Сирського відправили у відставку, а призначили Михайла Драпатого. Що про це думаєте?

Як ви вже, напевне, бачили, головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського все ж відправили у відставку. Таке рішення оголосив президент під час свого вечірнього звернення. Новим головнокомандувачем став раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ Михайло Драпатий.

Чутки про можливе звільнення Сирського з посади з’явилися ще кілька днів тому — ніби президент Володимир Зеленський почав розглядати цю можливість після того, як на протестах через відставку міністра оборони Михайла Федорова мітингувальники зокрема вимагали відставку головкома.

Михайло Драпатий — бойовий генерал, який воює проти росії з 2014 року та вважається одним із найавторитетніших українських командирів. Він брав участь в обороні Маріуполя у 2014 році, боях на Донбасі, а під час повномасштабного вторгнення керував військами у Херсонській наступальній операції та на інших ключових напрямках фронту. На початку повномасштабного вторгнення Драпатий обіймав посаду заступника командувача Об’єднаних сил ЗСУ. Пізніше він командував угрупованням військ на півдні України. Згодом очолив Сухопутні війська ЗСУ, а влітку 2025 року був призначений командувачем Об’єднаних сил.

Серед імовірних кандидатів на посаду розглядали також командира Третього армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ Андрія Білецького, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Олега Апостола та командира корпусу Нацгвардії «Хартія» полковника Ігоря Оболєнського.

Водночас Михайлу Федорову запропонували нову посаду у владі щодо розвитку технологічної складової держави, заявив Володимир Зеленський. Поки що без деталей, яку саме.

Що думаєте про таке рішення?

80%
6%
15%
309 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Сирський в останньому інтерв’ю підтверджував, що ТЦК підпорядковані йому. Нам постійно нагадують, що «ТЦК це ЗСУ». Добре, приймається. Але якщо ТЦК це фасад армії, де всі бачать перевищення повноважень, нульову відповідальність і тіньові доходи у 3 млрд євро (про які казав Разумков), то виникає логічне питання: якщо такий безпрєдєл коїться на самому вході, то що тоді відбувається далі всередині системи, за зачиненими дверима? Там же взагалі повний... Тому звісно підтримую.

Невигадані історії, про які не можна мовчати

Що про це думаєте?

тиждень військових експертів на ДОУ відкрито

359 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

це ж у нас якраз тут профільна спільнота, яка має свою експертну думку

За два місяці ТЦК не встигнуть мобілізувати і підготувати 150-250 тисяч. Федоров і керівництво ЗСУ не змогли б вирішити цю задачу, якщо врахувати їх успіхи за лютий-липень 26 року.
Доведеться поліцію кидати, мобілізовувати.
Або поліцію поставлять перед фактом: знайти 150-250к або йти самим.
Саме тому хотіли поставити когось з поліції міністром оборони. Призначили в РНБО.
Кого може мобілізувати Україна за серпень-вересень 2026, якщо в жовтні можливий наступ тих 350-380 тисяч мобіків з РФ? Які сценарії?

Викрасти 250 тисяч цивільних і кинути на фронт.
Відредагував для вас, не дякуйте

Як бачимо настала черга і ініціатора усього дійства, по Арахамії двинули справу міндіч гейту із конвертами далі www.pravda.com.ua/news/2026/04/16/8030386
Зелені дов..бувались і до шуткували із американцями.
Не те щоби в самій Україні, політична корупція у вищих ешелонах влади — це новина. Метод доплати в конвертах, це метод ще Сталіна і його тимчасова відміна коштували Хрущову посади (в США зробили виновки що КПРС за сутністю те саме що і італійська мафія в США). Та на кону велика геопополітика і вибори в самих США, як і величезний ринок ВПК в самих США і світі, де : Шмідт, Тіль та Маск відбирають у класичних обронних концернів які поглинули усіх з закінченням холодної війни, над прибуткові бізнеси із продажу тепер вже астрономічно дорогих класичих систем озброєнь.
А за це приберуть від влади тих хто чинить суппотив, як не можна виборами — в тюрму з доказами. Як не можна самого фігуранта бо це дестабілізує ситуацію — усіх людей через яких він діє.

Класичні системи озброєнь, крім ракет які здатні збивати балістику, вже вчорашній день. Тому ВПК на планеті стрімко змінюється в країнах, які воюють. В США, ЄС є можливість трохи зачекати зі змінами.
СРСР, УРСР створювались як держава, якою правлять кримінальні авторитети та злодії ще з 1917-1938 років. Керувати масами, які бояться НКВД, КДБ, злодіїв у законі та потрапити в ГУЛАГ, у в’язниці значно легше ніж керувати у США, країнах Західної Європи.
Україна культурно була створена з УРСР після десятиліття кримінальних війн, «початкового перерозподілу капіталу». Тому є цивілізаційна прірва між інституціями, культурою України та країн ЄС. В США чудово знають хто керує Україною, як працює негативний відбір та хто і як створював цю державу. В них живуть архітектори режиму від Лазаренка, злодіїв у законі до дітей більшості керівників України останніх 35 років. CIA вивчило справи всієї верхівки, нащадків, контролює рух капіталів.

Чому тцк, сбу та прикордонники не ловлять, не арештовують, не мобілізують опоблок, опзж, партію регіонів, про-кремлівських пропагандистів та різноманітних ватанів (їх родини, їх спонсорів, їх пропагандистів)?

Чому усіляка вата (в центрі та провінції) або заброньована, або безперешкодно виїхала з України?

Чому ті, хто прославляли кремлівську політику та руцькій мір до 2014 року... зараз називають себе патріотами (або заброньовані, або виїхали)?

Скільки дітей олігархів, міністрів, депутатів, пропагандистів стали героями (посмертно) в 2022-25 роках?

Невже вони не бояться путіна?

Можливо вони — партнери путіна, які виконують (з іншого боку) цілі сво?

Зустрічне запитання — служба в армії «патріотами», тобто часто тими хто підримує скажімо ультра правий націоналізм ВО Свобода і т.д. вважається покаранням — а не доблестю та честю, до якої в сутності ворога «ватників» допускати не можна, бо це в свої ряди ?
Чи це відверте визнання, що використовується тактики гарматного м’яса, Банзай атаки і т.п. ? А пани їх благородія — в заград отрядах позаду будуть гнати «ОПЗЖ» шників на убой ?
Так вже програли так 100 років тому, і перша республіка перестала існувати бо народ підтримав більшовиків.

У кабінеті, під час призначення Драпатого, сидів.... Єрмак! Ця династія незнищенна.

да везде одно и тоже самое www.facebook.com/...​Z1JAKtYkmWoGE9JvfMoab7HXl вот те еще один Буданов © министр благосостояния 86 года

правительство живет на другой планете родной

мля и почему это так грустно (

Це мені нагадало епічний момент з «Доктор Хто», коли Майстер у виконанні Джона Сімма (володар барабанного ритму) стріляє у свою жіночу інкарнацію — Міссі (Мішель Гомес).
Тоді Міссі вирішила стати на бік 12-го Доктора та допомогти йому у битві з кіберлюдьми. Коли вона намагалася завдати удару у спину своєму минулому «я» (Сімму), той розгадав її наміри і, розлючений зрадою та тим, що вона перейшла на світлу сторону, Майстер вистрілив їй у спину із власної лазерної викрутки на повній потужності. Ну і наче цей постріл завдає такого руйнівного пошкодження, яке повністю зупинить процес регенерації та вб’є її остаточно. Вони обидва сміялися з цієї іронії — вбивство власного майбутнього (або минулого) стає квінтесенцією їхньої токсичної природи, хоча згодом усе одно з’явилися нові втілення лиходія..

Так що, повертаючись до епізоду з Зе — нам це не допоможе, серіал-шоу триває..

таймлуп обігрується в Футурамі

імхо, дуже круто це обігрується в Rick and Morty

і там теж, тільки я пам"ятаю щось про мультивсесвіт із альтернативними реальностями, і то бачив лише фрагмент

друг питає — де такий пістолєт взяти?

это так грустно (

ця версія термінатора більш позитивна

РФ готувалась до війни технологічно з 2008 року, а стратегічно ще з 1992-1996, з початку суперечок за Крим, мешковщини в 1991-1992.
Весь цей час агенти впливу, політики, журналісти та телеканали заколихували українців до 2014 року.
Але Україна реально почала перебудовувати ВПК навіть не в 2014, коли втратила Крим+, а лише з 2022-2023 року, коли дивом відбилась від нападу.
Досі Україна не відновила загальний призов, військову підготовку чоловіків, жінок як Ізраїль, Норвегія та деякі інші країни. Нема загальної ефективної підготовки дітей з 11-13 років в школах до війни. Нема ефективної пропаганди. Тому ФСБ РФ через ігри, телеграм, соцмережі намагається вербувати українок та українців з 11-14 років, спонукає до терористичної діяльності, протестів з картонками під час війни.

Дітей до війни з 3-х років готувати! І вживити чіпи, щоб струмом били при наближенні до кордону.

Це ж цей назарчик малорос дуже був радий разом з кацапами що Федорова зняли. А ще казав що мітинг на підтримку Федорова проплачений, і якась риторика в нього дуже схожа з кацапською і настрій повернутий в одну сторону з ними....

Ви наче в якомусь іншому світі живете

нахера жити в країні, де треба з дитинства готуватись до вйни? ось щоби що?

Хто хоче той шукає можливості

Шукаю 5 років. Одні розводили

Ви наче не з України. Свята людина.

чел, це дуже круто зверхньо дивитись на всіх тут, якщо ти порешав чи можеш порешати, але це дійсно проблема для багатьох і справа не в грошах. Просто нема зв’язків, а «по об’явленію» буде на 90% СБУ. Гроші візьмуть та в тцк здадуть

Шукаю 5 років

Це як? з літа 21-го року вас десь закрили? )))

Куди? у 21-й рік? ))) У 22-му виїзжали всі хто хотів. 1-3К і ти за бугром. це тільки в 23-му хоч якось почали прикручувати схеми. Люди навіть пішки виходили за безплатно.

У 22-му у багатьох були ілюзії, і люди донатили на побудову залізного західного кордону і бусики утилізації

Я ж кажу усі хто хотів. Багато хто не хотів із різних причин. Я нікого не засуджую, але поінт що 6 років закриті двері — пздьош. Десь із 24-го все дійсно стало стрьомно.

Блд, ну ось прикинь: з 2022 року сиджу, як баран, шукаю хоч якісь реальні шляхи. Нічорта нема. Це все пафосний п*дьож. В кого немає звʼязків в того вони чарівним способом і не зʼявляться.

Ну что понимать под связями — если ты хочешь выехать как белый господин на машине официально, то тогда да, нужны связи в серьезных структурах.

Если хочешь просто «выехать» как нормальный человек и не против идти много часов, а иногда и дни через буреломы и овраги, колючки и дроны, то еще люди ходят в 2026 и тематических групп куча в телеграмме, не все из них мошенники

С другой стороны, скоро можно будет не беспокоиться особо, потому что 2026 это последний год, по видимому, когда выйти все еще возможно в теории. И дело не в том, что границу укрепили и оснастили дронами\фотловушками и т.д., а в том, что евросоюз грозится перестать давать защиту новоприбывшим мужчинам призывного возраста без бумажки со следующего года.

иногда и дни через буреломы и овраги, колючки и дроны

Якби в мене було здоровʼя це робити, я б вже давно був у списках «героїв на щиті». Бо саме стан мого здоровʼя не дав в свій час тецекашникам пустити мене на мʼясо. Тепер їм вже взагалі по*уй кого викрадати

не все из них мошенники

якщо б мені треба було виїжджати аргумент що «не всі вони шахраї» так собі, вистачить однієї невдалої спроби і левел хардкорду відразу підвищується: з «сидіти вдома», на «получити п*зди, і думати як тікати але вже будучі в ЗСУ».
Я знаю що можливості є, і є реальні люди, котрі виїжджують, з різним рівнем легальності, але чому люди бояться і не рипаються я теж розумію. Знаю випадки і успішних втеч так і не успішних.

Що значить реальні шляхи? Я перечислив як люди виїзджали, через митницю із офф доками, я так само із відстрочкою і дозволом із тцк. Ти рогом як баран упираєшся і кажеш немає. Ти просто дурень що вперто каже ні і все.
Звісно що зараз вже майже нічого немає, бо прикрутиои все.

З якого переляку цим, як ти кажеш, «людям» дали якісь офф доки і дозволи з тцк?

З такого що занесли трохи грошей. Це якийсь перепис ідіотів наївних чи шо? Чи блт на 5 рік не зрозуміло іще?

Так а я про що говорю тоді? Треба знати кому і скільки заносити. Це і є звʼязки.

Ніяких звязків у 22-23 не потрібно було, в мене купа людей просто ось так в приватних чатах обмінювались контактками і виїзджали. «Звязки» це просто контакт до схематозу, заплатив і чекаєш інструкції чи доки. Все.

Круто, що у вас «купа людей». В мене такої купи немає і ніколи не було.

чел ну не души. Типовий сценарій: 22-23 ЛОХ на щось сподівався, що щось закінчиться швидко (дехто навіть на перемогу сподівався хахаха, кордони 91 року май есс). 24 — вже срака, кинувся, а двері закриті. Це такий сценарій обговорюємо. Конкретно я — лох і ідіот, що не виїхав в 22-23. А зараз срака.

На ютубі повно відосів про вихід пішки, там десь було про вихід через Чорнобильську зону в Білорусію, потім білоруські прикордонники ловлять, платиш їм штраф близько ста євро і тебе депортують на польский кордон.

