Відео Тренди GitHub: десктопний draw-io, покращення зображень з ШІ, безкоштовні ресурси для розробників
Всім привіт, мене звати Станіслав Долгачов (GitHub: dolgachio). Я працюю розробником в компанії EPAM і у вільний час цікавлюся опен-сорсом та веду канал Open Source UA 🇺🇦 в Телеграмі.
Періодично я роблю підбірки трендів GitHub, наприклад оця або оця.
Проте цього тижня я вирішив випустити GitHub тренди в відео форматі 🫣 Зняв я цей випуск вже давно, але руки дійшли доробити, тільки зараз. Буду дуже вдячний за коментар і підписку на YouTube!
Дуже цікаво чи в принципі такий формат вам подобається чи ні? Буду вдячний за зворотній зв’язок!
До трендів:
- ✏️ drawio-desktop — безкоштовний десктопний редактор для створення діаграм, блок-схем та технічних схем. Альтернатива Visio, працює офлайн.
- 🧩 type-challenges — колекція завдань для поглибленого вивчення системи типів TypeScript. Від простих до експертних рівнів складності.
- 🖼️ upscayl — безкоштовний AI-інструмент для покращення якості та збільшення роздільної здатності зображень. Працює локально на вашому комп’ютері.
- 🧪 consola — елегантна бібліотека для логування в Node.js та браузері з підтримкою кольорів, рівнів логів та інтеграцією з різними фреймворками.
- 🧹 clean-code-javascript — посібник з принципів написання чистого, зрозумілого та підтримуваного JavaScript-коду. Адаптація книги «Clean Code» для JS.
- 🐐 WebGoat — навчальний веб-додаток для вивчення безпеки. Містить вразливості, які можна експлуатувати в безпечному середовищі для навчання.
- 🔔 project-toast — навчальний проєкт для створення системи сповіщень (toast notifications) у React. Частина курсу «Joy of React».
- 🎁 free-for-dev — величезний список безкоштовних сервісів, інструментів та API для розробників. Від хостингу до баз даних.
Якщо вас так само, як і мене, цікавить опен-сорс і все, що з ним повʼязано, приєднуйтеся до каналу Open Source UA 🇺🇦 у Телеграмі.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів