Планую поступати на «Кібербезпеку та захист інформації», але не можу обрати університет. Розглядаю Львівську політехніку та ЛНУ імені І. Франка. Кожен радить різне, важко оцінити та обрати.
Я б обирав той університет, де на вашу думку, буде більше шансів знайти хороші знайомства. Університет це не лише про навчання, а й про людей зі схожими інтересами, з якими в майбутньому можна співпрацювати. Чим більше людей в ІТ-сфері вас знають, тим краще, також не варто повністю покладатися на університет. Він дасть вам базу або трохи більше, але цього недостатньо. Важливо відштовхуватися від того, що викладають, і самостійно поглиблювати знання. На мою думку, навчання має бути приблизно 50% в університеті та 50% самостійно, а загалом я б радив звертати увагу на рейтинг технічних університетів у місті, де ви плануєте навчатися бо всі в чомусь у свому кращі
Планую поступати на «Кібербезпеку та захист інформації», але не можу обрати університет. Розглядаю Львівську політехніку та ЛНУ імені І. Франка.
Кожен радить різне, важко оцінити та обрати.
А як можу бути по іншому, якщо ви не сформулювали вимоги і не пріоритезували їх? Є 2 виші з програмами по кібербезпеці:
Завчають стандарти і після 3 курсу не знають, що таке асиметричне шифрування
4 роки вчать купу математики. Але не можуть налаштувати фаєрвол (перші теж не можуть)
Який краще?
В цілому алгоритм простий:
Сформулюйте, що ви хочете отримати в результаті. Які навички та спроможності мати після 4-6 курсу
Візьміть силабуси/навчальні програми і порівняйте як вони співвідносяться з вашими цілями
Сходіть по чатах абітурієнтів чи студентів і попитайте, як те чи інше викладається у них, що їм подобається в навчанні і що ні (важливо отримати ще у відповідь чому подабається або ні)
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментаріву европейский
Я б обирав той університет, де на вашу думку, буде більше шансів знайти хороші знайомства. Університет це не лише про навчання, а й про людей зі схожими інтересами, з якими в майбутньому можна співпрацювати. Чим більше людей в ІТ-сфері вас знають, тим краще,
також не варто повністю покладатися на університет. Він дасть вам базу або трохи більше, але цього недостатньо. Важливо відштовхуватися від того, що викладають, і самостійно поглиблювати знання. На мою думку, навчання має бути приблизно 50% в університеті та 50% самостійно, а загалом я б радив звертати увагу на рейтинг технічних університетів у місті, де ви плануєте навчатися бо всі в чомусь у свому кращі
MIT
КШЕ
в любой, то чему будут учить не совпадает с ожиданиями
А як можу бути по іншому, якщо ви не сформулювали вимоги і не пріоритезували їх?
Є 2 виші з програмами по кібербезпеці:
- Завчають стандарти і після 3 курсу не знають, що таке асиметричне шифрування
- 4 роки вчать купу математики. Але не можуть налаштувати фаєрвол (перші теж не можуть)
Який краще?В цілому алгоритм простий:
КПІ ім. Ігоря Сікорського
КНУ ім. Тараса Шевченка
НУ «Львівська політехніка»
ЛНУ ім. Івана Франка
а якщо ви в харькові, то тоді ХНУРЕ