Я б не казав лох, я ж кажу що не засуджую людей за позицію тоді. Просто блін чел уперся рогом і хоче персональний дозвіл із хліб сіль чи щоб для нього воений стан не працював, чи взагалі хз що . Тоді все що треба було просто пройтись по знайомом що виїхали, по відповідним чатам котрих було просто море... я ж писав що 22-23 це було ізі, чел каже 6 років що є дурня.

Немає таких знайомих.

Піздно вже. Тоді таких знайомих можна було знайти просто прошовшись по тим хто виїхав, зараз вже всі ці схеми позакривали.

Перепрошую якщо буде різко, але ж з нашою владою це читалось наперед. І про це казали розумні люди ще в 2022. Якби я ж і критикую тезу про 10к$ в місяць і знайдуться купа добровольців. Не буде такого
Горизонт планування в Зе-команду дуже обмежений. Плану не має.
Якщо все буде і далі так як є, то восени в русні буде знову часткова мобілізація. Відповідно в Україні теж значно закрутять гайки. Можливо навіть ЄС почне більше закручувати гайки ухилянтам. Перші дзвіночки вже пролунали.
Потім залежить від степені ї.анутості дєда, якщо нам повезе і він ї.анеться повністью, то буде якась агресія (гібридна, або навіть відкрита) проти країн Балтії. Гірший варніат це + 500к-1 млн. свіжої русні, нові фронти і т.д. т.п.
Фантастично-позитивний сценарій, щоб економіки рашки впаде, ри таких цінах на нафту, на жаль став ще більш нереальним.

Може все ж є статистика, скільки мільйонів людей досі в заручниках, і скільки десятків тисяч змогли самі горами перейти залізну завісу? Кількість куплених відмазок обмежена, і якби люди активніше рішали, то кордон би прикрили раніше. Мене питають знайомі, а чого я не виїхав, вони ж виїхали без проблем. А там і 3є дітей, і матір фейковою довоєнною інвалідністю, водій фури, який з сином по Шляху виїхали безкоштовно. Все життя жив законослухняно, і це виявилося фатальною помилкою.

Все життя жив законослухняно, і це виявилося фатальною помилкою

Жити законослухняно має бути норма в здоровому суспільстві. Просто закони і судова гілка влади в Україні ніколи не була сервісом для людей, вони були інструментом для експлуатації країни-колонії. Спочатку з боку срср, а потім в інтересах обмеженої кількості людей при владі. І те що закони відірвані від реальності, але це не дуже важливо, бо їх виконання «випадкове» і вибіркове — це явний сигнал того, що вони не інструмент для наведення ладу, а інструмент для легітімізації захоплення влади.

Тому можна перефразувати — «жити в країні з непрацюючою судовою системою і відсутністю верховенства правда — це фатальна помилка і небезпечно для життя і здоровʼя в довгостроковій перспективі»

нет, но гарантий действительно никто не дает, так что рулетка в некотором виде

14 кілобаксів рулетка коштує. Норм? Можна собі дозволити?

значит приподнялось уже, когда я выходил заплатил 10 баксов за рулетку

тут стратегічне питання, нахера дітей тут залишати. ну а тактичне — так, кордон закритий, треба шукати варіанти. Я не знаю як. Ну а після попкорн і дивитись на місцевих потужників, як вони дітей вчат дронами керувати.

ну це типу все життя жити у дупі, поки інші живуть своє щасливе життя, у надії що коли (якщо) для всіх настане суцільна дупа то ти виявишся більш підготовлений до дупи тому що і ти і твої пращури все життя провели у дупі і пристосувалися до неї.. потужний ефект «виживальника»!
ну і на додаток — це все для щастя майбутніх поколінь, для яких ми дбайливо будували цю.. дупу)

нахера жити в країні, де треба з дитинства готуватись до вйни? ось щоби що?

Щоб вижити, щоб нащадки давали потомство на планеті в наступні 1000 років.
Звісно оптимальніше в США, Китай виїхати з 2014 подалі від Європи, WWIII.
Але якщо подобається Європа, то доведеться повоювати років 100-400, як вчить історія 300-1980 років. А щоб гарно воювати дітей в Спарті, Римській імперії, СРСР, Німеччині навчали, готували з 3-8 років

в Спарті, Римській імперії, СРСР, Німеччині

Не напомнишь, чем милитаризация с

3-8 років

в этих государствах закончилась по итогу?

Ізраїль, Південна Корея наче ще тримаються між іншим..

Сумнівні приклади.
В Кореї американці все ще мали достатньо ветеранів ww2 щоб не просрати війну тотально як зробили це пізніше у В’єтнамі, та й в Афганістані в наші дні в них обісрамсь цілковитий вийшов. Без Америки Корею комуняки б затоптали.
А Ізраїль... Там з самого початку будували країну люди які загалом готові жертвувати заради неї собою і своїми дітьми. Відкрий в нас зараз кордони... І навіть поточних 150тис новонароджених в рік не буде.

В Кореї американці все ще мали достатньо ветеранів ww2 щоб не просрати війну тотально

Я маю на увазі період після війни. Південна Корея жосить мілітаризована країна — обов’язковий призов, якщо виїхав з країни, то повинен повернутись. Навіть топ-футболісти проходять службу.

. Нема загальної ефективної підготовки дітей з 11-13 років в школах до війни.

Ого, оце пана попердолило.

То не його ідея-це новий наратив,який я все частіше чую від всіляких блогерів і"лідерів думок"на зарплаті від європейських партнерів-що треба готувати дітей до вічної війни.Бо Європа повинна спати спокійно,а не от це все.
І Залізний генерал,як президент.

Набагато ефективніше передати братам ядерну зброю, розброїтись, вперто бути позаблоковими, відмінити призов, йти завжди в політиці на поступки, не реагувати на окупацію, домовитись посередині, ігнорувати приготування до тотального вторгнення. Дивись і пронесе — але це не точно.
П.С. Іронічно що багато говорять про Ізраїль, але як тільки хтось призиває ввести такі ж закони як і в Ізраїлі, то відразу

пана попердолило

П.с.2. Хоча там клієнта вже давно «попердолило»

як тільки хтось призиває ввести такі ж закони як і в Ізраїлі

та ради бога — приймайте такі ж закони як і в Ізраїлі, але і кордони на виїзд відкрийте як і в Ізраїлі)

та ради бога — приймайте такі ж закони як і в Ізраїлі, але і кордони на виїзд відкрийте як і в Ізраїлі)

Тю, так вже ж є дакони один в один, як і в Ізраїлі в 1948 — повна мобілізація, заборона виїзду чоловікам

1948 рік — Війна за незалежність Ізраїлю:
Після проголошення держави та вторгнення армій сусідніх арабських країн була проведена масштабна мобілізація. Багатьох чоловіків і жінок призивали до війська. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) фактично створювалася в умовах війни, тому мобілізація була дуже широкою.
---
18 листопада 1948 року були прийняті Emergency Regulations (Foreign Travel), 5708–1948 — надзвичайні правила щодо виїзду за кордон. Вони вимагали, щоб люди, які виїжджали, мали належні документи (паспорт або дозвіл), а держава отримувала контроль над виїздом.
Тобто:
❌ не було правила «ніхто не може виїхати»;
✅ виїзд контролювався державою;
✅ влада могла обмежувати виїзд окремих осіб (наприклад, з міркувань безпеки або через військові обов’язки).

Далі призов у декількох поколінь, купа резервістів і вже можна виїжджати за кордон навіть при операціях в Газі та Лівану.

Чому не наводиш більш релевантний приклад Ізраїлю 1000 року до нашої ери?

Тому що 1948 рік для Ізраюлю набагато більше схожий на наш 2022, ніж обмежені операції в Лівані та Газі проти боєвиків в тапках. На скільке велике угруповання вторглось в Ізраїль не підкажете, скільки балістичних ракет прилітає по Ізрїлю в місяць?

скільки балістичних ракет прилітає по Ізрїлю в місяць?

В марте, т.е. до режима прекращения огня, около 650.

В марте, т.е. до режима прекращения огня, около 650.

І відразу купа новин/заяв що треба зупиняти дії проти Ірану, бо швидко закінчуються ракети ППО не складах
П.С. русня запускає по +/- 100 балістичних ракет в місяць на протязі 4 років.

Більше схожі, але не так близько як наприклад ірано-іракська чи китайсько-в’єтнамські війни

Я в цілковитому опофігенії.. За часів СРСР нас годували пропагандою на кшталт «а в Америці взагалі негрів лінчують!» — ну це хоча б точково було правдою в 1950 роках у південних штатах, такі собі тодішні «перегини на місцях».
Наразі, навіть не державна пропаганда, а звичайний форумчанин, якого курощають разом з усіма нами, намагається відшукати якесь виправдання цим людожерам-геноцидникам — типу «ну за часів Тараса Шевченка ~200 років тому у солдатчину на 25 років забривали і на конюшнях пороли..»

Це вже «Стокгольмський синдром» чи що?

намагається відшукати якесь виправдання цим людожерам-геноцидникам

Я нікого не виправдовую, ба більше я далеко не поціновувач зе-влади. Пишу лише очевидні для мене ще з осені 2022 речі. Просто попереджаю до чого все йде: будуть закручувати гайки, начувайтесь. Всі ці магічні рішення про 10к$ виплат і достатню кількість добровольців не спрацюють, та й грошей на них не має. Якщо все піде по дуже поганому сценарію, то реальний варіант коли демократичні демократії в ЄС буду депортувати ухилянтів на Батьківщину. Якщо рашка завтра почне пробивати коридор в Калінінград, то загальна мобілізація вже буде в країнах Балтії. Звуить не реально, так і наша війна звучала не реально в 2020.
Сперечатись за причини та шукати винуватих звичайно цікаво, але на жаль, є реальність за вікном.

Я вам ще цікавий історичний приклад для наслідування знайшов:

Примусовий рекрутинг на флот в Англії (відомий в історичній літературі як impressment або діяльність press gangs) — це історична практика насильницького затримання та примусового залучення чоловіків до служби в Королівському військово-морському флоті Великої Британії (Royal Navy). Цей метод масово застосовувався у XVII–XIX століттях під час великих воєн, коли флот відчував катастрофічну нестачу добровольців.
© en.wikipedia.org/wiki/Impressment

Як працювали (Press Gangs):

• Спеціальні озброєні групи на чолі з офіцерами патрулювали портові міста, прибережні таверни та ринки.
  • Рекрутували чоловіків віком від 18 до 55 років, які вже мали досвід мореплавства (рибалок, моряків торгового флоту).
  • Військові кораблі мали законне право зупиняти цивільні торгові судна (навіть іноземні) у відкритому морі та забирати найкращих матросів до свого екіпажу.
  • Існував міф, що вербувальники підкидали срібну монету (шилінг) у кухоль із пивом жертви. Якщо чоловік випивав пиво і брав монету, вважали що він «узяв королівський аванс» і добровільно/законно погодився на службу.
Наслідки та скасування практики
  • Повстання та бунти. Примусовий набір викликав шалений опір серед населення і провокував масові сутички.
  • Війна 1812 року. Британці масово виловлювали нібито своїх дезертирів з американських торгових кораблів. Це обурило США і стало однією з головних причин початку Англо-американської війни.
  • Занепад системи. Після завершення Наполеонівських воєн у 1815 році потреба у величезному флоті зникла. Практика примусового рекрутування фактично припинилася, хоча юридично її остаточно замінили на систему професійного резерву лише у другій половині XIX століття.
P.S. Якщо/коли знадобиться підібрати історичні аналоги випадків рабовласництва, канібалізму, спалювання «відьом» на багаттях, людських жертвоприношень — для подальшого впровадження як законних демократичних практик на теренах нашої вільної незалежної України — звертайтесь ;-)
P.S. Якщо/коли знадобиться підібрати історичні аналоги випадків рабовласництва, канібалізму, спалювання «відьом» на багаттях, людських жертвоприношень — для подальшого впровадження як законних демократичних практик на теренах нашої вільної незалежної України — звертайтесь ;

Навіщо. Я сам вам приведу досить свіжий приклад в демократичних демократіях — США та війна у В’єтнамі. Ну тобто війна через океан проти на порядки слабшого у всіх сенсах противника, без ядерної зброю, без жодного загрози території штатів. Мобілізація драфтом по дню народження, ті хто міг оплатити собі/синам коледж не підпадали під мобілізацію, сотні тисяч втікли в Канаду, конські штрафи та реальні тюремні строки в окремих випадках. Як вам демократичний приклад? ;-)
P.S. Є наша дискусія і є реальність за вікном. Це було очевидно ще наприкінці 2022 в 2023. Після того як майже єдиний дорослий в кімнаті — Залужний озвучив всім цифру в потребі мобілізувати 500к. Як виявилось — він був правий. Тепер вже потреби виросли. Примусова мобілізація це те, на що пішла би будь-яка країна на місці України. Чим було би меньше коррупції і меньше переживань у найвеличнішого за свій рейтинг, тим більша ймовірність «нашому» люду бути мобілізованим. Допоки система така що за 60к uah тебе випустять з бусика. Але все йде до того що гайки буду ще більше закручувати. Вже лунають натяки про блокування рахунків, накладання обмежень на майно, анулювання водійських посвідчень та інші заходи на які, на місці України, пішли би самі демократичні демократії Європи. Там правда Вам з вашим віком та здоров’ям загрожувала би посада в ІТ десь в штабі. Але маємо, що маємо.

Тобто можно було виїхати з США якщо щось не влаштовує? А наскільки великі тюремні строки порівняно з нашими?

Ну не будь-яка би пішла, таж сама Україна не проводила масову в 2014.

На загниваючому заході ще з другої світової є альтернативна служба, причому не тільки для релігійних.

Тобто можно було виїхати з США якщо щось не влаштовує?

