$2600 на місяць на четвертому місяці стартапу: відповідаю на питання

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Рік тому я вже писала на DOU — і зібрала 262 коменти, після яких, чесно кажучи, зареклася сюди щось писати. Але за цей рік мені регулярно приходять питання від людей, які тільки починають: про кар’єру, про ринок, про мій додаток. Нещодавно один хлопець надіслав одразу кілька — і серед них були питання, на які я ніде ще не відповідала. Тому я тут. Якщо ці відповіді допоможуть хоча б комусь так само розгубленому, як я колись, — буду рада.

Хто я, для тих, хто бачить мене вперше або пам’ятає тільки минулі статті. Тоді я писала виключно про найм — про пошук роботи на міжнародному ринку. Calorize, мій трекер харчування, я згадувала мимохідь як pet-проєкт, бо ним він тоді і був. За цей рік pet-проєкт виріс у дещо набагато більше: у продукт із платними користувачами, який приносить прибуток.

Отже, позиція, з якої я відповідаю на питання нижче. Вдень я фултайм-інженерка в лондонському AI-стартапі. Весь інший час я соло-фаундерка Calorize. Монетизацію я запустила чотири місяці тому, і за червень він приніс $2600 чистими на місяць. На данний момент вже майже 600 платних підписок. Код, дизайн, маркетинг, контент, підтримка — все це роблю я сама.

Все, що нижче — мій особистий досвід. Не універсальний рецепт. У вас може бути інакше, і це нормально.

«Що вам допомагало ставати професіоналом? Де ви відчували розвиток?»

Якщо чесно — безкінечне самоїдство і перфекціонізм. Це мої основні рушійні сили, і я не впевнена, що можу їх комусь рекомендувати.

А ще я просто кайфувала від коду. Кайфувала, ненавиділа і проклинала все на світі одночасно. Більшу частину часу в тебе нічого не виходить, але коли виходить — це піднімає на небеса.

Друга чесна відповідь: я розвивалася своїм шляхом, бо в мене не було вибору. У колективах, де я була єдиною жінкою, мене не сприймали серйозно. У великі компанії мене не брали — максимум у невеликі аутсорси. Я добре вмію рахувати, і я знала, що замовнику мене продають у два-три рази дорожче, ніж платять мені. Відчувалося несправедливим.
Також відчувалося, що спосіб роботи аутсорс-компаній не для мене. Я розуміла, що найкомфортніше мені буде в продукті: мені було органічно «горіти» продуктом, і хай навіть перепрацьовувати, але бути «близько» до результату, кінцевих користувачів, загалом — бізнесу. Смак стартапу я відчула на одній із перших робіт у цікавому стартапі-чемпіонаті NailsOfTheDay.

Тому я витрачала всі сили на одне: знайти роботу напряму для закордонного замовника. З України, але без посередників. Щоб апдейтнути і зарплату, і ставлення до себе. І 5 років тому це вдалося! Моєю першою роботою напряму був OpenDialog AI: «стартап» з кількістю співробітників ~100 людей.

Англійську я не вчила «спеціально». На одному з проєктів мені трапився хороший замовник з Канади. Я прийшла до нього, по суті, німа. Він у мене вчепився, я в нього — і він постійно розмовляв зі мною, стимулював, тягнув. Так мова і підтягнулася: не курсами, а необхідністю і людиною, якій було не байдуже.

«Зараз ринок складний, важко себе продати. Роботодавці вимагають різне: Python, JS, AI, AWS. Не розумію, що робити»

Моя думка: не рипайтеся по стеку. Точний стек зараз втрачає цінність, наздоганяти кожну вимогу з кожної вакансії — це біг по колу.

Що реально важливо — навчитися подавати свою цінність не через «я знаю», а через результат: «завдяки тому, що я зробила X, компанія отримала Y». Щось вимірюване. Щось, що можна помацати. Це завжди було важливо, але зараз — критично, бо hard skills самі по собі продаються все гірше.

Друге: ідіть туди, де AI. У цих компаній зараз є гроші. Або станьте амбасадором AI там, де ви є: запропонуйте покращити процес, впровадити інструмент. Це продається.

Третє, і це з живого прикладу. Моя дівчина шукала роботу QA більше пів року. Спочатку не працювало нічого. А потім вона перетворила пошук на A/B-тестування: гіпотеза — інший формат резюме, інший супровідний лист — заміряла відгук — наступна гіпотеза. Плюс автоматизувала рутину: запустила чат-бота, який сам обходив релевантні майданчики і видавав їй підходящі вакансії. Ніхто не знає наперед, що спрацює. Виграє той, хто тестує і міняє стратегію. Так, це виснажливо. Але це працює.

«Бачив, ви створили свій додаток. У вас з першого разу вийшло створити продукт і заробити?»

І так, і ні. Calorize — мій перший продукт, який заробляє. Але цьому проєкту майже 10 років.

Я започаткувала його, коли тільки почала працювати програмісткою. Мені був потрібен трекер калорій, аналоги на ринку мене не влаштовували, і я написала його для себе. Ніякого AI тоді, звісно, не було — це був звичайний трекер, побудований виключно на моєму досвіді користування. Я нічого ні з кого не копіювала, тому користувачі досі відмічають, що Calorize «якийсь незвичайний».

Перший інтерфейс я зібрала з таблиць, скопійованих з туторіалів Bootstrap. Я в корені бекендерка, тому UI був такий, який був: простенький, зате акуратний.

Всі ці роки проєкт писався «в стіл» — користувачами були я і кілька знайомих. Не тому, що з ним було щось не так. Він і тоді був повністю робочий. Просто я, людина з аутсорсу, була повністю відірвана від того, як продукти взагалі промоутять. Я вміла робити, але не вміла продавати — і навіть не розуміла, наскільки це окрема професія.

Коли рік-півтора тому AI почав набирати оберти, я зрозуміла: Calorize потрібен AI. У мене на той момент уже був досвід розробки агентів на основній роботі. Пазл склався.

Для тих, кому цікаво технічно, стек зараз такий: Laravel + Vue з Tailwind (TALL), для сторів — Capacitor-обгортки, пошук на MeiliSearch, AI-інтеграції через Laravel Prism, а для observability — self-hosted Langfuse на окремому сервері. Все живе на Hetzner інстансах. Детальні технічні розбори — порівняння моделей, робота з AI-агентами, всякі знахідки — я пишу на Medium.

Що з цього можна винести. Якщо шукаєте нішу — eat your own dog food. Зробіть інструмент, яким ви самі будете користуватися кожен день. Я найголовніший і найвимогливіший користувач Calorize: баги фіксяться до того, як юзери взагалі побачать реліз, бо я ловлю їх сама за сніданком.

І друге, що мені дали роки в закордонних продуктових стартапах — пріоритизація. Мені, перфекціоністці, це далося найважче. Як це — лишити багу в коді?! Я зараз знаю всі баги Calorize. Я вам про них не розкажу, але я їх знаю — і свідомо вибираю не витрачати на них час, бо є дії, які з більшою вірогідністю принесуть результат. Коли ти маленький, ти зобов’язаний максимізувати віддачу від кожної дії. Постійно питай себе: навіщо я це роблю? Чи є зараз дія важливіша?

«Можете поділитися roadmap і pitfalls соло-стартапу?»

Головне, що треба зрозуміти до старту: якщо ви запускаєте стартап соло — маркетинг ви теж робитимете соло. Для нас, програмістів, написати код — це найпростіша частина. Справжній виклик — продати те, що ми зробили.

