«Чай, кава та безкоштовна вода»: які найабсурдніші бенефіти вам пропонували у вакансіях?

Є вакансії з хорошими плюшками на кшталт безкоштовної англійської, спортзалу, компенсації тренінгів і т.д., а є такі, де на повному серйозі вписують у бенефіти каву та холодильник з напоями.

Які найдивніші бонуси ви бачили? А може ви бачили ще й щось незвичне чи цікаве? Теж розкажіть.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Які найбезглуздіші бонуси ви бачили у вакансіях

Офіс

«Кава, печиво та холодильник з водою»: які найбезглуздіші бонуси ви бачили у вакансіях?

Ви не працювали, де треба каву та воду купувати за власні гроші?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Паркування на території офісу лише для електромобілів

Тю, охоронець на шлагбаумі напевне стояв та під капот зазирав, перевіряв ДВЗ чи ні :)

у машин з двз є така штучка, як вихлопна труба, якщо вона є, то завертаємо, нема труби і звука гримлячої каструлі, значить електромобіль.

Або ж, якщо замість звука гримлячої кастрюлі — звук корабля прибульців (як китайці люблять зазвичай робити) — пропускаємо

В вакансіях не бачила, але згадала, як на борту літака гордо зазначили, що після взльоту «ми пригощатимемо вас водою», тож надмірна щедрість — це риса не лише місцевого айті)

на городі — бузина, а в Києві — дядько ©
в авіації — грами рахують, безкоштовна вода на коротких рейсах (де годувати — немає сенсу, да і часу на це просто не буде) — нормальна річ, в більшості лоукостерів — ця вода буде вже за гроші

спортзалу

Супербесполезно. Топ-1 самых бесполезных плюшек. Значительно удорожает соцпакет (т.е., не накинут ничего полезного), при этом невозможно взять её баблом или обменять на реально полезную плюшку.

или обменять на реально полезную плюшку.

по вам і видно що віддаєте перевагу печенькам )

Её хоть зохавать можно. А поскольку все мы едим — то рано или поздно эта плюшка и тебе пригодится.
А насчёт спортоупоротых — по крайней мере, в моей жизни не будет достижений типа «прошёл X часов, не сдвинувшись с места»

«прошёл X часов, не сдвинувшись с места»

ну да, в спортзал же тільки ради цього і ходять )

Я написал «типа».
Т.е., можно и другие придумать. Например, «проплыл X км — и никуда не приплыл», «поднял X кг — и положил на место».
Придумай сам на свой вкус )

Альтернатива? Піти город вскопати? Вантажником влаштуватися і мішки таскати, заодно і гроші заробити?

Ну... Например. Если тебе это хочется.
Смотри.
Жизнь — одна. И тратить её на физнагрузку, которая не меняет ничего (ну типа штангу поднять и положить где взял) как по мне — максимально тупое её прожигание. Уж лучше валяться на диване и мечтать о вечном — хотя бы есть шанс, что что-то придумаешь.

которая не меняет ничего

ну, лікарі і studies з вами не погодяться.

фіз нагрузка якраз і робиться, щоб в 60+ на лижах кататися і з внуками гуляти, а не

валяться на диване и мечтать о вечном

Хоча вам і в молодшому віці, бачу, норм валятися, тому ваша думка зрозуміла

Лыжи мне вообще неинтересны — ненавижу снег. А гулять — вполне могу даже в своей вообще ни разу не спортоупоротой форме. Например, облазил все наиболее интересные замки Андалусии. Вполне нормально гуляется без штанги в руках ))
Ну и валяться на диване тоже люблю, куда ж без этого. И пожрать люблю вкусно, без огладки на калории. И пиво люблю. Но вы можете себя убеждать, что отсутствие самоограничений в моей жизни обязательно сведёт меня в могилку пораньше — надо же как-то убеждать себя, что ваши жертвы — не напрасны ))

Ну да, вот тільки коли я гуляю, лажу по горах, замках, у мене пульс мабуть нижче, ніж у тебе пульс на дивані. До того ж, не обливаюсь потом, не випльовую легені під час підйому на гору, і потім після підйому, йду і займаюсь своїми справами а не відновлюсь кілька днів.

Но вы можете себя убеждать, что отсутствие самоограничений в моей жизни обязательно сведёт меня в могилку пораньше — надо же как-то убеждать себя, что ваши жертвы — не напрасны

Ой, знаєш скільки таких мені попадалися, а зараз в 40-50 років таблетки по рецептурі жруть, і салатиками харчуються, бо лікарі і то заборонили, і сьо.

Ой, знаєш скільки таких мені попадалися, а зараз в 40-50 років таблетки по рецептурі жруть, і салатиками харчуються, бо лікарі і то заборонили, і сь

Ну вот мне 46. Жру всё, что не успело от меня убежать, пью всё, что горит. И на диване лежу прям отлично.
Что я делаю не так? :))

Ти просто забув що таке норма, як насправді має відчуватися тіло. Як он ті жиробаси 100+ кіло, вони також «відчувають себе нормально»

А вот результати (тиск, пульс в спокою, HRV, HDL/LDL, тестостерон, глюкоза, вісцеральний жир, vo2max) розкажуть як все насправді. І вони мають пряме відношення до якості і тривалості життя — підтверджено наукою.

