Фронт не впаде з Федоровим чи Клименко. Не дуже популярна зараз думка, але це факт

💡 Усі статті, обговорення, новини про оборонні технології — в одному місці. Приєднуйтесь до DefTech спільноти!

Гремлять наразі з усіх боків новини про відставку Міністра Оборони Михайла Федорова. Новини стресові, тому я поділюся тут своєю думкою. Автор не претендує на стовідсоткову правоту. У вільній країні живемо, кожен має право висловитись.

Азов вже багато років, як побудував підрозділ за стандартами НАТО. В багатьох випадках ці стандарти були покращені та проапгрейджені. Можливо хтось ще не знає, але Національна Гвардія України, частиною котрої є 1 Корпус «Азов» та 2 Корпус «Хартія», входить до структури МВС. Ми воюємо добре.

Тому у випадку зі зміною Міністрів Оборони фронт не впаде.

Як рік тому під час ситуації з НАБУ, так і зараз думка пересічних військових не змінилася. Краще б придатні до служби люди так йшли захищати свою країну поряд з нами на фронті, як вони з готовністю йдуть на мітинги. На жаль, добровільна черга на фронт наразі не стоїть.

Наостанок процитую Героя України, Бригадного Генерала, Командира Першого Корпусу НГУ «АЗОВ» Дениса «Редіса» Прокопенка.

«За досить короткий термін Михайло Федоров на посаді міністра оборони зміг реалізувати багато важливих кроків, які посилили обороноздатність нашої держави і послабили військові спроможності ворога. Я хочу подякувати йому за виконану роботу та послідовну державницьку позицію, якої він дотримується в усьому, чим займається.

Щодо майбутнього Міністра оборони можу сказати наступне. Ігор Клименко, будучи
Міністром внутрішніх справ, приділяв багато уваги та часу фронтовим питанням: як по напрямку МВС, так і по суто військовому. Зокрема пан міністр активно працював над переходом армії на корпусну систему. Він постійно відстоює інтереси військовослужбовців Національної гвардії та уважно ставиться до належного забезпечення підрозділів НГУ, і, гадаю, відтепер такий підхід буде застосований до бійців усіх структур, які захищають Україну на передовій.

Ігор Клименко також має достатньо досвіду та розуміється на налаштуванні процесів, аби навести лад в питанні з мобілізацією та роботою ТЦК — одному з критичних для нашого війська на сьогоднішній день.

І останнє щодо цього. Раджу всім критикам „радянщини“, які мріють доторкнутися хоча б однією фалангою своїх пальців до стандартів НАТО, прочитати книжку адмірала Військово-морських сил США Вільяма Макрейвена „Застеляйте ліжко“, яку колись в далекому 2017 році культивував в „Азові“. Так, в „Азові“ також існує дисципліна — у нас теж застеляють ліжка і чистять зуби.

1-й корпус НГУ „Азов“ продовжує виконувати поставлені бойові задачі, фронт не впаде.

Бажаю пану Міністру успіхів на новій посаді».

Підписуйтеся на WhatsApp-канал DefTech спільноти!

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Пане Гідеон, як ветеран, дуже наполегливо радив би вам не брати на себе відповідальність говорити за пересічного військового, а говорити виключно за себе. Особисто я обома руками підтримую громадянське суспільство, яке вийшло як на захист НАБУ, так і на захист професійного міністра. А ви, перед тим як робити гучні заяви, що фронт не рухне, краще згадайте, хто вам дрони постачає, в ваш FPV unit, та які цифри були в минулих роках.

«Фронт не впаде» — це єдине що цікавить совкових персонажів у штабах. Не перемога, не закінчення війни.
Щоб війна завжди продовжувалась, бюджет на армію був безлімітний і «правильно» освоювався, щоб мясо з вулиць тягнулось безкінечно.

Впаде, бо безкарне катування, вбиства військових та цивільних, мобікі-одноразки, та перетворення Ї України на міні-россію, малоросію в вишиванках, поставить питання — а нахуя таку країну захищати?

Людям на того Мішаню в цілому срати, вони протестують проти совка в армії.

Коли Редісу зателефонувало начальство і дало наказ опублікувати «правильний» пост у соцмережах. А то ще раптом квартиру відберуть.

Краще б придатні до служби люди так йшли захищати свою країну поряд з нами на фронті, як вони з готовністю йдуть на мітинги.

Цей аргумент називається «народ не такий».

154 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Сьогодні дізнався, що президент в рамках крайньої поїздки в США, не зміг навіть отримати зустріч з Маском для потенційного використання Старлінків на території рф для уражень пускових платформ балістики.
Також сьогодні стало відомо, що президенту в цій же поїздці відмовили у запиті на 300 протиракет до «Патріотів».
Також стало відомо, що питання із ліцензуванням виробництва цих протиракет поставлено на паузу і ліцензії не буде.

Перше питання могло бути прямо чи опосередковано зірване за відсутності Федорова. Як мінімум, якщо він вже був у прямому контакті з Маском, питання могло б швидше/якісніше обговорюватися і шукатись компроміс чи альтернатива.

Нагадаю, що проти балістики все ще нема нічого нормального.
Фронт може і не впасти, але бажано, аби тил також встояв.

Окремо додам, що станом на перше серпня, суспільству так і не озвучили, чому зняли Федорова та решту уряду.

Існує думка, що оця відставка Федорова це просто банальна боротьба за те, хто буде керувати розподілом 90млрд допомоги на оборону. Бо фігура міністра оборони ключева при заключенні контрактів.
Не принижуючи досягнення Федорова (той же старлінк) все ж такі декілька питань до нього є:
він каже про коропційні схеми у МО; чи дав він Наказ про проведення службових розслідувань з цього приводу? Якщо так, то який в них статус і чи були результати цих розслідувань передані до ДБР? це його обов’язок був на посаді міністра;
мобілізаці. каже що були напрацювання і йому не дали втілити у життя. Ок. то розкажі які напрацювання були і що не дали втілити у життя.

мобілізаці. каже що були напрацювання і йому не дали втілити у життя. Ок. то розкажі які напрацювання були і що не дали втілити у життя.

Так він же сказав — якраз у день звільнення мав підписати старт реформи. Але суті сказати не може, тому що fuck you, that’s why. Одного дня не вистачило.

Так він же сказав — якраз у день звільнення мав підписати старт реформи. Але суті сказати не може, тому що fuck you, that’s why. Одного дня не вистачило.

так, але той документ із грифом «секретно»? чому це суті сказати не може? (це ріторичне питання)

Тому що суті немає, і ідей немає (Федоров — не політик, він може втілювати ідеї, а не генерувати їх)

каже що були напрацювання і йому не дали втілити у життя. Ок. то розкажі які напрацювання були і що не дали втілити у життя.

ну так він вже в інтерв’ю УП розповідав — «наказ ТЦК зняти балаклави» був майже готовий.
напевно дуже складний в написанні наказ — пів-року писав.
вангую, ще одним наказом було б встановити в «підвалах» кондиціонери.
ні, ну це ж прикол — розповідати про недостачу грошей на армію — а де ти був місяць назад коли з бюджету на оборону перекинули 40 млрд на єбачки. ти ж в кабміні був який це рішення приймав.
p.s.
у нас народ любить героїзувати ображених замість того щоб об’єктивно аналізувати плюси і мінуси.

у нас народ любить героїзувати ображених замість того щоб об’єктивно аналізувати плюси і мінуси.

Тут збіглися інтереси групи Фіали і ботоферми Федорова, тож і почалася розкрутка пана Міші по соцмережах. Як результат — такий собі бунт gen-z по-українськи (як минулого року був на Мадагаскарі та у Непалі).

Як результат — такий собі бунт gen-z по-українськи (як минулого року був на Мадагаскарі та у Непалі).

