«Зірвалась вакансія на $8000, бо я в Україні» — чи продовжують іноземні компанії відмовляти у роботі через війну?

Натрапила на демотивуючий пост в LinkedIn — UI/UX-дизайнеру запропонували позицію на $8000 на місяць, тобто приблизно $96 000 на рік плюс бонуси, але найм зірвався через те, що він перебуває в Україні.

За словами автора, клієнт був давнім знайомим та хотів бачити його у своїй новій компанії. Але на етапі оформлення з’ясувалося, що компанія працює лише з певним списком країн, які підходять їй за внутрішніми вимогами, і України там не було.

Дуже неприємна ситуація. Здавалося, що ми це вже пережили на початку війни, коли все дійсно було непевним. Тоді небажання іноземних компаній ризикувати ще якось можна було зрозуміти.

Але пройшло вже купа часу, щоб осягнути, що люди адаптуються, а українці здатні ефективно працювати навіть за таких умов.

Із вашого досвіду — чи дійсно відмови в роботі через країну та війну залишаються поширеними чи це просто прикра історія?
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

думаю це повʼязано з активізацією тцк — навіть німці прикол вже ловлять
www.facebook.com/...​llig-ah/1228087642245377

Це дефолт вже ) Одні компанії хайрять українців, але не в Україні, бо ризики (таких дуже багато, нажаль). Деякі прямо казали що з України не наймають, хоча є помітка з ремоутом

а взагалі з підключенням ) 5й рік така фігня ±

Але пройшло вже купа часу, щоб осягнути, що люди адаптуються, а українці здатні ефективно працювати навіть за таких умов.

Від шахедів і тцк ніхто не застрахований. Навіщо компанії робітник який може зникнути у будь-який момент?

а українці здатні ефективно працювати навіть за таких умов

также ДОУ:

Як ви працюєте після нічних обстрілів: чи йдуть компанії назустріч?

нанять сотрудника на не самую маленькую зарплату, и пару вечеров в неделю становиться перед дилеммой: если он пойдет ночевать в метро, то завтра утром ему надо будет пойти навстречу, как минимум потому что он не выспался, а как максимум потому что у него теперь в квартире нет окон, электричества, воды, половины мебели и предметов первой необходимости; а если не пойдет, то может составить компанию окнам, электричеству и половине мебели. Отличный план, надежный как швейцарские часы.

коли все дійсно було непевним.

а сейчас, если не секрет, Вы в чем стали увереннее?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мене в перший день повномаштабки Майки відключили від систем. «Не працюємо з зонами військових дій, security concerns blah blah, виїжджайте». Нічого нового, але ну, логічно, не засуджую. Тож забагато шуму з нічого

Я вот слышал байки что девелоперы из Крыма работали на америку через индийских аутсорсеров. И тем кто в Украине остался, нужно начинать к такому готовиться :/ Если правда то они там реальными именами представлялись или Монишами и Кришнами. Интересно кто нить еше слышал такое?

«девелопери із Крима» при потребі релокувалися хто на Кіпр (якщо потрібно «зона ЄС»), хто в країни сусідні дружні країни і вуаля

З України релокуватися можна хіба що в могилу.

Думаю цю ситуацію легко вирішити, застосувавши будь яку притомну IT компанію з закордонним офісом як посередника. Ну так, доведеться віддати якусь частину доходу компанії за посередництво але не втратити гарну пропозицію.

Це спрацює тільки для невибагливих клієнтів (які, скоріш за все, 8к і не будуть платити)

Великим продуктовим компаніям зазвичай важлива не просто юрисдикція в контракті, але і фізичне місцезнаходження працівника. Грубо кажучи, я відвідую офіс раз на місяць. Але якщо я згребу ноут під руку, і поїду працювати у вʼєтнам — то через тиждень мені напишуть з InfoSec department, і запитають що відбувається

Слухайте, ну грошима та добрим словом можна вирішити багато проблем, хоч і не всі.

Ми для себе ті ж самі проблеми вирішуємо.

Багатьом замовникам насправді це потрібно для галочки в анкетах комплаєнсу і вони готові на компроміси.

Та що ж таке! Наче у паралельних всесвітах живемо. А у нас цілковито навпаки — якщо поза Україною, то не хочуть розглядати, що прикро. (говорю не за себе особисто)

Якби це так легко було. Я про те, що мою дружину звільнили в той же день, як дізналися про те, що ми переїздимо. Хоча ми були практично впевнені, що ніяких проблем не виникне і навіть мови про це не буде. Локація мє бути тільки Україна і хоч трісни! При тому, що це великий аутсорсер, робота на західного клієнта, ніякої оборонки чи фінансів, там був банальний рітейл.

Якби це так легко було

Проблем з вьїздом на батьківщину взагалі нема.

кажуть, що возвращенців у Шереметьєво завертають, може і в нас почали

Та нє. обіймуть прям на кордоні, розцілують, трансфер безкоштовний організують, ще й безкоштовний медичний чекап

Громадянина країни неможливо «завернути» при вʼїзді в цю країну, це абсурд. Заарештувати/побити/мобнути прямо при прибутті — так, можна, але не завернути назад.

але навіть не уявляла,

IQ moment ?

