Чи ходите ви в укриття?
Розкажіть, чи ходите ви в укриття? І взагалі, чи є придатне для цього приміщення поруч з вашим житлом?
У мене в будинку є підземний паркінг, та я жодного разу його не відвідувала. Обходжусь переміщенням у ванну кімнату, а під час найстрашніших обстрілів йду в під’їзд з розкладним матрацом.
Але у мене хоча б є варіант спуститися в паркінг. У моїх родичів, наприклад, ситуація гірша — поруч є лише необлаштовані та зазвичай замкнені підвали, тож при завчасних попередженнях про масовані обстріли вони прямують в метро, до якого йти пів години.
А як у вас з цим?
33 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПоки жив на Лукʼянівці в 200 метрах від всім відомого місця, то ходив стабільно на підземний паркінг
убежище — это сырой невентилируемый подвал с тоннами пыли, неработающим сортиром, забитой канализацией, стены поеденные плесенью и сломанными советскими стульями и хламом с прошлого века. Последний раз там был в 2022 несколько часов, это все что надо знать про заботу властей и хрюндичей у которых бабло не нашлось на реконструкцию укрытия и хотя бы вайфая, который жильцы протянули в убежище за свой счет, чтоб не стоять на улице под обстрелом чтоб почитать новости. Даже если б и затеяли ремонт то хрюндичи и там бы придумали как снять свои 10%
Раджу сапольськи книгу «чому зебри не хворіють на виразку»)
Зазвичай йду за дві стіни у ванну кімнату. В22-му ходив в метро. В 23-24-му ходив на перший поверх ЖК. Зараз мій максимум це дві стіни.
навпаки — закриваю всі вікна і штори шоб не будило вибухами, уже задовбався і хочеться виспатися...
Раніш моніторив постійно ті обстріли. Складав навіть свій календарик Коли по всім ознакам має бути не лягав спати, моніторив монітори Якщо щось вектором до міста будив сімʼю сиділи в коридорі
Зараз вже підзабив Якщо щось почина громко бахкати то вже йдемо в коридор, а так спимо. Раз посипаюсь від того що батьки дзвонять — ой у вас там такий розьйоб був, усі телемарафони світу про це тільки і пишуть. А я взагалі не гребу про що вони — спав :-)
Ні, лягаю в коридорі, купив для цього зручний матрац якраз під ширину
Не хожу, да и вообще никто этого не делает. А укрытия обычно используются в качестве туалета. Во время тревог лучше всего отдыхать на пляже, странно только что мало кто об этом догадался. Ну вот посудите сами: в бомбоубежище каком-нибудь максимум полметровые бетонные стены. Ну хорошо, могут быть и потолще. А на пляже вообще скала в 300 метров, если не больше, и как там всё взрывается за скалой — вообще пофиг, или тем более с другой стороны горы. Естественно, лучше всего поэтому отдыхать там где есть горы и скалы, а не там где равнина, всё простреливается, и всё как на ладони. То есть вариант Любимовки или Качи — сильно хреновый, поскольку там вокруг воинские части, и аэродром на равнине. А вот например вариант Батилимана и дальше — явно получше, поскольку там скалы по периметру и никаких воинских частей.
Недавно в Одесі дівчина перестала так відпочивати. На пляжу влетів уламок шахеда. Не повезло.
Так там скал либо вообще нет, либо известняково-песчаные метров 10, ничего не закрывает в общем.
За15-25 тисяч доларів населення може самостійно побудувати укриття поблизу багатоповерхових будинків.
Чому влада, депутати за чотири роки не розробили спрощений механізм побудови укриттів населенням в місцях, де нема комунікацій?
Буває
Наприклад був в Києві у ТЦ, повітряна тривога і одразу в укриття :D
ні не ходимо, бо поряд з укриттям стоять два шатли «котиків» з прямим траснфером в скалу
або в іншу скалу або в скалу-лайт дофіга їх
так жінок наче ж не мобілізують
ну були спроби десь в квітні, коли пісічькм почали в дію надходити запрошення на оновлення данних
але грантове сестринство підняло кіпішь — іпро тємку забули і поставили на фріз
и чо не фронте? ©
В Харківській області графік тривог такий, що не набігаешся. Або жити в тому сховищі, або просто ігнорувати.
Та ще й в мене приватний будинок без льоху, тож бігти нікуди
не було бажання за ці 4 роки викопати собі погріб-укриття ?
ну від прямого прильоту 400+ кг то треба глибоко копать а що дрібне то на те вистачить просто окопу повного профілю відрить і нічо йому не буде
я провіряв ))
Я живу в малому місті в ІФ обл, тож тут рідко щось літає. У випадку тривоги, перевіряю чи поруч є рюкзак, телефон, мої ліки, гроші і все, щоб у разі чого можна було оперативно покинути будинок.
Навіть так, я б не відмовилася від наявності укриття. Але як прохолодного підвалу з домашнім кінотеатром, спортзалом чи бібліотекою. Чи будь чим, щоб приміщення постійно використовувалося. Інакше воно перетвориться на занедбаний склад для мотлоху, який може тебе поховати і без обстрілів. Якщо будуватимуся з нуля, то подумаю над таким
прошлый раз мне на фейсбуке писали сторонники Путина мол меня еще переживет. с тех пор его кореш Иванов уехал на кладбище, потом умер его сторонник который на него 15 лет пахал с 40 с большим гаком . живем наблюдаем дальше.
я оттуда и не вылазил. куча баллистик в одну точку. выбитые окна и так 4.5 года.
Загалом не ходжу, живу з думкою, що зранку роботу робити треба, а для цього треба поспати хоч якось і сил набратися. Але буває, коли прям десь поруч чутно, що Шахед на зниження пішов чи балістика десь дуже близько, то можу вийти в коридор у квартирі.
Не скажу, що мій варіант хороший звичайно, але що маємо — те маємо.
Живе в мене один хороший друг на Лук’янівській. Майже на кожну тривогу ходить в укриття. На фоні стресу має проблеми з ШКТ (сам не знав, що так буває). Я для себе прийняв думку, що краще померти щасливим, ніж жити в стресі. На вибухи закриваю вікно і відкриваю пиво
На вибухи навпаки, відкриваю вікно. В теорії ударна хвиля менше пошкоджень завдасть. Мабуть.
І без пива. Бо навіть безалкогольного не налакаєшся. Не влазе стільки.
Теж відкриваю вікно, але скоріше, щоб чути, чи близько гупає та чи треба переміщатися у підʼїзд
Cвій снаряд ви не почуєте, тому це бред тим більше коли воно десь поряд, рами зриває з петель і виб’є шибки однаково. Тому треба не витрачати дорогоцінний час, а йти в укриття завчасно, якщо завдяки дистанції у вас є час і в цьому є статистичний сенс.
Та звісно, краще в укриття, але коли нікуди не йдеш, то треба якась ілюзія контролю, щоб себе заспокоювати. Ну і я більше про звук шахедів
На стресі може навіть нервовий корінець защімити в спині що в мене відбулось скоріш за все. Вже місяць нормально сидіти не можу, ношусь з цією ***аною спиною і ногою (зараз більш в ногу віддає)
Звісно доказової бази по всьому цьому дуже не достатньо, але я в афігі скільки всього фізичного може натворити похєрена менталочка
усi хвороби вiд нервiв
але так само нерви від хвороб як то класична діабетична кома
... я перевіряв ))
так, замкнуте коло (
Я коли буваю вдома, дружина негодує: «як ти можеш спати, коли за вікнами грохоче?»
І не те, щоб вона хотіла мене в укриття потягнути. Ніт. На кухню, нічну каву пити :-D