Найпоширеніший міф про реляційні бази даних — вони не підходять для realtime

В багатьох досі існує думка, що для realtime не бажано використовувати православні бази даних(SQL), а треба обовʼязково брати NoSQL.

Хочу порекомендувати extension для PostgreSQL, який дозволяє ефективно працювати з time-series даними, наприклад telemetry, IoT, GPS... — TimescaleDB.

Це один із популярних інструментів, який багато де використовується, тому точно вартий уваги.

Заодно гляньте, що таке Hypertable. Це відповість на питання, чому таке можливо в PostgreSQL.

🔗 www.tigerdata.com/timescaledb

Також, підписуйся на мій Telegram, там пишу про інженерний розвиток — t.me/devshive
І буду вдячний за підписку на YouTube канал — www.youtube.com/@devs_hive_ua

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Только допиши за практический долгий опыт использоования в проде, чтоб потом не оказалось что есть какие-то лимиты, или какие-то странные проблемы и баги, которые только решаются не тупым саппортом, а инженерами за деньги, и чем больше интегрируешь софт тем больше странных проблем возникает, которые не описаны в доке, а являются «скрытой недокументированной особенностью». Для time series есть VictoriaMetrics, штука отличная и летает даже в бесплатной версии

За VictoriaMetrics теж чув, походу топовий інструмент. Timescale не буде такий самий по функціоналу, так як все таки це плагін для PG, а не повноцінне рішення

Timescale (вже переіменована в TigerData) — це лише time series. А от якась SingleStore — це повний SQL з low latency.

Так, але не зовсім. TigerData — це компанія, яка раніше називалась Timescale, а TimescaleDB — це продукт (один з декількох). В принципі так як і описано в дописі

Підписатись на коментарі