Ваше мнение по поводу похищений, пыток и убийств. Сегодня тцк открыло огонь по женщинам, после того как тцк в балаклавах и спортивках напали на мужика.
Там была одна беременная.
Ни разу не услышал позицию доу по территориальному центру катувань ?

t.me/hyevuy_k_r/28388

на фото выделены методы апавищення, там также биты в бусиках.

Звикли вже
От наприклад раніше всіх чоловіків призовного віку які ще не в армії називали ухилянтами і був супротив цьому терміну. Зараз — ухилянт так ухилянт Піхуй
Тепер в усіх новинах про такі сутички з ТЦК завжди фігурує слово «оповіщення». Оце так — люди в балаклавах без пізнавальних знаків, без боді камер (а нагадую що по закону вони мають боді камери носити), без представників правоохоронних органів силою пхають чоловіка у бус щоб відвезти у невідомому напрямку, ще й забризкують усіх довкола балончиками та бʼють битами
Оце оповістили так оповістили Але вже ніхто уваги навіть на такі слова не звертає. Не кажучи вже про сам факт що у буса вони не мають права силою пхати взагалі ні за яких обставин. На це взагалі вже ніхто уваги не звертає

А починається то все з дрібниць — один раз дозволили незаконно на вулиці виписати повістку і понеслось. Один раз дозволили незаконно провести дебати на стадіоні — і маємо що маємо

Тож терпимо і кожного дня просто звикаємо до нових реалій. Он вже з Бабенко цирк почався. А колись дозволили просто незаконно позбавити громадянства пару олігархів... і дали кард бланж щіміти всіх хто не подобається

главное крепостному и травмат не положен, но дадут подержать, когда будут отправлять на фронт, вместо себя.

українці здатні ефективно працювати навіть за таких умов

Написав комент, а потім почитав переписку з community менеджером нижче і видалив. Дівчинка відірвана від реальності, немає сенсу щось пояснювати

Але пройшло вже купа часу, щоб осягнути, що люди адаптуються, а українці здатні ефективно працювати навіть за таких умов

АХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХ. Може і адаптуються . Ну як у мене — колега з Кийова адаптується. Не виходить з дому бо на його очах місяць тому в його дворі викрали хлопця, постійно не виспаний бо сирени, ракети і шахеди. І кожен раз коли він зникає — ПМ думає чи з’явиться він взагалі чи можна вже відкривати вакансію. Адаптація =) Правда в тому що ніяк до цього адаптуватися неможливо. Фактори, які на це впливають не зникли, а навпаки посилились. І більш того, може у 2022 році менеджери закордоном не бачили всі «ньюанси» життя чоловіків в Україні, але зараз і в Німеччині і в Польші добре знають і про зачинені кордони, і про викрадення-вбивства-побиття невідомими особами в військовій формі, і про відключення світла. Це дуже наївно та дивно вважати що тут люди сліпі та не бачать всього що відбувається, і ще більш дивно дорікати компаніям за те що вони обирають наймати людей з якими ризикі нижчі (тобто тих хто не в Україні).

Відключення світла вже майже ні на що не впливає. Хто хотів — давно вирішив це питання: генератори, Starlink, резервне живлення. Навіть у глухих селах Карпат є оптичний інтернет, а повітряних тривог там практично ніколи немає, тож проблем зі зв’язком практично не виникає.

Старлінк мало, що вирішує в умовах міста. Оптоволокно — норм, краще та швидше. Але наприклад в мене взимку маючи 5 кіловатник я три дні взагалі була буез якогось звʼязку, бо вся енергія пішла на мінімальне опалення однієї кімнати, бо опалення не було тиждень.

хм. А скільки у вас сонячних панелей?

Взагалі одна, але я в багатоквартирному будинку так що воно просто стоїть.

да, третья проблема это лоу-перформеры после бессонных ночей, когда обстрел заканчивается утром, и потом весь день в говно в зомби-режиме. Сначала у галер были «красные зоны» куда даже технику не высылали типа Херсон или Никополь, а туда еще походу Киев добавится из-за постоянных бомбежек

я більш засмучена, що ось менеджери в бізнесі про це шарить, а ось населення загально не дуже. Коли говорю з іноземцями, то багато хто думає, що все відбувається дуже далеко чи дуже точково

Ну я коли 2 роки тому показував відео з бусифікаціями колегам у Польщі — це для деяких з них була новина прямо. Але після публікацій в світових ЗМІ інфи про терор тцк та зачинені кордони, після того як «деякі» політики на заході почали відкрито про це говорити — ситуація стала іншою.

А у мене і досі дивуються кожного разу і питають, чому я досі не виїхав з країни. Реально немає усвідомлення, що людей закрили в клітці і фактично вбивають.

Украинские компании намного чаще отказывают, если кандидат не в Украине, чем зарубежные, если кандидат в Украине.

Маража тому що. В тій же Варшаві, або Лісабоні ти попросиш сильно більше грошей, за абсолютно таку саму роботу. Закон Гаррі Маркровіца Risk-Return Tradeoff — чим вищій рищик, тим вище прибуток. А Вільям Шарп розробив — CAPM.
Статистично Bas Factor — тобто раптова втрата співробітника, в Україні виходить на 80% вища ніж перехід співробітника за кордоном чи раптова втрата співробітника за кордоном. Тому якщо у вас є бюджет і ви прагнете знизити ризики — ви йдете по замежі України, а якщо нема і ви готові ризикувати з якимось то сюди. Нажаль це пастка для спеціалістів, бо по суті сюди з проеків заходе лише одне лайно типу Fixed Prise із складними умовами і зміною вимог, або заниженими Blended Rate. Цілий ряд напрямків як то Java або C# обирає тепер або Індію, або інші хаби східної Європи що вже в ЄС : Польща, Болгарія, Румунія, Литва, Латвія, Естонія.

пастка для спеціалістів, бо по суті сюди з проеків заходе лише одне лайно типу Fixed Prise із складними умовами і зміною вимог,

взагалі-то навпаки, челендж для росту

В комерційному сенсі, це не челенж і тим більше збиток для зросту. На роботу ходять — заробляти грощі і взагалі бізнес це про прибутки, а не про chalendget tasks.
А для душі чи для загального визнання — Open Source набагато розумніша стратегія. Усього один прийнятий патч в ядро Linux, або патчі в Blender там і т.п. додають тобі +1000 в карму для работодавців, які хочуть мати так званих Rock Star-ів.
Так само наприклад сертифікації від постачальників типу : Amazon, Microsoft, Google і т.д. як і диплом престижного вища. Що це таке — це підвердження кваліфікації третьою стороною, що підвишує відимисть і комерційну вартість послуг. Замовник більш впевнений в успішності виконання ризиковано складного замовлення і для зменшення ризиків згодний платити більше. Для зовнішнього замовника — ви ніхто і звати вас ніяк проміж ще 8 мільярдів людей, з мілярдами індійців та китайціів. У нього немає жодної впевненості, що умовно за грощі як за японску нову Тойоту, що не мерседес і не кадилак але не погано — йому не продадуть мотороллер тук-тук зібраний із запчастин від лади та євроблях з розборки. Те що ви десь вкадували з селенджет тасками на якомусь фікмет прайм лайні, вам не дає з цього приводу — геть нічого.
А за логікою з курсів, так званої «спортивної мотивації» усі раби на каменоломнях на копанні Біломор-каналу і гребці на галерах — мали би бути накачаними як Арнольд або Роні Колман. На ділі вони були худющі і померали з перевтоми.

та ясно, що вам зірочки (сертифікати та рокстар з комітами в ядро) чи їхати (робити роботу)

Для зовнішнього замовника — ви ніхто

в оутсорі він бере оптом команду консультантів, а не просіює ситом тони резюме шукаючи діамант в навозі

Так у вас таке саме буде. Куди ви підете лікувати зуби наприклад — до спецівліста з хрошою освітою, дипломами відзнакою про підвищення кваліфікації при чому оновленими — або просто в якись стомат кабінет десь навпроти ? В дугому випадку явно питатимете якихось рекомендацій і т.п.
Те саме ремотн там чи якась стройка. Є варіант молдаван чи хлопців з Тернопільшіни — та дешевше. Є дорогий варіант сертифікованої фірми.
Так от коли грощі під проект зайомні, або інвестоів бо акції і т.д. Хлопці з Тернопільщіни будуть працювати через 3-5 рівнів посередників, з начальниками перевіряючими із дипломами Сткнфорду.Челенджет таски будуть — а грошей не буде, при чому ніколи. Це не розвиток — це болото.

дивлячись де, дивлячись з яким бюджетомі т.п.
якщо є бюджет і є знайомі/родина яким є довіра, то однозначно що «по рекомендації»

якщо мідлофновере то до того хто є, бо до іншого можна вже хіба в катафалку

беручи аналогію будови, то однозначно молдавани із сертифікатами Амазона та Палантіра, я ж не мєсний, можуть вуйки з Тернопільщини намахати, а сертифікат то 146% гарантії

Є дорогий варіант сертифікованої фірми.

якщо бабло падає з неба, або відміти, або схематоз то поркуа не па

В Лісабоні не попросять.
Тут зп в іт нижчі ніж в Україні до війни (можливо і зараз).

або Лісабоні ти попросиш сильно більше грошей, за абсолютно таку саму роботу

3-4к евро в месяц средняя зп для синьор разраба в Португалии

Ну так, саме те що я написав, менше ніж в Україні до війни.
І з них ще податки 26% будуть, а не 6%.

І з них ще податки 26% будуть, а не 6%.

ты ничего в этом не понимаешь, хватит сравнивать подоходный налог игнорируя все остальное

Раскрой пож. на примерах. Интересно.

