Нервував перед співбесідами і зробив собі підказки в реальному часі — тепер перевіряю, чи потрібно це комусь окрім мене

Привіт!

Зробив штуку під назвою MeetingHelper. Ідея проста: перед важливим дзвінком (найчастіше — інтерв’ю) ти нервуєш і забуваєш половину того, що хотів сказати. Сервіс слухає одночасно мікрофон і звук з вкладки (тобто і тебе, і співрозмовника), і коли той закінчує питання — за секунду підкидає тобі готову відповідь: суть + твій реальний досвід/метрику з компанії, якщо ти це вказав.

Чим відрізняється від Interview Sidekick/Final Round AI та подібних: не підписка, а оплата за сесію ($3/60 хв), і не потрібен акаунт щоб почати — 20 хвилин безкоштовно, реєстрація тільки перед оплатою. Працює українською/російською/англійською.

Зараз перевіряю, чи це взагалі комусь потрібно окрім мене — буду вдячний за фідбек, особливо якщо хтось спробує перед реальним інтерв’ю: meetinghelper.net

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я думаю інструмент достатньо корисним є при слабкій англійскій, наприклад. Коли знання є, розуміння є, а з формулюванням відповіді проблема. Все одно краще краще готуватися, але якщо вам особисто подобається, то мабуть знайдуться іще інщі люди ;). 3 долари — то собівартість ропізнання мови і аналізу АІ, чи то безкоштовну рекламу на доу робите?))

за секунду підкидає тобі готову відповідь

Залишу «етичні» аспекти тулзи іншим коментаторам, спитаю про технічну сторону — у вас STT + RAG (моє припущення) вкладається в 1 секунду, чи «за секунду» це умовне формулювання (мовний оборот)?

Чи не могли б ви в загальних рисах описати як це працює, яка затримка відповіді і які рішення/моделі забезпечують таку latency?

RAG

Я думаю резюме + опис проєктів влізе у контекстне вікно сучасної моделі. Налаштування reasoning level можна знизити до мінімального, тому і відповідь буде за лічені секунди.

Мені здається взяти базові уроки акторської майстерності краще

акторської майстерності

«акторської майстерності» то є у Президент України Зеленський який є не лох а Президент України Зеленський ))

... пробачте за політичку але як то ілюстративне звиняйне та саме у контексті

що до технічного саме у контексті то є зветься ораторської майстерності

для прикладу цитати з класики

...
Мені набридло повторювати тобі одне й те саме... До речі, коли ти кинеш усміхатися в шику?

— У статуті про це не сказано, — негайно відповів Максим. — А що стосується «повторювати одне й те саме», то от що. Ти не ображайся, Гаю, я знаю: ти не говорець... не промовик...

— Хто?

— Ти не людина, яка вміє доладно говорити.

— Промовець?

— Промовець... Так, не промовець. Але все одно. Ти сьогодні звернувся до нас з промовою. Слова правильні, гарні. Одначе коли ти вдома говорив мені про завдання Легіону і про становище країни, це було дуже цікаво. Це було дуже по-твоєму. А тут ти всьоме говориш одне й те саме, і все не по-твоєму. Дуже правильно. Дуже однаково. Дуже нудно. Га? Не образився?

Гай не образився. Тобто якась холодна голочка кольнула його самолюбство: досі йому здавалося, що він говорить так само переконливо й гладенько, як капрал Серембеш чи навіть пан ротмістр Тоот. Проте, якщо подумати, капрал Серембеш і пан ротмістр також повторювали одне й те саме впродовж трьох років. І в цьому немає нічого дивного і тим більше ганебного — адже за три роки жодних суттєвих змін у внутрішньому і в зовнішньому становищі не сталося...

(к)

нервуєш і забуваєш половину того, що хотів сказати

З вашого опису воно виглядає так, що воно готує відповідь, навіть якщо ви її не знаєте. Тобто обманює потенційного роботодавця.

Якщо вам є «що сказати» на співбесіді, то можна підготувати нотатки, та перечитати їх перед інтервʼю. Або завантажити на гітхаб та розказати і показати по коду. Або намалювати архітектурну діаграму та по ній розказати.

Питання справедливе.

Важливий нюанс: інструмент не вигадує досвід, якого у вас немає — він працює з контекстом, який ви самі вказали про себе (реальні проєкти, метрики, компанії). Він не «знає» за вас, він допомагає швидше сформулювати те, що ви й так знаєте, коли через нерви складно зробити це на льоту. Якщо людина вкаже неправдивий досвід — це та сама проблема, що з фейковим резюме, і жоден інструмент її не вирішить і не повинен намагатися.

І тут згоден з вами: для суто технічних моментів (живе кодування, архітектурна діаграма, розповідь по коду з гітхабу, як ви й написали) це не той інструмент — ваш підхід з нотатками і діаграмами явно чесніший і доречніший. Тут більше про ситуації, коли роботодавці спеціально ставлять дивні питання, які взагалі не стосуються вакансії — типу «чому люк круглий» чи інші питання на перевірку стресостійкості, а не реальних знань. У такий момент людина губиться не через брак компетенції, а тому що питання спеціально несподіване і поза контекстом роботи.