так «кольорові революції» (к) (тм) як вони є ))

«наказ ТЦК зняти балаклави»

а боді-камери включити!

проблема в тому що у працівників ТЦК досить низький IQ, ось вони і постійно плутають все — треба було зняти балаклави, а боді-камери натягнути тобто включити, а не навпаки)

проблема в тому що у працівників ТЦК досить низький IQ

то є кумедно но правда як факт

... що окремо є певно цікаво

ну так він вже в інтерв’ю УП розповідав — «наказ ТЦК зняти балаклави» був майже готовий.
напевно дуже складний в написанні наказ — пів-року писав.

а хіба мін оборони може «видати наказ» саме «армії»? тож фактично як то «мін оборони» має лише ставити певні задачи та надавати забезпечення чисто фінансування та ресурсне а далі виконання виконується уже на місцях?

там взагалі питання саме у тому що ні які «армії» не може займатися «мобілізації» саме як то є принцип

інакше то є вже не «армія» то є вже чиста «окупація» як є суто технічно ))

ЗЫ: для прикладу оце формулювання «перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (та інших військових формувань)» це взагалі таке юридичне формулювання треба було вигадати аби його не було

... разом з отим доповненням «та інших військових формувань»

а хіба мін оборони може «видати наказ» саме «армії»?

та чого ж не може, тільки за роки війни видали біля 360 наказів. то ж не накази по веденню бойових дій

я тобі один умний вєщь скажу только ти не обіжайся ))

... поточна реакція так само як попередня ні як не є «об’єктивно за ображених»

то є фактичним оце старе добре ще радянське «а навіщо щось писати і так усі усе знають»

і так усі знають що українці брешуть і крадуть то не є вже питання питання є більш конкретне далі що?

далі що?

так а що?
ще ніколи так не було, щоб якось не було ©

ще ніколи так не було, щоб якось не було ©

було у нас у ссср так було саме так і було що не було «далі якось було»

ЗЫ: більше того ті самі росіяни

(але тут лише те саме перекидання власної відповідальності за самі себе бо «українці» то є саме)

... ті самі росіяни вже 10-го року то є чудово визначили «опять» як то є «будущєго жалко»

Не стало будущего Андрей Макаревич (2010)

я його переглядав якось випадков уже потім імхо десь ближче або одразу поспіль мого власного 16-го року і тоді вже остаточно мені кинулося у вічі оце «не стало будущєго будущєго жалко» бо тоді вже мені особисто того «будущєго» було стільки що особисто сам я вже добре розумів що усе «будущєє» я сам не встигну вже і вже треба вибирати але його прямо бери і кидай

як там у москалів клятіх літератури

знай работай да не трусь вот за что тебя глубоко я люблю Родная Русь!

тож так так як щоб «якось не було» уже було і у ссср було і в рашці було і нема жодних причин припускати що так не ма і не може бути і окремо взятій Україні бо в окремо взятій Україні воно так само вже було так само у ссср

так от саме сценарій як то саме _не_ буде «якось було» цілком реалістичний бо це власне і є той самий сценарій де «(не) буде ні як»

Існує думка, що оця відставка Федорова це просто банальна боротьба за те, хто буде керувати розподілом 90млрд допомоги на оборону. Бо фігура міністра оборони ключева при заключенні контрактів.

думка слушна як то кому війна а кому 90 млрд євро допомоги

і це ще треба домовлятися щоб влучно продати ще +30 млрд «не задіяйного впк»

не буде ні які «напрацювання з мобілізації» )) то не є питання «мін оборони» взагалі як то самої «мобілізації» не є питання саме оборони взагалі як таке ))

Ці дані ви отримали з лояльних Федорову тг-каналів, з відповідною підводкою і інтертрепацією.

якщо він вже був у прямому контакті з Маском

«Если...» ©

Також стало відомо, що питання із ліцензуванням виробництва цих протиракет поставлено на паузу і ліцензії не буде.

в Україні? та не було шансів by design то все було щоб погріти великі волохаті яйця які сильні та сталеві як то було ще з часів ссср чисто внутрішня повєсточка але з іншого боку є певні зацікавлені сторони як то європа таки майже точно отримає ті ліцензії та контракти

Фронт може і не впасти, але бажано, аби тил також встояв.

define «встояв» ))

Окремо додам, що станом на перше серпня, суспільству так і не озвучили, чому зняли Федорова та решту уряду.

і що ти йому зробиш? ))

ЗЫ: «суспільству» також «не озвучили» як саме Президент України Зеленський бачить особисто фактичне системне порушення призначення прем’єра та нового government (кляті слова) яке робить особисто Президент України Зеленський тоді як має робити який не який парламент

Комент буде дуже емоційним, можливо модератори його навіть видалять. Розпочнімо.
Це не відноситься зокрема тільки до цієї статті, але відноситься до решти, які ви встигли наплодити тут. Я про Гідеона.
Є 2 моменти, які описують те, про те що ви тут намагаєтесь впарити. Ці історії, які я особисто знаю.
1-й момент: приїіджає до сусідки в підїізді перідочно «хахоль»- військовйй. Кожен раз це бухня до 1-2 ночі, включаючи музику накшлталт «младший лйтенант». Останній раз було щось про «Днепропетровск» і «мнє по*** я родился в Днепропетровске а не в Днепре». І до 2-х годин ночі це тіло кричало що йому пох..й що зараз це Дніпро, воно народилось в «Днепропетровске». Звісно це все російською було. Скажімо так, на це можна в принципі не звертати увагу. Другий момент: це тіло коли приїджає до цьої сусідки і набухується, вони там про щось спорять ... Воно таке сміливе, бо воно по типу воїн. І от воно кричить так, що як мінімум я чув, що в разі чого зробе розтяжку чи кине гранату. В цьому підʼїзді де це створіння таке заявляє, живуть сімʼі з малолітніми дітьми. Мене жінка дуже стримували, щоб я не пішов такого військового з лайном змішав в кращому випадку. Ця ситуація відноситься до тем, про які ви наглошуєте, що по типу ми повинні бути вдячними і таке подібне. Ні, таким гнидам — точно ні. Ті які нормальні — вони нормальні, і вони ніколи навіть не будуть про це якось говорити чи просити. Ось таким шана та повага. Тим що требують поваги — пішли «нах..й».

Другий момент про як ви кажете «ухилянтів», «мамкиних синочків» чи щось подібне лайно:
так ось, підібрали гниди-тцкшники мого не дального родича. Якщо що, там із здібностей максимум водій-дальнобойщик, бо цей родич то і ходе так собі, не кажучи вже про якийсь біг хочаб «трусцой». Він зараз в «скелі», десь на західній. Остання інфа: 2 роти відправили, ніхто не повернувся взагалі. Мабуть його пустять в найближче майбутнє в «утиль» також.
Лише та інфа що зараз я почув (коли ще нікуди його не відправили), то полон в «рашці», це не прям щось таке складне. Сплять на бетоні на полу, не кормлят в принципі.

Тому з повною відповідальностью кажу тобі «йди ти нах..й», закрий свій «пиз..ак», і ніколи свій рот свій тут не відкривай. Хочеш щось змінити, щоб тобі вірили чи просто сприймали, вперед, запусти «свій» дрон в кожного командира «скелі», бо вони заслуговують на смерть. Це дуже коротка анотація якщо що.

Ну або далі цивільним розказуй який ти крутий «перець», а вони всі лайно. Тільки в такому випадку лайно то не цивільні

Мене жінка дуже стримували, щоб я не пішов такого військового з лайном змішав в кращому випадку.

))) це моє улюблене — «мене жінка/бабушка/мама не пускає, а так би я як із квартири вийшов і усіх би із лайном змішав»
p.s ну понятно, що сам ти боїшся піти попросити не шуміти, а чому ж просто поліцію не викликати, нехай розберуться, то ж їх робота?

