В який університет краще вступати на кібербезпеку?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Планую поступати на «Кібербезпеку та захист інформації», але не можу обрати університет. Розглядаю Львівську політехніку та ЛНУ імені І. Франка. Кожен радить різне, важко оцінити та обрати.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я б обирав той університет, де на вашу думку, буде більше шансів знайти хороші знайомства. Університет це не лише про навчання, а й про людей зі схожими інтересами, з якими в майбутньому можна співпрацювати. Чим більше людей в ІТ-сфері вас знають, тим краще,
також не варто повністю покладатися на університет. Він дасть вам базу або трохи більше, але цього недостатньо. Важливо відштовхуватися від того, що викладають, і самостійно поглиблювати знання. На мою думку, навчання має бути приблизно 50% в університеті та 50% самостійно, а загалом я б радив звертати увагу на рейтинг технічних університетів у місті, де ви плануєте навчатися бо всі в чомусь у свому кращі

В який університет краще вступати на кібербезпеку?

MIT

в любой, то чему будут учить не совпадает с ожиданиями

Планую поступати на «Кібербезпеку та захист інформації», але не можу обрати університет. Розглядаю Львівську політехніку та ЛНУ імені І. Франка.
Кожен радить різне, важко оцінити та обрати.

А як можу бути по іншому, якщо ви не сформулювали вимоги і не пріоритезували їх?
Є 2 виші з програмами по кібербезпеці:

1. Завчають стандарти і після 3 курсу не знають, що таке асиметричне шифрування
  2. 4 роки вчать купу математики. Але не можуть налаштувати фаєрвол (перші теж не можуть)
Який краще?

В цілому алгоритм простий:

1. Сформулюйте, що ви хочете отримати в результаті. Які навички та спроможності мати після 4-6 курсу
  2. Візьміть силабуси/навчальні програми і порівняйте як вони співвідносяться з вашими цілями
  3. Сходіть по чатах абітурієнтів чи студентів і попитайте, як те чи інше викладається у них, що їм подобається в навчанні і що ні (важливо отримати ще у відповідь чому подабається або ні)

КПІ ім. Ігоря Сікорського
КНУ ім. Тараса Шевченка
НУ «Львівська політехніка»
ЛНУ ім. Івана Франка
а якщо ви в харькові, то тоді ХНУРЕ

Підписатись на коментарі