Від гіперфіксації до App Store за два місяці
Привіт, мене звати Настя і я вайбкодер. Насправді я аналітик і до квітня цього року не написала жодного рядка Swift. Цей топік буде цікавий тим, хто думає про власний пет-проект за межами своєї спеціалізації, хто знайомий з гіперфіксацією як способом існування.
Особисто я маю такий поведінковий патерн: внєзапно загорятися якоюсь ідеєю і вкладатися в неї до моменту вигоряння. Зазвичай весь цей процес займає тижні два. Психіатр називає це гіперфіксацією.
Загіперфіксувалась я на розробці мобільних застосунків у квітні.
Спочатку веб-додаток. Потім PWA. Потім спроба опублікуватися в Google Play Market — провалилась, бо не назбирала 12 знайомих для внутрішнього тестування. Невеликий період розпачу. Покупка MacBook. Реліз в App Store. Зараз теж міг би бути період розпачу, але його перекрила розробка другого застосунку.
Поясню.
Я дуже загорілася ідеєю VisuVena — додатку для відстеження показників лабораторних аналізів та архіву медичних документів. Насамперед тому, що мені самій його не вистачало. Думка була проста: навіть якщо нікому він не буде потрібен — я буду користуватися ним сама.
По суті так і сталося.
Я отримала підтримку друзів, вони тестували функціонал і надавали валідні зауваження. Але мої знайомі з соцмереж не мають тієї проблематики, яку закриває цей додаток: зібрати докупи всі «бамажки» з аналізами з різних лабораторій та клінік, щоб побачити — коли останній раз здавала той чи інший аналіз, який був результат, щоб на прийомі у лікаря не шукати по всій пошті ці показники. Тому я поки не маю скачувань, реальних юзерів і відгуків, але планую вкластися в просування.
Думаю, кожен зрозуміє такий момент: ти зробив щось геніальне, приніс показати — а його не оцінили. Звісно, такий підхід в дорослому житті не має відбуватися. Свої очікування треба попускати. Особливо, якщо хочеш робити масові продукти.
Внутрішня дитина опустила голову і витирає соплі.
Але доросла я все ще має думку: навіть якщо нікому він не буде потрібен — я буду користуватися ним сама. Так і є. Я завантажила в додаток всі свої бамажки, і вже чекаю наступної здачі аналізів. І я насправді вірю, що після роботи над просуванням свою аудиторію VisuVena знайде.
А чесну історію про те, як виглядає розробка і реліз мобільного додатку без досвіду, я напишу колись в наступному пості.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів