Чи має роботодавець право читати приватні переписки?

Нещодавно дізнався таку цікаву річ, що в Slack адміністратори можуть, за потреби, переглядати всю історію переписок, в тому числі й приватні чати та 1-to-1 листування.

Але загалом, наскільки мені відомо, то не тільки в Slack так можна робити (якщо я не правий — виправте пліз). В Microsoft Teams, Google Chat та більшості інших корпоративних месенджерів таке теж можна провернути. І, чесно кажучи, я не впевнений, чи загалом це хороший інструмент.

Що загалом думаєте про такий функціонал? Вважаєте, що це реально потрібно (і чи взагалі це законно)? Ну і зізнавайтеся: часто обговорюєте особисті справи або критикуєте робочі процеси у корпоративному месенджері?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ну та й ок, в ТГ берете черговий чатік на хєппібьоздєй, шукаєте колегу — і в дм-ці обоговорюєте всі корпоративні сікрєтікі

Та нехай читають, там жодних приватних переписок немає

критикуєте робочі процеси у корпоративному месенджері

За необхідністю пишу виключно ту критику, про яку прямо казав своєму менеджеру

Це буде робити будь який бізнес більш не меш великий, тому що це контроль за витоком інформації. Коли в компанії вже за 100 + людей вже гарантуюься лазутчіки заслані казачкі, перевербовані конкурентами існуючі співробітники, крадіжки типу витоків баз кандидатів або закупок в своїх підрядників по завищеним цінам, суб підрядні контракти по занижчених цінах, кронізми та непотизми при назначеннях на посади, корупційні схеми відкати і т.п.
От що більш цікаво, усе можуть читати з самих компаній провайдерів послуг. Уявіть що ваш головний конкурент це Microsoft, а ви користуєтесь в бізнес комунікації ms Teams. Із методами ШІ вони самі візьмуть ключові тези.
Американский же уряд як відомо з свідчень Едваарда Сноудена, слухає усю планету усі не захищені лінії зв’язку, а подекуди і захищені, зокрема прослуховував канслера Німечини Ангелу Меркель.
При суттєвих перемовинах, дійсно не погано мати кімнату без вікон і заходити туди без телефонів та гаджетів.

Та хай читають. В мене приватні переписки не ведуться з корпоративних месенджерів.

І не тільки адміністратори. У випадку судових позовів переписки можуть ставати матеріалами справи в процесі discovery, як ось ці всі листи Альтмана і Маска, які гуляють інтернетом. Колись юрист американської компанії так і сказав: «Don’t type into Slack anything you wouldn’t want your grandma to read».

Ну і зізнавайтеся: часто обговорюєте особисті справи або критикуєте робочі процеси у корпоративному месенджері?

Не пишу в особистих переписках з корпоративних акаунтів нічого такого, що б не сказав при менеджерах

і чи взагалі це законно)

Якщо це технічно можливо, то питання законності то вже еквілібристика (хіба що мова про щось, що потребує судового розгляду)

Що загалом думаєте про такий функціонал?

Що інколи це має сенс. Важливо, щоб користувачі були явно повідомлені про таку можливість

що складного — кому належить пристрій, той і контролює вміст

Чому тут майже кожна тема від коммюніті менеджерів — це накидування на вентилятор одного і того ж по колу? В чому прикол?

Мені просто цікаво, а що саме ця тема «накидує по колу»? Я не бачив, щоб раніше це питання підіймалося у нас на форумі. Та й навіть дотичних тем не пам’ятаю

Підписатись на коментарі