Яка дрібна покупка зробила ваш побут трохи краще?

Іноді зовсім недорога і проста річ приносить у щоденну рутину набагато більше комфорту, ніж дорогі гаджети. Купуєш якусь дрібничку і згодом ловиш себе на думці: «І як я раніше без цього обходився?».

У мене особисто такими речами стали ось такі пляшечки для дому. Є ще іншої форми — для соняшникової та оливкової олії. І дуже зручно, хочу сказати. Скільки себе пам’ятаю, то раніше вдома олія та подібне зберігалися у пакуваннях із магазину або просто в пластикових пляшках, що іноді було не дуже зручно, та й естетично нікуди не вписувалося. А це — прям красиве, подобається.

А що такого дрібного ви придбали для дому чи побуту, що відчутно додало вам зручності? Це може бути щось максимально просте: зручний органайзер, магнітний тримач, класна чашка, підставка чи просто кабель, який нарешті дістає куди треба.

Якщо маєте фоточки таких речей, то прикріплюйте в коментарях.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Смарт розетка для автоматичного нагріву бойлеру по нічному тарифу

Годівничка для птахів на вікно House_for_birds «Будиночок білий»
rozetka.com.ua/ua/225815527/p225815527

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Панамка с принтом конопли. Очень круто и стильно в ней отдыхать на нудистских пляжах.

фотопруф или не было (к) (тм)

Про панамки, до речі, нещодавно якраз купив собі одну, балдю тепер, як мала дитина. Дуже кайфова

Акумуляторний насос. Качає колеса автомобіля, велосипедів, м’ячі, надувні матраси, круги, басейни. Можна знайти модель, яка буде також павербанком та ліхтариком. Дуже виручає з дітьми в поїздках.

а о ще згадав кросівоє

weekly pill box organizer

... но руки пока не дійшли но реально треба річ реально прикладна дуже )) я провіряв

придбав ))
не те щоб геймченджер, але трохи спрощує життя. особливо, коли є препарати, шо порібно ділити на декілька частин.

Пішов на амазон шукати поприкольніше і... той самий момент, коли замислився про свій вік. Я обираю прикольний органайзер пігулок. Жесть

30+ ?
я теж жменями їм але поки тільки для спортзалу)

Окрема шафа для лего.

у мене теж є )) я назвав її «гараж»

... правда там зараз більше коробки бо на саме складання у мене критично не вистача вже часу ((

Уточнення, шафа і стелаж бо в шафу не всі моделі поміщаються.
Lego set Barad Dur довелося на стелаж.

Напів-промислова двобойлерна кавомашина, леверна чи роторна, типу Lelit Bianca чи Profitec Pro 800 окупається приблизно за 2-3 роки. Але зараз можна щось простіше взяти типу Mara X з керованою помпою (~100k ₴).

З кави в основному Пеньйора й Бариста...

Можна бв відраставрувати самотужки — запчастини зараз нормально поштою передають, чи якусь дешеву gaggia купити. В будь якому випадку краще ніж платмасові автомати.

Ручна кавомолка, ваги, воронка, чайничок для заварювання фільтру окупаються за 2-3 тижні, максимум 5.
З кави в основному Mad Heads, Cafe Boutique чи BWTC.

Термопот, осмос, варильна індуктивна поверхня з таймером, посудомийка, сушка, бойлер з WiFi, настінний пилосос з акумулятором.

Дуже багато дрібниць які кожного дня треба робити в умовах нестачі часу.

Пам’ятаю як не було посудомийка і я кожен день 40 хвилин мив посуд. В той період часу був на курсах в Mate academy і мріяв, щоб цей час не витрачати на цю дурню.

Всім рекомендую спрощувати рутинні процеси і витрачати час на щось справді важливе.

Термопот, осмос, варильна індуктивна поверхня з таймером, посудомийка, сушка, бойлер з WiFi, настінний пилосос з акумулятором.

Плейстейшен, телек 55 дюймов, макбук прошку та ще...

