Корисний ресурс тижня: 0 to Hero. Курс комерційної Java з Spring Boot

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

DOU запускає нову освітню рубрику: раз на тиждень ділимось ресурсами, які можуть прискорити розвиток у професії і дати реальну практику. Рубрика буде виходити щоп’ятниці.Ви можете стати частиною процесу: надсилайте нам рекомендації, який саме ресурс виявився для вас корисним. Тож поділіться такими ресурсами зі спільнотою — запропонуйте через гугл-форму, або ж надішліть топік з поміткою «Ресурс тижня» самостійно чи пишіть Каті :)А тепер — до рекомендації цього тижня!

0 to Hero: курс комерційної Java з Spring Boot

Усім привіт! Мене звати Катерина Грицаєнко. Я Senior Software Developer у Solidgate, лекторка в КПІ та KSE, а також співзасновниця GDG Kyiv і амбасадорка Women Techmakers. Цього тижня в рубриці я хочу поділитися власним ресурсом — відкритим курсом «0 to Hero: курс комерційної Java з Spring Boot». Спочатку я проводила його для студентів, але зараз усі матеріали є у вільному доступі й будуть корисні ширшій спільноті розробників.

До навчання

Коли я створювала цей курс, моєю головною метою було дати студентам можливість розробити власний мікросервіс на базі Spring і вийти з повністю робочим, готовим до продакшену рішенням.

Як це працює

Навчання складається з 10 відео. З них шість — це повноцінні заняття (приблизно по дві години кожне), де ми крок за кроком розбираємо інструменти екосистеми. Інші чотири відео — це формат Live Review. На цих сесіях я (зі згоди студентів, звісно) рев’ювлю їхній код, і ми разом розбираємо типові помилки, які виникають на практиці.

Чим корисно

У курсі ми розібрали Spring від «А» до «Я»:

• Spring Essentials: зазирнули під капот фреймворку, щоб зрозуміти, як усе влаштовано насправді.
  • Тестування та логіка: розібралися, як ефективно писати тести, та опанували концепцію AOP (Aspect-Oriented Programming) для повного контролю над логікою.
  • Безпека та дані: підключили Spring Security та налаштували надійні інтеграції з базами даних

Окремо розібрали такі важливі концепти, як API Driven Design (та його best practices), Test Driven Development (TDD), Polyglot databases і навіть розподілені транзакції.

Для кого підійде

Для Java-розробників, які вже знають базу мови, але хочуть структурувати свої знання зі Spring Framework, зрозуміти, як будувати архітектуру мікросервісів, та навчитися писати чистий код для реальних проєктів.

Ціна питання

Курс абсолютно безкоштовний. Усі відео та сесії з код-рев’ю доступні у відкритому плейлісті на YouTube.

Пишіть у коментарях, як ви вивчали Spring та які теми давалися найважче на старті

👍ПодобаєтьсяСподобалось11
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі