AWS масово почав виставляти рахунки користувачам на мільярди доларів: що сталося

💡 Усі статті, обговорення, новини про DevOps — в одному місці. Приєднуйтесь до DevOps спільноти!

У мережі шириться інформація, що сьогодні багато користувачів у світі отримали листи від AWS з сумами на мільйони, мільярди, а деякі навіть на трильйони доларів.

Користувач на форумі Reddit поскаржився, що отримав сповіщення про борг перед AWS на суму близько 2,5 мільярда доларів лише за половину місяця (станом на 17-те число), хоча його встановлений ліміт витрат становив усього 100 доларів. Автор допису зазначив, що має лише один приватний бакет S3, якого ніхто не торкався з 2023 року, та взагалі не використовує сервіс ECR.

r/aws - HELP! My bill skyrocketed from around 5 cents per month to 2.5 billion USD!!!!

r/aws - HELP! My bill skyrocketed from around 5 cents per month to 2.5 billion USD!!!!

Як пояснили в компанії, то стався технічний збій, через який користувачі почали бачити такі захмарні суми. Під оригінальним постом мене також дуже усміхнув такий коментар:

«Пам’ятай: якщо ти винен комусь 10 тисяч доларів — це твоя проблема... але якщо ти винен 1 мільярд — це вже їхня проблема».

І поки проблему ще фіксять, показуйте свої прогнозовані кости. Цікаво в кого більше :))

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це як у відомому анекдоті: «Та чого їх жаліти, пиши мільярд».

Хай звільняють шкіряних далі, ще й не таке буде.

Я знала завжди, що AWS — темна конячка і перестала його вивчати ще 7 років назад ;)

Ох уж ці нейронки з кілометровими МРами

Понабирають вайбкодерів по обьявленіям!

Прийшов лист про «незначне» перевищення бюджету в 3 дол/міс.
Майже 21 млн доларів на акаунті, в який я 5 років не заходив.

«незначне» перевищення бюджету

І справді, туди-назад, плюс-мінус 20 мільйонів доларів :)

Підписатись на коментарі