Так, можна було виїхати і отримати кримінальне переслідування.

А наскільки великі тюремні строки порівняно з нашими?

Макс. 5 років і конські штрафи, але на практиці були мменьші строки.

Ну не будь-яка би пішла, таж сама Україна не проводила масову в 2014.

Якби очевидно, чому. Ні? Щось не пам’ятаю, щоб в 2014 російські війська були під Києвом.

На загниваючому заході ще з другої світової є альтернативна служба, причому не тільки для релігійних.

Ну так після другої світової не в кого таких викликів не було.
І вже після 2022 почались зміни в демократичних демократіях:

І вже після 2022 посались зміни в демократичних демократіях:
Латвія — після 2022 року відновила обов’язкову військову службу. З 2024 року почав діяти новий призов для чоловіків 18–27 років, із поступовим нарощуванням кількості призовників.
Литва — ще з 2015 року повернула призов, але після 2022 року почала обговорювати його розширення та перехід до більш універсальної моделі.
Швеція — збільшила кількість призовників і розширила підготовку резерву. Призов там діє для чоловіків і жінок, але фактично відбирають лише частину придатних.
Данія — після 2022 року вирішила розширити систему призову, а з 2025 року поширила її і на жінок; також планується збільшення строку служби та чисельності призовників.
Німеччина — не повернула обов’язкову службу, але ухвалила нову систему обліку. Чоловіки, які досягають 18 років, зобов’язані заповнювати анкету для військового обліку, щоб Бундесвер мав актуальні дані та міг швидко розгорнути систему призову в разі потреби.
Хорватія — після тривалої перерви ухвалила рішення повернути строкову військову службу.
Австрія — і без того мала обов’язкову службу, але тепер планує її продовжити та посилити підготовку резервістів.

Який сенс і кримінальному переслідуванні якщо тебе не екс радують?

Наскільки менші? І за що саме садили, за не оновлення даних чи дезертирство?

Саме війська під Києвом — це загроза державності, а війська на сході це так, незначне чи що?

Яким боком строкова служба до альтернативної служби? Нащо будувати солом’яні чучела і розвалювати їх?

Я не знаю. Не громадянин США і ніколи там не був.

Наскільки менші? І за що саме садили, за не оновлення даних чи дезертирство?

Саме війська під Києвом — це загроза державності, а війська на сході це так, незначне чи що?

Яким боком строкова служба до альтернативної служби? Нащо будувати солом’яні чучела і розвалювати їх?

Не розумію навіщо переливати з пустого в порожнє? І дискусувати тут про очевидні речі?
В 2014 контингент вторгненння був десь 10-12 тис, в 2022 — 140 тис. В 2014 рашка не застосовувала авіацію, крилаті та балістичні ракети, В 2022 так. В 2014 було вторгення тільки на Донбасі та окупований Крим, а 2022 по всьому кордону та навіть з Білорусі.
Чому так хз. Рашка була не готова військово (мало Іскандерів, одиниці су-3*, не було достатньо крилатих та балістичних ракет, не було міг-31к, нових ударних гвинтокрилів, орланів, шахедів, кабів), психологічно (пропаганда про н.цистів в Україні тільки почалась), економічно (не було ще потоків). Можливо Порох переграв їх на міжнародному треку з Мінськими. Вибирайте причину яка вам більше подобається.
Те саме про мобілізацію. До чого все йде було очевидно з осені 2022. Тут багато хто жаліється на корупцію, популізм та бардак. Але ябки не вийшло так, що саме завдяки цим трьом китам Зе-влади більшість місцевого люду ще не мобілізовані, а дехто вже мабуть і не буде мобілізованим.

Імітація невідворотності покарання, щоб решта населення боялась.

Та то все зрозуміло, але ж так враження що пан то все всерйоз сприймає.

Головне не має економіки, як такої, країна живе із зовніших дотацій і має елементарні бізнеси із низькою доданою вартістю, як то продаж зерна, ліса кругляка, руди чи первинно відлитого металу і металолому. Тому і йдуть ідіотські не відповідаючі сучасній війні призиви часів початку першої світової — усім в окопи.
Внутрішня система України, мало не більший ворог для існування цієї країни ніж зовнішні вороги. З 1992 населення зменьшилось в два рази і головний вбивця зовсіс не війна — а дешева сурогатна горілка. Це поведінка індіанців, що їх зігнали в резервації.

Який відсоток мав отримати міністр оборони з 90 млрд євро?

BTW Там по суті для рівня міністра — позорна зарплата в 90 000₴. А йдеться про оброти на мільярди долларів, при такій різниці соблазн закладений в сутність системи. Ти спілкуєшся із королями життя — олігархами, валикими вельможами. Але твій рівень не відповідає їхньому в 1000 та більше разів. І тут він пропонує схемку, устояти майже не можливо. А навіть чк устоїш, ти там не на довго — бо для того щоби виграти вибори потрібні грощі, дуже великі гроші сотні мійльонів долларі, а їх треба десь взяти.

Кремльовци vs Палантіра

Виглядає як типовий російський онолітик що живе десь в альтернативній реальності. Іноді я їх читаю, але за роки здається що вони стали ще далі від реалій цього світу.

вовремя свалил © не сидеть же как путя до трупных пятен

scontent-iev1-1.xx.fbcdn.net/...​yqoeluYS_jFxQ&oe=6A67DA24

все викинули на пенсію не доробив кілька днів до 61 року

Вважаю що доу перетворився на провладний засіб інформування населення.

Не завжди це усе таки комерційні ЗМІ які росли навколо ринку утсорсу-аутстафу, та марафон давно, навіть ще до війни коли почали відбілювати погані сторони дія сіті (досі вважаю що там багато позитиву і просто прийняли сирий закон).

До речі так
Дія сіті редакцією доу прям продавлювався всупереч думці пересічного відвідувача доу

Ні, я ще памʼятаю часи коли доу був просто сторінкою в інтернеті, де обговорювали місцеві галери, в нульових ще
Потім форум додали, там фотокамерами та велосипедами мірялися.
Та й на початку війни оцієї фігні з політикою держави не були, а це вже каартал95 і сюди доліз

Мені здається цікавою думка, яку виказав Бабченко з цього приводу. І про це ніхто не говорить.

Попалась пара текстов о том, что Зеленский начал выстраивать вертикаль власти, и тем самым стал похож на раннего Путина. Эммм.... Это не так. Даже, я бы сказал, все ровно наоборот.
Зеленский начал не выстраивать, а терять вертикаль своей власти.
Путин, при всей его упертости, в политике все-таки мыслить стратегически умеет. Он знает, что любая, даже самая авторитарная единоличная монархическая диктатура, всегда опирается на ближний круг. Даже у Сталина, при всей расстрельной текучке, были Молотов, Ворошилов, Берия, Буденый. Которые не сменялись никогда и остались с ним до самой смерти.
Ворошилов, правда, сам отбился, но тем не менее.
Путин никогда — никогда! — не сдавал своих под давлением внешних обстоятельств. Даже Шойгу, наиближайшего соратника, наиближайшего жополиза, он убрал только тогда, когда САМ понял, что профессионализм все же важнее лояльности.
И то дал ему тепленькое местечко.
Всех остальных, кого он считал своими, даже мелочь, даже шелупонь вроде Красикова с Луговым и Бутом — он не сдавал никогда.
Он готов был разогнать любой протест, утопить в крови любой город — но никогда не отрекаться от своих соратников под внешним давлением.
Ему нельзя было навязать внешнюю волю в отношении тех, кого он считал своими пацанами.
И свои пацаны платили ему за это действительно преданной верностью.
Готовы были убивать кого угодно где угодно, зная, что в конце концов тебя вытащат, обменяют, дадут медальку, а может быть, даже, и сытое место в сенате или губернаторство.
На таких условиях люди готовы служить диктатору.
И совершать преступления.
Зеленский же свою вертикаль власти разрушает сейчас сам.
Он совершил две ключевых ошибки.
Первая — когда уволил Ермака. Когда сам, своими руками, сломал ту несущую конструкцию, которая и была основой зеленой власти. Которую Ермак выстраивал под него годами. И без которой вся квартальная машина перестала работать.
И сделал это исключительно под внешним давлением.
Самого Владимира Александровича Андрей Борисович устраивал полностью.
А сам Андрей Борисович полностью и безоговорочно был предан Владимиру Александровичу.
И вторая — когда уволил Сырского.
Который тоже полностью устраивал Зеленского лично, но которого он слил только в угоду картонковому майдану.
Прибавьте сюда Коломойского с Богданом и еще с десяток фигур помельче.
И вот мы получаем картину.
В которой люди Зеленского, ну, скажем, условно говоря Буданов, в следующий раз задумаются, что брать в руки в случае очередного недовольства общества — трубку со звонком президента, или картонку с его фамилией.
Владимир Александрович теперь четко показал всем своим соратникам — ты можешь служить верно и преданно, можешь исполнять все приказания и не задавать никаких вопросов, но если политическая конъюнктура потребует этого, я тебя тебя солью ради своего спокойствия.
Андрей пришел со мной, Андрей со мной и уйдет — это всего лишь сотрясание воздуха.
Слова. Которые ничего не стоят.
На таких условиях люди не готовы служить диктатору. Тем более, начинающему. Тем более слабому.
И уж тем более совершать ради него преступления.
В итоге Владимир Александрович останется один, без верного окружения, готового в критический момент драться за своего диктатора, потому что с одной стороны он дает им материальные блага, а с другой стороны дает им руку, которая и прикрывает эти блага, и спасает в случае чего.
Слабый царь, у которого «нет времени мыслить стратегически», больной нарциссизмом в хронической стадии, воспринимающий окружающую реальность через искаженную призму своего собственного величия, которое заклинило ему поворотные механизмы башни, с лояльным, но не преданным и готовым самим предать в любую минуту окружением — таков портрет Владимира Александровича в не столь отдаленном будущем.
И это, согласитесь, никак не похоже на «раннего путина».
Это скорее похоже на позднего Николашку.
Вчера, с увольнением Сырского, была перейдена некая черта — которая сильно ослабила положение Зеленского именно внутри, именно среди зеленой власти, среди тех приспособленцев, которые готовы били ему служить за плюшки — и шанс на постройку своей собственной диктатуры, который у него, безусловно был до этого, Владимир Александрович, по-моему, как раз таки собственноручно уменьшил, а не увеличил.
Что ни делает пианист, все он делает не так.
ТАСО на зеленый манер.
Это то, что, скорее, можно отнести к хорошим новостям. К плохим новостям можно отнести то, что при таком лидере и фактически отсутствующем Парламенте, как системе сдержек и противовесов, хаос в управлении, как и сама потеря управления, будут только возрастать, а не уменьшаться.
Когда в стране вместо институции законодательной власти, именуемой Парлмаент, который просто самоустранился в один из очередных критических моментов, ключевые кадровые решения в воюющей стране принимают люди на улице — это сам по себе очень хуевый рецепт государственности, несмотря на то, что сами решения могут быть и позитивными.
И Ягупоп во дворце ситуацию не улучшает, а ухудшает.
Такие вот пироги на сегодняшний день
Ваш Дед.

Я згоден з тим що Сирського треба було міняти, і міняти давно. І в тому що дійшло до протестів винен сам Зеленський. Але спосіб в який це було зроблено послабило Зеленського. А ще я вважаю, що з таким відношенням до підлеглих (ризькі звільнення, коли люди цього не очікували) може привести до зради. Я не про те що хтось перейде до росіян, але можуть підставити чи саботувати накази.

Текст це просто якийсь еталон меншовартості. Нагадує як з роками деяких громадських діячів у нас починає конкретно плавити.

текст щизофренічний якийсь
путлер якраз відомий тим що його слова не значать нічого і все його оточеня це знае (пригожин довірився словам лукашенко, так як знав ціну слов путіна; і так злили, но «рівень довіри» показовий)

і з ермаком і ко — у зеленского від старту залишились лише безпринципні люди в команді, бо всі принципові розішлись в перший рік, відверто кажучі що они не можуть ніяк повпливати на все це і тому не бачать сенсу в посаді.

проблема в іншому — ця вся ситуація зі сторони виглядае як панічне затикання людей які дійсно почали добиватись результату, заважаючи заробляти гроші
скільки раз вже було — якщо людина не приймае хабарі і взагалі намагаеться дивитись по фактам то його або знімають дуже швидко або (яка трагедія!) русня «невідомим чином» кладе балістику і тд саме туди, де ця людина перебувае.

зеленский реально просто підірвав свій фундамент останніми справами. І даже пох на федорова — то як він «став горою» за сирського і всих інших почали тасувати «за компаніїю» одним днем, це реально виглядае не дуже гарно.
навіть виникають думки но не в одній рашці зверху сидять ті, кому бескінечна війна дуже вигідна і вони усе роблять за для цього.

зараз би читати поплавленого русака і іншим скидувати... він цю тезу сам придумав, сам же її і підтвердив, самозадовільнився так би мовити. графоман якийсь

всі його пости про Україну в тг, які я проскролив, всі якісь єхидні, однобокі, самозакохані і подекуди між рядків обсирають Україну і її народ. навіть якшо там десь є якесь раціо, я хз як люди можуть читати цю жовч.

на мою думку, це позор і неповага кидати висери бабченка іншим людям

на мою думку

А кого ви читаєте? Дайте мені орієнтири :)

рейтинг vs вертикаль спостерігається тенденція вибирати перший варіант, а вам який до вподоби?

висери Бабченка? поплавленого русака?
ну ну...Да він набагато більше бандерівець ніж ви собі можете уявити, хоч і не знає української мови. ПО СУТІ, а не по формі.
візьміть хоч той факт, шо всі (99%) хороші руські його ненавидять, бо він їх постійно виводить на чисту воду за «наших мальчіков» і всю іншу імперську кухнЮ.
Або його волонтерську діяльність в sab.ua (не сайт, назва Литовської волонтерської організації).
Читаю Бабченка багато років, може з 14 ще. Він казав шо буде велика війна ще з 14, мабуть, року. І виявився правий, як і у багатьої інших прогнозах.
Не згоден що він принижує українців, це абсолютно точно неправда. Хіба шо він називає ідіотами 73%, але це ж просто констатація, можливо вас саме це особисто зачипляє?

Окремо хочу згадати його пост про те, як поводитися в окупації, який він зробив за декілька днів до повномасштабки. Можливо, я і моя сім’я живі завдяки цьому посту. Бо коли ми потрапили в окупацію в Київській області, то я користувався цими порадами. Один вього приклад: коли син вдягнув свій улюблений спортивний костюм болотно зеленого кольору, то я сказав йому піти перевдягнутися в максимально яскравий одяг, бо читав Бабченка, а на сусідній вулиці снайпер застрелив молоду дівчину у її власному дворі, бо вона була в чорному.

Можливо, я і моя сім’я живі завдяки цьому посту.

Я так само читав ці дописи, і завдяки їм був готовий (завжди мав повний бак пального+ каністра на 10 літрів, в колиска для дитини була завжди у багажнику в машині, а дружина зібрала речі і стояли вже в валізах), а головне я був готовий морально і вже о 05.40 ранку 24.02.22 ми з сім’єю виїжджали з північної салтівки м.Харкова, коли всі інші продерали очі і намагалися зрозуміти що їм робити.
І головним моїм страхом було те що війська рф переріжуть дорогу і прийдеться проходити фільтрацію, а в мене ну дурна собою дружина ну і всі накопичені гроші в авто. Видихну я тільки коли заїхали у полтавську область і між нами та кордонами рф з’явилася сумська область. Ну а остаточно заспокоївся коли перетнули р. Дніпро.
І це все тому що я прочитав у Бабченко що може бути під час окупації і взагалі бойових дій у містах. А не слухав спікерів котрі казали — заспокойтесь і залишайтесь на місцях, ось, ось все все стане добре.

Ну і повертаючись до Бабченка, він, звісно, час від часу пише якусь маячну, але більшість постів варти того щоб їх почитати і обмислити.

Я так само читав ці дописи, і завдяки їм був готовий (завжди мав повний бак пального

Один в один як і я. Завдяки Бабченку і його самому головній пораді — вивозити дітей, тримав завжди бак повним. В перший день ще пізно виїхали і вже на правому березі вирішив їхати до батьків на Захід. Пропетляв по Варшавці через Бучу та Ірпінь. На наступний день це вже було не можливо.

За те його і не люблять зелені,що він показує їхню тупість.Бабченко на мільйони євро зібрав гуманітарки і автівок для ЗСУ,але все одно він"не такий" для мудрого наріту

вангую: тцк як працювали так і будуть працювати. Це єдиний варіант, бо ніхто не хочу воювати. І через 3 місяці всі будуть казати, що і Драпатий теж поганий і як нам так не щастить, ми ж такі волелюбні працьовиті на бандурах граємо...

Oleg Khomiak · Follow
Ну что, Зеленского вынудили убрать Сырского. Этого он не простит). Ну это понятно. Интересно как именно не простит.
Ну и интересны шаги нового политического лидера Федорова. Его Зеленский точно не простит. Для Зеленского это предатель. Тоже интересно как именно не простит. И как будет действовать Федоров. Если будет рассчитывать на создание конструктивных отношений — то ему конец. Боливар двоих не вынесет.

ой да ладно, фігура прям звьозной величини ПАПи
ще скажи, що Юлі мстя за Андрея

Ну и интересны шаги нового политического лидера Федорова. Его Зеленский точно не простит. Для Зеленского это предатель. Тоже интересно как именно не простит

От би, поки вони одне одного не прощають, Надійка Савченко насправді міномети до ВР підтягнула, а не шуткувала)

коли був Залужний — то всі проблеми були через когось іншого. із Драпатим буде так само. буде хто завгодно винний, тільки не він

та звісно ж буде. тим більше що Драпатий вже себе показав. Залужний хоч тримався трохи, а потім вже пішли його автобіографія де він з «римським профілем» і розуміння того, що через 2 роки перебування у Лондоні ми маємо розумово неповноцінного посла, який неспроможний вивчити англійську. А Драпатий одразу дав інтервью де сказав фактично — мешканці Луганської області та Донецької області неповноцінні, не такі, як нам хочеться. Ну і все плюс-мінус зрозуміло, що буде далі.

Провалить оборону Краматорська, і піде.

Провалить оборону Краматорська, і піде.

Ех якби такі критерії до всіх в країні застосовуавались -> збірна не стала чемпіоном світу — всіх звільнити. і т.д.

Якщо не на камеру, то там пів країни неповноцінних виявиться у котика.

Мене влаштовує, хоча і то, і то має мінорне значення на мою службу.

Невигадані історії, про які не можна мовчати

А ТЦКшники йому кажуть: в чергу ставай. Ми на нуль всі їдемо.

Знов міняємо значок на капоті, а не мотор. Один генерал не змінить всю систему

що пропонуєш?

Знайти генералесу, генералкиню чи як там її називатимуть.

Ну напевно в консерваторії щось не так. Це ж не перший трюк, при чому звідки така обізнаність ? Ну хіба що Масляков, а так це методи управління КПСС та комсомолу.

For example. The army officer is never responsible for casualties in his unit. Never-ever.
A criminal charge for every missing soldier will quickly make the “busification” unnecessary.

Посадити корупціонерів. Залучити інвестиції. Розвивати економіку та піднімати рівень життя.

Основна біда нашої країна: безвідповідальність і її всебічна дозволеність

Посадити корупціонерів

І відразу війна закінчиться. Жаль поляки в 39-у не додумались просто посадити коррупціонерів.

не треба саджати? окей. Ще щось про поляків напиши, дуже цікаво. а ще як в Амерках негрів не люблять

не треба саджати? окей.

Я ніде не писав, що не треба саджати. Просто навіть якщо сьогодні посадять всіх корупціонерів, всерівно це не вирішть головну проблему — війну.
От в Казахстані/Азербайджані набагато більші проблеми с корупцією — але війни не має.
В Естонії — на порядки меньше корупції, але якщо рашка нападе, то наврятчи Естонія довго протяне.
Висновок якби очевидний

Наверное пока заканчивать это всё если никто воевать не хочет.

Як закінчувати?

Трампа простить, а не бабки пи#%ть и в уши народу ссать про перемогу, вот вот, уже чуть чуть, щас мы как баллистикой, они на колени...

Якщо не будуть ссати про перемогу, то щось кардинально зміниться?

Да, без постоянной подпитки потужной ссаниной в уши, народ потихоньку начнёт отходить от максималистских ожиданий.

Полтора года назад были предложены принятные условия. Если они кажутся непринятными, могу только предложить посчитать потери за это время.

Кому і ким запропоновані?

Американцами, обоим сторонам, та согласилась, Зеля — нет. 20 пунктов.
Лучших и реалистичных условий я пока не слышал, может что-то упускаю?

Капітуляцію рашка хотіла

Русня ніколи ні на що не погоджувалася. Умови припинення були озвучені 2 роки тому хуйлом — виведення військ з 4 областей, які русня оголосила частиною РФ. Ці умови повторювалися неодноразово, востаннє — цього тижня.

Ці умови повторювалися неодноразово

Наше руководство тоже озвучивает нереалистичные цели, это ничего не значит. В этом суть компромиса, каждому придётся что-то уступить. Потому и нужен посредник, который обрубит хотелки до приемлемых. Если, конечно, хотелка — это не продолжение войны, как единственный способ остаться у власти.

Русня ніколи ні на що не погоджувалася

А это уже откровенная ложь. Они готовы были на предложенные условия. Запоржская и Херсонская — по линии, выход из Харьковской, Сумской, Днепропетровской — обмен на оставшиеся развалины Донецкой.

А это уже откровенная ложь. Они готовы были на предложенные условия. Запоржская и Херсонская — по линии, выход из Харьковской, Сумской, Днепропетровской — обмен на оставшиеся развалины Донецкой.

звідкі інфа, це ху..ло сказав? була інфа (від лаврова) — Україна виводе війська із Донбасу і починаються мирни перемовини. Тобто не мир, а перемовини про мир із вимогами «цєлі сво должни бить достигнути» тобто капітуляція.

ps. ми у 1997 році із ними Договор про мир дружбу жвачку підписали, і це нам допомогло?

це ху..ло сказав?

И их хуйло, как и наше, как и их приближённые шестёрки и штатные пропагандисты не заинтересованы говорить правду на публику. Потому, можно доверять только 3м сторонам, а ещё лучше — посреднику. В данном случае, как раз пару дней назад это посредник — Штаты, в лице Рубио, это подтвердили.

В мире, за всю историю, подписывалось и нарушалось огромное количество договоров, которые заканчивались войнами, после окончания которых стороны не только не враждовали, но и братюнькались. Так что это абсолютно нерелевантный тезис.

И вообще, какой ты тогда реалистичный сценарий окончания войны видишь, если подписание договора с РФ для тебя не вариант?

А это уже откровенная ложь. Они готовы были на предложенные условия. Запоржская и Херсонская — по линии, выход из Харьковской, Сумской, Днепропетровской — обмен на оставшиеся развалины Донецкой

Це відверта брехня — ви не знайдете жодного виступу будь кого з російських посадовців, який би стверджував.

Наше руководство тоже озвучивает нереалистичные цели, это ничего не значит. В этом суть компромиса, каждому придётся что-то уступить. Потому и нужен посредник, который обрубит хотелки до приемлемых. Если, конечно, хотелка — это не продолжение войны, как единственный способ остаться у власти.

Це маячіння можна було б сприймати як щось адекватне реальності в 2014 році. Хуйло не збирався і не збирається укладати жодне перемир’я до досягнення своїх божевільних цілей. Ніякі компроміси йому ніколи не були потрібні.

Хуйло не збирався і не збирається укладати жодне перемир’я до досягнення своїх божевільних цілей. Ніякі компроміси йому ніколи не були потрібні.

Это исключительно твои фантазии, которые ты ни чем не можешь подкрепить. Им дальше воевать тоже особого смысла нет.

Так какой сценарий окончания войны ты видишь? Только реалистичный и чтобы он стоил 150 жизней/день.

Это исключительно твои фантазии, которые ты ни чем не можешь подкрепить.

Блазню, це прямі заяви хуйла, які він озвучував багато разів. Прямо. Без натяків. Всі цілі мають бути досягнуті, до того ніякого перемир’я.

Им дальше воевать тоже особого смысла нет.

русні не було сенсу воювати і в 2022. Яким чином це впливає на хуйла?

Так какой сценарий окончания войны ты видишь?

Фізична ліквідація верхівки кремлівського режиму. Інакше, триматися до фізичної смерті хуйла + півроку після неї.

Як це не було сенсу воювати, якщо вони захопили сухопутний коридор в Крим і велику частину Луганської області за лічені місяці?

Это исключительно твои фантазии, которые ты ни чем не можешь подкрепить. Им дальше воевать тоже особого смысла нет.

подивись, клоун

Им дальше воевать тоже особого смысла нет.

То что он хотел бы в идеальном варианте и на что соглпсен в реальном мире — это совершенно разные вещи.

А пока ты не ответишь на вопрос

Так какой сценарий окончания войны ты видишь?

клоуном будешь только ты. И твои товарищии по двузначному уровню интеллекта, которые топят за войну без цели и перспектив.

Повністю погоджуюсь щодо відсутності публічних заяв рашки щодо вимог віддати їм тільки Донбас, але Зеленський неодноразово заявляв тільки про Донецьку область, без згадок про інші території що рашка вважає своїми. Мабуть тому дехто і вважає що можна обійтись тільки донецькою

Американцами, обоим сторонам, та согласилась

невже? Коли саме РФ дала згоду?

П.С. це ж ми тут про Україну, чи про Пд.В’єтнам?

Реформи проводяться загально не дуже швидко. Типу результат можна отримати після спроби, на спробу треба дані та рішення, законодавство

Так що подивимось

Справа в «не на часі», а що очікувати результати варто навіть при ідеальному сценарії 1-2 роки.
Якщо поверхнево оцінити, то треба спочатку дані історичні подивитись, виявити паттерни, багато чого просто не фіксується, не записується, чи в паперовому вигляді. (Знаю це бо працювала в держ установах, де для розуміння статистики по певним захворюванням, треба було їздити в райцентри і просто дивитись мед карти від чого людина померла, щоб зафіксувати).
Після цього наповнювати базу, оцінювати. Виводити якісь перші висновки. Треба вводити правила нові, законотворча база, при тому що у ВР є певний регламент роботи як у будь-якої держ контори. Кадри знайти, когось вигнати. Це теж якби має бути
Це ж не може робитись аврально просто по відчуттях

дівчинка чисто зе-бот.
Перший комент до мене я проігнорив, де вона розказувала шо бусифікація це не сфера мін.оборони, а зараз шо реформи проводяться не дуже швидко. Не знаю шо там швидко чи не, але твій Федоров на всю країну зробив презентацію де головна теза «Небо захищене». Он столиця останні 4 тижні під півтори сотні ракет «збила».

Вочевидь ви не знаєте різниці між словом «реформа» і словом «репресія».

Ну зє довго не дасть Драпатому керувати. Він його назначив під тиском, швидко його згноїть. Так шо недовго він буде, на превеликий жаль

не змінив — погано, змінив — теж недобре, зато можна поскіглити шо так що сяк

❌ ня ваш зє. І все, що він робить. Митець все точно і коротко про нього сказав, краще ніхто не скаже.

наш, а не ваш? ти чїх будетє?

Не мій, бо я за нього не голосувала.

а якщо не твій то він автоматично чийсь? логіка блондінки: зустріти динозавра шанс 50% — можна зустріти, а можна не зустріти

Я не буду про «Скелю» та інші нині популярні закиди до колишнього головкома. Моя головна претензія до Сирського — він завжди готовий виконати будь-які забаганки політичного керівництва, навіть якщо це призводить до проблем в довгій перспективі.

В кінці 2022 року тодішній головком сказав, що для нормального виконання задач армією треба мобілізувати додатково 500 тис. осіб. Президенту дуже не хотілося погіршувати собі рейтинг непопулярними кроками. І тут знайшовся Сирський, який сказав, «та не треба додатково мобілізувати, там в тилу стільки народу, я зроблю ревізію і знайду вам резерви для передової». І знайшов — в піхоту попереводили ППО-шників, радірозвідників, медиків, авіаторів та інші «непотрібні» спеціальності.

Я розумію, що бувають ситуації, коли треба гасити пожежу, і коли будь-які засоби прийнятні. Але ж за три роки було вже кілька хвиль рознарядок по підрозділах з інших родів військ на переведення в піхоту «N відсотків особового складу», в тому числі і цього року. І до цієї «пожежі» призвели любов нинішнього президента до рейтингів і небажання Сирського сказати йому «ні».

І — так, я маю право висловлювати таку думку, тому що сам був кілька разів в ситуації, коли міг бути переведений в піхоту в будь-який момент, хоча маю купу років військового досвіду по зовсім іншому ВОСу в іншому роді військ.

Добре, що швидко прийняли рішення.
Більш детально генерал Кривонос у «хід Тузова» на ютюб.
Заміна ГК тормозне процеси, бо 2-4 місяці на перетрахування вертикалі.

уже прилетело по полигону просер номер один

IMNHO ця хайпова тема є оффтопік для ДОУ але dou.ua/legal

4.4 Норми моралі. Наскільки це можливо відповідно до законодавства України, а також країни, з якої Ви здійснюєте доступ до Вебсайту, Ви визнаєте й погоджуєтеся з тим, що зміст опублікованої на Вебсайті інформації може бути спірним або непристойним, а також не відповідати Вашому розумінню норм суспільної моралі.

Якщо ви не були прямим підлеглим (першого рівня) Сирського або Федорова, безпосередньо з ними відверто не спілкувалися, то давайте дивитися на ситуацію зі свого боку, а не за наративами невідомого походження.

Сирський на війні з 2014 року і саме він командував обороною Києва (за що отримав звання Героя України) та наступом на Харківщині, коли швидко звільнили Балаклію, Ізюм і Куп’янськ. Запобіг наступу орків на Сумщині і провів Курську операцію. Створив доволі ефективну оборону з контрнаступами.

Федоров (міністр цифри серпень 2019 — січень 2026) на посаду міністра оборони, як призначався, то, певно, мав від Президента свої особисті OKR (технологічний прорив, повна цифровізація мобілізації, антикорупційний аудит), і їхні показники не дуже-то й розкриті. Хоча 6 місяців — то справді недостатньо для реформ, але ж війна йде, і під час війни cos(0)=4.

Почалися протести з одного — завершилися геть іншим. Зараз обидва без посад — ми втратили і досвідченого головкома — героя України, і досвідченого міністра — реформатора.

Що думаєте про таке рішення?

Та хрін його знає, дорога редакція! :)

Можливо, це було «соломонове рішення» Президента в цій ситуації. Але картонкі раптом стали неактуальні — тут має бути фотка розчарованих жовтих пасіпак з відомого мультфільму.

Історичний приклад: У 1917 році в Росії протести проти генералів (через втому від Першої світової війни та глибоку соціальну нерівність) призвели до катастрофічного краху армії та держави, виборності командирів, масового дезертирства, і зрештою — до перемоги радикального більшовицького перевороту

Сподіваюсь на краще — наступники будуть ефективно держслужити і воювати, а тепер вже «паперєдніки» знайдуть в нашій країні гідне застосування на інших посадах.

Щодо нас — «простих смертних» візитерів тут на ДОУ, то на кінець процитую пана Андрія Макаревіча:

И каждый пошёл своею дорогой,
А поезд пошёл своей.
Можливо, це було «соломонове рішення» Президента в цій ситуації.

Це рішення навіть не довелось би приймати, якби не інше максимально тупе рішення президента: переформувати весь Кабмін, щоб зняти Федорова. Тому єдиний, хто винен у всій ситуації, — Зеленський

Тому єдиний, хто винен у всій ситуації, — Зеленський

Який зняв Федорова не за проханням Сирського, а за проханням тих, кому заважали мутитися на закупівлях.
p.s. Не кажу, що Сирський святий, але смішно виходить, думаю він розчарований верховним

Ну він не єдиний, як ми знаємо вже здачі вирішив дати англомерат : Арахамія, Ярмак, Умеров, Татаров, Гетьмацев і т.д. Це головні фігуранти, з яких запустили Міндіч Гейт, коли примус Дональда Трампа для здачі теріторій по домовленостям в Анкоріджі, для завершення активної фази бойвих дій не спрацював. Демократи в свою чергу пішли розігрувати свою партію, TRADOC, AirLand buttle і т.д. що вповаджували свого часу саме Джиммі Картер, Джо Байден і т.д.

максимально тупе рішення президента: переформувати весь Кабмін, щоб зняти Федорова

чому саме його, може то все через вологі руки Матвія Бідного

Він іще це зробив максимально тупо, без поясненсь нахуа і після чого... Просто прокинувся і вирівши переназначити міністрів...Реально упоротий якийсь. А потім сказав що Федорова звільнив бо не поладнав із Сирським, а потім передумав і звільнив Сирського.

Було ж в новинах, що Зеленський своїй фракції казав, що Сирський не ладнає з Федоровим, тому по хорошому потрібно було б звільнити обох, але типу він не може собі цього дозволити, тому звільнить тільки Федорова. А потім вийшло, що довелось таки обох. Ну і в принципі по заявам Федорова після звільнення підтвердилось, що у них з Сирським був конфлікт і що це обом заважало працювати.
Хоча тоді тут, мабуть, великою помилкою було саме призначення Федорова міністром оборони, не переконавшись перед цим, що він спрацюється з головкомом.

У 1917 році в Росії протести проти генералів (через втому від Першої світової війни та глибоку соціальну нерівність)

За ініціативою генералів самодержавство було замінено на прогресивніший на їх думку державний соціалістичний лад. Сотні царських генералів перейшли у Червону армію в з 1917, в 1920-х.
Хоч згодом їх переграли, репресували.
То була керована масонами зверху змова 1900-1950 років.
Генерали знесли самодержавство, буржуазію. Отримали в тіньове управління активи великої імперії. Фактично військова комуністична диктатура це мрія військових.
«До Червоної армії у 1918–1922 роках вступили близько 70–75 тисяч колишніх царських офіцерів.
З них понад 600 були генералами і адміралами Російської імператорської армії.»

все почалолось з ВФР (але це не точно, потрібно йти далі вглиб до Христа, титанів .... )

Подобається нам або ні, увесь ІТ це зона інтересів саме Федрова. Також весь цей бізнес в США, це або Долина і NSDAQ, або Ньйю Йорк та Бостон та NySE. Це усе прямі спонсори демократичної партії, особливо Марк Цукерберг, Джеф Безос та Білл Гейц. (Маск, Тіль та Шмідт свого часу зрадили, хоча саме за сприяння демократів вони возвисились. Величезні державні контракти, суписидії податкові пільги та прямі кредити наприклад на Tesla — годовний фактор успіху Ілана Маска. І це робили уряди Барака Обами иа Джо Байдена. Класичні респубоіканці завжли підтримували нафтові компанії, Детройт та інша промисловість яка на 50% мінімум — військова з часів Другої Світової Війни).
P.S. А взагалі, опоненти гетьманцев і ко до яких належав і сирський — наші системні друзі, чкі нам залюбки продають білетики та кришу. Особливо їм не сподобалось бронювання в Дії і т.п.

Що про це думаєте?

тиждень військових експертів на ДОУ відкрито

«мьi малєнькіє люді, что мьi можєм знать, єто нє нашєго ума дєло..»

та у нас країна військових експертів. всі знають, що сирський поганий, а драпатий ок. Щоб вам всім діагнози не лікарі, а майдани ставили.

Сирський в останньому інтерв’ю підтверджував, що ТЦК підпорядковані йому. Нам постійно нагадують, що «ТЦК це ЗСУ». Добре, приймається. Але якщо ТЦК це фасад армії, де всі бачать перевищення повноважень, нульову відповідальність і тіньові доходи у 3 млрд євро (про які казав Разумков), то виникає логічне питання: якщо такий безпрєдєл коїться на самому вході, то що тоді відбувається далі всередині системи, за зачиненими дверима? Там же взагалі повний... Тому звісно підтримую.

Сирський в останньому інтерв’ю підтверджував, що ТЦК підпорядковані йому. Нам постійно нагадують, що «ТЦК це ЗСУ».
Тому звісно підтримую.

Нагадаю, що ТЦК підорядковується Сухопутним військам. А часом Драпатий не був командувачем Сухопуткі і прямим начальником ТЦК?

Це я до чого, Презедент упорото дістанцюється від проблеми мобілізації. Але ж це задача саме парлмента та кабміна (які контролюються повністю Зеленським) прийняти правові акти згідно яким має проводитися мобілізація. Зеленський від цього дістанцюється тому що це буде не популярно і скидує проблему на ЗСУ. Він як би ні дочого, а «піпл хаває». Тіпа проблема у Сирському/Федорову/ТЦК.

Законодавство є, тільки в тцк його виконувати не хочуть. І поки вони так-сяк виконують норму відлову — ніхто нічого не змінюватиме.

так наче лише 2 місяці був, після пропозицій по зміні мобілізації і прибрали на початку 25 року

В мистецтві війни сунь-цзи є гарний епізод на цю тему і там було пожостче. Але армію з наложниць він зробив. Радуйся що тцк ще не видали зброю. Взагалі треба на поліцію це все перекинути, їх і так ніхто ніколи не любив.
Сумнівно, що Драпатий змінить весь цей процес так, щоб вас задовольнити.

Зброя у них є, але проломити череп набагати тихіше без зброї

ніби президент Володимир Зеленський почав розглядати цю можливість після того, як на протестах через відставку міністра
оборони Михайла Федорова

У воюючій країні Головнокомандуючий не може призначатися вулицею. Ото мабуть у нас Верховний до виборів готується і хоче вулиці сподобатися, імхо дуже рано
p.s Сирському дякую, Драпатому удачі

У воюючій країні Головнокомандуючий не може призначатися вулицею

я перепрошую, а в мирній країні може?

в цій історії корупціонери взяли раунд однозначно.
Федор по суті був єдиним не зашквареним топ чиновником, можна сказати «ферзь антикорупціонерів і реформаторів». А Сир це максимум кінь а то і пішка старої системи.
Справжні бенефіціари (ті хто нагріється на розпилах в МО) залишилися в тіні.

Федор по суті був єдиним не зашквареним

воно є на плівках НАБУ.
воно мало кримінальне провадження за шахрайство ще до 19 року.
воно створило ботоферми банкової.
воно активно приймало участь у просуванні всієї зеленої погані.

і доречі, в цьому контексті незашквареним пишеться разом.
А от як би він був не зашкварений, а дуже навіть зашкварений, то окремо.

на плівках набу в якості свідка чи підозрюваного? наскільки я знаю жодних підозр у нього не було від набу/сап. а ботоферми і просування це не коррупція, і попередні провадження та наіть інші судимості(якщо не за корупцію) то і це не коррупція...
ніхто ж не каже що він святий, але точно виділяєтья в кращу сторону від всієї системи в цьому плані

виділяєтья в кращу сторону від всієї системи в цьому плані

він і є частиною і співатором системи

Мы в такое никогда не поверим!

всьо прально! мы верим толька нашему наридному препизденту зелемскаму!!! Как он сказал так и верим!

ну ось шо «нагуглив джеміні»
Михайло Федоров не перебував і не перебуває під офіційною підозрою у цій справі. НАБУ не висувало йому жодних звинувачень у межах розслідування щодо переплат за безпілотники.Ба більше, за матеріалами розслідування hromadske, Федоров сам став ініціатором кримінального провадження. Дізнавшись восени 2023 року про закупівлю дронів Autel за завищеними цінами, він особисто звернувся із листом до НАБУ, закликавши правоохоронців провести глибокий моніторинг контрактів

Не можу оцінити, оскільки не маю компетенції.

Між генералом Сирським, який очолював військові операції та реально впроваджував інновації, що давали змогу утримувати фронт і навіть відвоювати території та піарника Зеленського, який не зробив за великим рахунком нічого, окрім самореклами та
організації компанії дискредитації військових, місцевий електорат обрав піарника.

Та сама історія зі військовими Скелі, які воюють на найскладніших ділянках фронту,
проте електорату ближче невиліковні наркомани, які відмовляються перестати вживати наркоту і дотримуватись дисципліни.

Тіп, просто задумайся, СБС створені не завдяки а в супереч Сиру, не неси діч, які іновації? Він навіть Курську операцію почав і злив...

Діч — це вірити, що в армії можна створити цілий новий рід військ без підтримки людини, яка там всім керує. Те, що рф змушена була звертатись за допомогою до північнокорейців, якраз підтверджує той факт, що операція була дуже успішна. Без тисяч елітних корейських піхотинців московський контрнаступ на курському напрямку був би неможливий..