Ось це:

Тут більше про ситуації, коли роботодавці спеціально ставлять дивні питання, які взагалі не стосуються вакансії — типу «чому люк круглий» чи інші питання на перевірку стресостійкості, а не реальних знань.

протирічить ось цоьму:

інструмент не вигадує досвід, якого у вас немає — він працює з контекстом, який ви самі вказали про себе (реальні проєкти, метрики, компанії).

Це як раз і є

воно готує відповідь, навіть якщо ви її не знаєте
У такий момент людина губиться не через брак компетенції, а тому що питання спеціально несподіване і поза контекстом роботи.

Ну так і треба відповідати: «Це питання за контекстом мого досвіду. Я не займаюсь каналізаціюєю. Я розробляю бекенди на Python. Можу розповісти, чому 0.1 + 0.2 = 0.3000000000000000001».

Важливий нюанс: інструмент не вигадує досвід, якого у вас немає — він працює з контекстом, який ви самі вказали про себе (реальні проєкти, метрики, компанії). Він не «знає» за вас, він допомагає швидше сформулювати те, що ви й так знаєте, коли через нерви складно зробити це на льоту. Якщо людина вкаже неправдивий досвід — це та сама проблема, що з фейковим резюме, і жоден інструмент її не вирішить і не повинен намагатися.

але ж то і є та сама цікава проблема як то саме самого інтерв’є що то є саме інтерв’ю саме як процес де побачити як саме ви самі розказуєте то є усе як саме особисто

бо ж компанія наймає вас особисто як таке інакше саме «інтерв’ю» особисто втрачає саме свою практичну ціль і тоді можна просто надати компанії доступ до ші агента на пряму і компанія сама поставить йому усі потрібні їй питання і за відповідями оцінить як досвід за який ші агент отримав інформацію так і ваші особисті здібності формувати такий ші агент

... але тут знову нюанс а як же ж тоді переконатися що у формуванні ші агент було саме ваші особисті здібності як таке а не скажімо ви купили готову модель на ібей? на тіму?

він допомагає швидше сформулювати те, що ви й так знаєте, коли через нерви складно зробити це на льоту.

так але ж якраз це і є власне ціллю очного інтерв’ю як таке

... як то зокрема як практика базового скрінінгу на рівні сорсінгу ще там рекрутер узагалі ні дупля і усі ті базворди що ви йому розказуєте він лише базово перевіряє їх відповідність певній матриці але най головніше він так саме базово спрацьовує як вхідний фільтр чистої адекватності саме людини як особисто людини

тобто буквально сенсі що людина відповідає на питання взагалі як людина проявляючи відповідної міри адекватності як то чисто бізнесової

як то як людина не може складно відповідати на питання за свій власний досвід зі свого власного розуму та навичок відповідати на питання то може просто то не її рівень позиції?

Тут більше про ситуації, коли роботодавці спеціально ставлять дивні питання, які взагалі не стосуються вакансії — типу «чому люк круглий» чи інші питання на перевірку стресостійкості, а не реальних знань.

exactly

тож компанія мала на цілі перевірку саме особисто кандидата а не певного кіборга з вбудованим ші агентом

У такий момент людина губиться не через брак компетенції, а тому що питання спеціально несподіване і поза контекстом роботи.

exactly

але же ж питання тому і ставиться і ціль же ж саме же ж така як така саме як ціль

Сервіс слухає одночасно мікрофон і звук з вкладки (тобто і тебе, і співрозмовника), і коли той закінчує питання — за секунду підкидає тобі готову відповідь: суть + твій реальний досвід/метрику з компанії, якщо ти це вказав.

Інтерв’юер бачить «бігаючі очі», тихо відмічає «саспект чітінг». І за це ви платите «за сесію ($3/60 хв)».

Повністю згоден з вами, але є два моменти.

Перший: якщо йти на співбесіду чи відповідати на питання по проєкту з нульовою підготовкою, тут ніякий інструмент не допоможе. Суть не в тому, щоб замінити знання, а в тому, щоб трохи знизити нерви і сформулювати те, що ти вже знаєш, чіткіше. До речі, на DOU ще з перших років виходили статті про дивні й не завжди чесні питання роботодавців на співбідах — це окрема біль, і інструмент її теж не вирішує, і не повинен.

Другий: у продукті два режими. Один — коли тобі задають питання, і це не тільки про співбесіди. Другий — коли ти сам щось презентуєш чи продаєш, наприклад як сейл із конкретною метою. У другому режимі це більше про те, як вести розмову до своєї цілі, а не «що відповісти».

Суть не в тому, щоб замінити знання, а в тому, щоб трохи знизити нерви і сформулювати те, що ти вже знаєш, чіткіше.

трєніровкі трєніровкі і єщо раз трєніровкі (к) (тм)

Другий — коли ти сам щось презентуєш чи продаєш, наприклад як сейл із конкретною метою.

так це воно і є ти презентуєш і продаєш себе ))

У другому режимі це більше про те, як вести розмову до своєї цілі, а не «що відповісти».

так це воно і є ти презентуєш і продаєш саме те зокрема як саме ти особисто вмієш вести розмову до своєї цілі

ЗЫ: але загалом то є має певні думки по певній проблемі з витоку нових трендів як то продовження технології що є певно цікаво але вже відокремлено

Підписатись на коментарі