Яка у вас була найкоротша співбесіда?

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Бачила в Threads допис, де дівчина розповідала про свою найкоротшу співбесіду. Вона вчасно підключилася до дзвінка, але її кілька хвилин не додавали до зустрічі. А коли після кількох нагадувань нарешті пустили — ще й присоромили за те, що вона нібито запізнилася. До того ж виявилося, що це групова співбесіда. Кандидатка просто вирішила її завершити, тому по факту все тривало буквально кілька хвилин.

Також в коментарях поділилися іншим випадком: на самому початку розмови кандидата попросили перейти на російську. Ця співбесіда тривала секунд 10.

У мене особисто найкоротша співбесіда зайняла до 10 хвилин. Але я навіть співбесідою це назвати не можу, бо по факту робота і задачі були ті самі — мене просто попросили перейти працювати напряму в компанію. Мене запросила на зустріч менеджерка і ми в її машині за кілька хвилин усе обговорили: мене запитали чи я не проти, озвучили ЗП та умови. Тобто в моєму випадку це була коротка, але успішна співбесіда.

Поділіться своїм досвідом, яка у вас була найкоротша співбесіда і чи закінчилася вона успішно?
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Технічна співбесіда в Luxoft у 2023 році тривала менше 1 хвилини. Підключилася команда, і щойно я почув: «Ви знаєте, у нас тут проєкт на Scala», — ввічливо попрощався.

Сихів, Львів ТЦК та СП, березень 2022 року.
Ще довелось майже два тижні як на роботу в ТЦК ходити щоб відправили у в/ч.
В армії всі хочуть бути фрілансерами, але більшість відправляють на галери. :)

Самое короткое интервью, это когда хайрят по знакомству. Когда то нужно было просто прийти и попить кофе с каким-то SVP и принять оффер.

Последний раз — 20 мин по телефон, просто перетереть имя позиции и компенсационный пакет, дальше только акцептнуть оффер.
Да так бывает.

Как правило от таких предложений отказывался. Люблю когда заслуженно 10 раундов жести. Лол

Не в стилі типової токсичної душніни тут в коментах, в мене був радше позитивний досвід. Співбесіда на middle .net engineer в 2012: перше запитання елементарне, «на дурака»; друге запитання вже було про expression trees — після заглибленої відповіді я почув, що «схоже ми говоримо однією мовою» і «ми готові вас найняти».

У мене колись був челендж — треба було зжерти в одне рило дві піци.

Найкоротша співбесіда — та, якої не було: просто пишеш реальний досвід, знання та реальні очікування ЗП рекрутеру, який шукає людину, що «все вміє, має купу досвіду та буде працювати задля змоги прийняти участь у Реальному Проєкті та отримати Безцінний Досвід»

Моя найкоротша співбесіда тривала теж до 10 хвилин — наймаючий менеджер сказав, що часто бачить мої коменти на DOU і я справляю враження розумної людини, тож мене хочуть взяти на проект)

Шикарний кейс! Ось вона, сила цих ваших інтернетів

Мені так одна дівчина в Києві в 2016 одразу дала (сама написала щоб зустрітись)

30 секунд, на початку цього року — сам був у шоці. Співбесіда почалася з фрази: нажаль технічні спеціалісти не зможуть приєднатися до співбесіді сьогодні. Про нову дату повідомимо пізніше.
ПС: так і не повідомили — щось в них сильно незросталося мабуть...

Было собеседование 10 минут, после которого сразу прислали оффер. Проработал в компании почти 5 лет.

Найкоротшим і найбільш дивним в моєму житті став скрінінг інтерв’ю з рекрутером Solidgate на позицію Customer support agent.
Загалом це тривало 7хв, де більша половина часу пішла на питання рекрутерки як я вчилася в школі, чи брала участь в олімпіадах, які місця займала, на скільки склала ЗНО, вчилася на контракті чи бюджеті та чи брала участь в університетських активностях, бо «в нас не чілять» :)
Після цього вона поспішно закінчила розмову і сказала очікувати листа, в якому очевидно відмовили.
Я прекрасно розумію, що софтскіли мають ключову роль, але принаймні їх можна перевірити менш збоченими методами. Із софтскілами не народжуються, а набувають з досвідом роботи і по життю. Власне, тому шукати кореляції в дитячих амбіціях і порівнювати з реальним досвідом в сфері — непрофесійно і просто смішно

так солидгейт это генезис где кандидат должен пройти кучу этапов фильтрации и работать «на семью» за низкую зарплату с овеертаймами. Там то ли 4 то ли 6 собесов с визитом в офис на ковер на финальный этап

не тратьте свое время. я у них был 4 года назад . 3 месяца аплаится будет только мазохист

Логічно, що найкоротша співбесіда це пару хвилин. Треба було питати про найдовшу. :)

Про коротку співбесіду ще цікаво чому саме так вийшло, а про найдовшу — класна ідея для ще одного обговорення :)

Було примерно так:
-У вас трекер часу та екрану є?
-Є.
-До побачення .