Як он ті жиробаси 100+ кіло,

Так я такой и есть :)
И — да, прям отлично себя чувствую.
Естессно, если загнать меня на полосу препятствий — я выдохнусь быстрее, чем ты. Но в реальной жизни у меня нет полосы препятствий, я по асфальту хожу. И в рамках реальной жизни мы будем чувствовать себя одинаково. А рассуждения типа «ну вот» я могу парировать таким же «ну вот» по играм в квиз, прочитанным мной книгам, на которые тебе не хватило времени и т.д.
Все перечисленные тобой параметры влияют на спортоупоротых в плане каких-то там рекордов. На реальную жизнь их влияние близко к 0 или вообще 0. Ну типа передвигаясь из дома в магаз со скоростью 4..5 км/ч я не дойду до того предела, где мне это может помешать. Можно, конечно, бежать туда со всех ног и устать — но нахрена? К тому же, есть машина :)
Т.е., если строить мир вокруг себя таким образом, что нагрузки не нужны (а я — гедонист и лентяй), то ты будешь себя прекрасно чувствовать в данном мире, вот и весь секрет :)

у типа передвигаясь из дома в магаз со скоростью 4..5 км/ч я не дойду до того предела, где мне это может помешать. Можно, конечно, бежать туда со всех ног и устать — но нахрена? К тому же, есть машина :)

Ну ось коли ти будеш в 50-60 5 хв до аптеки ходити, я буду по замками лазити, дайвити і на лижах кататися

Т.е., если строить мир вокруг себя таким образом, что нагрузки не нужны (а я — гедонист и лентяй), то ты будешь себя прекрасно чувствовать в данном мире, вот и весь секрет :)

Ну будеш, анатомія так не працює. Тілу треба м’язи, серце, легені.

Ну ось коли ти будеш в 50-60 5 хв до аптеки ходити, я буду по замками лазити

Так я ж писал — мне 46 уже. И отлично по замкам шарюсь. Без всякого зала.

Тілу треба м’язи, серце, легені

Смотри. Организм — высокоадаптируемая штука. Т.е., если максимальная нагрузка, которая мне нужна в моём мире — это перенести пару сумок весом в 15 кг от машины до дома (метров 20) — то мой организм адаптирован именно для такой нагрузки. Да, если меня заставить их нести 3 км — я устану. Но мне это попросту не нужно :) Незачем мне идти 3 км с сумками в руках: есть машина, есть автобусы.
Комедия в том, что ты адаптировал свой организм для нагрузок, которые тебе в твоём мире не нужны (были бы нужны — не ходил бы в зал, а получал их естественным путём) и вынужден тратить своё время жизни на искусственное поддержание этих нагрузок, которые ты никогда в реальном мире не применишь. И при этом считаешь, что делаешь правильно. Ну это типа как написать hello world через Spring, а потом отлаживать тонну багов из-за оверинжиниринга — и выбросить жалко уже — столько усилий потратил, и работает хуже, чем просто 3 строчки. Зато рассказывать всем про расширяемость и масштабируемость кода ))

Так я ж писал — мне 46 уже. И отлично по замкам шарюсь. Без всякого зала.

Ну вот, не довго залишилось, років 10

Смотри. Организм — высокоадаптируемая штука.

Твоє тіло деградує після 35, втрачається по 1% мязів в рік, всі твої параметри погіршуються на якийсь відсоток кожен рік. Ти думаєш що зараз ти на 100%, но через 5 років будеш на 90%, ще через 5 років на 80%. Я же зараз на 200%, через 5 років буду на 190%, ще через 5 років на 180%. Тобто я в 60 буду відчувати себе краще ніж ти в 46.

Незачем мне идти 3 км с сумками в руках: есть машина, есть автобусы.

Якраз на днях допомагав сусіду матрац на другий поверх по сходам підняти. Він на років 10 молодший, но видно що дороги з спортом не пересікалися. Так у мене навіть відишки не було, а він був такий червоний і так важко дихав, що здавалося зараз інсульт схватить. Довелося швидко прощатися і уходити, щоб в швидку його ще не вести.

Комедия в том, что ты адаптировал свой организм для нагрузок, которые тебе в твоём мире не нужны (были бы нужны — не ходил бы в зал, а получал их естественным путём) и вынужден тратить своё время жизни на искусственное поддержание этих нагрузок, которые ты никогда в реальном мире не применишь.

Це як казати, що ноут за 3к баксів непотрібний, бо є дуже мало задач де треба та потужність. Но ти ту потужність відчуваєш кожен день, від того як все швидко літає, ніщо ніде не фрізиться, не нагрівається, не треба паритися що щось там закривати, підчищати, переустанавлювати, тюгнити — все-одно все буде літати. Якийсь асус за 500 баксів так не зможе. А ти будеш казати що асус топ, бо ютюб що там, що тут, так само покзує.

Твоє тіло деградує після 35

Та я б сказал, раньше намного. То, что ты мог в 20 (бухать всю ночь, прийти в бухим говнище домой, поспать пару часов, а в 7 утра уже вставать на работу) — после 30-ти уже невозможно, надо хотя бы отоспаться, а после 40-ка уже мёртвый весь следующий день. В похере на то, занимаешься ты спортом или нет. Замедляется обмен веществ, токсины выводятся намного хуже + увеличивается потребность во сне. Наличие или отсутствие спорта тебе в этом не поможет никак — чуваки, которые занимаются, репортят те же проблемы, особенно с недостатком сна.

Ти думаєш що зараз ти на 100%, но через 5 років будеш на 90%, ще через 5 років на 80%.

А если мне надо 30% в моём мире? Не пох ли? Даже 50%, которые у меня будут через лет 20 — мне с головой хватит для комфортной жизни. А марафоны, скалолазание и прочие напряги мне по жизни и не надо.

Якраз на днях допомагав сусіду матрац на другий поверх по сходам підняти.

Скажи, сколько раз в год возникает подобная задача?
Я, например, если надо перенести прям много тяжёлых вещей (переезд, например) — просто нанимаю грузчиков, их время стоит намного дешевле моего.

Це як казати, що ноут за 3к баксів непотрібний, бо є дуже мало задач де треба та потужність

Хорошая кстати аналогия. Представь себе, что ты выбираешь ноут чтоб смотреть фильмы. Больше вообще ни для чего он тебе не нужен.
У тебя есть 500 баксов.
И выбор: ты можешь взять в кредит ноут за 3000 — он будет летать, но 2500 придётся вернуть с %
Или взять за 500 — и его вполне хватит. Фильмы будут идти точно так же: 24 кадра в секунду. И ты никому ничего не должен. Естессно, для задач поиграться в киберпанк его не хватит, но такой задачи у тебя нет — тебе это неинтересно. Есть ли смысл брать кредит?

Короче позиція зрозуміла. Мені особливо від життя багато не треба, мої хобі здебільшого пасивні, дівчата і кекс не цікавлять, жити до 90 років не збираюсь, мені і так добре, тому не маю бажання інвестувати час і сили на слідкування за своїм тілом.

Така чесна позиція має право на існування. Дратує коли починають відмазки ліпити що часу не хватає, генетика не така, не повезло. І на цьому спасибі що таким не займаєтесь )

Мені особливо від життя багато не треба

Тут неверно. Мне прям дофига надо от жизни )
Но я — поклонник идеи «live fast — die young».
Именно поэтому я считаю трату дохералиона часов своего свободного времени ради возможных парочки экстра-лет — полным безумием. Ну и добавить туда же мою любовь к вкусной еде и полное отсутствие дофамина на занятие физической деятельностью — и ты получишь полную картину.

мої хобі здебільшого пасивні

Тут да. Сапание огорода, марафоны и т.д. в них не входят. Умеренно активные (яхтинг, прогулки по замкам / природе) — моя тушка прекрасно держит и без штанги даже с +30 кг лишнего веса. А больше мне и не надо.

дівчата і кекс не цікавлять

Вот тут совсем мимо. Насчёт «без штанги стоять не будет» — это миф, придуманный штангистами, чтоб поддерживать собственную мотивацию :) Я ХЗ, сколько тебе лет, но поверь — это полная туфта )) Более того, у спортоупоротых, которые прям серьёзно упороты (типа там стероиды жрут / колют) проблемы как раз есть. А у меня — нету. И с поиском партнёрш — тоже нету ) Большинству девушек интересно то, что у тебя между ушами + то, что у тебя в кошельке, а никак не объём бицепса.

жити до 90 років не збираюсь, мені і так добре, тому не маю бажання інвестувати час і сили на слідкування за своїм тілом

Вот тут — да

ради возможных парочки экстра-лет

Ради гарантованих 15-20 абсолютних років, без форсмажорів (ну там генетика погана, рак у діда, у тата) при інших рівних, і гарантованих 30-40 більш якісних останніх років життя, при інших рівних. Наука і дослідження доказали.

Насчёт «без штанги стоять не будет» — это миф, придуманный штангистами, чтоб поддерживать собственную мотивацию :)

Не без штанги, а з поганим метаболічним здоров’ям, зайва вага, вісцеральний жир, інсуліно резістійність. Це все сильно б’є по тестостерону. Якщо в 20-30 років молодий вік це ще компенсує, то після 40 це треба бути генетично везучим, щоб з поганим метаболічним здоров’ям не мати проблем. А з штангою ти досягаєш нормального метаболічного здоров’я, чи без штанги, не має значення.

Более того, у спортоупоротых, которые прям серьёзно упороты (типа там стероиды жрут / колют) проблемы как раз есть.

Так то ж не спорт, такі дійсно дохнуть не доживаючи до 60, і часто 50. Нормальні люди таким не займаються.

Большинству девушек интересно то, что у тебя между ушами + то, что у тебя в кошельке, а никак не объём бицепса.

Хіба що у неліквідних дівчат. А ліквідним треба весь комплект — мозги, гаманець, біцепс. При інших рівних звісно. Між гаманцем і біцепсом виберуть гаманець. Між гаманцем з пузом і гаманцем з біцепсом — виберуть біцепс.

Ради гарантованих 15-20 абсолютних років

Такой большой, а такой наивный.
1. Рак — сдох.
2. Попал под машину — сдох.
3. Нарвался на нож в переулке — сдох.
... — тоже сдох.
А хуже всего — если не сдох, а остался инвалидом на коляске.

