Зарелізив свій пет-проєкт — неонові «Філворди» на Capacitor та чистому JS. Прошу конструктивного фідбеку
Всім привіт!
Вирішив поділитися своїм невеликим пет-проєктом, який днями нарешті викатав у Google Play. Це мобільні «Філворди» (пошук слів на сітці).
Ідея виникла класично: хотілося пограти в щось просте перед сном, але більшість аналогів у маркеті або виглядають так, наче їх не оновлювали з 2012 року, або засипають рекламою після кожної дії. Захотілося зробити щось охайне, у темній темі, з приємним неоновим стилем та скляними (glassmorphism) ефектами.
Що під капотом (стек): Робив усе максимально просто, без важких фреймворків. Чистий HTML, CSS (через змінні реалізував колірні схеми слів) та Vanilla JS для логіки виділення слів по сітці. Щоб загорнути все це під Android, використав Capacitor.js — підійшов ідеально, працює спритно. З нативного підкинув тільки аналітику Firebase та AdMob для реклами.
З цікавих фіч:
- Візуал та тактильність: Зробив плавний неоновий Glassmorphism. Додав тактильну вібрацію (haptic feedback) під час ведення пальцем по сітці та динамічне малювання SVG-ліній між клітинками, які підлаштовуються під будь-який розмір сітки.
- Важкий режим (Hard Mode): Замість відкритих слів довжина маскується знаками питань (
?????), а підказки повністю блокуються. Оскільки літери слів звиваються під кутом 90 градусів, пошук без підказок перетворюється на розгадування лабіринту.
Гра вже live, можна поклацати: Посилання на гру в Google Play
Буду вдячний за критику та фідбек. Як вам дизайн і сам drag літер? Чи не перекрутив зі складністю на Hard-режимі?
Дякую за увагу!
11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЗнайшов малесенький баг на легкому рівні в першому етапі, це слово вовк.
Воно виглядає так:
ВО
КВ
Його можно вибрати як від лівої першої букви В так і від нижньої правої.
І так і так буде правильно, але чомусь правильна тільки від лівої першої букви В. А взагалі гра чудова!
Дякую за знайдений баг. Іноді зі сторони лекше такі моменти відловити. Пропрацюю цей момент, гадаю що такі ситуації можуть трапитись не тільки в цьому одному прикладі. Обов’язково виправлю. Дякую за тестування!
Нема за що)
Вау! Простенька гра на андроід — без юніті (або анріл)! Знімаю капелюха! (це — не іронія якщо шо :) )
Дякую! Підтримка колег по цеху, заставляє продовжуватись цим займатись ще більше!) (це не іронія =) ) dou.ua/forums/topic/59881 — ще такий проєкт зробив для перекладу)
Буду вдячний за відгук гри. Це для мене дуже важливо. Дякую
Тож звісно — чекав на вихідні щоб нормально потицяти (а не просто встановити — прокоментувати — та й годі). Відгук є, як на мене — одразу після першого рівня показувати рекламу — так собі, але що я буду розповідати (у своїх крайніх проєктах — взагалі рекламу відключив: хай люди просто пограють:) ). А так — дуже просто, стильно і круто, без нічого зайвого — розвивайте проєкт або робіть новий, у вас все добре виходить.
Дякую. Логіка показу у мене стоїть така: реклама показується після успішного пооходження, або виходу з рівня, але не частіше як 1 реклама на 1хв. Було на 2хв, але мені здалось, що можливо не всі мають час грати більше 2 рівнів за 1 сесію, а це б означало, що реклама має шанс і не показатись. Ох вже ця тонка грань між зручністю і бодай якимось доходом) доречі в ближчі дні планую додати дууже багато нових рівнів) Дякую вам!)
А почему Capacitor, а не Tauri2 помоему Tauri2 получше
Дякую за відгук!
Згоден з вами, Tauri 2 крута штука, але для мобілок у Capacitor зараз набагато краща екосистема.
У мене в грі підключені AdMob (реклама) та Firebase (аналітика). Під Capacitor для них є готові офіційні плагіни, які заводяться за хвилину. Під Tauri 2 наскільки я розумію треба писати власні мости на Rust, що для простого пет-проєкту занадто складно.
До того ж на Android обидва інструменти працюють через той самий системний WebView, тож різниці у швидкодії немає.
Та і я маю більший досвід роботи з Capacitor-ом. Але посьорчу більше інформації, і можливо наступний проєкт буде на Tauri 2)