Як ви змінились за час роботи в айті?
Привіт, спільното!
Під одним із моїх останніх топіків користувач поділився, що прийшов в айті з щирою любов’ю до кодингу. Та робота перестала бути його захопленням із моменту, як світ сказився на AI. Але роки в індустрії змінюють не лише професійно.
Тож давайте згадаємо, як ви змінилися за час роботи в сфері.
Можливо, були наївними та мотивованими, а тепер почали спокійніше почали ставитися до дедлайнів, або навчилися краще відстоювати межі.
А може, вигоріли, розчарувалися та стали цинічніше. А ще — носите лише корпоративний мерч, не любите певні емодзі (бо викликають флешбеки), стали постійним пацієнтом психотерапевта тощо.
Цікаво, як у вас? Давайте порефлексуємо! Ось вам надихаюче відео, у якому студенти показують, як змінились з першого по п’ятий клас інженерного факультету 😃
The Waterloo Effect: students share their progress from year 1 to year 5 in engineering school pic.twitter.com/unCi1EJtUX
— Interesting things (@awkwardgoogle) June 24, 2026
17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівгоды умножают скорбь не заню в 40 летнем состоянии в 29 отпишусь ) если доживу до этого
а чувачку осталось год до 65 в польше
в 30 было веселее. в 30 с хвостом хоть на табуретку становись ©
стал пессимистом. хочу уехать из этого болота и не ждать 54 как знакомый. жить стало невыносимо
Колись я був молодий і бідний. Але потім я багато років старанно працював і тепер я вже не такий молодий.
Добровільно займаюсь математикою і перетворилась в людину, що радіє зробленому калькулятору для баєсівського методу з діаграмами Венна
никогда не видел столько гавнопрограмистов как в фангах, раньше думал в фангах самые крутые. Самые крутые оказались на контрактах, на удаленке и в стартапах.
Постарiв
Стала заядлою феміністкою, хоча до того (ще в інституті) вважала, що всі технарі — брати і сестри;), а потрапляють в ІТ та отримують вищу ЗП виключно за талант, а не зв"язки та липові рекомендації ;)
за 30+ років перестав ділитися своєю думкою про продукт з овнерами, навіть якщо з висоти свого досвіду я бачу що це нікому не потрібне гівно, бо бути людиною яка завжди права погано для карʼєри та грошей
Я прям відчула як мудрість зійшла з екрану (не рофл)
Люблю свою роботу ще більше, бо знаю більше — а отже знаю, що більше не знаю, і все це дуже цікаво дізнаватись.
По-друге, з ширшим ownership’ом набагато легше робити адекватні речі й насолоджуватись як процесом, так і результатом.
Вигорів та написав книжку, котру ніколи не думав, що можливо написати
До речі, Денисе — яка її доля? Випустили? Надрукували? В електронці є?
Друкувати нема сенсу. Є на Лінпабі, Гітхабі, та онлайн metapatterns.io
Розрекламувати ніяк — бо не маю розкручених соцмереж, і не можу їздити на конференції.
885 зірочок на гітхабі це вже хороша реклама
Але ж про них ніхто не знає, і вони, як батони, на деревах не ростуть.
Ще й роботи нема, і написання книжки сприймається як дірка в резюме.