Було щось подібне:
— У вас є офіси в раші?
— так але там лише бла,бла, бла ...
— До побачення.

На п’ятому курсі університета ми з одногрупником шукали підробіток. Знайшли оголошення в газеті працювати адміністратором в комп’ютерному клубі. Це був 2007-й, тому тоді це ще було популярно. Прийшли в той клуб, до нас вийшов його власник. Почали говорити за умови. Виявилось, працювати треба буде з 8:00 до 20:00. А зарплата — на рівні стипендії, яку я отримував. Звісно, нас це шокувало і ми пішли геть.
В той же день знайшли ще одне оголошення з іншого комп’ютерного клубу. Приходимо туди і чекаємо власника клуба. Через де-який час заходить власник і ми бачимо того самого чоловіка, що і в першому клубі, тому наша розмова була така:
— Умови ті самі?
— Так.
— До побачення!
Це зайняло не більше хвилини.

— Laravel знаєш?
— Можу круд простенький написати. І все.
— Прийнятий.

Хороші були часи, брали на роботу все, в чого інтелект був хоч на пару балів вищий, ніж в тумбочки.

Найкоротша моя співбесіда тривала менше хвилини.

У 2020 році я працював в AdTech на Go, але хотів будувати подальшу кар’єру в чомусь корисному, як-от MedTech (бажано теж на Go або Rust). Тому, коли рекрутери писали свої пропозиції в LinkedIn, я так і відповідав, що розглядаю лише MedTech. Зараз уже понад 4 роки працюю в MedTech (DocHQ).

Одна з таких рекрутерок, Наталія, якій я писав «якщо MedTech, то так», десь через 5 місяців почала розпитувати мене про зарплатні очікування й рівень англійської мови. Потім запросила на дзвінок на 5–10 хвилин. Погоджуюсь, отримую інвайт, переходжу, а там мене вже чекає якийсь чоловік. Виявилося, CEO. Я ввічливо попрощався.

Далі телефонує Наталія. Питаю її, чи це проєкт у сфері MedTech. Каже, що не може відповісти.

/companies/28software/reviews/47160/

Хвилин п’ять. Я був в курсі на третьому, мабуть, в універі. Рік вчив C++, писав якісь програмки. Потім пройшов курс по резюме. Написав собі резюме і відправив в тоді ще Validio в Харкові. Надиво мене запросили на інтерв’ю на позицію якогось C++ developer. Я прийшов, мене почали питати. Одразу зрозуміли, що я трішки не той кандидат який їм потрібен. Після перших пари питань сказали що судячи зі всього сьогодні буде коротке інтерв’ю 😂. Хвилин за 5 впорались.

А інше вже я проводив кілька років тому. Хвилин за п’ятнадцять до призначеного інтерв’ю у мене все ще мітинг на проєкті, і я не розумію коли ми завершимо. Я пишу менеджеру, прошу перенести інтерв’ю. Але він чомусь не захотів і каже, та ми тебе почекаємо з кандидатом. А я розумію, що чекати доведеться, можливо, довго. Ну, коротше, вони мене чекали, хвилин, мабуть, десять чи п’ятнадцять. Я потім підключився, кандидат дуже злий. Не хоче відповідати, відповідає одним словом або максимум одним реченням. Поспілкувались із ввічливості, щоб зберегти ритуал. хвилин за 10 впорились.

Взагалі не актуально але загадав як в дикі часи (2003 чи 2004) студентом сходив на співбесіду, де дали завдання на листочку на англійській мові. Якої тоді взагалі не знав) Покрутив його, запитав чи можна якось інакше, та після відмови пішов.

5 минут. Денег нет? — денег нет.

2 минуты, рекрутер не увидел «огня» в глазах

Ого, і рекрутер прям за 2 хвилини сам завершив дзвінок?

в таких випадках думаю, що добре, що само собою відвалилось, навряд працювалось би там добре

Red flag можна отримати на співбесіді майже на кожному кроці. Хоча навіть в цьому випадку співбесіда зазвичай продовжується
Значно гірша справа із Green flag. Не можна просто взяти і відповісти «правильно» на 1 питання і отримати офер

Не можна просто взяти і відповісти «правильно» на 1 питання і отримати офер

dou.ua/...​rums/topic/60583/#3097388

Тут коментар вище показує протилежне :)

Підписатись на коментарі