Дуже багато дрібниць
телек 55 дюймов

імхо 55 зараз уже мало зараз «золотий мінімум» то є імхо 65

ЗЫ: втім не виключати то є з за особистих особливостей зору ((

варильна індуктивна поверхня з таймером

Я ещё взял чтобы она с вытяжкой связывалась, теперь вообще кайф

імхо краще аби вона дво рівневі таймери мала

... як то «закипіло скинути тягу до заданої на задану кількість хвилин потім перейти у режим малого утримання температури»

Ніж овочечистка — піллер. Також різні пристрої для заварювання чаю — французький пресс, сітки для чашки і т.п. (давно не сахарю не каву ні чай з порад та наведеної статистики британскими скрам майстрами від британских медиків по профілактиці професійних захворювань, тому принципово).

Бойлери з wifi і налаштуванням часу нагріву просто існують

А хіба не краще буде розумну розетку поставити? Наче ж результат буде той самий, а по грошам вийде значно менше

Краще поставити реле з wifi/zigbee в підрозетник, ще дешевше.

Набори ключів, викруток та напільнічків. Красота прям ваще, підкрутив, підточив чи спиляв...Хрінову купу дрібниц вдома полагодив іще й зекномив.

Згадалося як я гостював у друга в кв і він раптом вирішив відрізати шматочок від стола і завести кабелі з боку, щоб не плутались в ногах, інструменту в нього ніякого не було. Він взяв струну і відпиляв швидкими рухами вверх-вниз, трошки диміло і підгоріло але в цілому впорався на 10/10

Так іноді можна щось нагородити але коли є відповідні іструменти то прям в кайф.
Перший рік після переїзду дуже багато чого купували в дім(пустий) та у двір, це звісно не про підгонка меблів але збірка та якісь легкі фікси по дому мені особисто дуже до душі. Був би іще свій дім а не оренда, я б і сам і газон постелив та «виноградник» зробив би як у мене дома був — просто із заліза каркас, а по ньому виноград і воно тіньок робить в спеку можна сидіти в тіньочку...
Воно і рухаєся якось і результат одразу... Люблю погребстись у дворі, та гарденінгом трохи, але знов таки, орендний дім\двір якось не хочеться вкладатись силами бо може доведеться шукати знову, тобму здебільшого просто підтримка у відповідній формі.

Ось малій сьогодні перебрав проектор і він запрацював, як раз допомогли дуже довгі викрутки, бо дуже глибоко шурупи, то двері лагодив на задньому дворі, там від спеки розсохлись дуже і майже розвалювались, то посудомийка забилась...Ось так DIY один за другми і можна віскаря гарного прикупити і дружина довольна :-)

А це точно форум для айтішників?

Ніби є принципова побутова різниця ?

ніби є принципова програмна різниця ))

Совсем из мелочей — инфузор для заваривания чая
Можно заваривать пуэр дома :)

Чуть больше — электрогриль. Прям спасло в ковид, научился готовить medium rare стейки )

Кавоварка еспресо ’Делонжи’ початковий рівень.- нормальна кава тепер кожний день. А бурду з паперових стаканчиків в типових кав’ярнях вже пити не можу.

а де ви живете? у мене на районі шо в києві зараз шо в харкові до того була добра кава. але можливо з місцем пощастило... я порівнюю з кавомашиною вдома за 1К$ ± те саме, тільки собівартість ниже на порядок

Київ. Нормальну кавярню, з нормальнойю кавою ще спробуй знайти в спальному районі. Оце як набадяжат в паперовий стаканчик — так воно потім з ’ запахом мокрого картону’. А дома можна підібрати купаж , міцність та пити з чашки.

Кавоварка еспресо ’Делонжи’ початковий рівень.- нормальна кава тепер кожний день. А бурду з паперових стаканчиків в типових кав’ярнях вже пити не можу.

=> у мене ручна )) Moka Express Rossa

... я зазвичай під розпродажі набираю запас і потім постійно роздарюю на подарунки імхо працює

ЗЫ: окремо на паливо і окремо на індукцію електричеу Moka Induction Rossa

ЗЫ: у житті класні цяцьки кофе тож робить норм

ЗЫ: тільки треба не забувати що то є не американо з урахуванням реальної насиченості кофеїну у тій самій чашці ))

Водяний масажер для ніг). Коли цілий день або на шпильках, або ноги гудять від взуття — то це дуже корисна штука.

Там кажуть таке взуття можна одягати хібащо на вихід, на 2-3 години максимум.
Вплив підборів на весь хребет, виключно масажем ступнів не обійдетесь. Цілу купу захворювань можна нажити.

Прес для картоплі!

Мої родичі, знайомі, друзі та я все життя робили пюре за допомогою товкачки. Нею товкти картоплю напряг, та й без шматочків виходить не завжди. Юзати блендер теж такий собі варіант, бо він робить з картоплі крем. І ось у якомусь шортсі мені трапилась ця штука — може, це очевидна побутова річ, але я реально побачила її вперше. Замовила прес з ікеї, і виявилось, що це просто магія — воно робить найкраще пюре. А ще вирішує проблему волокон у гуакамоле, бо ним також можна товкти авокадо. Дуже раджу)

Ну і машинка для видалення катишків — дуже корисна річ.

А з техніки — проектор. Зараз сучасні працюють непогано навіть у день, а от з постіними переїздами — відмінна штука!

Гуакамоле же как раз в блендере делается... Задача — не просто растолочь авокадо, а равномерно перемешать с лимонным соком и оливковым маслом...
Ну и помидор — туда же. Можно его раздавить, конечно, а перемешать равномерно с остальной массой — как?

Це питання смаку — у блендері гуакамоле теж як крем виходить, мені так не подобається. А після цієї штуки зберігається текстура. А помідор я дрібними шматочками ріжу та додаю вже потім разом із лимонним соком та часником

Наверное, да. Вопрос вкуса. Мне как раз нравится как крем, типа меркадоновского.
А кусочками я люблю в тартаре с тунцом. Кстати, я почти уверен, вот для него данный девайс — прям находка будет )

Чайна ложка з довгою ручкой — просто казка у деяких випадках))

+100500 якось випадково 100 років тому з тих пір просто якось очевидний і абсолютно над зручний винахід опять же ж буквально «а що так теж можна було» (к) (тм)

я впевнений, що ви юзаєте її для вибирування залишків нутелли та повидла із тих високих/довгих і вузьких баночок, але не можу це довести

Робот-пилосос, прям дуже полегшив життя

600Вт кип’ятильник для кружки який працює від зарядноїх станції під час блекаутів — собі для кави/чаю чи дитям для каш

Портативний душ на акумуляторі, лежить у пікапі пляжному, у кузові ємність з водою і перед тим як діти заходять у кабіну, зручно помити їм ніжки a.co/d/0iYPKLWW

1) airpods. це були перші бездротові навушники в мене. Геймченджер прям, на скільки стало зручніше. І під час мітінгів на кухню спокійно ходиш шось робити і вцілому забуваєш шо ти «привязаний» до ноута — можеш різко встати і тд
2) смартгодинник який показує нотіфікейшени. Не треба кожен раз лізти в карман і дивитись на телефоні хто там що написав. Швидко глянув на руку і до телефона тягнешся тільки якщо справді щось «АСАП»

а мене навпаки бісили тим що завжди розряджаються в неочікуваний момент — і я повернувся на дротові аірподси з ноутом. і тепер доводиться юзати бездротові з телефоном...

смартгодинник який показує нотіфікейшени. Не треба кожен раз лізти в карман і дивитись на телефоні хто там що написав

А я їх взагалі вимкнув, залишив лише для пари додатків тіпа банк чи сигналка аякс чи щось таке. Найбезглуздіша річ в смартфонах це дрочити людей що хтось там щось написав чи лайкнув. На вінді взагалі нотіфікації вимкнув нахер на рівні системи, а в месенджерах вимкнуті нотіфікашки навіть в додатку, тобто навіть коли месендж ввімкнутий и я в ньому сиджу все одно немає оцого дебільного блимкання панельки зверху що хтось там щось висрав, це як на вінді так і на телефоні, на планшеті взагалі не певний що там хоч щось у вайт листі.

Напевно брелок-кабель USB-C (на алі щось в районі 1-2$, часто забуваю кабель для павербанка + завжди плутається, максимально незручно. А цей брелок позбаває всіх цих клопотів.