раскрыть настолько обширную тему на форуме еще и через примеры не получится. наш налоговый кодекс в формате а4 это 600 страниц текста, очень наивно полагать, что там на каждой странице написано «6%». большинство украинцев не назовет больше 5 конкретных налогов, которые платит, все ограничится подоходным, ндс, вс и есв. у нас только 34 вида налогов, где каждый разносится на категории и так далее. но и это еще не все, налоговый кодекс это только часть инфы про то какие налоги нужно платить явно и неявно

в Европе тоже не один налог, но у большинства стран налоговая система в тысячи раз понятнее нашей. но вот эти сравнения налоговых систем это как сравнивать майкрософт и икею

Тебе ж попросили порівняти не 600 сторінок українського податкового кодексу з податковим кодексом кожної країни ЄС, а скільки прямих податків платить український ФОП (спрощенана система, 3та група) порівняно з португальським аналогом ФОП

Зачем это сравнивать? У Португалии это наверное самый существованый налог, а у Украины это чтобы было. К тому же это даже не одного типа налоги

Португальский ФОП по податках мало чим відрізняєтся він найманого робітника.
Відмінності —
порт. фоп має знижки перші 2 роки.
платить ндс, якщо замовник з Португалії.
Всі інші податки — соціалка, подохідний — однакові, як і у найманого працівника.

Упрлс? Нюанси податкового кодеску то сраки, хоч фоп хоч не фоп, в будь якому випадку все одно все зводиться до грос_інкам — податки — витрати=профіт.

ВЛБ, транквіла, маньяна ... і все таке (як ви розслабляєтеся — а ми не напрягаємось)

Мля, мені сіньор С++ помідору 4 платили, зараз 5 платять...
Кто ті дизайнери на 8 к ?

Джуніор в Долині — 10к, до податків. Тільки без Стенфорду чи Берклі, MIT і т.п. сати їм не просто.

До «долини» ще якось добратись треба та легалізуватись (99.999% місцевих кантор починають спілкування з фрази — what is your US work permit ?)

вище Vic пише, що коміт в ядро Лінукса важливіше перміта
dou.ua/...​rums/topic/60487/#3096906

Усього один прийнятий патч в ядро Linux, або патчі в Blender там і т.п. додають тобі +1000 в карму

BTW Ті що звали мене, звали в : Люксембург, Лондон та Цюріх. По ціні життя це десь те саме, особливо Лондон (якщо по дві години на день в тюбі не проводити міняючи три лінії їдучи в офіс десь з Уімблдона і інших окраїн. Якщо Англія то швидше десь : Кембрідж, Манчестер чи Ліверпуль і т.п.). А по компенсації усе скромніше і суттєво.
Про Люксембург та Amazon-у офіс сказати нічого особливо не можу, тільки, що однозначно ще французьку мову вчити, що по досвіду буде миттєвою битовою проблемою в усіх місцях, як то похід до магазина і т.п.
Долина це безумовно про стартапи і зараз вже не так змістовно бо це вже називають «Ловити єдинорога сачком».

Братан, поки сидів розробником на плюсах, теж максимум 4-5 платили/пропонували, і це в найбільш «дикі» роки 20-21, коли всі активно наймали.

Треба рости і рухатись далі. Або розширювати стек, брати більше обов’язків, нові види задач, сертифікати і т.д. Або рости вертикально, в техліди, архітектори, інжинірінг менеджери.

Навіть колись створював тему, теж шукав собі омріяних 8к будучи просто сініором. Треба рости і тоді буде.
dou.ua/forums/topic/33328

Якщо про «сучасний АІ», то сертифікати, чесно, хз, може хіба цей новий віт Антропіка, але він ніби не публічний.
Куди краще/цікавіше це підняти декілька пет-проджектів, замутити якусь мультиангентну систему, раг, мсп і т.д. на цьому трохи набити руку і подаватись на вакансії.
Тебе будуть інтрев’ювати тіпи, які так само з цим працюють рік-два і так само бачили 1-3 проекти, тому ви будете десь на рівні.

Якщо про «Традиційний МЛ», то тут я поки початківець, але з очевидного — курси на www.deeplearning.ai
Береш всі базові курси за автрорством Andrew Ng, а далі вже куди тобі треба, той напрям і качаєш: фінанси, передбачення, зір і т. д.

Курсеру для курсів не раджу, спортилась і купа лажових курсів від індусів.

Як це монітизувати ? Як каже стара радянська мудрість «Без бумажки — ты какашка».

Навіть моя теща опановує АІ на телефоні, а тобі треба пояснювати як монетизувати навички АІ?

Чувак, почитав тут твої інші коменти, без дойобу, образ чи сарказму, сходи перевірся на шизоїдний розлад. Те, як ти тут пишеш і формулюєш, наштовхує на певні діагнози.

Open AI Academy, Google AI Professional development, Anthropic CCA.

Так я люблю ті довбані ніщебродські С++.
Але ситуація з ними все хреновіше, тож в 2024 свічнувся нс Голєнг/кубернетес.

Тут нема зросту зовсім, тут скляна стеля, ви її не бачите — але вона є. Або повна зміна тех стека, радикальна — навіть із дауншифтінгом типу в Python із AI/ML, Big Data і т.п. Ніякого горизонтального зросту тут бути не може, ви не замінете тих самих посередників які вас перепродають. Коли ви їм кажете «я хочу в менеджмент » вас або обдурять і будуть казати «Через 100 мільйонів років коли піде дощь з жаб і взагалі в тебе погані софт скіли», або виженуть чи виживуть (примусять підти самостійно нестерпними , або в край не вигідними умовами).
В таких проектах ви цікаві виключно як молдовани чи таджики із узбеками на стройці чи ремонті (мексиканці яких взяли на парковці біля супермаркету). Купив дешево — продав дорого, різниця собі в кешеню.
Де вікно можливостей зросту — це блакитний океан конкуренції виключно. Якщо у разі «стрельнуло» вам додають ще начальника зі строни йдіть одразу.

Так розподіл за рівнем доходу залежить більше від грейду всередині напрямку, ніж від напрямку як такого. Тому дизайнер, відповідальний за бренд, дійсно може бути важливим для компанії і буде оплачуватися відповідно.
С++, якщо це специфічний високорівненвий ембеддед — теж легко за 8к може бути.

С++, якщо це специфічний високорівненвий ембеддед — теж легко за 8к може бути.

де?

Додайте можливість «замінусувати» коментарі.

А як же тоді зрадойоби будуть наярювати один одному зрадойобну шишку?
Хто ж тоді буде лайкати один одному опінії про баригів-людоловів які пишуть зйобики із Пшекостану й Дойчланда?

«Терпи, терпи — терпець тебе шліфує».

Автору дуже допомогло.

Але пройшло вже купа часу, щоб осягнути, що люди адаптуються, а українці здатні ефективно працювати навіть за таких умов

вийшов винести сміття — прийняло тцк, вночі прилетів шахед в дім — не вийшов на роботу (або щось гірше) і так далі. Питання: це вже адаптація, чи ще ні?)))

Є локації де таке не грозить. (окрім тцк).

Там где не грозит, это маленькие города, которые нафик никому не нужны, так от там как раз ТЦК пакует всех, у кого есть пульс. В моем подъезде уже мужиков нету, немного осталось тех, кто с броней на водоканале и с инвалидностю (хромой). Думал что еще один остался, а его оказывается еще 2 месяца назад словили. Словить шахед в большом городе куда меньше шансов, чем словить ТЦК в маленьком городе, просто если выйти в магаз за 50м.

В селах та маленких містах вигрібали самі перші, іще в 22-му почалось все.

це НЕЗЛАМІЗАЦІЯ
«тут звичайні стають НЕЗЛАМНИМИ» © 425 skala

Чи можуть убезпечити себе люди від нападів тцк в закритих ЖК чи котеджних містечках з охороною? На приватну територію поки не лізуть?

Поки не лізуть. Але ніколи не знаєш, що грядущий день нам готує. Тому поки я не би не давав гарантій і впевнено не стверджував щодо повної безпеки у таких закритих котеджних містечках.

Куда это там не лезут? Давно уже по частных дворах лазят через забор. Даже в незакрытый на замок дом уже лазили по улов, как минимум один сюжет видел около года назад.

ну як сказати. На приватній території безпечніше. Але купа прецендентів і відео де вони забігали і били людей і в їх житлі. І головне тут — якщо ти бандита в камуфляжі, який напав на тебе у тебе ж дома, вб’єш лопатою, тебе назовуть агентом рашки.

Для частини банків, якщо робиться трансфер в країну, де йде війна, у т.ч. в Україну, потрібна купа супроводжуючих документів і пояснень на кожен трансфер.
Той ще гемор, який кастомеру не потрібен.

нету гемора. Если в свифте не указан адрес из этих областей finance.ec.europa.eu/...​d-zaporizhzhia-oblasts_en то платеж проходит. Если там указано что-то типа Херсон или Запорожье, платеж замораживается или возвращается, и поддержке банка плевать что часть херсонской или запорожской области еще подконтрольная территория, то что на огромный штраф банк попадет. На любой платеж нужны документы

8 місяців грався з Ramp, у яких вся Україна підсанкційна, і всім *****, і т.д.

Если в свифте не указан адрес из этих областей finance.ec.europa.eu/...d-zaporizhzhia-oblasts_en то платеж проходит

Деякі банки реджектять трансфери незалежно від області.
Моя дружина, наприклад, не могла відправити кошти родичам у Чернігівській області.
Банк пояснив, що трансфери до країн, де йде війна, згідно внутрьошньої політіки — контрольовані, запросив купу документів і особистий візит для проведення трансферу.

Тоді небажання іноземних компаній ризикувати ще якось можна було зрозуміти.

А зараз щось змінилося?

Давно со всех проектов если видят Украина это ред флаг, все знают что тут война, а на больших контарах риск-менеджмент просчитывает наперед, не проблема найти чувака с польши, которого не украдут вечером или утром после обстрела с концами пропадет, или на митингах постоянно связь отваливается или хрипит, то что сидит с жопореза

Ну от до речі

или на митингах постоянно связь отваливается или хрипит, то что сидит с жопореза

з мого досвіду у людей з ЄС трапляється не рідше, а то і частіше ніж в Українців(:. У наших і резервні провайдери, і старлінки (хто в приватному секторі), і офіси з кількома резервами. Ну і батареї вдома також як мінімум на світло-інтернет є.
Інші проблеми звичайно абсолютно валідні на жаль.

У мене на проекті звільнили всіх хто перебуває в Україні через безпекові policy

також таке було, відмовили пару разів через те що в укр...

нема чого портити статистику зарплат

Треба розрізняти:

небажання іноземних компаній ризикувати

коли це вибір конкретної людини і коли це регулюється їхніми policy чи іншими юридичними моментами.