Без тисяч елітних корейських піхотинців московський контрнаступ на курському напрямку був би неможливий..

то був північнокорейський космодесант, сардаукари

Драпатий піарник Зеленського? Ок

Мова про Федорова. Протести ж відбувались за Федорова проти Сирського

проте електорату ближче невиліковні наркомани, які відмовляються перестати вживати наркоту і дотримуватись дисципліни.

Скільки з тих кейсів реально було таких наркоманів?
Навіть якщо були: навіщо тоді їх брати? Навіщо утримувати? Ви за те, щоб їх вбивати? Електорату потрібно було проігнорувати ці факти? А що робити з випадками «ненаркомани»? Електорату дозволено звертати на них увагу?
Уточніть яку саме країну ви будуєте?
До речі серед кейсів, що були в розслідуванні, були ITшники ненаркомани.

Не военный, но карту Deepstate смотрю постоянно. Иногда читаю СНГ чаты про войну and etc.
Сырский — фигура неоднозначная. Вроде как хороший генерал, но методы иногда использует советские, за что словил немало хейту в укр. комьюнити.
Я прекрасно понимаю украинцев и их тейк про советские методы. Время меняется и война с ними. До войны в Украине про дроны вообще никто не думал, что они так «удобны» и поменяют поле боя.
Оно так и получилось. Теперь ценность — не сколько у тебя солдат, а сколько дронов на ЛБС.
Приветствую смену командующего. Молодая кровь, да ещё начавшая воевать с 2014 року — це мастхев в армии. И если он будет таким же жестоким, как его рисуют ру паблики — это отлично. Врага должны боятся. Если боятся — совершают ошибки. На войне это всегда на руку.
Собственно, вот мое мнение.

Не є військовим, але така поспішна, не запланована зміна керівництва під час великої війни це велика помилка президента. Яким би поганим не був Сирський, керівників такого рівня у нас не багато, і невідомо як справиться новий главком на цьому рівні. У нас звикли обирати саме медійно відомих, подивимось шо з цього буде. А з призначенням міністра оборони взагалі цирк, президент все ще прикриває корупціонерів.

а з відставкою федорова все ок? як і зміни купи інших людей, деякі з них навіть працювати нормально не почали на посаді.
сирський то стара проблема, а массовий мув просто був останньою краплею і люди вийшли на мітінги

по суті сирський попавав в фокус із-за свого ж ідиотизму. Спочатку «або я або він» що не зрозумів ніхто з суспільства (так ведуть себе діти або ідіоти на таких посадах) а потім то як його захишати почав президент і прочі «великі шишки»

Вон не так давно новини були, де відправили на смерть фактично двох хлопців щоб вони пофлексили прапором з сирським для його підтримки — з такими главкомом хто завгодно буде кращім, якщо він не посилае людей на смерть безглуздо.

Там не просто люди, в Америці увірвався терпець. Справа в тому що їм зривають стратегічний план, який полягає в придущенні федерації зятяжною війною виснаженням, щоби уникнути ядерної війни. А тут влаштували Нікарагуа, економіку громадянської війни підсівши на потоки з іноземної допомоги. Не дивлячись на прямі свідченя Едварда Сноудена і т.д. ці невігласи не розуміють, що уряд США і спец служби котролють рух кожного центу на планеті технічними методами розвідки. Так само і Резніка і Умерова і Ярмака змусили прибрати не просто так вони пішли, це політична вимога. Рівно як і посадити Валерьйовича в золоту клітку як і Пабло Ескобра свого часу в Колумбії (той навіть сам собі тюрму — гранд отель збудував).

яж не проти заміни, це потрібно було робити раніше, і як на мене, справа тут не у конфлікті МО і ГШ, а тому шо Федоров вирішив реформувати закупівлі :D, шо не сподобалось кєнтам зелі.

пи си, полонені з флагами зе і сирком то іпсятіна яку ми всі захавали

Не маю компетенції оцінювати такі призначення. Якщо він не знищить ТЦК і Скелю — тоді мені взагалі плювати на прізвище кривавих мʼясників.

Знищити не знищить, але тільки час покаже були бусифікація і скеля багом системи чи фічею.

Це фітча, дзеркально повторювали за ЛНД/ДНР. Гіркін, який вивчав досвід білої гвардії : Колчака, Денікіна, Врангеля і т.д. задіяв методи фінансвого само забеспечення армії їх часів : грабіж, мародерство, кінднепінг, рекет та здирництво і т.д.
Прігожин і компанія — це класична зондер команда СС оберфюрерра Оскара Дирливангера, яку в СРСР перейняли відому як штрафні роти і штрафні батальйони.

Це фітча, дзеркально повторювали за ЛНД/ДНР. Гіркін, який вивчав досвід білої гвардії : Колчака, Денікіна, Врангеля і т.д. задіяв методи фінансового само-забеспечення армії їх часів : грабіж, мародерство, кінднепінг, рекет та здирництво і т.д.
Прігожин і компанія — це класична зондер команда СС оберфюрерра Оскара Дирливангера, яку в СРСР перейняли відому як штрафні роти і штрафні батальйони. В вагнері забивали кувалдами, в скелі причипляли до квадроцикла і волокли по асвальту.

Такі перестановки на : Жукова, Кузнецова, Василевського, Конева, Рокосовського, Рибалко, Катукова, Покришкіна і т.д. — які мали успішний бойвий досвід сучасної війни в Іспанії з японцями, фінами іт.д. робив навіть Сталін. Власне Сталін змінив 80% усього командування під час війни.

Якщо він не знищить ТЦК

Бійтеся своїх бажань. Бо якщо була б справедлива мобілізація без корупції то за 60к UAH з бусіка та за 5к$ з ТЦК не відпускали б. І більшість тутешніх бійців за справедливість давно тримали би посадки, правда разом з лисим з кварталу та синами депутатів..

Тримання посадок, зондер команда Скеля і т.п. потрібна із одної мети — про яку відверто сказав генерал Кривонос, це — рекет. Один іх найкращіх товарів в світі це страх — маржинальність близька до 100%. Якщо цитувати Іванькова-Япончіка : «Братва запомните — барыга платит только тогда когда боится».
Беніфіціарами держави — бптальйон Монакко в сутності є ОПГ та цеховики піріоду перебудови і 90-х.
В 22-му у ТЦК були черги, але з тих черг на щетчік не було можливосиі ставити, в той період основні бабки були на таможні, «Шлях» переправка через кордон тощо. А колр існують зоднер команди, де за 3 місяці првнюстю.новиц склад — то за не потрапляння туди можна збирати за кришу постійно, при чосу як поща армією так і в самій армії, щоб наказом не перевели.

Як тільки розформують штурмові полки, так відразу всі кинуться в черги на мобілізацію. Але це не точно..

Швидше коли її припинять як таку і почнуть платити по 8-10 тисяч євро на місяць штурмовикам із відповідними до посади вимогами як скажімо в морскій піхоті США, що і пропонувалось. На томість ТЦК стриже близько 8 мільярдів баксів на рік і амермканці їх фіксують на закодонних рахунках. Воювати кількістю в країні де лишилось не більше 25 мільнів, з державою в якої 140 мільонів, не змістовно в цілому. Крім того самі окопи і уся ця туфта аттавізм часів першої світової.
Та як вже сказав Федров — структурна перебудова доктрини ведення війни, велику кіпу узаконених рекетирів прибирає від досткпу до кормушки і знімає з теплих насиджених місць, які аристокоатичним чином займають їх превосходітельства в третьому поколінні, ні разу і ніде не воювавши.

велику кіпу

яку ще «кіпу»?

Швидше коли її припинять як таку і почнуть платити по 8-10 тисяч євро на місяць штурмовикам із відповідними до посади вимогами як скажімо в морскій піхоті США, що і пропонувалось.

Вже декілька разів проходили це коло дистусії. але давайте ще раз.
Ви за 10к$ в місяць підете в штурмовики?

Я не піду за віком і т.д. Хоча в 22-му коли не було бензину, а молодики з Криму заїхали думав з чого ще можна змайструвати коктель молотова, чи підійде розчинювач і т.д. тобто як припече — діватись буде нема куди.
$10 000 — це насправді ціна одного далекобійного снаряду, або два мідлстрайк дрона Хорнет, насправді не такі великі гроші в масшатабах віни. Враховуючи специфіку застосування, яке от зовсім не таке саме як у морської піхоти США (під час бойвої операції оклад буде від $7000-10000 на місяць, в залежності від звання та інших факторів з CZTE цей дохід не оподатковується), більшість з якої не зробила жодного пострілу під час операції Буря в Пустелі, то туди не хочуть йти здоровезні мордовороти. Натомість вони віддають перевагу службі в ТЦК та МВС, таможню і т.д. відловлючи в скелю наркоманів, п’яниць та бомжів — які слабіші і не дадуть відпору О хто в штурмовиках в склі www.youtube.com/shorts/XMvXCzdCRKY, а от хто в ТЦК www.youtube.com/shorts/gHsFkYGXVMQ. Підлавлють простих перехожих поряд із дитячим садочком і т.д. — щоб не отримать у вівдповідь по морді, не кацапів же пішли бити показуючи свою богатирську удаль.
При цьому нам ніхто не показує по реальних розрахунках із урахуванням доктрини та стратегії ведення війни, скільки та які війська потрібні для ведення сучасної війни. А по разрахунках вискоточна зброя, як то дрони усих типів MRLS, КАБ-и і т.д. разом із системами космічної і електронної розвідки і т.д. зменшують потребу в піхоті в 4.5 разів, а втрати зменшуються більше ніж в 10 разів.

Я не піду за віком і т.д.

Що і треба було довести.

А що має бути доведено, що ніхто не піде за 10-ку на м’ясо в морально застарілий вид військ ? Он у путіна по 30 000 на місяць, реально до 10 к баксів платять. Ризикнути життям із 30% верогідністю загибелі і до 75% верогідності без належної підготовки (це мінімум півтора року для десантника), насправді готово не так мало людей, особливо у кого проблеми із фінансами з яких невідомо як вийти. Але путнін знайшов бабки і зробив пріорітети — а у нас ТЦК.

я — ні. Але я і машину собі не ремонтую та унітаз також. Якось так вийшло, що я в своєму житті зробив дуже багато, щоб цього не робити, так воно і працює. в рашці йдуть за 10к толпами. І у нас знайдуться ті, хто пойдуть. в армії як котики у нас виглядають дуже мало людей. гідеони всякі та медійні чуваки. решта — м’яко кажучи дуже проблемні люди, для яких 10к це супермотивація. Якось так. Але у нас замість того, щоб платити солдатам ці 10к, їх кладуть собі в кишеню, а мотивають забиванням насмерть. А потім дивуються — ой, а чого нас ненавидять, ой, а чого якийсь чувак там інструкторів постріляв, як це так, напевно його путін підговорив

я — ні
І у нас знайдуться ті, хто пойдуть.

Класика — я ні, а от Микола піде за 10к. Точно знаю..

Саме так. Микола піде, як ваньки йдуть в рашці. Саме так Микола тобі готує лавандовий раф а не ти йому і лагодить унітаз тобі і хату твою прибирає 2-4 рази на місяць. Бо у тебе є гроші йому заплатити. Так працює реальне життя. Війна вона дійсно для бідних і цек факт. Чи ти думаєш ось в клятій рашці орки буряти які за 10к воюють а у нас янголі з вишневих садків і вони в тих садках вірши та книжчи читають? На війну всюди йдуть знедолені та жебраки. У нас в країні мрій їх вистачає. Але наша могутня держава навіть при екзистенційній загрозі грошима з ними ділитись не хоче, а обрала варіант забивати до смерті і ставити ультиматум — або ми тебе тортурами примусимо, або там ти підеш, може вижевеш, може тобі сподобається це і навіть героєм станеш, і такі випадки є.
Тому не треба тут «микола за тебе — класика». Так, микола за мене, бо я за все життя податків заплатив, щоб 10 сімей миколиних прогодувати.

Ааа, і головне — це не я миколі створив ці умови. А країна-держава мрій, де всі люди працьовиті і суперові і у нас тут точно-точно краще до людей ст авлення ніж у клятому мордорі-рашці. Але це не точно.

Саме так. Микола піде, як ваньки йдуть в рашці. Саме так Микола тобі готує лавандовий раф а не ти йому і лагодить унітаз тобі і хату твою прибирає 2-4 рази на місяць

Ага, то ви ілітка нації, котра є незамінною. Хто ж буде форми ліпити без вас..
Для якогось СЕО, «Микола» — то ви.
Ви за скільки підете в штурмовики? Можна навіть оцінити. Хоча б лінійно. Середня зп в Україні 690$, 10к$ більше в 14.5 разів.
Хай середня зп іліткі 3к$ — тобто за 43.5к$ вже маєте біжати в штурмовики. Підете за стільки?
Хай у вас 6к$ — тоді вже за 87к$ в місяць. Готові?

Я ж тобі кажу, що я за жодних умов туди не піду. І мені вже байдуже що буде з цією нацією та країною, я винен тільки моїм батькам, як казав наш президент. тому воювати мають миколи, якім це треба, та такі як ти, які щось тут базікають про штурми, а самі чогось не хочуть туди йти.
І математика, яку я навів, працює, але країна мрій хоче всіх примусом. тоді отимуйте те, що заслуговуєте — вбитих інструкторів та пів країни чоловіків вдома. Так переможете, патріоти.

Я ж тобі кажу, що я за жодних умов туди не піду. І мені вже байдуже що буде з цією нацією та країною, я винен тільки моїм батькам, як казав наш президент

Ну от геть так само думає і «Микола» якого ти посилаєш на штурм за 10к$

Так переможете, патріоти.

Я то при чому до патріотів?