Ти б ще єврею у Німеччині 1940-х років запропонував поліцію викликати — вони відразу передадуть його SS чи Гестапо, як зараз вітчизняні поліцаї, приїжджаючи на виклик, перш за все перевіряють чи не можна здати чоловіка тцкатам.

Все набагато простіше. Якщо що то з доками в мене все ок. Тут трохи про інше.
Цей чувак якийсь зальотний, бо я його на наступний день ніколи не бачив. Більше ніж на ніч не зупинявся. Зʼявляється раз в 2-3 місяці. Я розумію що воно пʼяне і можливо неадекватне в цьому стані. Тому поліція це тільки в крайньому випадку, якщо щось трапиться. Воно на наступний день поїде, а сусідка то живе постійно. Ну і нафіга мені косі погляди. Наприклад авто моє у дворі ще пошкоде. Ну а дати в морду пʼяному — ненадскладне завдання. Ну дам я йому в голову, в кращому випадку він і не згадає що відбулось, в гіршому — почне якусь дурню робити. І нахіба це мені. Але те шо воно кричить вночі, це зачіпає, і хочеться в голову дати.

. Я розумію що воно пʼяне і можливо неадекватне в цьому стані. Тому поліція це тільки в крайньому випадку, якщо щось трапиться. Воно
на наступний

це як раз і є робота поліції — вгамувати п’яного дебошира, якщо то військовий то приїде ще і всп, але то клопіт вже поліцейських

І нахіба це мені.

а спокій дітей не турбує?

це як раз і є робота поліції — вгамувати п’яного дебошира, якщо то військовий то приїде ще і всп, але то клопіт вже поліцейських

я згоден. Не хочу з сусідами сильно «залупаться» просто. Добре що не так часто відбуваються такі посиденьки.

а спокій дітей не турбує?

у дітей психіка така що такий гамір не буде, сплять добре. На рахунок що той кричить про «гранати та розтяжки» — я сприймаю що це пʼяний базар. Але звісно таке напрягає. На жаль таких повернеться колись ну дуже багато, і якось співіснувати прийдеться.

Але звісно таке напрягає. На жаль таких повернеться колись ну дуже багато, і якось співіснувати
прийдеться.

а до чого тут військовий/не військовий? Є якись п’яний дебошир, який заважає вночі. Ти ж його не бачив, а висновки робиш по п’яним крикам у ночі. Може він такий же військовий як і «майор авіації із фільму Асса».
Є з твого боку бездіяльність через трусость за наслідки "бо будуть коси погляди"/"а раптом підпалят машину", — ось і вся історія.

дебошом це складно назвати. Шум — так. Справа не в трусості. Це як розглядати «вигода більша за можливі проблеми?». І справа в принципі навіть не у військовому, а в тому як далі жити з сусідами. Часто сусідські війни — портять життя багатьом. Вже існують всіляки приколи, що є жіночка яка доглядає за безпритульними котами, корме їх та доглядає, а є чоловік, який от проти цього двіжу з котами, ще й траве котів, хоча в нього є тварина, собака (зі слів сусідів). Хоча як на мене, я не бачив жодного разу щоб коти якоїсь шкоди зробили чи напали на когось. За собак я такого не можу сказати, бо бачив як бездомні собаки котів роздирали та нападали на людей.
І мені дуже хочеться з гімном змішати таку тупу істоту. Нахібо воно котів тих трогає?! Я не розумію яким чинов вони можуть комусь завадити. Просто тупа істота.
Я не бачив як цей сусід когось травив чи бив котів. Я не можу просто підійти і дати в морду. Як побачу, точно дам в морду.

Є з твого боку бездіяльність через трусость за наслідки "бо будуть коси погляди"/"а раптом підпалят машину", — ось і вся історія.

мені вже не 20-30 років, щоб ні про що не думати наперед. В свій час мені і челюсть ламали, бо страху не мав. Тому тут не про страх мова.
Якщо про описану мною ситуацію: то нехай воно десь там в квартирі побухає та пооре трохи. Ні до когось воно не щемилось та ненаривалось, тому нахіба його трогати. Дуже часто це просто понти. Поки це просто шум — нехай буде.

Може він такий же військовий

а хіба в Україні законно прикидатися військовим?

у штатах то є прямо не законно оце не щодавно сперечалися по окремим нюансам визначення юридично stolen valor але коли воно фактичне тоді не законно

ЗЫ: плюс як я розумію там є загроза застосування військової зброї що слід додавати до кейзів «Україна після війни (і у процесі затягування) має велику кількість не врахованої зброї на руках у населення та зацікавлених осіб»

ЗЫ: так само як «Україна після війни (і у процесі затягування) має велику кількість зацікавлених осіб з військових»

... на останнього прецеденти вже пішли вже наближено до «загальний тренд» імхо далі ще буде

так то воно так але тут же ж і питання як же ж ти тут скрізь збираєшься особисто оцім самим контингентом мамкиних сцикунів таки воювати ))

Кожен новий пост від гідеона це вже ціла театральна вистава. Заходжу чисто коменти читати.

Заходжу чисто коменти читати.

а потім був 33-й рік ))

Те що фронт не впаде — це добре, але суспільству треба, щоб фронт рухався в сторону московії, а не «стояв» та потрохи повз до Києва, бо кожен день такого фронту це життя людей та виснаження країни.
Я чесно кажучи завжди хейтив Федорова та не вірю що він зможе позбутися названих проблем, але факт того що він про ці проблеми говорить — це вже дуже круто.

А я процитую іншого азовця

Президент заявив, що завтра спілкуватиметься з командирами бойових бригад. Тому сьогодні я хочу звернутися до особового складу цих бригад.
Завтра ваші командири матимуть можливість сказати правду про те, що відбувається в армії, або промовчати. Ви значно краще за мене знаєте ціну такого мовчання і розумієте, до яких наслідків воно може призвести.
Я усвідомлюю, що не кожен офіцер готовий узяти на себе таку відповідальність. Хтось переживає за себе і свою посаду. Хтось боїться за свій підрозділ, розуміючи, що після відвертої оцінки дій Головнокомандувача його людей можуть спрямувати на провальний напрямок або залишити без належного забезпечення.
Водночас у неофіційних розмовах більшість командирів висловлюють своє реальне ставлення до ситуації. Говорять про це між собою, пишуть в особистих повідомленнях, зокрема й ті, хто публічно розміщував компліментарні дописи.
Тому я звертаюся до військовослужбовців бойових бригад: допоможіть своїм командирам набратися сміливості. Поговоріть із ними. Попросіть їх завтра сказати саме те, що вони думають насправді. Те, що вони говорять вам, своїм побратимам і пишуть у приватних повідомленнях.
На кону стоїть існування України. Армія залишається головною гарантією існування нашої держави. Замовчування реального стану справ сьогодні створює загрозу для всієї країни.
Ви складали присягу українському народові. Ваші командири несуть відповідальність за вас, за ваші життя і за боєздатність своїх підрозділів. Саме тому їхня чесність перед Верховним Головнокомандувачем є частиною цієї відповідальності.
Допоможіть своїм командирам зробити цей крок. Допоможіть їм сказати правду. Від їхньої сміливості та вашої позиції залежить майбутнє України.

Це відома проблема, яку періодично у СМІ озвучують відомі командири. Наприклад, той самий Білецький у інтервью Радіо Свобода. Є командири (причому середньої та нижньої ланок) які не доносят старшому начальнику реальний стан справ і не відстоюють свою думку. А потім «у курилках» кажуть про «дебільні» накази які неможливо виконати.
Ця проблема так само була ще із часів Залужного і нікуди вона не поділася при Сирському.
Ну і знову, у 3кі такого немає. Раз Білецький то виправив, то можна виправити у всіх частинах.
p.s ця заява Кротевича не перетинається із заявою Редіса, Редіс казав про інше.