В тому ж пості можна було побачити, що менеджер з яким автор працював дуже хотів з ним працювати, але це розбилось саме об policy компанії.

Як то кажуть «Доброго ранку» :-)

«Повітря свободи», котрого не існує © (тм)

а українці здатні ефективно працювати навіть за таких умов

также ДОУ:

Як ви працюєте після нічних обстрілів: чи йдуть компанії назустріч?

нанять сотрудника на не самую маленькую зарплату, и пару вечеров в неделю становиться перед дилеммой: если он пойдет ночевать в метро, то завтра утром ему надо будет пойти навстречу, как минимум потому что он не выспался, а как максимум потому что у него теперь в квартире нет окон, электричества, воды, половины мебели и предметов первой необходимости; а если не пойдет, то может составить компанию окнам, электричеству и половине мебели. Отличный план, надежный как швейцарские часы.

коли все дійсно було непевним.

а сейчас, если не секрет, Вы в чем стали увереннее?

вона просто трошечки відірвана від реальності. Це їй ще не розповіли про зміни критеріїв бронювання(цікаво, вона про це чула взагалі?), згідно яких скоро всі контори типу ЕПАМ, які змогли бронь собі пробити, будуть змушені повідомити 50% своїх співробітників про розбронювання, якщо вони з собою в контору не приведуть на оформлення людину з інвалідністю чи батька багатодітного

є 100500 місць де не волають ревуни, і ночувати як завжди, а не в дефолтсіті як бачить ПП

становиться перед дилеммой: если он пойдет ночевать в метро, то завтра утром ему надо будет пойти навстречу, как минимум потому что он не выспался, а как максимум потому что у него теперь в квартире нет окон, электричества, воды, половины мебели и предметов первой необходимости

мілтех/дефтех так не вважає

думаю це повʼязано з активізацією тцк — навіть німці прикол вже ловлять
www.facebook.com/...​llig-ah/1228087642245377

Ну вже минула купа часу, щоб осягнути, що вестернери в курсі про «бусифікацію» і про «мімішних котиків» зі скали, а коли ше наш Найвеличніший Лідер Сучасності заявив, шо «Меколи — це щит Європи», то це або байт на engagement або імбецелізм дивуватися " а чому це клятий вестернер не наймає вкраїнчиків? мабуть вони агенти русні"

А дизайнер хай не скиглить, а пемзує на бзвп в учєбку, він щит європи твьордо і чьотко

Теж таке було . Відмовили через місто де проживаю ( Дніпро) . І компанія теж с України

Ну здрасте, і до ковіду таке було, не кожна країна може бути ремоут, є купа полісі де можна а де не можна, зазвичай то ес, юк, сша, канада, нажаль україна в дуже рівні, і часто неможна. коли шукав в юк роботу то часто самі сша контори писали з пропозиціє на фуллі ремоут головне щоб був в юк. зараз взагалі фуллі ремоут рідкість, навіть не той що всередені країни бо треба наймати як звичайний емплої, а навть в офіс хоч іноді але треба кататиьс. Тобто головна проблема то бюрократія, чи можна контракторів із не ес\америка, чи можна контрактори чи обовязковий емлої контракт...Тому в нас і було\є купа прослойок що наймають на аутстаф а самі зраєстровані десь у лондон, мальті, естонії...

А ще прикольно, коли платіжна система роботодавця не працює з п’ятьма санкційними країнами, і разом з ними шоста — Україна.

В американських компаніях, якщо працювати з деякими даними чи сервісами, то а них заборона наймати людей з територій де йдуть бойові дії чи є військове положення.
Знаю деякі компанії, що поступово звільняють співробітників або наполегливо просять переїхати.

ВПК чи підрядники, навіть із грінкартою розгортають. Криптографія там навіть наруралізованих громадян не розлядають подекуди.

Я про менш секюрні речі, бо військове положення та бойові дії по міркам законодавства США «це ризик, що комп гопнуть, і ось ті хлопаки обовʼязково вкрадуть всі дані»

Від шахедів і тцк ніхто не застрахований. Навіщо компанії робітник який може зникнути у будь-який момент?

Так. Forgotten Empires відмовили в працевлашутванні, так як Microsoft (Xbox Game Studios) прирівняло найм українців з теориторії України до найму росіян та білорусів. Запропонували переїхати в Малагу щоб найняти)

Да и не раз, и наши кампании тоже, за то что в Украине и за то что в Харькове

Це дефолт вже ) Одні компанії хайрять українців, але не в Україні, бо ризики (таких дуже багато, нажаль). Деякі прямо казали що з України не наймають, хоча є помітка з ремоутом

а взагалі з підключенням ) 5й рік така фігня ±

половина наших компаний не нанимает если не в Украине

з мого персонального досвіду є декілька відмов через те, що я перебував в Україні

Ого, раніше, перший рік-два повномасштабної, я багато бачила таких історій, але навіть не уявляла, що це досі настільки поширено

Дайте вгадаю — ви багато конференцій та евентів відвідуєте і досі дивуєтесь а чого чоловіки з України їх не відвідають, там же так круто, такий нетворкінг, стільки нових ідей?

