Перша робота
Шукаю першу роботу. Є велике бажання працювати. Володію базовими знаннями С++/Java/AJAX/Python. Знання англійської мови — Advanced English (також вивчаю японську, але не впевнена що це грає якусь роль). Все, як, напевно, і більшість програмістів вивчала самостійно. Є лише одне переживання, що мене без досвіду на роботу не приймуть. Знаю що у багатьох компаній є стажування. Чи не були б ви так ласкаві надати список компаній, куди є шанс піти працювати, і порад щодо пошуку роботи. Наперед щиро дякую за відповіді.
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівdou.ua/...25-august-2011
і шукаєш там інформацію, про курси, позиції trainee/стажерів, програми для студентів.
Устройся на курсы при крупных аутсорсерах, базарю, годная тема.
Якщо не секрет, яка у вас освіта? Технічна, гуманітарна, економічна?
Якщо у Вас рівень анг. Advanced (без перебільшення) то спокійно найдете. В Києві роботи дуже багато:). Розмістіть резюме на work.ua(виділіть його VIP за 7грн в тиждень) та на rabota.ua. Також відсилайте всюди куди можливо, навіть якщо в вимогах треба 1-2р досвіду.
Я з передмістя Києва.. дорога до Святошинського р-ну займає приблизно хвилин20-30.
А як краще показати себе на співбесіді? Я переглянула списки стандартних питань (основні принципи ООП, Core мови...), але, напевно, будуть ставитись й питання «з іншої опери»? Чи я помиляюсь?
Ще раз щиро дякую за вашу увагу й витрачений час. =)
Можуть бути логічні задачі, питання по алгоритмах (наприклад алгоритми сортування масивів і т.п.). Все залежить від компанії і позиції на яку влаштовуєтесь. Для trainee одні вимоги, для junior’ів інші. Думаю мінімум Core Java, XML, хоча б основи БД треба знати. Ні у заготовити розповідь про себе, про досвід програмування (домашні проекти, лаби, курсові, дипломні в університеті, якщо ІТ спеціальність) на англійській.
Якщо є база С++ / Java і Advanced English, то тримаю парі, що на протязі місяця ви влаштуєтесь на роботу =)
Тільки резюме розмістіть на сайтах =)
Для того, щоб було простіше знайти компанії для вас, вкажіть своє місто.
Також можна шукати вакансії в jooble, наприклад:jooble.com.ua/...z2Btrainee/dt-5
попробуйте составить резюме и разослать его по джуниоровским вакансиям. Сейчас спрос на всех большой, так что если на собеседовании себя неплохо проявите, то вполне могут взять.
rabota.ua/...keyWords=Junior
Если не попробуете — точно не возьмут))