Перед тим, як піти у всі тяжкі, я опитала всіх, кого могла: чи хоче хтось у кооперацію, чи допоможе хтось із маркетингом, шукала інвесторів, питала поради у знайомих PM-ів з Австрії. Всі не з України казали одне: те, що ти хочеш, неможливо, у health-додатки не пробитися без величезних грошей і знайомств. Всі з України крутили у скроні: у нас неплатоспроможний ринок, тим більше digital. Коротше, надихнулася по самі гланди :) Але я вірила в свій продукт попри все і в супереч всьому, тому посумувала і пішла далі.

Roadmap у мене простий: знайти нішу, в якій розбираєшся → зробити інструмент, яким сам користуєшся щодня → навчитися його продавати. Далі ви переходите в режим людини-оркестра, і кожну функцію треба якось закрити. Розповідаю, як викручуюсь я:

Тестування. Щоденне користування додатком закриває його автоматично. Плюс мені допомагає моя дівчина — вона тестувальниця, і її професійне око ловить те, що пропускаю я.

Support. Теж частково вона. Скажу чесно те, що зрозуміє тільки фаундер: читати support морально важко. Спілкуватися напряму з клієнтом свого власного продукту — це зовсім не те, що розрулювати тікети на чужому проєкті. Моя дівчина береже мої нерви, приносить мені вже акуратні тасочки, а не потік розлюченої свідомості. Раджу від цього типу роботи здихатися в першу чергу :)

Фронт і дизайн. Закриває Claude Code. Це не означає, що я не читаю код — читаю, особливо фронтендний. Але писати його руками вже не треба, і це дуже пришвидшує все.

DevOps. Теж Claude, але тут важливий нюанс: без бекграунду я б нічого не змогла. За 10 років у розробці я знаю і бачила багато чого — про все щось чула, і тому інтуїтивно розумію, чи те, що мені пропонує AI, адекватне. Без цієї інтуїції AI-інструменти небезпечні.

Маркетинг. Найдорожча частина, яку я закриваю власним контентом — за моїми розрахунками, це найдешевший і єдиний реально працюючий для мене канал. Я завжди любила графоманити, і зараз це захоплення органічно переросло в контент-мейкінг. Я зняла вже близько 170 роликів. Матчастини про вірусність, крім інфоциганської, майже немає, тому я вчуся реверс-інжинірингом: беру ролики, що залетіли, якомога ближчі до моєї ніші, роблю транскрипції, розбираю по елементах — спочатку з допомогою AI, тепер уже переважно сама. Побачити елементи успіху в чужому ролику я вже можу. Навчитися стабільно їх відтворювати — це приходить тільки з колосальною практикою.

І бонус самопромоуту, якого я не очікувала: ти дуже близько до людей. Тримаєш руку на пульсі, розумієш їхні потреби. І чим краще ти розумієш людей — повірте — тим кращим стає код. Функціонал виходить цікавіший, простіший і елегантніший одночасно.

Порада наостанок: нікого не наймайте, поки нічого не заробляєте. Спочатку зробіть усе самі й налагодьте процеси — і вже з налагоджених процесів віддавайте окрему ланку недорогому спеціалісту.

Тепер про pitfalls чесно. Фатальних факапів з моєї вини поки не було. Але потрясіння — були.

З цікавого: одного дня Monobank заблокував IP мого сервера. Не через мене — спрацював їхній fraud-захист через невірні налаштування мого хостинг-провайдера (колишнього вже). На той момент Monobank був моїм єдиним платіжним провайдером. Висновок, який я зробила: більше страхуючих механізмів навколо критичної інфраструктури.

Друге, ще жорсткіше. У світі AI-моделей все змінюється дуже швидко, і одного ранку я прокинулась від шквалу повідомлень у підтримці: «Mira зійшла з розуму». Mira — це AI-асистентка Calorize. Люди писали, що вона все плутає і тупить. Побігла перевіряти — правда. Як з’ясувалося, Google деградував preview-модель без попередження, на якій вона працювала — акурат після релізу «стабільної» версії, яка коштує втричі дорожче. Робіть висновки самі, навіщо. Я того ж дня перевела всіх користувачів на нову модель, щоб продукт працював — і цим зробила його повністю неприбутковим. Далі був тиждень інтенсивного пошуку заміни, бо планка якості вже була висока і абияка модель не підходила. Знайшла, мігрувала, юніт-економіка зійшлася знову, навіть стала в декілька разів кращою. Це був жорсткий стрес — мені навіть здавалося, що достойної заміни знайти неможливо... І саме такі речі, а не баги, виявилися найстрашнішою частиною соло-стартапу: залежність від рішень гігантів, на які ти не вплинеш ніяк.

«Які книжки, професійні й ні, змінили ваше життя?»

Найбільше на мене вплинули не технічні книжки. Біографія Стіва Джобса Волтера Айзексона — просто його життєпис. І «Outliers» Малкольма Гладуелла — про те, чому одним все, а іншим нічого, і скільки в «таланті» насправді обставин, практики і впертості.

Це все. Якщо у вас є питання, які я не розкрила — пишіть, можливо, назбирається на ще одну статтю. Сподіваюся, ті, кому це було потрібно і хто готовий почути — почули.

👍ПодобаєтьсяСподобалось20
До обраногоВ обраному9
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На скільки ефективна інстаграм реклама, тікток реалами, гугл реклама? Чи це був промоушн чисто через свій акаунт?

якби я купляла рекламу то я б не заробила нічого. ще б і в мінусі лишилася.
тому промоут був виключно за рахунок мого контенту.

І друге, що мені дали роки в закордонних продуктових стартапах — пріоритизація. Мені, перфекціоністці, це далося найважче. Як це — лишити багу в коді?! Я зараз знаю всі баги Calorize

Если умеете в Claude Code (я так понял, что умеете) — то можно же параллельной агентной разработкой фиксить.
Делается в общем-то несложно: оркестратор (Opus / Fable5), которому даём задачу в режиме ultracode + workflows «запустить N агентов, каждому из них вручить в зубы по тасочке из джиры, отобранным по таким-то критериям (например, тип: баг, приоритет — medium и выше), работать в worktrees (это чтоб не было наложения файлов при попытке конкурентной записи), каждый фикс — проверяется запуском автотестов, затем после всех агентов собираешь всё в интеграционную ветку и ещё раз запускаешь автотесты». Это немного упрощённо, но суть примерно такая :)
Единственное ограничение тут — подписка. Если через API — то всё гут, разве что счета могут быть большие :) Если по подписке — то при наличии прям большого кол-ва багов, может не хватить 5-часового лимита.
P.S. Если баг понятный — норм. Если нет и нужен сначала инвестигейшен, баг ли это вообще или неоформленная фича :) - тогда надо дополнительно разбивать на архитектор — исполнитель — ревьювер — тестер. Намного лучше код — но и намного дороже в токенах.

джиры

Солофаундери не користуються джирою. Вони взагалі не користуються трекерами.

Розробка продукту з т. з. інженера — ідеальна архітектура, ідеальній код, немає помилок.

Розробка продукту з т. з. солофаундера — знайти попит та підтвердити його платними підписками.

Солофаундери не користуються джирою. Вони взагалі не користуються трекерами.

Давай отделим мух от котлет.

Джира — страшная, дорогая и т.д. — согласен.
Но есть бесплатные трекеры — и их немало. Никто не запрещает юзать их. Та даже веди в эксельке или вообще в текстовом файле — никаких проблем же )) Или вообще сделай свой с развёртыванием на бесплатном хостинге или вообще на localhost. Вариантов тонна.

А вот с идеей «солофаундерам похер на трекинг задач и на качество» — тут не соглашусь. Зависит от человека. Если ты сделаешь говнопродукт — то никто твою подписку не купит, если твоим продуктом будет невозможно пользоваться из-за багов.
Насчёт трекинга задач — туда же. Тебе пришла в голову клёвая идея, как улучшить продукт — запиши, иначе завтра забудешь.

я використовую github projects для треку тасків, в тч запити з КС автоматично падають на борду. а подібні автоматизації вважаю занадто fragile і повністю оперую всім сама.

Хм... Пачиму fragile?
Я использую этот подход на работе регулярно — полёт вроде норм )
Единственное, где могут возникнуть грабли — это если они меняют 1 и тот же метод — тогда да: мердж-конфликты — штука неприятная. Лечится раздачей тасок, которые точно не пересекаются.
Если я буду по старинке давать ему тасочки по очереди — то я буду так до ночи работать, а мне лень: пиво с сардинками само себя не выпьет )))

результаты ваших работ наверное «впечатляют»
если нормально делать то даже с нейронкой нужно по кругу 10-20 раз прогнать с разных точек зрения и перепроверок пока не будет реально ОК а не просто «приемлимо»

Прям на потоке гнать нейрослоп для фиксов — разве что какие-то мелкие проекты на которые вообще плевать так то по факту потому как бездумный нейрофикс только увеличиввает количество багов и тонких мест

1. Моя работа — писать автотесты :)
Т.е., связность методов — довольно-таки низкая. Оч упрощая, метод теста вызывает парочку методов фикстур внутри класса + (если мы говорим про UI тексты) — парочку методов в PageObject классе- и всё. Ну и в BaseTest вызываются методы на @BeforeSuite и @BeforeMethod, которые тоже влияют на те данные, которыми пользуются методы, вызываемые из теста. С API тестами ещё проще, там PageObject нету. Т.е., уровень вызовов методов вглубь оч небольшой и разобраться в этом для нейронки не представляет никакого труда. Туда же, для замены / фикса части тестов (например, поменяли фичу) нейронке необходимо прочитать не весь проект, а всего лишь 5..6 классов, поэтому context rot не происходит.
2. Тесты легко поддаются контролю по параметрам flakiness и скорости выполнения, поэтому легко заметить, если нейронка наговнячила.
3. Сложность написания автотеста — сравнительно низкая. Нет там MVC, сложных алгоритмов и т.д., где можно написать пургу. Автотест должен быть простым, как валенок. Чем проще — тем лучше. Чем сложнее автотест — тем менее он стабилен.
4. Для улучшения качества нейрослопа я юзаю подход Architect — Engineer — Reviewer. Т.е., нейросеть тестирует сама себя минимум 3 раза (Reviewer тестирует таску + имплементацию, затем Architect — финальное решение). Для тулзов я ещё добавляю Tester в конце этой цепочки.
5. Пруф идёт через запуск тестов на дженкинсе и, только если все тесты зелёные- результат принимается. Нейронка педалит до тех пор, пока либо не придёт к выводу, что это — баг аппки (с доказательствами), либо не починит тесты.
6. Я нигде не писал про автомердж :) Нейронка создаёт пулл реквесты, которые я потом смотрю.
7. Проект автора — я так понял, тоже ни разу не кровавый энтерпрайз на много миллионов строк кода, поэтому многие пункты выше тут также применимы: context rot не произойдёт, скорее всего.

результаты ваших работ наверное «впечатляют»

Ну и кстати насчёт результатов: ~ 840 автотестов, API / UI ~ 7 / 1. Т.е., пирамида тестов — соблюдается прям хорошо. Покрытие требований (для которых есть имплементация) ~ 98%. Среднее время пробега полного сьюта — 9 мин на 10-ти потоках. Это при том, что тестовые машинки (как дженкинсовый агент, так и target машина) довольно слабые и 10 потоков норм не тянут, там всего 2vCPU. На норм машинках смог бы сократить время до 5 мин примерно. А на прям хороших машинках и 20-ти потоках — примерно до 3 мин. Flakiness — 2 теста (т.е., меньше 1%), и те пофикшу, пока не добрался просто.
Руками написано тестов: 0 (ноль).

