Як боротися з вірусами, якщо їх більше 1 млрд?

Всі ми знаємо, що зараз відсотки наявності вірусів на комп’ютерах користувачів по всьому світу дуже багато, сьогодні я вам розповім як із шансом великими відсотками не отримати віруси

До речі, тут буде ще статистика вірусів

1.Перше — не завантажувати підозрілі файли, використовувати перевірені джерела для завантаження програм, так само, використовувати Steam і Epic games

це великий факт, і одне з правил цифрової гігієни

2.Друге — використовувати антивіруси, посилання на мій топік про антивіруси — Топ-5 антивірусів

Згоден на 50 відсотків з моїм минулим топіком, адже не зробив його більш масштабним і вийшло якось не дуже, рекомендую використовувати вбудований віндовс дефендер, але перевіряти файли, тому що повно помилкових спрацьовувань, особливо в віндовс дефендері

3.Третє — запускати підозрілі файли виключно у пісочницях

До речі, про пісочницю згоден на 50 відсотків, людині знадобиться мінімум 30 хвилин щоб налаштувати віртуальну машину, адже — розумні віруси можуть дивитися реєстри папки руху мишкою щоб дізнатися це справжній комп’ютер а не віртуалка, також є такий термін як втеча з пісочниці, якщо неакуратно використовувати пісочницю — мережа NAT (а точніше мережевий міст)
Також є ще багато способів зараження, про які я вам зараз розповім
Другий за рахунком спосіб зараження це, звичайно ж, загальні папки, шкідливий файл може перейти по загальним папкам в основний комп’ютер
Третій спосіб, переходу вірусу на основний комп’ютер — буфер обміну, тут все дуже просто, напевно найпростіший спосіб для вірусів перебратися у ваш комп’ютер
Четвертий спосіб — Drag and Drop
дозволяє перетягувати файли з основного комп’ютера у віртуальну машину

Усіх способів проникнення у вашу систему можна легко уникнути

про мережу — відключити мережу нат (у vmware просто її видалити, це можна зробити в vmnetcfg)
Про загальні папки, за стандартом, якщо ви використовуєте vmware, то вона не буде включена, але все ж таки рекомендую перевірити
якщо ви використовуєте віртуалбокс, то обов’язково відключіть спільні папки!
Про буфер обміну, її режим можна змінити на «тільки у віртуальному середовищі»
Drag and Drop можна також легко вимкнути

А що ви думаєте з цього приводу? Пишіть у коментарях!

Підтримай проєкт зіркою! Malware-Encyclopedia

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Последние 30 лет работаю только на маках. Вирус под мак видел последний раз еще в конце 90-х, когда еще не было Mac OS X. С тех пор на маках — никогда и ничего. Ничем не предохраняюсь. Лажу по инету где попало.

10 лет назад так случилось, что год работал, совмещая мак и писюк. На писюке вирусы приходили постоянно — через инет как правило, при посещении каких-то сайтов наверное, потому что заражался в первую очередь Хром.

очень наивно полагать что недоразвитые технологии тебя защищают просто тем фактом что вряд ли вирусы на них работают. большая вероятность что твое яблоко червивое, если учесть то что ты написал

Ты про какие недоразвитые технологии? OS на основе Юникс? :))

это называется ошибка выжившего, нельзя говорить что если ты не словил вирус то значит у тебя гарантированная защита от вирусов xd

не знаю, для маку є тисячі шкідливого, сафарі не гарантує безпеку і фішинг небезпечний скрізь, не залежить від ос

як із шансом 90 відсотків не

93% людей, які наводять якісь відсотки без пруфів, вигадали наведене число нізвідки

Дивно, в заголовку мільярд, а на інфографіці мільйон. Класифікація теж викликає питання, бо далеко не все з того можна назвати «вірусом». Та й загальне число у вакуумі немає жодного сенсу, бо незрозуміло хто і як це рахував та що вони відносили до вірусів.
Щодо порад, ну це якось рівня «Щоб не отруїтися, не їжте з підлоги в привокзальному туалеті». Навіть базовий Defender, зараз достатньо паранойний щоб ускладнити запуск будь-якого мутного файлу. Від чогось хитромудрого не факт що захистить, але якийсь «фільм.ехе» файл запустити не дасть.
Статті повинні мати якусь додану вартість для людей, які їх читають, а не просто «робіть бо я так сказав». Якщо поки немає власного досвіду з тим, то варто спочатку його здобути, наприклад, поганяти пару віртуалок з антивірусами і спробувати позапускати там якісь вірусні файли (бажано на системі якої теж не дуже шкода, бо в процесі заражання віртуалок можна й на основну щось занести, якщо не надто акуратно поводитись), а тоді вже писати щось про захист

а на інфографіці мільйон

це чатджпт наробив))

Щодо порад, ну це якось рівня «Щоб не отруїтися, не їжте з підлоги в привокзальному туалеті». Навіть базовий Defender, зараз достатньо паранойний щоб ускладнити запуск будь-якого мутного файлу. Від чогось хитромудрого не факт що захистить, але якийсь «фільм.ехе» файл запустити не дасть.
Статті повинні мати якусь додану вартість для людей, які їх читають, а не просто «робіть бо я так сказав». Якщо поки немає власного досвіду з тим, то варто спочатку його здобути, наприклад, поганяти пару віртуалок з антивірусами і спробувати позапускати там якісь вірусні файли (бажано на системі якої теж не дуже шкода, бо в процесі заражання віртуалок можна й на основну щось занести, якщо не надто акуратно поводитись), а тоді вже писати щось про захист

я брав це все з джерел, а джерела з людей, то питання буде до мене чи до того, хто написав це джерелам?
з приводу віртуалок, я звичайно можу зробити, але зараз часу немає, може колись буде

я брав це все з джерел, а джерела з людей, то питання буде до мене чи до того, хто написав це джерелам?

Текст Ваш, тому й всі питання до Вас. Будь там посилання на якісь конкретні джерела інформації, то можна було б ще щось про них говорити. Хоча, навіть в такому випадку, Ви як автор підписуєтесь під цими словами і це ваша відповідальність визначати інформація з яких джерел варта довіри перед тим як переказувати її далі

дякую за фідбек, переробив топік в більш глибшу аналітику

Стало краще. Ще варто попрацювати над вмінням структурувано викладати свою думку і плавно переходити між тезами. Не знаю чи зараз в школі вчать писати твори, але вони з тим добре допомагають

якщо що, про «це chatgpt наробив» я мав на увазі саму фотку, звичайно ж текст я писав повністю сам, помилку вже виправив

Підписатись на коментарі