Кавомашина з АліЕкспрес. На диво, вона зекономила мені вже сотні євро на капучино, хоча сама вартувала щось близько 80. Але зайшла в коментарі і тепер мені стільки всього треба, що аж страшно)

Жертва маркетингу)))

Вахаха) та є таке, але вийшла і про все забула, бо ліньки скрінити) тому жертва на половину)))

Ганчірка на палці, в середину палки можна залити засіб для миття посуду

Не зовсім для дому: надувний каремат. Це був справжній лайф-чейнджер для виходів із наметом.

З дрібного за фінансовим показником — портативний вентилятор, дуже допомагає у спеку, коли немає інших способів охолодитися (наприклад вимкнули світло і кондиціонери не працюють, або ти десь не вдома, вітерця взагалі немає, а він з тобою в рюкзаці)

З дрібного за розмірами — портативний проектор, але то недешева штука. Також можна брати з собою за межі дому, а якщо взяти ще й ноут і пару джойстиків, то можна з друзями зарубитися у щось типу Mortal Kombat хоч на стіні будинку під зоряним небом)

краще за все став #внезапно електричний чайник класу «не дорогий але добрий» класу самий низ відомих виробників як тефаль бош тощо не геть нонейм китай ціна питання десь $20-30

... воно не сподівано підкреслилу тут наочно аж прямо очевидну саме як «побутову доцільність» використання чайників дорого сегменту класу smeg kitchen aid як то прямо отак наочно прямо нагадало «чи варто платити більше»

я сам був прямо збентежений саме як то «а що так теж можна було»

ЗЫ: до речі рекомендую )) я перевіряв

Smeg це не преміум якість. Це маркетинг)).

так але поінт був не і тім

Smeg це не преміум якість.

а хто преміум є?

Miele, Mitsubishi Electric, Sub-Zero, KitchenAid, Asko.

Але також треба дивитись по моделям і де роблять, бо навіть преміум сегмент переносить виробництво там де дешевше

Ну і звісно в когось кондиціонери, в когось пралки краще, по різному.

Miele, Mitsubishi Electric

не роблять чайники

Asko.

не роблять чайники

Ну і звісно в когось кондиціонери, в когось пралки краще, по різному.

так це лекція для товаришів колхозників як дачник я самовільно покидаю авдиторію

А я і не казав що це все про чайники, це пруміум сегмент домашньої техніки.

Для чайників можна спробувати

KitchenAid
Для чайників можна спробувати
KitchenAid

я спробував ((

використання чайників дорого сегменту класу smeg kitchen aid як то прямо отак наочно прямо нагадало «чи варто платити більше»
так це лекція для товаришів колхозників як дачник я самовільно покидаю авдиторію

то є сірьозно якось бридко сірьозно

ЗЫ: треба подумати над семантичної різниці «огидно» і «бридко»

Тоді все ок, просто смег це дійсно не про якість )

Конкретно про чайник — погоджусь. Звичайного бош якогось вистачить з головою, переплата ні за що.

Інша техніка може мати сенс, але чайник... це просто воду нагрівати ))

Конкретно про чайник — погоджусь. Звичайного бош якогось вистачить з головою, переплата ні за що.

ніт все навпаки

Інша техніка може мати сенс, але чайник... це просто воду нагрівати ))

ніт все навпаки

ніт все навпаки

ніт все навпаки

Автамтичний кошачий туалет — прямо 10 з 10

закормочний кораблик

побачивши рекламу, ще думав — хто ці люди, які таке купляють

приємно познайомитись)
ця «іграшка» значно спростила мені риболовлю на коропа і завдяки кораблику я спіймав рибину вагою 10 кг. було також кілька 7-ми кілограмових екземплярів. емоції від клювання та виважування й досі гріють моє рибацьке серденько

А можна питання, я просто ніколи не був в темі.
Яку проблему воно вирішує?