Так, Ви праві, я трохи не туди комент запостив.
Мій комент повинен був бути відповідю автору на те, що він так легко закриває роти опонентам. Бо не служив, виїхав і тд. Просто я служив (ще в 2022) і в мене око досі сіпається від такої риторики. Бо ось цим «не на часі», «після війни», «позакривайте ...», ми не тільки перенесли проблеми з 2022-2023 в 2026 але й збільшили їх маштаб.

Так, Ви праві, я трохи не туди комент запостив.
Мій комент повинен був бути відповідю автору на те, що він так легко закриває роти опонентам. Бо не служив, виїхав і тд. Просто я служив (ще в 2022) і в мене око досі сіпається від такої риторики. Бо ось цим «не на часі», «після війни», «позакривайте ...», ми не тільки перенесли проблеми з 2022-2023 в 2026 але й збільшили
їх маштаб.

Але ж критика, це коли пропонується рішення проблеми. Принаймі так вчать у Айті або After Action Review який є отим присловутим стандартом НАТО.
Від більшості людей лунає не критика а просте поливання брудом СОУ.

От, наприклад, порівняємо 2022 та 2026 роки. Як на мене із того часу СОУ зробили просто космічний крок у своєму розвитку. Бо у 2022 році було купа новостворених бригад де командирськи посади закривалися людьмі або взагалі без досвіду, або із досвідом 20 річної давнини. У таких бригадах тоді навіть на рівні командира батальона мало хто розумів у навчання, взаємодію, розвідку і т.і. Втрати були колосальні. І витягували тоді тільки за рахунок життя добровольців 2022.

Я до чого це — у 2022/2023 гавканіє (критика) із боку оціх диваних експертів не лунала, бо добровольців вистачало і груп оповіщення ТЦК не було. Нікого із них у 2022 році не хвилювало відсутність БЗВП у армії і те що людям бувало підвозили зброю прям у окопи.

Сітуація змінилися як тільки закінчилися добровольці. Зараз оці мамкіни диванні експерти просто хаят все не розуміючи або не бажаючи розуміти що відбувається і нащо воно потрібне. Вступати в якусь аргементацію із ними безполєзно. Їх зміни у СОУ не цікавлят. Тому і відповідь для них або а) потроліть б) послати на х..й

Ну я на власні очі бачив і на власній шкурі випробував те, про що ви пишете за 2022/2023. Тому на 100% погоджуюсь.
Також на 100% погоджуюсь з тим, що багатьох критиків ми б не почули якби мобілізація їх не торкалася. Тут не має про що сперечатися.
Але фішка в тому, що в даному часовому проміжку, їх критика є валідною незважаючи на мотиви. Я ж не дарма навів цитату саме Кротевича, а не якогось ЛОМа. Його ж ми аж ніяк не запишимо в критикани.
Окей, давайте ігнорувати макиних диванних експертів. А що роботи з тим, що +/- те ж саме говорять Кротевич, Ширшин та ін. Та і ви в принципі теж:

Бо у 2022 році було купа новостворених бригад де командирськи посади закривалися людьмі або взагалі без досвіду, або із досвідом 20 річної давнини. У таких бригадах тоді навіть на рівні командира батальона мало хто розумів у навчання, взаємодію, розвідку і т.і. Втрати були колосальні. І витягували тоді тільки за рахунок життя добровольців 2022.
А що роботи з тим, що +/- те ж саме говорять Кротевич, Ширшин та ін. Та і ви в принципі теж:

Прислуховуатися, намагатися підтримати і якщо є можливість впроваджувати на свойому рівні.
Я розумію, що це майже не можливо якщо ти не на офіцерській посаді. Але якщо ти як мінімум командир взводу, то ти можеш богато чого зробити.

Кротевич, імхо, саме про це і піше — є командири які бояться щось сказати старшому начальнику і просто пливуть за течею... хз чому... це ж доречі не армійська проблема... у айті хіба мало компаній/проектів де менеджери/синьори не спиричаються якщо бачуть, що щось не так? бо яка ж різниця, гроші і так платят, а якщо проджект накриється то буде новий де може і більше заплатят. Так само і в армії, є командири які воюють за принципом — «тцк прийшле нових», або «нас все одно всіх убьють». Але це ж не означає, що так всюду. Я тому і привожу як приклад Білецького та 3-ку тому, що наскільки мені відомо він цю проблему подолав.

p.s. у стародавньому Римі був такий вираз — «дружіна Цезаря має бути поза підозрою». Це означає, що якщо ти щось берешся критикувати, то ти сам маєш бути кристально чистистим. Тому в мене до отих експертів які вже 4 рік далі кухні не виходят і відношення відповідне.

Я вас почув і в принципі мені не має що заперечити. Єдине де лишаюся при своїй думці — не так вже важливо хто говорить про проблему, якщо проблема важлива і реальна. Бо нажаль ні Трійка ні Азов це навіть не половина СОУ. Я також не ставлю під сумнів звитягу і вклад автора в оборону України, але я впевнений на всі 100%, що його риторика координально була б іншою, служи він в якомусь приданому підрозділі.

Впаде, бо безкарне катування, вбиства військових та цивільних, мобікі-одноразки, та перетворення Ї України на міні-россію, малоросію в вишиванках, поставить питання — а нахуя таку країну захищати?

Людям на того Мішаню в цілому срати, вони протестують проти совка в армії.

Єгор ти шо? З Чехії видніше? Спочатку мабуть до війська доєднайся і потім такими реченнями розкидуйся.

Цікаво, як саме місцеперебування автора та його нинішня зайнятість впливають на фактуру його слів, а саме на озвучений ним конфлікт інтересів? Поясни, чим саме доєднання до армії допоможе в отриманні більш повноцінної та об’єктивної інформації, чи допоможе в її аналізі? І про яку свободу слова може йти мова, якщо за незручні пости командування чи той же капелан можуть посприяти переведенню в штурмовики? Так, з Чехії справді видніше. Контакти лишаються, соцмережі ті самі, а захист прав і відсутність цензури сприяють чесному висловлюванню думок.

Непріятноє пішут! Статья за діскредітацію армії!!

Ой, не та країна.

тобто вам ок проміняти амбіції про ассиметричний відпір, та пріорітизувати дрони а не піхоту. На «фронт не впаде» — ну то дійсно при всіх попередніх міністрах фронт «не падав», про перемогу я так розумію вже не йдеться

О, не пройшло і 30 хвилин після мого останнього коменту. Вже пана Клименка в РНБО «Фронт не впаде з Клименко в РНБО...»

А що, Умєров вже наївся, може спокійно в Штатах «бомжувати»?

Ну, треба ж людині відпочити — важко працював, багато перемовин проводив. А тут ще НАБУ може прийти до нього і до пані Стефанішиної, то краще воно там посидіти у цих проклятих американських капіталістів.

Забули ще написати, що Клименко із Сирськом подружиться, методом заправляння ліжок, тоді буде синергія і омріяна перемога. Нормально так вам МВС методички розкидало, не факт через місяць, що Клименко призначать, але це треба запам’ятати обов’язково.

"«Літак не розіб’ється» != «Літак прилетить у потрібне місце». Це різні речі.

«Краще б придатні до служби люди так йшли захищати свою країну поряд з нами на фронті, як вони з готовністю йдуть на мітинги.»

Чоловіче, а може не треба відправляти малих студенток з картонками на нуль?

Це не питання Федоров чи Сирський.
Це питання ідеології — старі радянські підходи або новітній новаторський підхід
Люди вийшли сказати своє і виступити проти відвертого совка

Сирка на пенсію (як і зебобу), продовжуємо протестувати короче

Яким краєм МО до інновацій в армії?