гарантованих 30-40 більш якісних останніх років життя

Ну тут совсем смешно уже. Я думаю дотянуть до 60..70 максимум. Больше не особо хочется, меньше — нет пока поводов. Ты хочешь до 110 дожить? ))) Ну, успехов. Если б каждый спортоупоротый доживал до 110 — пенсионная система умерла б в зародыше ))))

а з поганим метаболічним здоров’ям, зайва вага, вісцеральний жир, інсуліно резістійність
то після 40 це треба бути генетично везучим, щоб з поганим метаболічним здоров’ям не мати проблем

Ну вот я прям однозначное опровержение твоей теории )
Вот всё вышеперечисленное у меня есть. И что? Нет проблем. Никаких. А мне уже 46 ))) Задумайся о том, что я писал выше. Не любым исследованиям следует доверять. Многие из них пишутся на спонсорские гранты с задачей «доказать» то, что выгодно спонсору. Ни о какой объективности в этих исследованиях речи не идёт. Я ж говорил — ЗОЖ — это маркетинг, не более того.

Так то ж не спорт

В смысле? Как раз именно спорт и есть. Быстрее, сильнее, вот это всё. Большинство спортоупоротых к 40 годам — калеки. Особенно из профессионалов. Подумай, почему ты не видишь, например, футболистов после 45 или там боксёров или ещё кого-нить. Они к этому возрасту собирают такое количество травм и проблем от различного вида допингов, что дальнейшие выступления становятся невозможны — организм просто не вытягивает.

Хіба що у неліквідних дівчат

Та ну... Вопрос в критериях оценки девушки. Есть те, для кого первичен внешний вид. А есть те, для кого первичны мозги.

При інших рівних звісно

Именно. А «прочих равных» нету )
Я проигрываю в размере бицепса, зато прям сильно выигрываю по интеллекту и эрудиции ))

Я проигрываю в размере бицепса, зато прям сильно выигрываю по интеллекту и эрудиции ))

Друга частина поки що без доказів.

Так и 1-я — тоже

Теж правда.

Мені майже 40, але спортом я займаюся.
Не заради дівчаток чи ще щось.
Кажу лише про особистий досвід.
Коли мені було 20 років, щоб відновитися, мені було достатньо поспати. Навіть 5-6 годин і можна було знов перформити і бути активним.
З кожним роком, і це я пам’ятаю дуже гарно, устаєш трохи бистріше, а просипаєся трохи більш уставшим (не повністю відновленним). Десь після 35, +/-, один лише сон вже перестає повністю давати відчуття повного відновлення. Скільки б не спав. Можна спати 9-10 годин місяць-два-три і усе-рівно просипатися втомленим чи без відчуття повного відновлення.

За відчуттям — енергії, яка була з дитинства вже не вистачає і її потрібно добирати з руху, фізичної активністі, розумової активністі, соціальної активністі. Інакше тухнеш.

Є спорт — є рух — сон чудовий — просипаєся з запалом і енергією.
Якщо перестаю рухатися, забиваю на рух і спорт — повертаюся до стану напіввтоми.

Але тут є важливий нюанс. Якщо людина і в 20 років майже не рухалася та ніколи не знала іншого рівня енергії, сили й відновлення, вона, можливо, справді не помітить різниці. Бо їй просто немає з чим порівнювати.

Разные люди есть.
Я наоборот, после вылазки просыпаюсь уставшим.
Зато, если есть интересная интеллектуальная задача — могу спать по 4..5 часов вместо 8 и чувствовать себя норм.
Смотри.
В физнагрузке нет никакой магии. У большинства людей физнагрузка вызывает выработку дофамина. Это нейромедиатор (по сути — наркота :) ), вызывающий вот тот самый «запал и энергию». На самом деле, просыпаешься ты таким же :) Но твоя нервная система, стимулированная дофамином, говорит тебе, что ты бодр и свеж, как свежесорванный огурец. Для того, чтоб ты попёрся снова в спортзал и полусил ещё 1 дозу. А на самом деле — враньё, твоё состояние с и без зала меняется в пределах погрешности :)
А у меня дофамин вызывается интеллектуальными задачами. А физическими — нет. Совсем. Физические задачи у меня вызывают отвращение, усталость и раздражение. Больше — ничего.

Смотри.
В физнагрузке нет никакой магии. У большинства людей физнагрузка вызывает выработку дофамина. Это нейромедиатор (по сути — наркота :) ), вызывающий вот тот самый «запал и энергию».

За вашою логікою і їжа це наркота, бо є залежність, якщо не приймати більш 48 годин починає колбасити, а коли прийняв — стало значно краще і веселіше.

На самом деле, просыпаешься ты таким же :)

Ви цього не знаєте, але стверджуєте впевнено.

А на самом деле — враньё, твоё состояние с и без зала меняется в пределах погрешности :)

І цього ви не знаєте, але стверджуєте впевнено.

Физические задачи у меня вызывают отвращение, усталость и раздражение. Больше — ничего.

Це єдине, що варто уваги з вашого повідомлення.
Решта — спроба переконати оточення в своїй правоті, нормальністі і навіть файністі своєї фізичної неспроможністі (не важно, на треку, дорожці або на вилазці).
Для цього вже є давно вигаданий термін — бодіпозитив.