П.С. Ще будуть якісь магічні рішення для проблеми війни? Я так розумію, що перестать стріляти, подивитись в очі, домовитись посередині, повоювати патріотами, набрати достатню кількість «Микол» за 10к$, ці магічні рішення вже перебрали? Що там далі буде?

Ок, напишу простіше. Як в рашці — даємо 10к, йдіть на контракт. Йдуть толпи, які ми бачимо на фронті. Бусифікації нема, кордони відкриті. В Україні — даємо піз**лєй, йдіть боронити неньку! Чомусь ніхто не йде, кордони закриті, всі хочуть втекти. Дивно. І ти вже котрий пост тут пишеш, що нініні не спрацює 10к у нас, ніяк не спрацює.

Вже ж є контракти 18-24 на рік з одноразовую виплатою в 1 млн. грн. Якщо врахувати бойові, то ChatGPT порахував в місяць 5600-7350$ в середньому за весь контракт.
У квітні 2025 було інфа, шо всього такі контракти підписали 500 чоловік.

А ще була гарна стаття про те, як цей молодняк успішно стесали майже в 0. Тут потрібна черга FIFO, а не стек. Бородатий потужник сидить в штабі і обнулив людей? Так він заміняється добровольцем за 10к, а потужник іде грати роль npc. У тих хто в штабах сидить буде реальна мотивація не стесувати людей, чи то вимагати домовленостей тут і зараз.

Тут потрібна черга FIFO, а не стек.

В інтерв’ю один військовий, котрий вже списався натякав, що якщо мобілізувати забагато людей, то Сирський потратить «моб.ресурс» на черговий наступ.

Так це і сталося з навалою добровольців. І ця навала добровольців дала імпульс владі йти до «перемоги».

по-перше 500 це не нуль, по-друге 18-24 це категорія яка майже вся виїздна, по-третє ти продовжуєш клеїти дурня.

ти продовжуєш клеїти дурня.

Ок. Як знаєте. Влада піднімить виплати і знайдеться потрібна кількість добровольців, настане перемога закінчиться війна, відкриються кордони. олімпіада, тисяча дерев, Зе домовиться з х.йлом посередині і всі будуть жити догво і щасливо.
Восени не буде часткової мобілізації в рашці і відповідно значне закручування гайок в Україні, а може навіть в ЄС. don’t look up

контракти 18-24 на рік з одноразовую виплатою в 1 млн. грн.

Этот 1 млн. выплачивается тремя частями, причём половина, 500 тыгр, при условии 6 месяцев непосредственного участия в боевых действиях и только после окончания контракта. Ранен / списан / закончился раньше — не видать тебе миллиона.

ChatGPT порахував в місяць 5600-7350$ в середньому за весь контракт.

Ты бы хотя бы элементарно проверял, что выдаёт ChatGPT ;-)
Не может контрактник 18-24 получать ежемесячно 150 000 грн. (если считать по нижней планке 5600$) в течение всего года контракта :-)

У давай перевіримо chatgpt: Контракт рік = 1 млн. + зп + бойові.
1 млн. виплачується в 3 етапи.
зп = 20 000 * 12 = 240к
Без бойових це 1240к = 27к USD = 2.25k в місяць
Далі бойові

Виконання бойових завдань (не перша лінія) до 100 000 грн/місяць
Перебування на взводному опорному пункті (перша лінія) 10 000 грн за день
Відновлення/утримання позицій 20 000 грн за день
Штурмові дії з просуванням 40 000 грн за день

Півмісяця на нулі = 150 тис. = 3.34k.
На бумазі +/- ті ж цифри.

Це нові контракти анонсовані, не старі. Для старих там ніби 150к макс надбавка, але рахують подобово і треба щоб все оформлено правильно було

У давай перевіримо chatgpt

Ну давай, проверим :-)

1240к = 27к USD

1 USD = 45.93

150 тис. = 3.34k

1 USD = 44.91
Кто-то по разным курсам считает... Неужели ChatGPT? ;-)

Далі бойові

Это нормы с июня этого года, выплаты должны быть в этом месяце. Как оно будет работать не на бумаге, но в реальности — только осенью узнаем. В любом случае, на мотивацию подписывать контракты 18-24 прошлым летом это никак не могло повлиять ;-)

В любом случае, на мотивацию подписывать контракты 18-24 прошлым летом это никак не могло повлиять ;-)

ну це і є мій initial point. Що 10к в місяць не оссобливо змінить ситуацію. Так що магічних рішень не очікуйте.

ну це і є мій initial point.

Ты свой initial point

10к в місяць не оссобливо змінить ситуацію

подкреплял примером контрактов 18-24, очереди заключать которые, очевидно, нет. Такое сравнение некорректно: там существенно меньшие деньги на весьма ограниченную целевую аудиторию. Которая, к тому же, не обремена обязательствами и имеет весьма ненулевые шансы заработать значительно больше за оставшуюся жизнь.

З.Ы. Как тебе справедливо заметили, сейчас никто не может сказать сработают «огромные бабки» или нет. За неимением данных.

З.Ы. Как тебе справедливо заметили, сейчас никто не может сказать сработают «огромные бабки» или нет. За неимением данных.

трохи навпаки. Тут мені розповідали, що як тільки буде 10к$ так відразу ж знайдеться достатньо народу

в рашці йдуть за 10к толпами. І у нас знайдуться ті, хто пойдуть. в армії як котики у нас виглядають дуже мало людей. гідеони всякі та медійні чуваки. решта — м’яко кажучи дуже проблемні люди, для яких 10к це супермотивація.

На що я вже справедливо відмітив, що 10к$ не вирішить проблему. І привів той же порядок виплат за контракти 18-24. Тому що підписало контракти капля в морі.
П.С. Ну і на просте питання за скільки вони підуть в штурмовики так ніхто і не написав цінк. Всі не можуть за будь-які гроші. ))

На що я вже справедливо відмітив, що 10к$ не вирішить проблему.

«Справедливо отметил» = «у меня есть факты, подтверждающие обратное», не? ;-)

І привів той же порядок виплат за контракти 18-24. Тому що підписало контракти капля в морі.

На что я тебе «справедливо отметил», что контракты 18-24 далеки от 10 килобаксов, поэтому пример некорректен. Мне кажется, у русских тоже не $10К, но я не курсе, как у них, если честно.

П.С. Ну і на просте питання за скільки вони підуть в штурмовики так ніхто і не написав цінк. Всі не можуть за будь-які гроші. ))

Опять же, вопрос некорректен: ты спрашиваешь человека, у которого «всё есть» за какую сумму он готов рискнуть жизнью. Зачем оно ему? У него и так уже (или будут) закрыты все потребности. Ты бы ещё спросил за сколько обитатели DOU пойдут «на завод гайки крутить» по 12 часов в день, без выходных, с гарантированной инвалидностью к пенсионному возрасту. Но переведи на <$500 дохода без перспектив роста и через год получишь ответ :-)

что контракты 18-24 далеки от 10 килобаксов, поэтому пример некорректен.

контракти 18-24 на бумазі це 5к$. Імхо, норм. оцінка, порядок той же.

Опять же, вопрос некорректен: ты спрашиваешь человека, у которого «всё есть» за какую сумму он готов рискнуть жизнью. Зачем оно ему?

Перепрошую, якщо образив ілітку. Dou каже що медіана в ІТ-чки — 3.5к$, 3-й квартиль 5к$.
Середня зп в Києві за даними work.ua 815$, Мінфін каже 1k$.

Зачем оно ему?

Аналогічне питання і до середньостатичного киянина.

контракти 18-24 на бумазі це 5к$

5к — это, как ты правильно сказал, на бумаге и только с прошлого месяца. А контрактам 18-24 уже полтора года, первые уже и закончились. Как там, кстати, государство полностью выполнило обещанное?
Как будут начислять и платить по новой Постанове в реальности — только осенью увидим. Например, тут официально и прямо говорят, что ничего не изменилось. Поэтому мимо :-)

1 USD = 45.93
1 USD = 44.91
Кто-то по разным курсам считает... Неужели ChatGPT? ;-)

От це от різниця серйозна. Прям головна помилка в оцінці )))

Это хорошая иллюстрация точности оценки. Если даже внутри гипотезы согласовать циферки поленился.

Якщо нема бажаючих помирати, то імовірно немає сенсу далі «перемагати». Немає бажаючих за 10к на місяць? Чи навіть 10к за вихід, щоб стати npc на ворожому екрані? А що кажуть сотні тисяч тилових, штабних, студійних, поліцаї, всі сорти вертухаїв і чинуші, і мільйони незламної патріотичної ботви? Їх не мотивує 10к? У когось з топів знайшлася совість чи честь за всі ці роки, відмовитися від усього і стати банзай-героєм? Не пригадую жодного випадку. Вони знають, що це того не варте.

Ну от геть так само думає і «Микола» якого ти посилаєш на штурм за 10к$

Нє, Микола так не думає, бо йому 10к$ ніхто не запропонував.
Анекдот фтему:

Син запитує у батька:
— Що таке «реально» і що таке «гіпотетично»?
— Синку, як би тобі краще пояснити.. давай краще розберемо на життєвому прикладі.
— Добре.
— Іди до мами і запитай переспала б вона за 1млн.баксів з негром.
Хлопчик повертається: — Каже, що переспала б.
— Ось, а тепер запитай у сестри.
— Вона теж згодна.
— А тепер у діда запитай чи переспить він з негром за мільйон доларів.
— Дід теж згоден.
— Ось бачиш, гіпотетично у нас є 3 млн баксів, а реально — дві повії і старий підарас.

Ну а наша влада вирішила взагалі піти ва-банк — зґвалтувати всіх задурно і списати це на сакральну жертву за Батьківщину..

Нє, Микола так не думає, бо йому 10к$ ніхто не запропонував.

Є контракти 18-24 на рік — середня виплата штурмовику 5.5-7.3к$.
Анекдот в тему до речі. На бумазі, як тільки ще підвищать виплати, то знайдуться 100 тис. бажаючих. В реальності на квітень 2025 було підписано 500 контаркітв 18-24.

П.С. Це вже десь 5 ітерація на dou на цю тему. Кожен раз опоненту ставилось одне і теж питання — за скільки він піде в штурмовики. До цих пір ніхто не назвав ціну — всі не можуть, але точно знають що інші захочуть..
До речі, ви за скільки підете в штурмовики? 10к, 100к?

Wrong forum.
You are asking people to donate their life for couple of their monthly or yearly wages.
The price should be way more than one can yearn in his entire life in the best possible case. IT engineers are a bit of a wrong audience for such compensation.
Ask people who earn 500$ per month and have no reasons to expect anything more. If you offer them 100000$, that would sound somewhat interesting.

Wrong forum.
You are asking people to donate their life for couple of their monthly or yearly wages.
The price should be way more than one can yearn in his entire life in the best possible case. IT engineers are a bit of a wrong audience for such compensation.

Так я ж якраз питаю в IT engineers який для них цей Price should be way more than one can yearn in his entire life in the best possible case ?
За скільки вони полізуть тримати декілька місяців нору під ударами вього чого тільки можна? Назвіть цифру. Але чомусь, ще жоден з ілітки не назвав. У всіх декілька причин чому вони не можуть, але точно знають, що назбирається достатня кількість охочих.

Воюють військові. І найманці. Не IT Engineers.

Викрадений з вулиці IT Engineer, після «терапевтичного» масажу нирок ногами, зазвичай стає військовим.

Невже? В другу світову теж тільки військові воювали, чи була мобілізація цивільних?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Це не друга світова навіть близько

Порівняйте Британію у другу світову, то теперешній стан України. Скільки території Британії було окуповано німцями?
Ну вже як діти їй богу.

Українці 30 років утримували армію

Всі 30 років відбувалась свідома деградація армії. Українці вибирали політиків котрі зменьшували армію та її бюджет. Був не велечкий період самі знаєте коли, коли було навпаки. І то з нюансами. Вибирали проросійських політиків, корупціонерів та мизамирців.

П.С. З атким ставленням до реальності, я навіть здогадуюсь за кого ви голосували.

За Гриценка я голосував. Можете сказати, звісно, що це ж він і роззброював

В другу світову теж тільки військові воювали, чи була мобілізація цивільних?

а зараз що — 3 світова війна?
цікава така світова війна: поки ти в Україні — тривоги, шахеди, балістика, а від’їхав на 10 км в ЄС — мир, дружба, жуйка, осьо тільки від’їхати можуть не «лише тільки всі»)

і що там по мобілізації аж до 60 років? — в 2 світову наче пред-пенсіонерів не хапали..
може справа у новітніх технологіях? кривих, кульгавих, паралізованих затягнуть у екзоскелети силових обладунків, накачають фармою та поведуть на штурми, як лицарів Братерства Сталі у Fallout?)
Сцуко, коли я грав у цю серію — я ще не знав що це було тренуванням)

а зараз що — 3 світова війна?

Ну тобто коли значна частина території окупована, через день йде обстріл ракетами й шахедами міст далеко за лінією фронту, коли виносять всю енергетичну інфраструктуру і люди взимку сидять без отоплення, коли йдуть активні бойові дії на фронті більше 1000 км., то це ок. Мобілізація не треба.
А от коли наприклад Китай почне бойові дії за Тайвань проти США та їх союхників . себто третя світова. тоді вже мобілізація в Україні буде ок?
Це з розряду «війну не оголошували»

На війні є 2 алгоритми: воювати, або бігти. Другої можливості нас всіх успішно позбавив один дуже мудрий царьок з КВН. Мені плювати який тут буде прапор, якщо обидва варіанти знищують мою свободу і волю і впарюють мені хєрню сторічної давності, як норму.