старі радянські підходи або новітній новаторський підхід

Іновації створює не МО, а бізнес — і щось я не бачив картонкоголових, які виступали проти обшуків у Вирії.

Бізнес тут теж смокче та доганяє. Інновації створюють ті, хто їх потім використовує. Потім вже підтягується бізнес, при чому іноді довольно по дебільному, засираючі всю ідею на корню

Інновації створюють ті, хто їх потім використовує

ага, і створюють їх в гаражі за власні кошти ))

В гаражі — це ще по богатому...

Кому краще? Диктатору?

«Фронт не впаде» — це єдине що цікавить совкових персонажів у штабах. Не перемога, не закінчення війни.
Щоб війна завжди продовжувалась, бюджет на армію був безлімітний і «правильно» освоювався, щоб мясо з вулиць тягнулось безкінечно.

Мене вже нудить від ’стандартів нати’. Ви би, курви, у взаємодію спочатку навчились би. Я не знаю, хто більш тихушнічає, нацикі чи тро, але і від тих, і від інших лайна іноді буває більш, ніж користі. І тут, нажаль, ніякі федорови-шмедорови не допоможуть

Перед вторжением они похитили наших адмиралов, чтобы обезглавить наш флот и посеять панику в войсках. Вместо исчезнувших адмиралов были назначены младшие чины, и боеготовность увеличилась в два раза ©
курви, у взаємодію спочатку навчились би.

Ти правий. Але ж яка взаємодія може бути і як в нею навчитися, якщо розриваємо бригади/батальони/роти на частини і воюємо солянкою із приданих? (якщо що то це було ще за часів Залужного). І оті стандарти нато кажуть, що так воювати не можна. В 3-кі, Хартії, Азові такої практикі немає (Гідеоне виправь якщо я помиляюсь) і тому ці з’єднання ефектівні.
Ти правий що МО на це безпосередньо не впливає, це робота генералів на рівні всяких там ОТУ, але ж формально міністр оборони є начальником Главкома, і мабуть вплив на кадрову політіку він має. То ж мабуть хто на посаді МО має значення.
Доречі вертаючись, до «фронт не впаде» і підтримці Клименко. Хоч це вже не актуально, але у Нацгвардії набагато краще із структурним керуванням. Там не смикають по n- карандашіков на право і на ліво. Тому у них фронт не падає, бо воюють їхні корпуса структурно, підрозділи проходят злагодження і вчатся у взаємодію.

Генерали тут теж ні до чого. Просто попередити хоча б на рівні оч, що хтось десь літати буде. А не прибігати потім, жалкуватись, що якісь борти прокохані, ’бо тут у вас 8 дамб небо гріють, а ми не знали’...

не плутайте управління в НГУ з управлінням в Хартії та Азові

Всі провладні наративи щодо цього питання, починаючи від спіча Зеленського, можна звести до води, загальних фраз, розмиття відповідальності, заспокоювання. Не бійтеся, фронт не впаде. Ну... навіть без цього мова може йти про ефективність бойових дій, а це втрати, це обсяги корупції, ... Крізь читається підтекст: не чипайте нас, дайте нам творити що хочемо, не лізьте. Тому мова йде ще про те, наскільки населення України може впливати на дії влади. У передвиборній програмі Зеленського на кожен чих був референдум: як люди вирішать. Так зроби хоча б опитування, кого більше підтримують, Сирського чи Федорова. Хоча б в армії.

Живемо у вільній країни, можу висловити свою думку якось швидко закінчуєтся, коли висловлюється думка або критика проти влади. Так, хтось може сказати, що можна розпустити ТЦК, фронт від цього не впаде. Але відразу почує рука кремля, корисний ідіот, тощо. Фронт не впаде, якщо звільнити Сирського, розпустити Скелю, ...

Цей протест також можна розглядати як спробу суспільства висловити величезне незадоволення, яке накопичилося всередині. Спроба висловити його хоч у якійсь формі, яка ще не суперечить нинішній цензурі й не таврується як «зрада» автоматично.

Фронт не впаде, якщо звільнити Сирського, розпустити Скелю

Хз. Ймовірність цього вище, аніж після звільнення головжижиталізатора.

З вашою особистою думкою, яку ви подаєте як беззаперечну істину, я не згоден.

На жаль, добровільна черга на фронт наразі не стоїть.

Тут называли такую цифру, что на онбординг в 3 штурмовой корпус, сейчас в очереди стоит 2000 человек.

Краще б придатні до служби люди так йшли захищати свою країну поряд з нами на фронті, як вони з готовністю йдуть на мітинги.

Краще б военные, провели реформу в армии, чтобы желающие были идти не только в те 20% бригад.

Коли Редісу зателефонувало начальство і дало наказ опублікувати «правильний» пост у соцмережах. А то ще раптом квартиру відберуть.

Підняв свою самооцінку?
Доречі, більшість ухилянтів дрочат на ідею, щоб замість них на войну наймали іноземців. Так от Хартія (структура МВС) цим активно займається.
От у Міноборони це не виходить, а у МВС виходіт.
То вам би підтримати слова Редіса та топити за призначення Клименко. Можливо б досвід Хартії із залученням іноземців і масштабували. А вам дурням аби все обгадити.

Методичку перечитай свою. Редіс не брав ту квартиру. Хоча нічого поганого в тому немає. Чого тільки вартує ініциатива ВПО + УБД.

просто люди діляться на дві категорії, які підбивають ліжко, або — ще ні

Якщо міністр оборони молодець, точніше молоток, то весь світ для нього — цвяхи.

Цей аргумент називається «народ не такий».

може тому одні з найсильніших підрозділів України кажуть не Служу Українському народові, а служу Українській Нації. Бо народ сам по собі не є нацією. Що коментатори на DOU і показують стираючи пальці у клавіатуру.
Достойні люди, в більшості випадків, ці кислі, плаксиві коментарі не строчать, а підтримують військо чи служать в СОУ.

1)А що автор вкладає в слово «націю» і кого до неї відносить? просто цікаво.
2)Поки що, я бачу, що сами автор стирає пальці. Написавши за місяць коментів більше ніж я за 11 років.

По контексту схоже що нація про яку йде мова — це політична спільнота, що має свідому єдність, спільні цінності та прагнення.
Щоб бути впевненим що пересічний є тру представником нації, а не якогось там народу — напевно їм будуть видаватися членські книжки (партійні квитки) як у NSDAP, а щоб відзначити найстаріших за партійним стажем членів — золотий партійний знак ;-)

І ще забули нарукавники! Як же без них?

ну ти подивись краще, в інших моїх статтях чим автор займався крайні 12 років

Дякую але у мене немає часу читати 26 статей із самолюбуванням. На Доу був гарний цикл статей від військового, який підіймав гарні теми і описував проблеми і потреби ЗСУ. На жаль, не згадаю як він називався, але я думаю хтось дай підкаже референс на них.

Так. Тільки цикл вже більший ніж я його памʼятав. Дякую

Народ не є нацією.

Це не те, що просто передається у спадок чи гарантується паспортом. Більшість ухілянтів та синів Тиси давно знецінили той паспорт. Їм важливі тільки його преференції, наприклад програмами ЄС та США по захисту, тощо.

У критичні моменти українська нація проявляється не в гучних словах, а в конкретних, часто рутинних діях: Підтримкою фронту або ціною котра платиться кожен Божий день Силами Оборони.

Ми є нацією рівно настільки, наскільки здатні пам’ятати ціну, заплачену побратимами, і продовжувати їхню справу.

Люди котрі знецінюють Україну, не заслуговують ані паспорту, ані тим більше ціни, котра платиться тут і зараз нами та нашими близькими.