якщо дуже коротко, то у мене є на борту глибиномір для пошуку перспективних точок лову (ями, бровки). можна також ехолот встановити. також він вміє запамятовувати точки лову. відповідно ти годуєш у одній точці і завозиш свою оснастку прямо у точку корму.
є автоматичне завезення на точку. кілька маніпуляцій на пульті і кораблик сам поїхав у вказану точку, сам скинув і сам повернувся на домашню точку. це дуже зручно. з плюсів ще це те що можна рибалити під деревами, там де немає можливості закинути махом. якщо цікавить більше, то приходь у особисті телеграма

домашній сервер зі старого пк, вийшло недорого, а користі норм. Там і фільтр реклами і файли покласти можна і щось поставити корисне для дому і роботу і відеонагляд прикрутити тощо

Зручно) А що по розмірам, охолодженню, ціні і тд? Теж хочу, як тільки час буде, сервер зібрати собі для пет-проєктів, хочеться зрозуміти, яким чином краще буде це провернути.

Це невеликий, USFF формату, dell optiplex 9020 за 2 к гривень, але можна і старий ноут взяти. Охолодження стокове, але я туди доставляв більше оперативки, старий ссд на системний диск і замінив привід дисководу на hdd який там був. Споживає 25 вт десь

АІ допоміг налаштувати та встановити туди linux (Debian) + casa os і всі программи (типу Zipline, pi hole, home assistant тощо), бо сам би я довго це робив)

Обережно, воно затягуєт :)
Далі може бути міні ДБЖ для нього і роутера, почнете придивлятись на ARM чіпи з пассивним охолодженням які потребляють в 5 раз меньше ватт за ту же потужність на алі-експресс і так далі

Ну так для того і брав)) ДБЖ вже є, тому воно просто підключено до нього напряму
Зараз поки зосередився на «розумному» будинку. З цікавого — прикрутив голосове управління кондиціонером і пилососом. Воно не треба, але прикольно і швидко, ніж шукати додаток чи пульт

Далі треба налаштувати сценарії автоматичного включення і виключення прямо там

піпідастр

Компактний світильник на акумуляторі Videx (привіт з зими, але ситуація трохи інша). По стояку коридорних світильників у домі щось коротить, більшість у тамбурах, то там темно. ОСББ найняла стороннього електрика, який познімав всі стельові світильники по стояку, щоб знайти причину, але він десь потім зник. Світильники так і лежать на поверхах на підлозі, як з отими воротами у «12 стільцях» 😬. Тепер не треба кишеньковий ліхтарик щоб ходити туди-сюди. Життя покращилось 😂

Ніж та мультітул завжди в сумці з собою. :)

Капсульна кавоварка Nesspresso за 4тис грн. Стандарт відкрили і тому доступний широкий вибір відносно дешевих капсул.
Окремо хочу відзначити що капсули можна вставляти різні і тому ти не обмежений у виборі смаку під настрій, бачу це прям як кіл фічу капсульних кавоварок. одна порція кави виходить від 12 грн. зверху ціна необмежена, але і за 12-20 грн цілком пристойна кава є.
А якщо ще льопати туди чайну ложку бейліс (або мартелл), то взагалі непогано виходить.
Так, всьо! відстаньте, піду зроблю собі каву)

чайну ложку бейліс

Мені здається, що якщо льопнути ложку бейліса, то що завгодно буде смачно))

Теж тепер кави захотілося. І бейліса)))

по секрету. 2-3 ложки бейліса покращують смак пропорційно ;)

Apple iPod nano 2nd Gen 2GB + навушники Nokia HS-45

Ручний акумуляторний пилосос.

rozetka.com.ua/ua/362929047/p362929047

для авто використовуєте? Норм?

У 99% це вдома. Наприклад, щось на кухні розсипали. За великим пилососом ліньки йти, а цей ручний швиденько схопив, прибрав, поставив назад.

Для авто використовував мабуть пару раз на рік, але він відпрацював відмінно. Дрібне сміття зібрав на ура.

Повністю задоволений, дарую друзям.

За великим пилососом ліньки йти, а цей ручний швиденько схопив, прибрав, поставив назад.

у мене девольт (у барона врангєля всьо англійськоє (к) (тм)) брався радше під машину але в принципі в побуті на щось не як дрібне але як саме «вузькі місця» може відносно норм

але імхо проблема полягає що «загальний пилосос у загальному» воно все одно не заміняє і тут уже точно імхо скоріше виступає як «виправдання витрат» (імхо щось $200 чи може $180 якось так но в мене вже все є по батареях і зарядному до будівельної техніки загалом)

Для авто використовував мабуть пару раз на рік, але він відпрацював відмінно.

