🎥 DOU Кінозал: дивимося документальний фільм про Java

💡 Усі статті, обговорення, новини про Java — в одному місці. Приєднуйтесь до Java спільноти!

Привіт, спільното! 👋

В п’ятницю, 17 липня, о 22:00 за київським часом (19:00 UTC) дивимось разом кіно про Java на YouTube-каналі CultRepo!

🎬 Переглядати й обговорювати фільм у режимі Live будемо разом із Денисом Макогоном, Java Advocate @ Java Platform Group, Oracle. 😉

Денис лишатиме свої коментарі прямо в цьому топіку, і ми запрошуємо вас робити те саме, щоб дивитися й обговорювати разом!

🍿 Про що буде фільм:
Дізнаємося, як невелика команда із Sun Microsystems створила мову, що перевернула веб. Пройдемо весь шлях Java: від народження ідеї «write once, run anywhere» і переходу в open-source до гучних судових баталій та епохи Oracle.

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як же круто було прожити ці моменти разом із вами. І як же круто, що мені вдалося прожити всі ці моменти з документалки в реальності. Я долучився до Oracle на зламі історії (Java 8 та Java 9), хоча із Java мая справу аж з Java 2. І от тепер, майже 10 років з моменти як я став частиною Java сімʼї в Oracle, я бачу все ще той самий запал в очах у людей які розвивають платформу і інструменти, це надихає як ніколи. Сподіваюся і вас так само!

Я дуже вдячний редакції DOU за організацію цього стріму-коментування!
Усе буде Україна!

Valhalla — наймовірна і амбітна мета зробити Java кращою і ближчою для платформи.

JVMLS — івент, який збирає masterminds зі всього світу для побудови бачення того якою буде Java

Нові проекти і своїх модулях, розробка Java почала просто летіти вперед і я це кажу з власного досвіду, з середини.

6 місяців між релізами, і 2 роки — LTS.

Найбільшою зміною у парадигмі сприйняття релізів Java став перехід на релізи кожні 6 місяців! Більше ніяких «dark ages»!

Не дивно, що Java 8 була такою популярною, бо розробники отримали що хотіли. А потім прийшов час Java 9 і Java modules!

Як кажуть, що найтемніша ніч перед світанком, так і «dark ages» для Java закінчувалися із 9-м релізом, проте кількість функціоналу яку комʼюніті хотіли впихнути стала непосильною для кор-команди розробників.

І можливість розвиватися технології дала можливість Oracle.

«Dark Ages» — це той самий час, в який виросли інші технології. Як-то кажуть, для когось dot-com пухир для багатьох проблема, для інших можливість.

Народження OpenJDK — праця дуже великої групи людей, ви не уявляєте скільки людей було залучено у процес.

J2EE дуже важлива технологія, яка дала дорогу таким монстрам як Spring. Проте що ж буде далі?

Матиму що поглянути на дозвіллі :)

Ох, апплети і сервлети. Це було так давно...

Створення програми JPC дозволило розширити коло зацікавлених у розвитку Java, з різних сфер.

Хто робить футболки? Зробіть мені одну!

Ліцензія для WIN95 і дистрибуція була буквально революцією у розповсюдженні Java.

Писати server-side код — поворотний момент у розвитку Java. І це правда, багато чого змінилося із HTTP стеком.

Венкат: «С++—», або таке саме, проте не дуже.

«Write Once — Port Forever» — дуже влучне висловлювання!

Для мене 1995-й (Hot Java) був роком, коли я почав лише читати книжки у свої 4 роки. А де були ви у 1995-му?

Іронічно, що вся команда Oak була звільнена, проте продовжила робити технологію.

Як багато з вас знали, що Java колись мала назву Oak?

Як же це символічно бачити Гослінга і те, що його слова вступні!

Всім привіт, сподіваюся що всі хто долучиться до трансляції проживуть ці моменти розвитку Java разом зі мною. Для мене це стало частиною роботи і життя, тому ця документалка для мене це щось дуже особисте. Сподіваюся і для Вас. Приємного перегляду!

Підписатись на коментарі