Скільки років максимум ви готові провести в одній компанії?

Багато хто каже, що працювати на одному місці 2–5 років — цього цілком достатньо. Після цього терміну зазвичай шукають щось нове, аби не застоюватися та розвиватися. Та й банально для того, щоб отримувати більшу зарплату. Але я знаю людей, які працюють в одній компанії вже 10, 15, а то й 20 років, і їх усе абсолютно влаштовує.

Скільки років особисто для вас ок бути частиною однієї компанії? І як думаєте, чи справді така довга лояльність до одного роботодавця шкодить вашому доходу та експертизі більше, аніж допомагає, чи це просто міф?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

на попередній пропрацював 10 років, звільнили...
на теперішній теж 10, але почали затримувати ЗП та скоротили 50% команди, скоріш за все мене теж скоротять...
на наступній планую пропрацювати не менше за 10 років, краще більше
сподіваюсь що глово та атб мене візьмуть

13 років в одній ІТ компанії. Гарний колектив, стабільна непогана ЗП, оплачувані курси для саморозвитку. Поки є така можливість — буде працювати.

Колектив хороший, але оплата низька + робота приносить лише стрес і постійне вигорання.
З нетерпінням чекаю оголошення демобілізації

По факту я вже працюю в одній компанії десять років, а якщо врахувати парадокс Тесея, то всі 20

Чи шкодить це доходу та експертизі? Хіба що опосередковано: компанія тільки «за» щоб працівники розвивались і готова сприяти, щоб нова експертиза перетворювалась на дохід. Але «осілість» часто вбиває дух авантюризму, складніше знаходити в собі мотивацію

* тут має бути якийсь жарт про ФОПів

якийсь жарт про ФОПів

AI Overview

Ось короткий та життєвий жарт про класичні будні українського підприємця:
— Як проходить типовий день ФОПа?
— Вранці він — директор, в обід — кур’єр та менеджер з продажу, ввечері — бухгалтер, а вночі починає панічно гуглити зміни в податковому законодавстві, щоб не пропустити сплату єдиного податку та ЄСВ!

Та щось простіше, типу:
— Ти чого бухаєш?
— В мене корпоратив.
— А чого один?
— Я ФОП

Dmytro Manko #620286
сказки воз феминодвижения. Я не говорил, что «по статистике у женщин и пенсии выше», я говорил, что 90% получателей пенсии — женщины. А те 10% что мужчины, то те мужчины, которые выходят на пенсию в 32-45 лет, и все знают кто это. Это факт — среднестатистический мужчина в Украине живет 57.6 лет, то есть не доживает до пенсии минимум 6 лет. Именно поэтому и не будут здесь никогда делать накопительную пенсию, потому что сразу всплывет очень неприятный для феминисток факт — мужчины вносят большинство вкладов в ПФ, а получатели преимущественно женщины. ©

тоді вже за стартап

— А чого один?

На останніх двох роботах збиралася залишатися до скону компаній, здебільшого через метч з командою. Але одне видання закрили, а з іншого за 6 років я врешті решт пішла сама, бо зрозуміла, що хочу змінити напрям діяльності. Втім, мені досі подобається думка працювати в одній компанії максимально довго)

На першій роботі працював майже 4 роки, бо було дуууже цікаво, але фінансова ситуація була вкрай сумна. Потім вирішив «погнатися за грошима» і стрибав між компаніями як зайчик, кожен раз переходячи на х2 — кожні 6-12-18 місяців. На поточному місці роботи, де мене все влаштовує, працюю вже 4.5 роки і планую працювати далі. Тож якоїсь однієї відповіді немає. Якщо компанія влаштовує — то можна і 10, і 20+ років. Якщо не влаштовує — то й 6 місяців відчуваються як «забагато часу я тут витратив».

Хоч 100. Якщо колектив ок, компанія ок, проекти цікаві, регуляна фінстимуляція, підходяща корпоративна культура.

42 (к) (тм)

Нема якогось максимуму. Просто в котрийсь момент проекти закриваються, ріст в компанії зупиняється, розходяться оцінка ринкова і в компанії, змінюється щось в компанії чи в житті. Після того щось змінюється.

Але я б залюбки працював в одній компанії 5 і більше років.

Хочу попрацювати в поточній компанії 9 років

13 років сиджу на підробітку в держустанові — вже за інерцією, чесно кажучи. Не основне, але й кидати поки сенсу не бачу.

А по основній роботі — наскакався свого часу: 4 компанії, в кожній десь рік, шукав де своє. Знайшов — і вже 6-й рік в одній великій компанії, і нікуди йти не тягне.