так а от у авто тут прямі переваги точніші прямі не замінність бо ж

За великим пилососом ліньки йти

так все одно не працює великий усе одно не можна закинути у авто сам як мобільний варіант

дарую друзям.

то є імхо його краща опція )) я перевіряв

ЗЫ: тут скрізь мова так само за той девольт зараз гляну як зветься точно DEWALT DCV501

Бляха, я спочатку подумав що це BFG з Quake 2. :)

а я поняв так кросівоє

У мене схожий gorenje, використовую для прибирання в авто. Купив 6 років тому, з тих пір авто уже змінював, а пилосос ще ні. Дуже зручно, особливо з дітьми)

Дешевий розкладний стілець, для нічного дозвілля в паркінгу.

👻 Доречі, чи є тут ті, кто хотів би РОЗРОБИТИ щось корисне для себе?

Все корисне давно розроблене, залишилось вайбкодити)

Спроєктував та замовив виготовлення деталей невеличкої шафи під вініл та книги. :) Пет-проджект на 4-5 годин. :) Прикольно було, коли привезли з фабрики деталі, я зібрав і воно ідеально стало в ту нішу, під яку я це проєтував. :)

Прикольно було, коли привезли з фабрики деталі, я зібрав і воно ідеально стало в ту нішу, під яку я це проєтував. :)

any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic (к) (тм)

На ДОУ колись був топік для пошуку тих, хто хотів би. Там купа тисяч контактів.

Вологі серветки. Не уявляю як я раніше жив без них

Волога туалетна бумага взагалі топ)

Годівничка для птахів на вікно House_for_birds «Будиночок білий»
rozetka.com.ua/ua/225815527/p225815527

Це мета-дрібна покупка. Іфюноввотаймін.

150 євро, не дуже велика, але ефект гігантський

Смарт розетка для автоматичного нагріву бойлеру по нічному тарифу

поставив ще собі ось таку штуку на вхід квартири prom.ua/...​alnyj-wifi-izmeritel.html
допомагає моніторити споживання та навантаження не встаючи з ліжка

А чи заміряли скільки за місяць вона вам економить? Просто цікаво стало

Бойлер за місяць споживає +/- 100 кВт, все по нічному тарифу — виходить +/- 200 грн на місяць
За два місяці розетка себе окупила
Ну і бонусом не паришся щоб ручками увімкнути після 23:01 і вимкнути до 6:59 )

На рік, можна сказати, тисячі 2 ± економить, непогано. Треба буде теж спробувати взяти

наступний крок тепловий насос з кондиціонера на накопичувач гарячої води ))

upd: it is definitely out of scope just because it is not any cheap at all

у мене також смарт розетка на бойлері. бойлер гріється тільки вночі. на нагрівання витрачається біля 5 кВт. ціна по нічному тарифу — 2.16, денний — 4,32. отже економія біля 10 грн на добу, але оскільки бойлер не кожного дня використовується, то економія у місяць біля 200 грн. ось перевірив його споживання за червень — 89 кВт це 192 грн економії, але у червні ми рідко були вдома. цього місяця уже 39 кВт витратили — 85 грн зекономили

а вистачає бойлера на весь день?

нічний тариф має бути з 11-ї вечора до 7-ї ранку отже має вистачати нагрітого з 7-ї до 11-ї відповідно

У нас сім’я стала більша, об’єму бойлера не вистачало якщо гріти до 50 градусів, як раніше. Тому ми поки просто гріємо на максимум той об’ємм що є і більше розводимо холодною, щоб бойлер не міняти)

літом так, але коли діти вдома, то підігріваю перед тим як їх купати

я не довіряю отим реле які вбудовано у смарт-розетки, тому ставлю рядом ще і контактор нормальний, щоб його розетка вмикала, тоді і бойлер можна більш надійно дротами під клемми підключити

просто заводиш окремо лінію бойлера у щиток або на окремий щиток на автоматики і ставиш розривачі там з панеллю керування відповідної

це добре працює коли проектуєш заздалегідь або є вільне місце у панелі. а так реле і контактор можна зібрати у боксік десь за бойлером

Підписатись на коментарі