За вашою логікою і їжа це наркота, бо є залежність

Не совсем. Пища сама по себе наркотой не является. А вот нейромедиаторы, которые вырабатываются при её поедании / отсутствии — вполне )

Ви цього не знаєте, але стверджуєте впевнено

Я в этом уверен. Патамуша немножко разбираюсь, как работает физиология и мозг хомо сапиенсов. Без научной степени, разумеется, но читал по этому поводу немало интересного, когда разбирался со своим выгоранием.
Это примерно так же, как ты уверен вот в этом:

Але тут є важливий нюанс. Якщо людина і в 20 років майже не рухалася та ніколи не знала іншого рівня енергії, сили й відновлення, вона, можливо, справді не помітить різниці. Бо їй просто немає з чим порівнювати.

Только ты строишь уверенность на своих ощущениях, а я — на том, что читал и базовой логике.

І цього ви не знаєте, але стверджуєте впевнено

Тоже базовая логика. Смотри. Если убрать магию из спорта, то в сухом остатке будет: спорт = потеря энергии. Прошёл 5 км — потерял X энергии. Прошёл 10 — потерял 2X. И т.д. Есть ли причина утверждать, что потеряв X энергии, твой организм на завтра проснётся более отдохнувшим, чем не потеряв энергию? В общем-то нет. Если нет процессов, поглощающих энергию (болезнь, стресс, ...) - то за ночь твой организм при прочих равных восстановит ровно столько же энергии в обоих случаях. Поэтому — да, я абсолютно уверен в том, что вся вот эта бодрость — всего лишь самообман, хотя и качественный. Организм вообще мастер самообмана: когда у тебя остаётся примерно 90% энергии, он тебе говорит, что устал шописец и если ты сделаешь ещё хотя бы шаг — то прям умрёшь, хотя это неправда :) . Когда я пишу, что враньё — это не значит, что ты мне осознанно врёшь. Нет. Твои ощущения говорят тебе, что ты прав. Что не отменяет написанного мной выше :)

Решта — спроба переконати оточення в своїй правоті

Я вообще люблю это дело, да :)

Есть ли причина утверждать, что потеряв X энергии, твой организм на завтра проснётся более отдохнувшим, чем не потеряв энергию? В общем-то нет

Організм, як і життя — це не про втрати. Це про відновлення.
Якщо ти не втрачаєш, чи є причини стверджувати, що організм буде тримати і покращувати механізми відновлення?

Восстановление в организме заложено на клеточном уровне. Как и распад. Нет никаких «улучшенных» или ’ухудшенных’ механизмов регенерации. Ты ей вообще не управляешь. И повлиять не можешь никак (кроме фармакологии). Царапина на тебе будет заживать одинаково, вне зависимости от того, сколько часов ты потратил впустую на потерю энергии. Это функция твоей базовой регенерации с поправкой на возраст.

Це вже вам не зі мною сперечатися потрібно, а з ВОЗ.
Вони рекомендують фізичні нагрузки мінімум 4 години на тиждень — силові + кардіо.
З доказовою базою по ряду параметрів, у т.ч. по відновленню і імунітету.

Все більше пересвідчуюсь що ти тролиш, ну не можна в 46 років таку хєрню писати

То, что я — тролль, не повод для меня не разрушать твой уютненький спортоупоротый мирок, где спортоупоротые сохраняют идеальное здоровье до 90 лет, а все остальные — умирают в страшных мучениях )

Між гаманцем і біцепсом виберуть гаманець. Між гаманцем з пузом і гаманцем з біцепсом — виберуть біцепс.

Звучить логично, але реальність цікавіша.
В моєму оточені є дівчатка, доволі красиві, молоді, хто себе обрав скуфа з пузом, без гаманця і без біцепса. Тут не вгадаєш, і спортом уж точно не варто займатися лише заради дівчаток.

в 50-55 крякнешь від інфарктіка. Удачькі, солодкій прянічек.

Даже если так — посчитай, сколько времени ты бессмысленно тратишь на зал из расчёта 2 часа / раз. Получишь крайне интересную картину :)
Кстати, сюрприз: спортоупоротые тоже лежат в больничках с инфарктами. И с инсультами.

6 годин в тиждень * 50 років = 650 днів або 2 роки.

це дає (не гарантовано, но на порядок покращує шанси при інших рівних):
1. +20 років якісного життя, а не лежати обузою на дивані для дітей
2. Самопочуття, коли у тебе нічого не болить, не паморочиться в голові, нічого не турбує, життя без таблеток
3. Активність і мобільність майже до самої смерті
4. Натуральний дофамін, тестостерон
5. Популярність у дівчат/жінок

А ти ті самі 2 роки будеш лежати на дивані що взагалі нічого не дасть.

6 годин в тиждень * 50 років = 650 днів або 2 роки.

=\ напоминает картинку когда бизнес проваливался и наняли эффективного менеджера и он тот же график нарисовал по другому и он стал выглядеть успешным

сравнивай тогда уже с работой или сном, там по 12 лет за 50 лет каждое. 2 года чистого времени это очень много

650 днів або 2 роки

Это всё хорошо, если у тебя в сутках есть 24 часа активного времени :)
реале активного времени есть 16 часов максимум.
Из них условно 10 — это работа (8 + 2 на добраться / овертаймы). Т.е., остаётся 6.
Итого делим не на 24, а на 6. Т.е., твои 2 года плавно превращаются в 8.
И это я молчу о том, что из этих 6 свободны в реале совсем не 6: сходить в магаз, свозить детей на курсы, проготовить поесть, прибрать в доме и т.д. Ну пусть мы это не считаем даже :)
Т.е., ты потратил 8 лет без вариантов, зато <может быть> ты получишь до 12 лет больше жизни с серьёзно ухудшенным качеством оной относительно моей: постоянные самоограничения (это не ешь, много не ешь, вот тебе варёная курица — она полезна, тут не пей, устал — не устал — вали на тренировку и т.д.)
Такой себе разменчик, не находишь?

