах хоч шпалери та рінгтон можно змінювати без проблем.

На айфона таке завезли дууууже давно. Так шо з розморозкою.

Ого. Не знав.
А кастомний дзвінок будильнику зі свого mp3-файлу теж тепер можна встановлювати?

Винда да — это особая боль :)) Я на работе волей случая 11 лет назад год работал на Винде (7-я), совмещая с маком. С Виндой спасало только то, что с ней был Apple Studio дисплей 32 дюйма. Я не знаю, как на мелких экранах люди размещают этот микрософтовский интерфейс. Я согласился на такую пытку только из-за высокой з/п тогда.

Но мак похоже стал катиться в то же говно по удобству интерфейса. Какого-то черта они сделали все больше по размеру. На Safari например просто больно смотреть с этими яйцеподобными табами

Вінда це норм, хоча деякі речі бісять, но вот віндові ноути жопа (говорю як той у кого за 4к баксів робочий). Хоча вінда також добавляє, після розпаковки все літає, все чудово, но через рік засирається і глючить так що якийсь сучасний макбук ейр за 1000 баксів працював би краще.

Имея 4к баксов купить себе виндовский ноут...? Что-то тут не так! :)))

Все равно пока что Винда в подметки не годится Эпплу. Хотя эпловские педики последние 10 лет усиленно работают над тем, чтоб этот разрыв сократить.

Я с 1994 года на маках. Сначала меня туда из-под палки загнали (да и макось до выхода OS X была полным гавном конечно). Не хотелось с Винды уходить. Но после выхода десятки все сомнения отпали. Да и железо маковское такое, что приятно на него смотреть и трогать. Спасибо Джобсу. Для него перфекционизм был важнее стоимости акций. Для этого педика Кука — все наоборот: главное — бабло. Может, с новым СЕО что-то изменится в лучшую сторону.

робочий

это просто ноут с видухой предпоследнего поколения

Це просто портативний обігрівач )))) Ігрові ноути то окермий вид деменції — тротлить частоти, вбиває зализо через постійний перегрів, маленький і гівняний єкран, баратеї достатньо лише щоб заватажити гру, коштує як два ігрових компа.

Усі ресурси йдуть на електронне шпигунство над власним користувачем із метою зробити його, чи шаидше її — рабом покупок впливаючи на первинні інстинкти і швидку систему мислення, та саджаючи на дофамінову петлю. І це не причина — це наслідок економічної системи, суспільства вжитку яке ще має інерцію.

Іще на індусятіну та електро-увебан-додатки і це якщо ці індуси іще допетрали як ті ресусри юзати.

Тобто ти би проміняв сучасну ios і macos на версії 2011 року раз «нічого не добавили» і «зробили все тільки гірше»? )

Ця проблема зараз усюди, корпорації тупі як пробки і далі генерують усраті апдейти та фічі котрім вже всих заїбли якщо коротко. Нікому нах той імейзінг не потрібне, компи та моб девайси то зараз просто іще один унилий скрін із унилими кнопками котрі треба тикати весь день і то і довше. У нульові коли це було нове для всих це дійсно варжало. Зараз усим начхати на ті редизайни та іще одні веселі кнопки що ліплять з кожного апдейту, а по факту тільки тасують як колоду карт ці кнопки...Кожен раз коли ці(будь які а не в єпл) дегенерати присилають повідомлення що вони там щось оновили в інтерйесі хочеться взяти девайс і так міцно заїхати цим дебілм між очі щоб вони більше і не лізли в девелопмент.

Чувак, це всього лиш телефон, чому так пригорає? Ну прилетів апдейт, ну обновилася кнопка, що з того. У тебе просто депресняк якийсь.

В нульових трава зеленіша була. Давай ще розкажи що комп. ігри сьогоднішні говно, і не вставляють як в 2000-х, і кінематограф говно, не вставляє як в 2000-х. Або просто признай що старий і інтереси змінились.

По факту, просто із телефонів вижали все що могли. Не згоден? Запропонуй парочку реалістичних ідей щоб такого зробити, щоб всі ахкали, і охкали.

Не помню уже, что там было в 2011-м, но на интерфейс хотя бы Хай Сиерры это дерьмо, которое в 26-й ОС сейчас — однозначно променял бы. Меня эти увеличенные закругления всех элементов интерфейса в Тахо просто бесят. И многое другое, связанное именно с интерфейсом. Сейчас площадь окна, отводимая под тайтл, статус бар, шапку таблицы стала тупо на 30% больше! Соответственно, меньше места остается на экране. Эти педики додизайнерились.

С одной стороны, они сделали все больше по размеру, а с другой — свели к минимуму контраст между элементами интерфейса. У меня сейчас два мака: старый интеловский аймак 27 дюймов, на котором Хай Сиерра (на него ничего моложе уже не поставить, хотя мак працюет как зверь и мне жаль с ним расставаться), и новый Мак Студио М4 с этой конченной 26-й... Я просто когда сравниваю вид окон и кнопок с менюшками — готов их там всех поубивать.

А про апдейты iOS я вообще не понимаю, зачем они мне нужны. У меня телефон — чтоб звонить. Из приложений юзаю только сервисы заказа такси. Мобильный инет — оооочень редко. Для этого есть айПад и два мака с 27-экранами.

Та ублюдочний дизайн зараз всюди, відкриваєш сайт а там дві третини по бокам пустота, здоровенній тайтли та шапки зверху + браузерні табки...На ноуті гугл пошук влізало зазвичай ліше 2-3 рекламні лінки, далі через скрол...нахіба ото все? Особливо кумарить дизайн як у лінкедіна, відкриваєш а на вид як телефон, витянута стрікчка і більш половини просто пустота...Я не розумію це від мобайл якись збочення пішли чи хз що.

Про віндовий дизайн краще не писати )))) То хрестоматійний приклад ідіотизму.

и никто сука не уволился и никого сука не выгнали, а уровень яркости и звука теперь справа в углу.

Ех, тільки-но почав думати, щоб телефон поміняти собі...

нету в этом новости. большинство железок уже значительно подорожало. а если нет, то подорожает завтра.

Підписатись на коментарі