Люди котрі знецінюють Україну, не заслуговують ані паспорту, ані тим більше ціни, котра платиться тут і зараз нами та нашими близькими.

— Так може відкрити кордони, позбавити цих неприємних людей громадянства і хай їдуть куди подалі?
— Нє, ви що! на чиї податки тоді ми, «воїни світла», столоватися будемо? а ще цей народ-непотріб, свинопасів-гречкосіїв можна наловити на вулицях, укомплектувати ними штурмові полки і пустити попереду козаків-кізяків!)

Ти ж знаєш що одні з найбільших платників податків наразі це військові? По повній програмі. Це не твій ФОП третьої групи

Але ж на поточний момент більшість військових — це цивільні яких примусово висмикнули з економічних процесів. Податки військових не створюють додану вартість, а працюють як механізм перерозподілу коштів: тобто, якщо спрощувати, держава надрукувала грошей, поклала в одну кишеню, потім переклала в другу. Якби не фінансова підтримка ЄС ми б вже відчули що з економікою не все добре.

Геніальна економічна логіка. Звісно, перекладання грошей з одного державного рахунку на інший, це абсолютно рівнозначно тому, як підприємець створює додану вартість на ринку і наповнює бюджет реальними доходами. Мабуть, варто викладати це в підручниках з економіки як «перпетуум-мобіле».

Тут доречно згадати старий економічний анекдот:

До містечка приїхав багатий турист.
Залишив заставу в 100$ господареві готелю і піднявся подивитися кімнати.
Хазяїн готелю, не зволікаючи жодної хвилини, бере купюру і біжить з нею до м’ясника віддати борг.
М’ясник, з купюрою в руках, біжить до фермера і віддає борг за яловичину.
Фермер віддає борг власнику автомайстерні.
Власник майстерні прямує до місцевої крамниці та віддає борг за продукти.
Крамар біжить до місцевої повії, яка через кризу «обслуговувала» його в борг.
Дівчина одразу біжить до господаря готелю та віддає йому борг за кімнату, яку знімала для клієнтів.
У цей момент турист спускається сходами, каже, що кімнати йому не сподобалися, забирає заставу та їде.
Ніхто нічого не отримав, але все містечко тепер живе без боргів і з оптимізмом дивиться у майбутнє!

Наш «багатий турист» — це військові. Як тільки війна закінчиться навалиться 3.1415926здец скільки проблем — ну ви пойняли..

ні то є не правильне пояснення конкретний кейз є поясненням до того як працює «гроші» саме як «технічний артефакт» який по суті свої є ніщо інше як то чиста «боргова розписка на майбутнє у посередництві між двома проміжними обмінами натурального товару чи послуги»

тобто буквально замість товару у натуральному обміні ти отримуєш розписку про те що на майбутнє ти зможеш получити цей товар у обмін на розписку але на майбутнє

... і грубо скажімо ти цією розпискою також можеш обміняти на який інший товар не на той хто видав тобу розписку і тоді право автоматично і без зайвих «швів» передається іншому як то хтось інший по тій самій розписці може реалізувати (своє) відкладене право отримати цей товар

... або знову ж таки поміняти цю саму розписку ще на щось інше

Наш «багатий турист» — це військові.

тож ні то є не про те

... бо ж «ваші військові» не має ті $100 а те що вони «заробляють» то є якраз геть навпаки пряме убиство для економіки бо ж з проміж усіх оті

Хазяїн готелю
М’ясник
Фермер
Власник автомайстерні
Крамар крамниці
місцевої повії

якраз «українські військові» (к) (тм) не виробили саме ні чого але при цьому за твердженнями твого товариша (певно комуніста) таки «заробили»

Дякую, що ви це написали. Бо в мене руки чесалися це зробити, але думаю, ладно, не буду з Гідеоном сперечатися, йому видніше.
Але дійсно, я поміркував — його теза має сенс, за умови, що виплати українським військовим відбуваються теж за рахунок західної допомоги (в тому числі, з надходжень американських платників податків — це мене теж радує, бо таким чином, нібито теж «спонсорую» ЗСУ). В такому разі і податки із зарплат військових, і те, що вони витрачають всередині країни, дійсно сприяє економічному зростанню.

ладно, не буду з Гідеоном сперечатися, йому видніше

Сперечатися не варто, але якщо побачимо у новинах що Гідеона призначили новим міністром економіки — раджу всім запасатися сірниками, цукром, сухарями, милом, туалетним папером та іншими товарами першої необхідності тривалого зберігання ;-)

його теза має сенс, за умови, що виплати українським військовим відбуваються теж за рахунок західної допомоги (в тому числі, з надходжень американських платників податків — це мене теж радує, бо таким чином, нібито теж «спонсорую» ЗСУ).

це вбивство власної економіки при чім саме «за підручником»

але там да то є «за підручником з економіки» а економіка є буржуазна лже наука так як і математика є тому ця лекція для товаришів колхозників

В такому разі і податки із зарплат військових, і те, що вони витрачають всередині країни, дійсно сприяє економічному зростанню.

так по научному то зветься відмивання до «бюджету» прямих грошей іноземної фінансової допомоги

і сало доніс і на руках же ж смалець остався і ці руки ж ні чого не крали (к) (тм)

А військові беруть гроші з тумбочкі

ти сповна розуму? військові не створюють доданої вартості, кожна копійка, яка потрапила тобі в руки — це гроші, які заробили і заплатили тобі _невоюючі_ українці. за усе, до чого ти доторкаєшся, чоботи, жилет, дрон з бомбою і пульт керування ним, автомобіль, танк з гарматою, кулемет, вода прозора і яловичина тушена в консервній банці — усе це купив для тебе _невоюючий_ українець (німець канадець швед француз). коли ж сцк нарешті до тебе це дійде? без невоюючих не буде і воюючих. це працює однаково, в обидва боки.

коли ж сцк нарешті до тебе це дійде?

Явно трохи пізніче, ніж ніколи ))

Погано, що не можна в хідері до 36 чи скількох там креативів цього аффтора прикріпити подібні "нєтлєнкі",аби людям одразу було зрозуміло, як до тих креативів ставитися, та чи витрачати на їх прочитання свій дорогоцінний час.

Ти ж знаєш що одні з найбільших платників податків наразі це військові? По повній програмі.

так це тема рівно рівня де у києві (столиця України) подорожчали метро і одразу ж набралося пролетаріату тіток «я сама дочь офіцера» (к) (тм) які почали голосно розказувати який за києва бюджет і он багаті є нехай вони донатять платять за метро бо в усім світі у америках єтіх вашіх метро є транспорт дотаційний

тож солдати з фронту могли би допомогти тилу і грошима як ти вважаєш? це ж свої люди не чужі свій тил чи як?

Це не твій ФОП третьої групи
— Так може відкрити кордони, позбавити цих неприємних людей громадянства і хай їдуть куди подалі?

того не можна робити зараз бо за домовленості з «європою» не створювати прецеденти масового без громадянства на кордонах самої європи бо тоді і сама європа може переглянути рівень своєї підтримки а підтримка європи то є щирі гроші які життєво не обхідні Україні

— Нє, ви що! на чиї податки тоді ми, «воїни світла», столоватися будемо?

ні які «податки» в Україні вже не вистачає див. перші дні та місяці «повномасштабної війни» де гривня одразу ж «обвалилася» з 24 до 34 (чи якось так) а наразі поступово і вже до 44-45

навіть за умови постійної фінансової підтримки іноземної інфляція в Україні складає до 20% річних рахуй ті 20% «не прямо» віднімаються від власних можливостей «економіки України» якіх просто не досить на покриття війни та існування країни

самої «економіки України» вже саме не досить на покриття війни та існування країни і це ще за рахунком зовнішнього фінансування

а без зовнішнього фінансування уже зараз було би всьо див. власне ссср у війну та й європу також не дарма там план маршала було запроваджено

... але ні в Україні ні якого «план маршала» уже не буде європа полишить то усе лише для себе само ((

а поки європа платить то треба ввічливо прислухатися до їх «європейських потреб» просто бізнес

Обережніше на поворотах, а то так дійде, що наш потужний лідер — не лідер, бо не служив.