Давай по простому. Я потратив на зал, ти потратив на листання інстаграмма на дивані, чи на сьорбання пивка.

с серьёзно ухудшенным качеством оной относительно моей

нє, ну ти явно троль )

постоянные самоограничения (это не ешь, много не ешь, вот тебе варёная курица — она полезна, тут не пей

Я також їм майже все підряд, без жортских обмежень. Єдина відмінність що мій метаболізм це компенсує, а твій ні. Єдине що на алкоголь не насідаю, но він ніколи особливо не вставляв, невелика втрата.

Я потратив на зал, ти потратив на листання інстаграмма на дивані, чи на сьорбання пивка

Скорее на просмотр фильмов и чтение книжек, но суть передана верно )

Я також їм майже все підряд

Ну а я не «майже», а всё. Вот что захочу — то и съем. И когда захочу — хоть в 2 часа ночи. Не думая о калориях и прочем зоже. И, в отличие от многих зожников, которые не могут есть поздно или тяжёлую пищу на ночь или ещё что, патамуша желудок не принимает — у меня вообще нет таких проблем. Я ем всё, что захочу и когда захочу. Вообще никакого режима. И никаких ограничений.

Єдина відмінність що мій метаболізм це компенсує, а твій ні

Вот с учётом написанного мной выше у меня вопрос — так чей же метаболизм не компенсирует? :) Ну и туда же: ты съел кило шашлыка (не факт, что осилишь, ну допустим) — без зала сразу хоп — и плюс кило. А у меня вес как был условно 110 — так и останется. Так что — нет, твой метаболизм как раз без физнагрузки ни на что не годен )

регулярне фізичне навантаження зменшує ризик деменції та Альцгеймера на 20-45%, так що твоє подумати про високе приблизно до років 50-55.
Фізнавантаження збільшує синаптичну пластичність і виживання нейронів, покращення кровотоку судин мозку тощо.

Щодо зайвої ваги: підвищення ризику деменції при зайвій вазі в 40-50 років, інсулінорезистентність підвищує ризик Альцгеймера (тому це і називають діабет 3-го типу).

Доречі, перші ознаки Альцгеймера вже можна помічати в 35+
І один з факторів — анозогнозія. Системна неврологічна нездатність усвідомлення власного дефіциту.
При чому це не про заперечення, а саме відсутність усвідомлення мозком.

регулярне фізичне навантаження зменшує ризик деменції та Альцгеймера на 20-45%, так що твоє подумати про високе приблизно до років 50-55.

Профилактикой Альцгеймера также являются регулярные интеллектуальные нагрузки. Например, изучение новых технологий, языков, те же интеллектуальные игры типа квиза. Так что не спортом единым )

В тому і справа, що без здорового сну, з поганим харчуванням, без спорту, то ці інтелектуальні навантаження будуть неможливі з часом. Просто ресурсів організму буде не вистачати на те, щоб мозок справлявся. Мозок поїдає до 60% кисню, якісь нереальні показники глюкози. Не забувайте, що ми не молодіємо, накопичуємо хронічні захворювання, клітини все гірше діляться (відновлення все повільніше, мітоз з кривульками на неповному дозріванні клітин — підвищення мутацій і як наслідок онко), метаболізм уповільнюється.
Є прям нереально багато досліджень, щодо впливу спорту на ментальне та фізичне здоровʼя.

Одна справа вважати це «бєсполєзним для всіх», що є не підтвердженим доказовою медициною, і зовсім інше «мені не подобається і усвідомлюю наслідки».

Є прям нереально багато досліджень, щодо впливу спорту на ментальне та фізичне здоровʼя

Насчёт ментального здоровья есть обратный прикол: у спортозависимых есть прямая корреляция между занятием спортом и мышлением. Оч упрощая: чтоб решить сложную задачу — нужно сначала покачаться, без этого мозг не включается, не хватает дофамина.

В тому і справа, що без здорового сну, з поганим харчуванням

Так тут вообще не в спорте дело :)
Давай разделим мух и котлеты:
— Без сна. Если нет норм отдыха — производительность мозга начнёт падать. У всех.
— Без режима сна. Вообще пофиг. Я могу спать хоть днём, хоть ночью — главное, проспать 7..8 часов.
— Недоедание. Естессно, будут проблемы. Мозг потребляет немереное кол-во ресурсов, как правильно было написано. Нехватка питания приведёт к нехватке ресурсов.
— «Вредное» (по мнению зожничков) питание — вообще пофиг. Проблемы вызовет только у зожничков — ибо их организм попросту не примет данную пищу — их пищеварительная система выхолощена напрочь и не выдаст необходимое кол-во ферментов, чтоб переварить. У всех остальных — проблем не будет. Могу сказать по себе, что могу вытянуть шмат шашлыка из свиного ошейка их холодоса, заточить прям холодным и пойти работать дальше — и никаких проблем ))
— Без спорта. Ну тут полная бугагашенька. Как я написал выше, это как раз проблема спортоупоротых. Да, у вас есть такие проблемы: без спорта мозг не запускается. У меня таких проблем попросту нет: дофамин выделяется за счёт того, что мне интересно решать сложные задачи, костыли мне для этого без надобности.