Як DevOps зі стажем скажу: коли довго на одному місці — це часто плюс, а не мінус. Ти вже знаєш де які граблі лежать, нікому не треба тебе півроку вводити в курс. Тому не «скільки років максимум», а чи є куди рости і чи не закисаєш.

Ти вже знаєш де які граблі лежать, нікому не треба тебе півроку вводити в курс

Але інколи ці граблі поклав ти сам і всім розказуєш, що це системоутворюючі граблі ))
Щоб не закисати потрібен якийсь свіжий погляд зі сторони і т.п.

Коли влаштовувався на поточну роботу, запитав за текучку кадрів.
Сказали, що є дві категорії людей: Одні працюють рік і менше і звільняються, інші по 15 років і довше.
Ключові елементи системи написав один австрієць, працював, працював, потім пішов на пенсію, але перед цим туди влаштувався його син, який перейняв його роботу і зараз працює там на principal (або близько того, хз яка офіційна посада в нього) посаді, підтримуючи і розвиваючи ту ж саму систему.

Знаю людей from QA to VP за 15 років. Але то були самі жирні ІТ роки.

Вже як 15 років в одній компанії. В попередній працював 9, і то потрапив під скорочення. А до того світчився якийсь період. Хтось сказав колись — приходять в компанію, йдуть від менеджера.

Особистий досвід № 1 — багато менеджерів є банальними керівниками, і не вміють створювати умов для розвитку, іновацій, мотивації. Це стимулює рух світчитись.

Особистий досвід № 2 — треба знати і тверезо оцінювати медіану ринку по своїй професії. Повірте всі HR їх прекрасно знають. Якщо платять менше — то є сенс звісно шукати іншу роботу, якщо ж пропонують більше — шукайте однозначно підводні камені. Бо на співбесідах завжди все таке смачне-солодке, а потім реальність боляче бʼє по морді. Бо плани у керівника на тебе зовсім не ті радужні що були на співбесіді.

Особистий досвід № 3 — у конкурентів не завжди все краще. В будь якій компанії є багато скелетів в шафах, поганих менеджерів, і легасі коду — це життя, ідеального не існує.

7-8 років, якщо були умови до зростання та реалізації

Була «стрибунцем», поки не знайшла норм компанію. Працювала в середньому по року. Наразі йде пʼятий рік в одній й тій самій. Бажання кудись йти особливо немає. Було пару рейзів навіть під час війни. Досить велика спільнота дизайнерів та великі проекти надають змогу вчитись новому, іноді навіть пришвидшують моє власне бажання :). Тоже зміна місця залежить суто від умов та власних побажань. Знаю, що могла б заробляти більше, але з більшою відповідальністю та складнощами та на іншому рівні, на який зараз немає ресурсу.

Більшість із тих, хто довго працює в одній компанії, підпрацьовує в іншій.

або вони цінують свій вільний час і спокій вище за додаткові гроші які можна отримати якщо перейти в іншу. Як подивитися )

Коли зрозумів, що сказав зайвого)

Працювала близько 7 років по суті на одну компанію, не підпрацьовувала ніде, мала достатньо вільного часу, але з часом зрозуміла, що для мене в компанії немає можливостей зросту і тому мені просто стало не цікаво, тоді й пішла. Пішла б і раніше можливо, але наклались ковід, повномасштабка, тому ще якийсь час залишалась на місці, бо в той час, коли багатьох друзів скорочували, ця стабільність була краще, ніж нічого. Якби там були можливості кар’єрного зросту та розвитку працювала б і далі))

В минулій компанії пропрацював 8 років. В теперішній — пішов четвертий, буду дуже не проти і тут пропрацювати ще як мінімум 4

Працював в попередній компанії майже 5 років. Потрапив на бенч і зрозумів, що я застоявся, і мені було важко знайти нову роботу. На одній із співбесід мені навіть поставили в укір такий довгий період роботи на одному місці. Погоджусь з тим, що частково довго працювати на одному місці може сповільнити розвиток навичок, тому мабуть є сенс змінювати компанію, або міняти проєкт, напрямок всередині нинішньої.

Я відношу себе до типу людей, яких якщо все влаштовує, будуть працювати довго в одній компанії. Але тут ще залежить, що за компанія, чим вона займається, чи є можливості зросту ну і для мене один з найважливіших чинників — це люди :)

Скільки років максимум ви готові провести в одній компанії?

100

Залишилося лише прожити стільки ж

Це якби було «мінімум 100», а якщо «максимум 100», то я думав не обов’язково :)

Підписатись на коментарі