До «нейрослопа» для достижения похожих результатов надо было иметь команду хотя бы из 4-х матёрых чуваков. И то — больше половины их времени уходило бы на постоянный фикс тестов после апдейта со стороны разработки и борьбу с flakiness, и только около 30% времени уходило бы на написание новых тестов. А получить coverage >90% — это была прям оч тяжёлая задача. Отличным показателем считалось иметь хотя бы 70..80% покрытия автотестами.
Сейчас я справляюсь сам с помощью индусской девочки «синьора» (мы все понимаем, какие там «синьоры» )) ). Скажем, 85% кода там — мои

тесты это отдельный мир
нейронки хороши и плохи с этим

хороши в том что быстро делают и все покрывают
а плохи в том что нужно смотреть что они там покрывают и как делают, а то может казатся что тексты валиднопокрывают ошибки потому какзадача была написать тесты на код, а не тесты на правильную работоспособность

что тексты валиднопокрывают ошибки потому какзадача была написать тесты на код, а не тесты на правильную работоспособность

Да, согласен 100%.
Поэтому у меня нейронка интегрирована как с конфлюенсом, так и с битбакетом (ещё с джирой и дженкинсом, но то уже детали :) ) и пишет тесты именно против требований, а в дев PR лезет, чтоб найти детали имплементации типа openAPI, чтоб сразу правильные эндпоинты брать, без шлифовки. Ну и иногда выдаёт прикольные предложения типа «я тут глянула в PR, там баг вот по такой-то причине. Написать тест специально для него?»

Цікаво, у вас android 1k+ завантажень, iOS не видно, але 4 відгуки, тобто скоріше за все не дуже багато. При цьому 600 платних підписок, це досить жирний показник.

не знаю як ви дивитеся, мій ASC і play console:

+ ~половина підписок у веб через моно (там дешевше).

4 міс чи 10 років? 600 підписок за 4 міс чи за 10 років?

ви читали взагалі статтю? я там вказала чітко — монетизація запущена 4 місяці назад

Ви зробили маніпулятивний заголовок та текст статті, який збиває з пантелику. Тобто вся стаття одним реченням: є 10-річний сайт з великою базою користувачів, 4 міс назад додали мобільний додаток та підключили підписки. Зараз профіт ХХХХ. Все. Але сперечатись не буду, бажаю успіху та збільшення профіту.

Де маніпуляція? В чому?

Монетизацію я запустила чотири місяці тому

а додатки, якщо вже ви так за них учепилися, запущені 3 (apple) і 1(android) міс назад.

клаудфлер) зовсім з розуму посходили.

Реклама планується в додатку (здоровий варіант), щоб користувачів не привчати до халяви?) Тобто я маю на увазі отримувати дохід від людей які активно користуються додатком, але не купляють підписку.

не знаю який здоровий варіант може виглядати адекватно... поки ні, не планується.

Банер, доступ до преміум фічі (на якийсь час) після перегляду реклами...

як на мене, такі підходи до реклами в додатках — це треш, перепрошую...

Найбільше нас цікавить саме маркетинг. Все інше легко. У вас один абзац є, вже корисно.
Покажіть свої відео?
Розкажіть більше. Це в тікток ви постите?

Дякую, Романе! Маркетинг — це найбільша моя гордість, бо він повністю органічний: нуль бюджету на рекламу, тільки контент.
Якщо по суті підходу — я не пішла в платну рекламу свідомо. Я розробник, і розумію, що просто занести гроші мало: без досвіду тебе обдеруть, а вихлопу нуль. Тому весь маркетинг у мене — це власний контент. А оскільки в мене завжди багато думок, плюс купа знань із науки, біології, медицини і власних теорій, які я раніше оформлювала в короткі есе, — я просто навчилася перетворювати їх на контент, який продає Calorize.
Кілька конкретних прийомів, які реально працюють:
Перший — не рекламувати фічу в лоб. Це не працює взагалі. Треба заходити з тригерної для аудиторії теми, а продукт підв’язувати в кінці. У моїй ніші зараз найкраще тригерять права жінок, гендерна рівність, гроші й усе, що пов’язане з національною темою й патріотизмом. Для мене самої стало сюрпризом, який фурор викликала згадка, що мій додаток не розмовляє російською.
Другий — принцип аналогії. Якщо треба пояснити незнайоме, почни зі знайомого образу. Ніхто не хоче слухати про мою Міру. Але багато хто пробував вести щоденник калорій у ChatGPT. Тому я починаю ролик з «а ви пробували вести щоденник у ChatGPT? зручно ж?», описую досвід, підводжу до недоліків — і аж тоді кажу, що я їх виправила у своєму додатку. Фокус зміщений.
Третій — контент про сам стартап. Заробіток, факапи, реальні події. Історія про те, як мене заблокував Mono, зайшла краще за будь-яку «продающу» тему. Я не висмоктую контент — беру події й думки з реального життя і вчуся подавати їх цікаво.
І головне: знайдіть нішу, у якій вам самим кайфово говорити, і максимально спростіть собі продакшн, щоб постити можна було завжди й будь-де. Рутину віддаю інструментам (Claude + Video Use для обробки роликів), увесь креатив лишаю собі. За чотири місяці так вийшло 170 роликів — без певного кайфу стільки не витягнеш.
Відео тут не кидатиму, щоб гілка не перетворилась на самопіар :) але сторінку не ховаю. Питайте конкретику — поділюсь залюбки.

Це можна окремим топіком розкрити. Бо $2600 MRR через bootstrap — це круто.
І згоден, що розробка — це цікаво, але маркетинг і як продати — цікавіше і складніше для більшості тих, хто проходив аналогічний шлях.

дивно на доу постити на тему маркетингу і контентмейкінгу... чи під соусом — для айтішників? треба подумать...

Яку модель використовуєте для Mira?

робота Міри розбита на модулі, і для кожного — різна модель. діпсік в4, жпт 5.4 міні, gpt-4o-transcribe

Теж роблю власні проєкти. Поки що $0 прибутку — тільки витрати на верстку, дизайн, сервери та продовження домену.

Тож вітаю, що вам вдалося вийти в прибуток. Перечитаю ще раз, і цікаво буде почитати ваші нові статті, коли ви вийдете на $10k та x2 від зарплати.

Потрібні видоси — без видосів не залітає

ох амбітно... до x2 від зп мені ще пливсти і пливсти... :D

а про що ваші проекти? яка тематика?

Той, що міг би стати прибутковим, — це проєкт із пошуку роботи ReadyToTouch — списки компаній за мовами програмування Go, Rust, Elixir.

Доволі нішева тематика, н.м.п.
А пані ТС обрала загальнолюдський домєн «пожрать-пос*ать-засадіть» — ось де гроші (поки конкуренти не масштабують твою ідею).

Агонь. Встречал на просторах тиктока, попробовал приложение — очень достойное, такого никогда не встречал (правда и не интересовался этой темой особо). Но сделано оно на очень достойном уровне.
Совет — лучше закидывайте доляры на подписку на Calorize, чем на патреоне платить за блохеров-бездельников))

ой дякую :))))

Я зняла вже близько 170 роликів

Власно чи за допомогою AI?

спочатку писала сценарії за допомогою ШІ (пише він їх відстійненько, але для початку — піде), а чим далі — тим краще розумію як треба і пишу вже їх сама, ШІ тільки працює як редактор.

Тоді ідея — спробуйте зробити стартап «відоси, які залітають» — може з нього буде простіше заробити :)

та... суть же не в заробити :) я люблю калорайз і завжди хотіла зробити саме такий додаток.

суть же не в заробити

Ну так-то зараз ШІ зможе таку штуку зробити, а ось ролики — нет.

Підписатись на коментарі