наш потужний лідер — не лідер, бо не служив

Ета другое..

Чогось нагадало епізод прекрасного історичного серіалу «Рим» (2005):
— твою ж мать, диви що він робе!
— не смій матюкатися під прапором легіона!
— але ж ти бачиш — Марк Антоній що творить — селянку грає!
— він робить це не під прапором нашого легіона

Наш потужний не втік, а міг би.

Я навіть шкодую що не втік...

ти ж присягу «народу України» давав, а не «українській нації», обіцяв «неухильно дотримуватись Конституції і законів України».
А пропагуєш речі які прямо тим законам і Конституції протирічать. Як так?

ти ж присягу «народу України» давав

Е! є такі історичні козацькі лайфхаки які й не снилися гречкосіям ;-)

Популярні козацькі «лазівки» під час присяги:

• «Своя» зброя: присягаючи іноземному монарху, козаки клали поруч власну зброю (шаблю чи пістоль), ніби показуючи, що їхня справжня вірність належить їй та побратимам, а не чужинцю.
  • Заклад пальця: у момент «цілування хреста» або Євангелія, підступний козак міг покласти між губами та святинею власний палець. Таким чином, цілувався не хрест, а власна рука, що за козацькими віруваннями робило присягу недійсною.
  • Застереження у серці: даючи обіцянку, козаки часто додавали подумки: «Цілую те, що бачите, а те, що на умі — не присягаю».

Вони беруть приклад з орків, а не з козаків.

Люди котрі знецінюють Україну

Все так, правильно. А як на рахунок тих, хто не знецінює Україну, як країну, але знецінює і критикує відсутність реформ у військовому керівництві (совковий стиль) та проблеми військового управління, відсутність довгострокової стратегії перемоги, шалену корупцію під час війни, проблеми в роботі ТЦК (це дуже м’яко сказано, подробиці всі знають), які вочевидь толеруються мовчазною згодою «згори», формує розрив величиною у прірву між інтересами суспільства та «еліт», і відповідно, критична недовіра до влади.
Їх відразу категорично і безапеляційно записують в касту

ухілянтів та синів Тиси
Все так, правильно. А як на рахунок тих, хто не знецінює Україну, як країну, але знецінює і критикує відсутність реформ у військовому керівництві (совковий стиль) та проблеми військового управління, відсутність довгострокової стратегії перемоги, шалену корупцію під час війни, проблеми в роботі ТЦК (це дуже м’яко сказано, подробиці всі знають), які вочевидь толеруються мовчазною згодою «згори», формує розрив величиною у прірву між інтересами суспільства та «еліт», і відповідно, критична недовіра до влади.
Їх відразу категорично і безапеляційно
записують в касту

Все вірно, але. Якщо ти щось критикуєш ти маєш сказати як це виправити. А ще краще піти самому і виправити, як то оте роблят Білецький, Мадьяр або Верес.
В іншому випадку це не критика, а саме знецінювання України, як країни.
Тобто якщо тобі не подобається «совковий стиль у СОУ» піди спочатку покажи як надо.

ще краще піти самому і виправити

а що, посада головнокомандувача вже вакантна?

пройди шлях Мадяра

ми про головнокомандуючого говоримо
ти б ще «шлях Сирського» запропонував пройти.
а може «шлях Наполеона»?
p.s.
а взалалі, симптоматично — Роберт Бровді працював топ-менеджером в Іванющенка, розпилили 1.5 млрд. доларів китайського кредиту на зерно.
бачу Вікіпедію вже підчистили. потужно.
«пройти такий шлях можуть не тільки всі, мало хто може це робити» ©

Мадяр починав командиром взводу у штурмовій роті. То ж пройди його шлях, а потім вже щось піз..ді

Якщо ти щось критикуєш ти маєш сказати як це виправити

Та не має, це не можливо, бо критикують усі та всі мають своє рішення. Ми для цього маємо президента, прем’єрів та інших людей котрим делегуємо такі таски з находження та імплементації оптимального рішення

Оу. Елітарізм на марші? Чи з вас там вже новий Беркут кують?

Більшість ухілянтів та синів Тиси давно знецінили той паспорт. Їм важливі тільки його преференції, наприклад програмами ЄС та США по захисту, тощо.

1. Звідки ви це берете, ось це про пашпорт? Хочете зрозуміти цінність паспорту? Покажіть скільки людей його хочуть отримати. А зараз бачимо іншу картину — громадяни хочуть отримати інші громадянства і, внезапно, позбутися українського паспорту. І це люди на «горі» знають, тому під різними соусами роблять перепони.

Їм важливі тільки його преференції, наприклад програмами ЄС та США по захисту, тощо.

а які ж то є «преференції»?

Ми є нацією рівно настільки, наскільки здатні пам’ятати ціну, заплачену побратимами, і продовжувати їхню справу.

яку саме «справу»?

для того і потрібно спочатку закінчити війну щоб після війни повестися з усіма тіма саме як то вони є на то заслуговують

має бути чіткий розподіл між тими хто заплатив і заслужив і між тими хто не заплатив і не заслужив

але без закінчення війни на українських умовах то не є можливе робити бо інакше ж то є робитиме путін розподіл між тими і тими тільки вже по путінські

Ох, як зручно! Нації вони, виявляється, служать. А тих, кого вони викрадають на вулиці, прямо порушуючи Кримінальний Кодекс і статтю 17 Конституції (та, яка на паузі, коли їм потрібно), очевидно, до «нації» не відносяться.

Говорити можуть що хочуть, але присягу вони дають народу України.

Так є.

Ліжка ми теж гарно застеляємо і зуби чистимо. А дисциплина у нас одна з кращих у війську

В армію студенти та протестувальники так би йшли, як ходять на протести з картонками!

На протести так би тилові «військові» йшли, як в коментарі на DOU.

Ну Редіс не в перший раз пробиває дно, най буде )

Та й в ТЦК не треба наводити лад, треба всього лиш почати виконувати законодавство, там все вказано й прописано що, куди, яким чином.

А Кліменко ж «не навчаний», чи навчаний, щос я вже заплутався, якась біполярка у нього мабуть, бо в одній ситуації в нього копи не навчані, в іншій — он подивиться на «Лють». Тут як в анекдоті, або хрестик або труси, але треба обирати.

Редіс один із самих ефективних командирів. Мабуть знає про що говоре

Зараз може бути епічний кидок — Виговського вже призначили в МВС, а Клименко завис після протестів. Як Зе якусь третю кандидатуру на міноборони знайде, то Клименко без посади залишиться.
Як же ми без такого ефективного керівника, який «знає як вирішити проблему бусифікації»?

Повтори ще раз слова про Редіса. Тільки будь якому Азовцю наживо. Побачиш що буде

Побачиш що буде

ні чого не буде

Україна не росія

верніть Кучму ©

Тут бачиш яка справа — персонально Редіс може і ні до чого.
Але коли йшли перемовини про повернення бійців «Азову» з полону, умовами його звільнення (і інших командирів) було те, що вони в подальшому не будуть брати участі в бойових діях і сидітимуть в Туреччині.
Але Зе вирішив попіаритись, приїхав в Туреччину, умовив Ердогана відпустити командирів Азова в Україну, протранслював це повернення на всю Україну.
Ну ніби молодець, кинув рашку, але ... подальше повернення решти азовців з полону надовго застопорилось, ніхто не любить коли його кидають.
Тож чи воно було того варте, чи хай би в Туреччині сиділи (їм там цілком комфортні умови створили) — я хз, це азовцям вирішувати, в т.ч. тим які до цього часу в полоні.