Свідомо піти against all odds, ну, це як мінімум, позиція. Поважаю ваш вибір. Ви (ніби) розумієте ризики, але ставите їх під сумнів і вибираєте їх ігнорувати. Це вимагає сміливості.

Маю питання. Ваше відношення до фізичної активності і харчування зрозуміло. А як ви відноситесь до самодисципліни загалом? Просто цікаво.

А як ви відноситесь до самодисципліни загалом?

Расшифруй? Типа не бухать, если нельзя (например, антибиотики ешь или важный собес завтра) и всё аналогичное?
Если ты про это — то никаких проблем вообще.
Единственное, где трудно сдержаться — это не троллить, если жертва сама подставляется )))

Если вопрос не относительно меня, а в целом — то самодисциплина — это основа сосуществования в обществе. Начиная с идеи «если хочется срать — дойди до туалета, а не сядь прямо на улице». Чем выше у человека самодисциплина — тем проще ему интегрироваться в социум.
Простейшие примеры плохой интеграции в общество как раз из-за отсутствия самодисциплины: отсутствие управления гневом, подсадки на зависимость (алкогольную / наркотеческую / игровую) ну и т.д.
Надеюсь, ответил на твой вопрос.
Если имелось в виду что-то иное — скажи )

Расшифруй? Типа не бухать, если нельзя (например, антибиотики ешь или важный собес завтра) и всё аналогичное?

Так, про це.
Про, як визначає гугл, «вміння свідомо робити те, що потрібно, незважаючи на відсутність бажання чи наявність спокус».
Не палити, не тринькати гроші, наполегливо вчитися і т.і.

Супер. Радий, що у вас з дисципліною порядок. То справа, все ж таки, у ваших переконаннях.

Я дивлюся на питання фізічної активності / харчування інакше, але щиро бажаю вам здоров’я і довгих років попереду.

Доречі, перші ознаки Альцгеймера вже можна помічати в 35+

це ви так м’яко натякаєте що він досі QA Automation Engineer в 46 років? )

Ні, одні з ознак це відсутність критики до свого стану, та серйозна впевненість , що все так і має бути )

Так это — моё осознанное решение )
Я ещё давно прикинул, сколько придётся платить во времени и усилиях, чтоб поддерживать тушку в более-менее адекватной форме (выше я скидывал выкладки), какой от этого бонус и какие минусы. И пришёл к выводу, что мне это неинтересно. Ещё лет 20 назад.
ЗОЖ — это не более, чем маркетинг. Если ничё не путаю, придуманный производителями спортивного питания, чтоб кормить вот этими «ультраполезными» протеиновыми батончиками больше хомячков. Если вам нравится вестить на маркенинг (впрочем, все мы ведёмся, просто в разных областях )) ) - это ваше личное дело.
Механизм — простой, как валенок.
1. Придумываем концепцию, в которой наш товар будет востребован.
2. Нанимаем икспёрдов-грантоядов, из тех, которые за бабло расскажут, что их маманя — инопланетянка и подтвердят это исследованиями. Главное, чтоб учёные степени были. И просим написать «исследования», в которых подтвердается, что именно наша концепция — правильная. Технология подтвержения оч простая, наскидку несколько вариантов:
а). Перекручивание статистики. Например, если учитывать температуру трупов в морге, то средняя температура по больнице будет ниже :)
б). Заранее подогнанные референтные группы. Берём белых C-level и чёрных разнорабочих, сравниваем их ЗП без учёта специализации и орём, что чёрным недоплачивают :)
в). Неверные выводы. Берём статистику заболевших ОРВИ за 1800-й год, убеждаемся, что все они мертвы — и говорим, что ОРВИ 100% смертельна :)
3. Называем исследования максимально непонятно, внутри тоже куча псевдонаучной фигни, зато выводы делаем такими, чтоб даже распоследний хомячок понял. В этом случае никто не будет смотреть в середину — ибо лень. Зато все будут оперировать цифрами типа «спорт (любой? И прям в одинаковой степени? Хаха) даёт защиту от альцгеймера на x%»
4. Скармливаем газетчикам (тоже заранее оплаченным, естессно), которые говорят что оч «уважаемый» чувак (в научном мире считается придурком, но мы об этом умолчим) провёл вот такое исследование и пришёл к вот таким выводам.

В общем, ничего нового. Всё отработано ещё в 30-х годах прошлого века.

Тобто ти заперечуєш дані ncbi. Ок

Не данные. Интерпретацию )

А кем я должен быть? )
Мне нравится управлять людьми, нравится тыкать людей носом в их тупость и нравится писать код )
Lead AQA / QA Manager идеально отвечает моим потребностям ))

Я ж не барон Мюнхгаузен — в одиночку объявлять войну целой стране :)

Ніби ніколи в таких «жлобських» конторах не працював.
Зате от згадав мою другу компанію «CSO Computer System Odessa», там з цим ніколи проблем не було. Бесплатні обіди. А ще були традиції, такі як «пятнічне пиво», кожну пятницю накривали «поляну» на весь офіс. Було навіть так що я (і не тільки я) залишався ночувати в офісі, після таких посиденьок.

