Список компаній екосистеми Genesis
Привіт, у цей день 7 років тому на DOU з’явилась стаття про найм у Genesis, цитати з якої досі згадують на DOU та LinkedIn. Одна з них: «Наші фахівці багато працюють — у середньому це
Я багаторазово звертався до представників Genesis, щоб вони нарешті написали статтю про мотивацію перепрацювати в Genesis, хоча б у своєму «кишеньковому» медіа, але поки безрезультатно. Одна з причин таких перепрацювань — це маніпуляції з боку менеджерів: «Он Василь попрацював на вихідних, зробив фічу, і з початку тижня ми можемо запустити її в A/B тест — будь як Василь!». Друга — це оплата «зірочками». Детальніше про це ще розпишу в майбутній статті, якщо цікаво — підписуйтесь.
Заключенням моєї майбутньої статті мав бути список компаній з екосистеми Genesis із посиланнями на колишніх співробітників, щоб кожен кандидат міг легко додати їх у контакти й розпитати про умови роботи та про те, чи варто перепрацьовувати в Genesis.
Але 7 днів тому сталася прикра для Genesis подія: Федеральна торгова комісія США (FTC) подала на Genesis до суду через темні патерни з оплатою у застосунках, про які є багато відгуків про шахрайство, і я навіть писав про це майже 5 років тому. Через цю новину вирішив завчасно опублікувати цей список компаній та продуктів з екосистеми Genesis:
Епілог
Для своєї довгострокової кар’єри формуйте список компаній, у яких ви б хотіли працювати, які підсилять вашу експертизу. Додавайте поточних і колишніх фахівців із цих компаній у контакти, особливо фахівців зі схожою до вашої спеціалізацією, та завчасно розпитуйте про умови роботи й перспективи. Якщо у вашому списку є Genesis, то посилання вище будуть вам корисні.
Також зараз проходить міжнародне опитування від Stack Overflow, рекомендую його пройти, щоб Україна була більш впізнаваною на міжнародній арені й мені та вам було простіше працевлаштовуватися на прямі контракти.
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЩось я не розумію список зради це чи перемоги
зради
Ярославе, дякую що ділитесь! Я ніколи не працював в Генезис, і мені цікаві ці деталі. Чисто як почитати з попкорном в руках.
Єдине що незрозуміло, звідки у вас особисто цей потенціал слідкувати за компаніями групи Genesis? Ну, припустимо, стимулюють вони перепрацьовувати. Ну, припустимо, напрацювали собі «підстави» для претензій з боку американських клієнтів.
А от вам чому цікаво цим усім займатися? Маю версію, що, можливо, колись давно у вас з ними відбулася якась негармонійна комунікація, і той осад, що залишився, може керувати вашими діями досі.
Тому що якщо без цього, то особисто я б краще витрачав час на себе та близьких, на свій розвиток, на свою роботу...
Я критикую багато компаній з різних причин: за перепрацювання, за те, що приховують, хто CEO, за азартні ігри, за кібербулінг. І дуже часто це зводиться до того, що, щоб уникнути проблем, достатньо розпитати колишніх співробітників компаній у LinkedIn — знайти їх дуже просто через LinkedIn-фільтр «Past company».
Я також критикую розрекламовані платні ІТ-курси й додатково підсвічую якісні безкоштовні навчальні матеріали. Так само рекомендую абітурієнтам розпитувати студентів та випускників ІТ-курсів у LinkedIn, чи вдалося їм працевлаштуватись. Я роблю це, бо хочу, щоб українська ІТ-індустрія росла, і це публічно пишу.
Я також займаюся популяризацією прямих контрактів, щоб українські фахівці заробляли більше, і щоб мені також у майбутньому було простіше працевлаштуватись на прямі контракти в обхід аутсорс-компаній.
Я також займаюся популяризацією України на міжнародній арені в контексті Go, Rust і загалом — зараз, бо популяризую Stack Overflow Survey, який почався цього тижня: stackoverflow.com/dev-survey/start, щоб Україна знову була згадана в топ-5, як це було у 2024 році.
Раніше я активно займався популяризацією Go, щоб ця технологія росла в Україні, бо у Go-розробників високі зарплати, і я це публічно заявляв у 2021 році.
Ви побачили лише критику Genesis, і я особисто погоджуюсь із вами, що краще, щоб фахівці вкладали свій час у себе, у близьких, у свій розвиток, замість безоплатних перепрацювань у Genesis та подібних компаніях.
Я відповів?
Так, я побачив лише критику Генезис, тому що в статті була тільки вона. Ширший контекст не вловив.
І так, ви відповіли. ) Дякую, що поділилися!
Якщо взе зайнялись
сталкерствомОСІНТом, то варто б лишати посилання на знайдені профілі, а не запити по типу www.linkedin.com/...rrentCompany=["34230094″Людина може змінити інформацію, щоб сховатись від ста...осінтера
Я зазвичай залишаю прямі посилання на LinkedIn-профілі у випадках затримки зарплати.