Ну Редіс не в перший раз пробиває дно, най буде )

Можна якісь докази?

Так, фронт не впаде, але...
Ти правий, що є Хартія, 3-ка або Азов зі стандартами НАТО, автоматізацією, впровадженими системами сітуатівної обізнаності і т.і. Це образцові підрозділи та з’єднання досвід яких потрібно масштабувати.

Але є і інші бригади, ті де, наприклад, рапорт на поповнення БК після бойових завернуть тому, що відступи зправа і зліва не відповідають нормам Наказу про діловодство у ЗСУ. Нажаль ні усі наші командири це Прокопенко або Білецький, уви.

Тож, відставку Федорова який грубо кажучи намагався досвід Хартії/3-кі масштабувати на все ЗСУ вважаю великою помилкою.

зі стандартами НАТО

мать мать мать привычно отозвалось эхо (к) (тм)

вважаю великою помилкою.

а вони як вважають?

є Хартія, 3-ка або Азов зі стандартами

чекай, а патрулі 3-ї штурмової, які ловили людей і тримали на підвалах, вимагаючи викуп — це «по стандартам НАТО»?
Ото я затурканий, тепер буду знати. Вік живи — вік учись.

що є Хартія, 3-ка або Азов зі стандартами НАТО

тут уже почали розганяти тему що «штурмові» підтримали саме клімєнка а також що те що «штурмові» є «нацгвардія» а не є «армія»

3-ка або Азов зі стандартами НАТО

Сподіваюсь, тобі хоч добре в тилу сидиться.

Сподіваюсь, тобі хоч добре в тилу сидиться.

та я за кордоном зараз, спекотно трохи але норм

вірно, головне не забути начальствуу зад лизнути.
бо раптом більше не відпустять подихати «повітрям несвободи».

Фронт не впаде, але іновацій та розвитку не буде. Це в найкращому випадку плато

Дододо, всі інновації в Україні — справа рук Федорова. Свідки держави у смартфоні такі потішні.

Пане Гідеон, як ветеран, дуже наполегливо радив би вам не брати на себе відповідальність говорити за пересічного військового, а говорити виключно за себе. Особисто я обома руками підтримую громадянське суспільство, яке вийшло як на захист НАБУ, так і на захист професійного міністра. А ви, перед тим як робити гучні заяви, що фронт не рухне, краще згадайте, хто вам дрони постачає, в ваш FPV unit, та які цифри були в минулих роках.

Драма! Драма! Ветеран проти капелану!
@DOU драма детектед

Ветеран і капелан
обжимали кабель LAN.
Кажуть: «Зелений — номер два,
бо така вже тут канва.

У конекторі — закон,
не посунеш кольор-трон.
Зміниш місцями дроти -
не піднімуться порти!»

Як діючий військовослужбовець я дуже наполегливо кажу, що якщо командир Першого Корпусу каже що фронт не впаде, він не впаде. Йому сто відсотків видніше ніж вам. Нам не було часу підтримувати все що проісходило з НАБУ, бо ми рубашились під Торецьком.

Також зауважте, що я спеціально для подібних повідомлень зауважив, що написане думка автора.

В коментарях рубашились? Бо автором стільки написано, що я навіть фізично прочитати не маю часу.

Міні хейтер мій зʼявився тут дивлюся. Я тобі пропонував статті мої передивитись. Але ж ти не хочеш.
Ось одна, як приклад
dou.ua/forums/topic/54586

Ще один закордонний воїн. Люблін доречі непогане місто. Багато разів там був. Може якось перетнемось.

ХЗ чого вас стільки тут. Диванних експертів.

Зона коментарів на DOU таке собі стало, міні копія італійське ІТ

Хейтер? Я тебе прошу, я всього навсього написав тобі кілька коментів на твої контрверсійні заяви.
Я вже тобі написав, що читати самолюбуючі статті — в мене ні часу ні бажання немає. Твої коменти — це треш. Як мінімум те, що я побачив за останні кілька днів. Я вже дав їм оцінку.
З приводу диванних експертів, ти ж розумієш — ти такий самий диванний експерт, бо пишеш про речі в яких сам не розбираєшся, а просто виносиш свої власні думки у публічний простір — і потім ще дивуєшся, чому тобі не співають дифірамби. Подорослішай. Якщо у тебе так багато вільного часу, що вистачає писати статі і відповідати сотням людей — то краще порефлексуй. Блін, я б стільки не витрачав часу на Доу.
Якщо будеш в Любліні — пиши.
Гугл не зміг мені дати відповіді, що не так з

італійське ІТ

Тому тут без мого інпуту.

італійське ІТ

На всяк випадок — це не про ІТ в Італії :) Це легендарний портал про ІТ, антипод ДОУ без прикрас, який багато років працював, але уже недоступний.

Хоспаді, та так вже й пишіть — викохане.it ) Може людина й здогадається, про який, вже вмерлий, домен йде мова.

Фронт не впаде, але реформи відкотитись можуть запросто.

Президент тепер буде ставити на посаду МО людину, яка буде слухати Сирського і не сваритись із ним.
І якою ціною фронт не впаде.

А чи сварився з Сирським Умєров чи Шмигаль?
Головне, за що переймався Федоров учора — це щоб його не сприйняли за порохобота.

Якщо це все, що тобі запам’яталось із виступу, жарт про порохоботів, то в мене великі питання до тебе, як ти взагалі в інтернет зміг зайти із таким рівнем адекватності.

Не лише мені, а й Портнікову nv.ua/...​nih-kanaliv-50624885.html

Навіть зараз, коли кар’єра Федорова у оточенні Зеленського завершується, найбільший його клопіт, щоб його не сприйняли як порохобота. Образливий термін, який виник внаслідок передвиборчої компанії 2019 року. Який був вигаданий саме тими услужливими малоросами, що вигадували мазепинців, петлюрівців бандерівців. На радість Москві.

А мед, який жижиталізатор лив у вуха екзальтованих прихильників, можна ігнорувати.

І якою ціною фронт не впаде.

яка різниця у ціні? це торг?

у перемоги завжди є своя ціна будь яка ціна варта перемоги

А ви, перед тим як робити гучні заяви, що фронт не рухне, краще згадайте, хто вам дрони постачає, в ваш FPV unit, та які цифри були в минулих
роках.

Доречі, Хартію та Азов МВС забезпечує, бо ці корпуса із структури МВС.
То ж якщо командири Хартії та Азову підтримали Клименко, то мабуть із забезпеченням у цих корпусах все норм.
p.s здається обговорення Клименко вже не актуальне, ... його кандідатура на паузі

Раджу всім критикам «радянщини», які мріють доторкнутися хоча б однією фалангою своїх пальців до стандартів НАТО, прочитати книжку адмірала
Військово-морських сил США Вільяма Макрейвена «Застеляйте ліжко»

Не думаю, що є щось краще за «Бравого солдата Швейка»

На цю тему є(при всій повазі і любові до твору Гашека)
«Психологія військової некомпетентності» Нормана Діксона.(якшо не звертати уваги на фройдистську бздуру)

дідуся Фройда не чіпайте. Я прекрасно розумію чому він багатьом не подобається, але не означає що він не правий (якщо ви читали його твори). Юнга в порівнянні з ним — складно назвати, скажімо так, «авторитетом», якщо враховувати останні його роботи.
Це якщо мова йде про самі роботи авторів, а не їх життєві відносини, наприклад, з жінками. Бо там, така срака )))

Підписатись на коментарі