Медичне страхування — корисна штука чи просто фікція?

Звернув увагу в нашій нещодавній статті, що медичне страхування від компанії має майже кожен другий.

Проте неодноразово чув, що часто можна натрапити на ситуацію, коли замість якісної послуги ти отримуєш якогось кота в мішку. То умови для використання страховки якісь нереалістичні, то сума компенсації мізерна, то ще щось таке, що просто нівелює сенс самого страхування.

Тож стало цікаво: як медичне страхування працює саме у вас? Які випадки воно реально покриває і чи часто вам доводиться ним користуватися?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Для порівняння — США: сімейна $1200 на місяць, був в emergency з каменем в нирці нарахували $15000 за КТ, знеболювальне і первинний огляд. Типу зі страховою заплатив $800. Вся медична система тут залишає відчуття що тебе десь розводять.

Так і є розвод. Самий крутий апарат КТ, зроблений по самими останнім технологіям — 5 млн. Якщо вони роблять 5 КТ в день від окупається за 2 місяці. Ну ок, із тих 15к ще зарплати та інші витрати, хай буде 3 місяці, ну пів року.

Но таке КТ має може кілька госпіталів в світі. Звичайні це 200-300к.

Ну і взагалі все сильно зарегульовано і запротокольовно. Колезі апендицит недавно вирізали, близько 5 лікарів і 5 медсестер приходили і оглядали його, задавали одні і ті ж питання. І потім виставляють рахунок на $$$$ опираючись на зарплати лікарів. Да нафіга скільки персоналу і лікарів ради якогось апендициту? Щоб що, знизити ризики з 0.01% до 0.005%? А потім інші чекають черги на операцію тижнями, бо комусь апендицит 100 раз половина госпіталя перевіряє.

Чому не можна продавати цим лікарям свої болячки?

Ну камінь мені дістали за $37000 :) , з цієї суми я заплатив десь $600 по страховій. Все вірно про медсестер, там їх десяток, хто зріст міряє, хто температуру, я думаю в них навіть є окрема медсестра яка оті всі ціни вигадує :)

За 15 років користування не знайшов користі і за свої власні гроші не купую ні собі ні сімʼї. Але й операції не потрібні були.

Вангую наступні теми:

Спортзал — корисна штука чи просто фікція?
Ментальне здоров’я — корисна штука чи просто фікція?
...

Та ні, не було таких тем в голові, тому в цей раз поки що мимо

До 2025 року теж не бачив особливої цінності у медичному страхуванні. Але 2025 виявився дуже складним для здоров’я, у мене було аж 3 операції під наркозом і якби я з власної кишені за це платив, ту сумарна вартість була б 200 тисяч грн. А зі страховкою була покрита більша частина і я з власної кишені заплатив лише 40к, а решту 160к — страхова компанія. Не повністю безкоштовно, але все ж таки віддати 40к замість 200к — це дуже хороша економія, на мій погляд.

А можеш пошарити(можна в приват), що саме за страхова і який план.

Я не Олександр але теж задоволений страховкою. Зшивав сухожилля рік тому. Страхова покрила операцію, 2 дні стаціонара у приватній клініці. Передопераційні обстеження. І потім ще й перев’язки. Зараз вже точно не скажу суми бо не памятаю всіх докладних цифр, але там вийшло сумарно між 50 і 70к грн.

Трошки було важко з організацією, але там клініка більше тупила.

У нас Уніка. Програма «Моє здоров’я»

Нехай буде, але іноді простіше самому піти до сімейного лікаря чи приватної клініки поряд ніж дзвонити і пояснювати що турбує, коли і де зручніше відвідати лякаря, чи, якщо маєш улюбленого стоватолога, збирати документи для відшкодування частини чеку.

якщо, не дай Боже, у вас трапиться апендицит, одразу зрозумієте всі плюси медстрахування)

Програма медичних гарантій такий випадок покриває і без страховки. Якщо це про Україну.

Краще було б щось більш в широкому сенсі «страхування», щось середнє між травма-тім та паном Рішалою, щоби не тільки здоровля, а ще і інші делікатні вапросікі могли оперативно фіксити, навіть в сіряковому/чорному правовому полі

То залежить. Воно буває формальне, буває істотне. Істотне коштує від 500 баксів на рік. У істотному сенс є.

Воно не може працювати нормально там де не працює фундамент цієї системи. Тобто вважаю це більш фікцією для резюме компаній, хоча не виключаю випадків з реалізацією на європейському рівні або хоча б схожому на нього.

Підписатись на коментарі