Якесь дивне необгрунтоване припущення

Ну як вам сказати. Ось оце:

Ого, раніше, перший рік-два повномасштабної, я багато бачила таких історій, але навіть не уявляла, що це досі настільки поширено

Значит наступне: «Ого, раніше в перший рік-два було дійсно важко. А зараз все значно краще, дивно чого це роботодавці ще бояться брати українців»
З чого роблю висновок, що новини про тотал треш з блекаутами, які рік від року посилюються, бусифікацією, яка рік від року посилюється, пройшли якось повз вас і у вас все ок в житті.
Реальність така: роботодавець боїться 1- блекаутів 2 — що програміст просто зникне з проекту потрапивши в бусік 3 — програміст зникне тому, що його вб’ють шахедом.
Звідси і моє припущення, що у вас все супер і ви десь зі свого рожевого світу побачили нашу реальну сраку і це вас дуже здивувало.

Ну як вам сказати. Оце:

Значит наступне: «Ого, раніше в перший рік-два було дійсно важко. А зараз все значно краще, дивно чого це роботодавці ще бояться брати українців»

Означає маніпуляцію та вашу інтерпретацію. А припущення, засновані на інтерпретаціях, зазвичай хибні

фіга собі який я талановитий маніпулятор. все комьюніті, менеджером якого ви являєтесь, чомусь повірило моїй маніпуляції і підитримало мене. І інші коменти теж мають вам на щось натякнути. Сподіваюсь.

На те вона і маніпуляція) А наша спільнота нараховує майже 900 тисяч учасників

ой як смішно) дійсно, ви праві)))) тільки позитив!!)))

А можливо ви живете у своїй бульбашці і втрачаєте зв’язок з реальністю — бо проблема дійсно існує. Ігнорування, заперечення або замовчення такої проблеми начебто не дуже відповідає очікуванню від вашої позиції Community Manager, imho

Правильно, саме тому — щоб не ігнорувати, не замовчувати та підсвітити цю проблему — створений цей топік

ви самі визнали, що навіть не уявляли таке, а коли Gregory Pan вище комментом дав вам стислий опис реальності, що ви пропустили — ви звинуватили його в маніпуляції. Так це виглядає зі сторони.

Я дійсно не знала масштаб відмов від іноземних компаній, але користувач окрім цього дописав мені також незнання про проблеми блекаутів, мобілізації, ризиків загинути від обстрілів тощо. Але якщо що, я також у контексті — я у Києві, а до цього — з Бучі, а до цього — з Донецьку, так само ночую в ванній та не маю світла, маю мобілізованих та загиблих знайомих — як від ракет, так і на фронті, утримую евакуйованих родичів, ну і як журналіст у минулому маю досить велику бульбашку.

Тож на ваш погляд, яку реальність, окрім фронту та того, що мене не можуть мобілізувати, я пропустила? І чи дорівнює незнання масштабу однієї конкретної проблеми загальній відірваності від реальності, чи все ж користувач сперечається з власним уявленням про мій світ та мої уявлення? Але будь ласка — на те це і форум, на те і існує можливість анонімних акаунтів)

Було б чудово, якщо ви змогли б для початку сформулювали чітко — у чому ви побачили маніпуляцію від користувача (sic), і де саме «користувач сперечається з власним уявленням про ваш світ та ваші уявлення?» бо це, здається, був відносно адекватний коментар на випадок «я не уявляла», «не знала масштабу проблеми.»
І так — я думаю, що певні аргументи реальності «користувача» могли були поза вашим фокусом та поза вашої реальності.

Якщо хочете краще розібратися в маніпулятивних способах ведення розмови, погугліть straw man

Навіть якщо вважати, що тут є елементи straw man, це ще не означає свідому маніпуляцію. Ваша початкова фраза допускала різне тлумачення, в тому числі так як його інтерпретував Gregory, і він прямо позначив його як своє припущення, а не як цитату ваших слів. Тому я не впевнений, що тут коректно говорити про навмисну маніпуляцію.
Чи не вважаєте ви, що замість відсилати до гугл доречніше було б відповісти на пряме запитання — трохи професійніше наче, ні?

Моя початкова фраза не допускала інших тлумачень окрім: 1. Раніше мені часто траплялись такі історії. 2. Зараз трапляються менше. 3. Тому я не уявляла масштаб сьогодні. І користувач прямо зазначив, що оце (моя цитата) значить наступне (його цитата). Також я не казала, чи це свідома, чи несвідома маніпуляція. Бо несвідома маніпуляція також є маніпуляцією.

Я вважаю, що в цьому випадку гугл був би для вас авторитетнішим джерелом ніж мої пояснення

Моя початкова фраза не допускала інших тлумачень окрім

— не факт.
Straw man сам по собі не є маніпуляцією — це логічна помилка. Якщо людина неправильно зрозуміла ваш аргумент чи вашу фразу, то саме по собі це ще не є маніпуляцією. Маніпуляцією це можна вважати тоді, коли спотворення позиції є свідомим і використовується для введення в оману або впливу на інших. І я навіть невпевнений що це випадок straw man. Ви використали не найкращу початкову фразу і замість того, щоб якось деескалювати кинулись звинувачувати та розкручувати це. Подивіться на коментарі та лайки — можливо ви вибрали не саму найкращу стратегію спілкування.