Ого, ну пиво це прям потужно 🍺

«Кава, печиво та холодильник з водою»: які найбезглуздіші бонуси ви бачили у вакансіях?

Ви не працювали, де треба каву та воду купувати за власні гроші?

Саме цікаве усюди де в офісі працював хавчик (тобто повноцінні комплексні обіди, а не пєченьки та круасани) забезпечував роботодавець. А на каву скидались самі.

Я щось трішки погуглив: в США наче безкоштовна кава є лише в третині компаній.

це дивно, зазвичай, частіше зустрічала навпаки, що лише напої, а їжа ну то вже кожен сам)

Працювала у двох офісах, де була їжа, то і напої були, при чому майже будь-які, навіть боржомі, кола тощо.

В одній їжу замовляли у підрядника, у другій був свій ресторан біля офісу і там хавали, ще раз було зі столовкою студентською був договір.

Працював, було таке. Пам’ятаю як скидувалися всі на кулер з водою та на чай з сільпо :)

Хм... Работал в конторах, где был вкусный чай, работал в таких, где был невкусный (старались донести до hr’а и поменять), но чтоб чай за свои покупать — нет, не работал.
Если у конторы нет денег на чай — не факт, что у неё есть деньги платить мне ЗП :)
Для меня ДМС обычно всегда маркер адекватности конторы. Нет ДМС — скорее всего, хотят, чтоб я работал 16 часов, а платить за 2. Нет уж, спасибо :)

Hubstaff в описі вакансії мав, що працювати не більше 40 годин

Розвозка та платна корпоративна їдальня (платна)- дуже відома компанія з 90х на бортничах

В 2006-2007 це справляло враження. А так ми виходили на обідню перерву і стояли в черзі за водою 721 «Роганска». І навіть була раз ситуація, коли в мене відсипали сахар з банки на роботі в геймдев студії.
Якось вже зовсім в іншій конторі, до нас клієнти з Анлії приїзджали в офіс десь в 2012. У них безкоштовна кава ще і з молоком теж викликала велике здивувавння (в них 2 фунти, чай 60 пенні за звичайний пакетик ліптону які можна брати на шведському столі необмежено як і стаканчики, але кип’яток в автоматі треба кидати монети ще він видавав цукор пакетик тросніковий). Пиво по 60 пенні, викликало : «Це дуже небезпечно».
І року до 16-17, про інтернет на нормальній швидкості в офісах англійських не ІТ контор не йшлось, якщо це не Лондон.
Так що народ подекуди не вкурсі, що трохи заржавсь. Щоправда з 2020 тотальний ремоут і все за свої, електрика і т.д.

«молодая позитивная целеустремленная команда» — это означает «нам не надо слишком умных, дураками легче управлять», «старикам тут не место», «наши менеджеры — некомпетентные кретины, а потому никогда не возьмут себе в подчиненные кого-то умнее себя».

«готовы взять студента» — этот треш из той же серии

Много раз попадал в разряд overqualified — я уже на собеседовании понимал, что мне прийдется либо их всех учить, либо увольняться из-за конфликта «так я не понял, кто тут самый умный по должности» :))

Зачем нанимался или заставили? Тут такой момент если ты нанимаешся, а не ты нанимаеш — критин ты. А если не достиг статуса к возрасту, то еще и старый кретин и возрастной лох и тебя презирают. Кто открыто, кто про это просто не говорит прямым текстом.

Особенно если свитчер ’среднего+’ возраста с солидным бекграундом в другой сфере а нанимающий менеджер — лет на 15-20 младше

ну раньше было 35 лет потолок сейчас сотрудников за 30 дофига. наверное 45 окончательное отсечение. по сравнению с 32 меня нахрен посылают в 80% случаев. я решил 63/65 не ждать с украиной можно просто сдохнуть до этого события. моего отца до 61 терпели. но он скорее исключение из правил он вошел в айти после 45 в 47

Какая-то странная логика. Это что-то из разряда «если ты не стартапер — то лох позорный»?

Бачила, що в плюшках писали кулер з водою 😐

ахахаха, 100%
В мене так і було в одному з офісів — вода і кавомашинка, правда кава була жахлива, тож все рівно усі ходили купувати деінде))

Коли в контори стане погано з грошима, це буде те — що почне пропадати першим і ви одразу це побачите, якщо в офісі будете. Це як водопровод, каналізація і електрика, зв’язок чи транспорт (загальний або бензину нема із соляркою і т.п.) — до того як це почало пропадати і вимикатись особливо не замислюєшся і вважаєш звичайним. Те що за цю воду заплачено, її доставили куллер стоїть увімкнений, обслужений і працює і т.д. і цим займались люди здогадується може офіс менеджер там, або директор. Коли контора стала з 200 людей, в 2000 може навіть десь на копоративі розповісти, що в цей квартал було зїдено три тони сахару, випито 10 тон води, 900 кг кави, сотні кілограм серветок, мила туалетного папіру, витрачено гігавати електроенергії і т.д.

Які найбезглуздіші бонуси ви бачили у вакансіях

Офіс

Іноді в “офісах” цікаві бонуси

Побільше б такого, а то ці колцентри вже задрали, СБУ рулить)))

мені здається, чи фігура на постері також з піднятими руками?))

Підписатись на коментарі