Я перевірив 1652 iGaming-вакансії по всьому ринку. Справжнього ремоуту — 10%

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

У минулому пості про зарплати я мимохідь кинув: «remote» в iGaming — не вірте на слово. І пішов далі, бо доказів не було, тільки відчуття. Мені справедливо прилетіло: «то перевір». Ок. Перевірив.

Одразу, щоб не було плутанини: це не вакансії з мого борду. Я витяг 1652 живі вакансії з публічних ATS 33 iGaming-компаній — Betsson, Evolution, FanDuel, Sportradar, Playtech та інших — щоб подивитись на весь ринок, а не на свою вибірку.

Що я зробив

Не сурвей. Не LinkedIn. Не «мені так здається». Я взяв 105 iGaming-компаній і поліз у першоджерело — в їхні власні ATS (Greenhouse, SmartRecruiters, Teamtailor, Lever, Recruitee, Workable, Ashby). Це та сама система, куди HR руками заводить вакансію, перш ніж вона поїде на LinkedIn, в агрегатори й телеграм-канали.

Ключове: у більшості цих систем є структурне поле «режим роботи» — remote / hybrid / onsite. Його ставить не я. Його ставить сам роботодавець, для себе. Це не текст оголошення, який пише маркетинг, а галочка у внутрішній системі.

Публічний ATS знайшовся у 33 компаній зі 105. Разом — 1652 живі вакансії. Знімок станом на середину липня 2026.

Головна цифра

• Remote — 171 (10,4%);
  • Hybrid — 203 (12,3%);
  • Onsite — 1278 (77,4%).

Десять відсотків. Не «купа ремоуту з гібридом» — десять.

«А раптом ти порахував криво»

Тому я порахував двома незалежними способами. У 19 компаній ATS має структурне поле — там режим ставить сам роботодавець. У решти (переважно Greenhouse) такого поля нема, і єдине, що каже компанія, — рядок локації.

• Спосіб А (галочка роботодавця, 945 вакансій): remote — 11,0%;
  • Спосіб Б (рядок локації, 707 вакансій): remote — 9,5%.

Два різні джерела, два різні методи — обидва дають ~10%. Оце й є відповідь на «звідки цифра».

А тепер найцікавіше: що таке «remote», коли його таки дають

Розібрав ті 171 вакансію по тому, що написано в локації:

• «Anywhere» / «Remote job», без жодної країни — 45 (26%);
  • Ремоут, але тільки з конкретної країни — 38 (22%). Живі приклади: «Remote — Bulgaria», «UK Remote», «Anywhere; Cyprus; Poland; Spain»;
  • Позначено remote, але межі не вказані взагалі — 88 (52%). Тут ви дізнаєтесь правила на дзвінку. Знайомо, правда?

Тобто «працюй звідки хочеш, без зірочок» — це 45 вакансій із 1652. Менш ніж 3% ринку. Ось звідки береться відчуття обману. Формально «remote» вам не збрехали. Просто «remote» в iGaming здебільшого означає «сиди вдома, але в Софії».

Де фізично сидить решта 90%

Топ локацій серед не-ремоуту (1481 вакансія): UK — 203, Мальта — 169, США — 166, Іспанія — 71, Румунія — 61, Греція — 51, Хорватія — 47, Болгарія — 42, Колумбія — 39, Грузія — 37.

Мальта + Гібралтар + UK + Isle of Man — 25,5% усього неремоуту. Класичні хаби нікуди не поділись.

По функціях — і тут сюрприз

Маркетинг — 20% ремоуту, продукт/дизайн — 14%, інженерія — 13%, compliance — 8%, data — 6%, фінанси — 5%, HR — 3%. А тепер найпоказовіше: саппорт — 1,2% (2 вакансії з 168), а живі дилери — 0% (0 із 90). У минулому пості я казав, що знання шведської/фінської — головний драйвер зарплати в саппорті. Так от, мова піднімає вилку, але від офісу не відкріплює.

Поіменно (компанії з 10+ вакансіями)

1. SOFTSWISS — 49 remote із 51 (96%);
  2. GR8 Tech — 17/25 (68%);
  3. Oddin gg — 12/20 (60%);
  4. Better Collective — 8/14 (57%);
  5. Sporty Group — 29/67 (43%).

А на іншому полюсі: Betsson — 0 із 119, Super Group — 0 із 186, ComeOn — 0/40, EveryMatrix — 0/53.

Розрив дикий. Це не «галузь така» — це рішення конкретної контори. Потрібен ремоут — верх цього списку і є ваш список. Низ — просто не витрачайте тижні.

Де я міг помилитись (і де точно помилився)

1. Покрито 33 компанії зі 105. Решта сидить на власних кар’єрних сайтах або на Workday — туди публічного фіда нема. Bet365, Flutter, DraftKings, Pragmatic Play у вибірку не потрапили. Це не «весь ринок», це 1652 вакансії тих, хто наймає через публічний ATS.
  2. Greenhouse не має поля режиму роботи. Там вакансія з містом іде в онсайт, хоча по факту може бути гібридом. На цифру ремоуту це не впливає (її я міряв двічі), але хай буде сказано.
  3. Галочку ставить людина, і людина помиляється. Моя улюблена знахідка: Evolution позначила як remote вакансію Security CCTV Technician. Технік із відеоспостереження. Віддалено. Помилки такого типу завжди в бік «більше ремоуту», ніж є. Тобто мої 10% — це ще щедра оцінка.

Що з цим робити на практиці

• Дивіться першоджерело, а не банер. Вакансія на агрегаторі й та сама вакансія на greenhouse / smartrecruiters компанії — це два різні тексти. Другий писали для внутрішньої системи, а не для вас. Він чесніший.
  • Шукайте слово «Anywhere», а не «Remote». «Remote» вам скажуть усі. «Anywhere» — 45 разів на 1652.
  • Питайте режим у першому ж повідомленні рекрутеру, а не на фіналі. Одне речення: «скільки днів на тиждень в офісі і чи є прив’язка до країни».

І питання до вас:

Кидайте в коментарі контору, яка написала «remote», а на фіналі виявилось «ну, 3 дні в офісі» або «тільки з Мальти». Зберу окремий список — з іменами. Він потрібніший за будь-яку мою табличку.

Я роблю Hirico (hirico.io) — борд по iGaming, де на кожній вакансії стоїть і зарплата, і реальний режим роботи. Ці дані я збирав для нього, але вони мають сенс і без нього.

Бажаю гарного дня/вечора 👋🏻

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

І так, Hirico якраз для цього — щоб «anywhere» від «remote Bulgaria» було видно до першого повідомлення рекрутеру, не після фіналу 🙂

Підписатись на коментарі