Тобто у цитаті користувача про івенти та моє ніби-то здивування про чоловіків, ви не бачите ескалації, а у моїй відповіді про необгрунтоване припущення бачите?

Моя початкова фраза була нейтральним та щирим коментом на жарт про підключення

Я бачу ескалацію від Gregory — і це погано, але здається community manager — ви, а не він. І саме ваші фрази послужили тригером, і сама ваші фрази — мʼяко кажучи дають неоднозначну інтерпретацію. Якщо коментар опонента вже має 28 підтримано — то напевно щось пішло не так з інтерпретацією або з фразами.

Ви все ще помиляєтесь щодо широти інтерпретацій конкретно тієї фрази. А мої відповіді були максимально у межах, зважаючи на зневажливий тон користувача.

Можливо я помиляюсь, а можливо аудиторія ресурсу надала вам певний неочікуваний вами фідбек. Його звісно можна проігнорувати. Можна продовжувати стояти на своєму. Іноді це справді корисна навичка.

Маша, якщо опустити оце заламування рук про «і у мене є і мобілізовані», ви підтвердили, що для вас сюрприз, що в комьюніті досі проблема з наймом і зараз вона тільки поширилась. Не треба бути професором логіки, щоб зробити висновок, що «щось стало краще», тому на вашу думку, тому українців мають більше хайрити. Якшо це не так, то ви не логікою користуютесь а якимось іншим апаратом пізнання та формулювання. І комьюніті, як ви бачите, так теж вважає. Але ви в вашему свті скоріш за все зараз зробите висновок, що «комьюніті 900 тис, відписалис 5-10 людей, решта — мене півдтримує, то все ок»

Далі, в підтвердження моїх висновків і висновків тих, хто попали під мою маніпуляцію ВИ САМІ пишете в статті

Здавалося, що ми це вже пережили на початку війни, коли все дійсно було непевним.

Було непевним. тобто зараз — певно? Певно це в будь-якій країні, на будь-якій планеті значить «стало краще», і людина вище там вас в коменті питає — а що саме стало певним? і ви ігноруєте його комент. Може тому що то анонім, якщо там було б написано Семен Середа, то все було б ок.
Бажаю успіху

Ви намагаєтесь щось логічне донести працівнику ДОУ
Прочитав переписку, для мене виглядає як перші тиждні війни, коли я родичам з РФ намагався донести, що це РФ на нас напали

Побуду трохи КО.

Це не маніпуляція, а просто сарказм але не до ситуції а до вашого «погляду на ситуацію». Враховуючи «ситуацію» і вашу зайнятість, це він іще доволі мяко відповів.

У вас можливо альтернативний погляд не тільки на «ситуацію» а і на гумор, чи ви просто так не вдало намагались перенести контекст розмови при чому звинуватив Gregory Pan в маніпуляції, котрої не було.

Приписування власного змісту та атака на нього — маніпулятивна практика, але припустимо, що ні. Чи це змінює те, що користувач видумав за мене свій погляд на ситуацію, і на базі цього вигаданого погляду зробив хибний висновок?

Розмову можна було б продовжити, але нащо, якщо користувач й надалі може бачити між рядками того, чого там немає. Я теж можу зробити хибне (або ні) припущення, що мета користувача аж ніяк не у конструктивній розмові

Намагаетесь провести параель зі своїм абсурдним прикладом в припущені, щоб нівелювати інші припущення, але ні, у випадку вашого «світогляду» це припущення більше очевидне, бо це не лише один коментар і не один користувач про це зазначив, тому паралель із будь яким іншим припущеням не спрацює.

Окей, вами маніпулюють кляті маніпулятори, з цим розібрались. А по суті є щось відповісти? Що саме зараз стало «певним», як адаптуватись до ризиків бути вбитим та викраденим кожного дня, і чому бізнес повинен толерувати ці ризики?

Я не розумію, чому ви ігноруєте коментарі, які вказують прямі ризики для бізнесу? Зараз в Києві вірогідність бути вбитим під час обстрілу вища, ніж померти в ДТП. І це статистика до обстрілів цього місяця де вже закинуло майже 40 людей.
+ додаємо сюди блекаути в зимові місяці, а це топові місяці першого кварталу, де навантаження завжди зростає.
Також військове положення та секюрність даних та доступи: медичні(майже всі) і частина банківського софту не дозволяє умови при яких можуть на рівні законодавства забрати компʼютер чи подивитись, що ти в компі робиш.
Якщо ми хочемо говорити про дані, тоді порівняльна характеристика по найму. Порівняти чоловіків та жінок, міста. І чому раптово укр продуктові компанії ростуть по найму, а іноземні ні. При тому що є загальні скорочення. Тому що на ринку все більшу долю складають укр продуктові, бо інші зменшуються.
І зарплати пропорційно зменшуються, бо іноземного інвестування та формування конкуренції по зарплатам немає

Бізнес любить не таланти, а прогнозованість результату.

Я не розумію, чому ви ігноруєте коментарі, які вказують прямі ризики для бізнесу?

не хочуть потім «Слава ТЦК» на камеру кричать
ну і медійна політика така — ігнорувати неприємну інформацію

Підписатись на коментарі