На війні є 2 алгоритми: воювати, або бігти. Другої можливості нас всіх успішно позбавив один дуже мудрий царьок з КВН. Мені плювати який тут буде прапор, якщо обидва варіанти знищують мою свободу і волю і впарюють мені хєрню сторічної давності, як норму.

вважай це генетичним відбором, бо ті кому все одно за прапор але мав мозок, виїхали до 24 лютого 2022, ті кому все одно за прапор але мають швидку реакцію на події встигли виїхати 24 лютого 2022 року. Ті кому все одно за прапор але без мозгу або реакції — ну доля проти них)

Це не генетичний відбір. Це системні воєнні злочини за наказом Володимира Зеленського.
texty.org.ua/...​vi-svidchat-pro-225-polk

Це не генетичний відбір. Це системні воєнні злочини за наказом Володимира Зеленського.
texty.org.ua/...​vi-svidchat-pro-225-
polk

До чого тут Зеленеський? Постанова Про правила перетину кордону піід час військового стану існувала із часів президенства Кравчука, як і закон Про Мобілізацію. Те що ума не вистачило щоб виїхати після 2014 року, якщо не хотів воювати — то це твої проблеми.
p.s кордон відкритий, спокійно виїхав та заїхав. хиба що черги) але то поляки

Постанова Про правила перетину кордону піід час військового стану існувала із часів президенства Кравчука

Капець, вже й неіснуючі постанови згадує, хоч би погуглив

нє благодарі

Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України (від 27 січня 1995 р. № 57
Київ)

zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-п#Text

Законодавство України, що регулює порядок перетинання державного кордону громадянами України

dpsu.gov.ua/...​onu-gromadyanami-ukrayini

Де тут хоч слово про перетин кордону під час військового стану, яке існувало до 22 року?

Де тут хоч слово про перетин кордону під час військового стану, яке існувало до 22 року?

Пункт 2.1 постонови. Якщо бути точним то «воєний стан». Ця норма існувала із часів Кравчука

2-1. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право:

Будь ласка не позорься далі і відкрий версію за 1995 чи хоча 2020 рік і знайди там пункт 2.1

Будь ласка не позорься далі і відкрий версію за 1995 чи хоча 2020 рік і знайди там пункт
2.1

Нащо воно мені? Я спокійно кордон перетинаю коли захочу.

Ладно, позорься, дозволяю

вважай це генетичним відбором

Читав про таких генетиків — практиків і теоретиків, які до 1945 року форсили закони расової чистоти та євгенічних чисток.
Закінчилось тим що вони виграли майбутню амбітну премію від Дарвіна — шибеницю на Нюрнберзькому трибуналі.

Їх послідовникам — прохання вже починати готуватися до трибунала у Гаазі)

texty.org.ua/...​vi-svidchat-pro-225-
чpolk

чітал ілі дєдушка расказивал? Напомні а то я забил — он у тєбя в нквд ілі сс от 2 світової прятался?

мій дєдушка такими червоними комісарами, на кшталт тебе — ліхтарі прикрашав, бо розумів що «жодного бога, жодного пана» і «свобода без влади»!

а ти, як всі вже бачили, від 3 світової у ТЦК ховаєшся, звідки найкоротший шлях до того ж ліхтаря, хоча світліше від тебе на жаль не буде)

мій дєдушка такими червоними комісарами, на кшталт тебе — ліхтарі прикрашав, бо розумів що «жодного бога, жодного пана» і «свобода без влади»!

ти ж пісал что он у нквд був, брехав? а я то думал, что ти по стопам дєда на фсб служіш. так сказать патомствєний нквдшнік, ну то ладно, консерва фсбшна она і єсть консєрва

вам що там у ТЦК важку фарму в каву підливають, що ти мариш на загал?
а чому ж у посиланні писали що у вас сьогодні «чистий четвер»:
dbr.gov.ua/...​d-100-tck-po-vsij-ukraini

а ти якийсь по життю наколотий, мов апельсини на майдані для жінки ЯнукОвоча)

Це єдиноразова виплата на старті? Чи бойові котрі іще доведи що дійсно бойові що вони були і щомісяця? Приклад був що у московитів зі старту давали одразу, принані раніше дуже багато, в глубинках то десь на рівні квартири було, тому там і йшло багато людей самі.

Це єдиноразова виплата на старті?

це все в сумі за рік. 1 млн. відразу і далі бойові. chatgpt привів такі сумми як реальні. Моя основна теза, що Не думаю, що за 10к$ значно зміниться ситуація з контрактами.

Якби таку оплату запровадили ще тоді, коли почалися викрадення та вбивства людей, ситуація була б зовсім іншою. Чи могла Україна собі це дозволити? Без жодних проблем. У крайньому разі оформили б фінансування такого фонду як «донати» із зарплат чиновників, суддів та інших «особливих» категорій, було б бажання.

А питання про те, за скільки люди пішли б зараз, знаючи про цей безпросвітний кримінал і повну безвідповідальність за життя кріпаків, звучить майже так само, як питання, за скільки пішли б до армії східних братьєв.

1 млн. відразу

200 тысяч сразу, 300 после навчання и 500 по истечению контракта
ну а так-то да — на подобную работу людей подвигнет либо состояние шока (начало широкомасштабки например) либо возможность в случае выживания подняться с дна, как для себя, так и при наличии — для семьи, что опять-таки включает в себя не только (и даже не столько) лишь текущие выплаты, но и последующие социальные гарантии в течение всей жизни

на подобную работу людей подвигнет либо состояние шока (начало широкомасштабки например) либо возможность в случае выживания подняться с дна, как для себя, так и при наличии — для семьи, что опять-таки включает в себя не только (и даже не столько)

Так я ж про це і пишу. Навіть коли буде 10к$ в місяць, то це не сильно змінить ситуацію. Хіба народ доведуть економічно до ручки

Нормальний контракт у нормальній країні передбачає що ти добровільно укладаєш контракт і після його завершення спокійно безперешкодно звільняєшся і можеш їхати з отриманими грошима куди забажаєш. В Україні, після завершення контракта, тебе переконливо попросять відразу його подовжити або навіть якщо відпустять погуляти на якийсь проміжок часу то за кордон ти не виїдеш, а якщо зустрінеш бусик ТЦК то поїдеш «укладати контракт» зі Скелею на їх умовах.. Тобто всі ці ініціативи — люта фуйня.

По-перше мені у віці 51 — контракт не запропонують.
По-друге — з моїм здоров’ям слід очікувати що, занурившись у бульйон з бактерій загального бараку, я сконаю ще на етапі БЗВП.

Тому, навіть якщо запропонують контракт, для мене повинні співпасти 2 умови: 1) моє звичайне цивільне життя сповнилося стражданнями які не сумісні з нормальним життям, наприклад: роботи немає, інтернет/електрику/газове опалення/воду — повідключали, кур’єрів з доставки їжі відстрілюють на порозі будинку, двері квартири ось-ось винесуть і мене самого виведуть на двір щоб розстріляти.. 2) за контракт дають авансом суму від 1 000 000$ готівкою — яку я зможу заповідати жінці та коту.
Ось при таких особливих обставинах я би подумав про контракт)

Але навіть якби я вижив після БЗВП то моя лояльність армії вже була б наднизькою і я б, по можливості, «пройобувався» — тобто косплеїв мого улюбленого літературного супер-героя — бравого солдата Швейка! :-)

Анекдот фтему:
Онук запитує діда:
— Діду, а правда, що ти під час війни два літаки збив?
— Ну як збив.. Недозаправив..

Це було у всі часи людства — армія/флот як можливість із гівна вилізти в люди, ризикуючи життям.

чого ти клоуна ліпиш — ви спочатку запропонуйте 10k$, а потім розповідайте що «ніхто не прийшов».
навіть зараз з Колумбії народ сюди за 3k$/міс приїздить, а за 10k$ сюди пів-Африки і Лат.Америки приїде. та й серед українців бажаючі знайдуться.
p.s.
але ж як це так — це ж і отим хто зараз на передку теж стільки платити прийдеться, а нафіга — зараз вони ж майже «на шару» воюють.

чого ти клоуна ліпиш — ви спочатку запропонуйте 10k$, а потім розповідайте що «ніхто не прийшов».

Я не знаю як багато людей піде за 10 к, але точно знаю що є військові, котрі могли б вже списатися, але залишаються в армії тому що стільки вони на гражданці не зароблять, а до грошей вже звикли.

навіть зараз з Колумбії народ сюди за 3k$/міс приїздить

Читав один репортаж де колумбійські та українські військові живуть в одному гуртожитку. Але колумбійські найманці можуть вільно виходити у місто, бо їм довіряють. А наших українців — випускають тільки під охороною вертухая-інструктора, щоб не повтікали, бо «вільний нарід вільної країни», а ще — безкоштовні солдатики.

Цікаво скільки ще залишилося до часу, коли найманці за пів ціни будуть охороняти кріпаків.

Не буде цього. Найманців можна перекупити, тому потрібні свої, ідейні кати

Варязька гвардія найманців стояла до останнього. А місцевих не тримали, бо кожен одразу ж намагався дорватися до влади. А найманців, очевидно, місцеві не визнали б у владі. хз. По суті як і зараз з Британським опслом, Федоровичем, і т.д., і всіма студійними 10-ти кратними героями. Всі одразу мітять як мінімум в депутати і до кормухи.

Насправді найманці вже приїжджали. І зараз вони є ... Просто про них та про їх діяльність ... не розказують в зе-марафоні-24.

Зокрема вони активно займаються трансплантологією.

До 2022 року був прийнятий потрібний для цих цілей «закон» про правила трансплантології....

Війна була запланована давно ... до неї готували навіть закони про трансплантологію.

Власні вертухаї дешевше.
Не забуваймо і про репутаційні ризики: по-охороняє такий колумбієць, повернеться додому по завершенню контракта і дасть інтерв’ю BBC — «Будні загородзагіна: як я воював у складі ЗСУ і стеріг вільних українців»

Усіх співучасників викрадень, катувань і вбивств, від низів до самих верхів, посадять на довгі роки? При тому співучасниками є всі хто натягував балаклави і публічно виправдовував всі ці дійства, тобто більшість при коритах.

Усіх співучасників викрадень, катувань і вбивств, від низів до самих верхів, посадять на довгі роки? При тому співучасниками є всі хто натягував балаклави і публічно виправдовував всі ці дійства, тобто більшість при коритах.

Щоб часом не подумали що я тут хоч якось виправдою ту діч в штурмових полках. Все так
Я писав взагалі про інше — якби з самого початку була справедлива мобілізація, справедливі ротації і т.д., то багатьом тут це не подобалось більше ніж поточна ситуація — коли можна пропетляти якщо є гроші, вдача та бажання.

Та якби така була країна, то і війни не було.

В такому випадку війна б вже давно закінчилась. В 2022 я і сам був готовий йти. Слава богу тогочасні тецекашники переконали, що це погана ідея.

тогочасні тецекашники

Їх по звільняли, а замість них посадили, люстрованих ментів, та бандитів ОПГ-шників з антимайдану і т.п.

з антимайдану

Так антимайдан це і був і наразі ще є — Зе-влада: Бужанский, Гетьманцев, Татаров, раніше Портнов, ще раніше Дубінский, ахвіцер Баканов і т.д.т.п.

Да, но после всех силовиков и прочих гос служащих. И не факт что мир давно бы не подписали в таких условиях.

Після справедливої мобілізації має бути ще справедливий розподіл. Бо і зараз вистачає всяких блатних, котрі «з 2022 року в армії», але чомусь переважно в Києві, проте всі мають УБД. Навіть посадки ходили штурмувати. Дистанційно. Тож лисий з кварталу навіть будучи справедливо мобілізованим на загальних підставах, з великою імовірністю буде полірувати стілець десь у штабі корпусу. І якщо проблеми мобілізації ще можна побороти, то цю штуку — ні. Бо тут не гроші будуть вирішувати, а родинні і дружні зв’язки.

І який висновок? Єдине рішення — жодної примусової мобілізації. Але це неможливо в цій спадковій клептократії.

Єдине рішення — жодної примусової мобілізації.

І далі що? Ви добровільно мобілізуєтесь?

Верховний вирішив вчергове без причини попереставляти стільці в хаті і захотілось йому поміняти цифровізатора-технократа на мента. Заодно до купи відправив у відставку прем’єр-міністра, яка на посаді не пробула й року і решту уряду.

На тлі всього цього «лідери думок» і улюблені блогери наших сонечок до купи вимог повернути Федорова дуже швидко вказали на винного у всьому цьому бардаку — главкома. Ні заброньовані блогери-«лідери думок», ні люди з картонками не обмежували себе у висловах стосовно нього — тепер главком Сирський повністю негативний персонаж без жодних заслуг.

Верховний після того, як заварив цю всю кашу виходить до людей з картонками в образі месії, і розповідає як він вирішив всі проблеми(які сам і створив). Знову вийшов сухим із води, так сказати

Від себе можу тільки побажати удачі новому главкому не стати людиною, на яку повісять всіх собак коли верховний вчергове на рівному місці вистрелить собі в хуй. Та й лідерів думок нехай остерігається — у них в рукаві люди з картонками

Кришування убивств перекреслює будь-які заслуги. І заслуги того, хто звільнив, і того, кого звільнили, і того, кого призначать. Ці пани мали всі можливості, щоб припинити відкритий кримінал при першому випадку такого криміналу.

К «главкому» були питання ще від початку коли його поставили замість залужного. А репутацію м’ясника він мав ще до того.
Як на мене таке все ж краще ніж його залишати, головне шоб він не полишився «в тіні» а то ці всі схеми з ермаком і тд показують шо сирський мае вплив на всі ті корупційні схеми, тобто вихід на реальних людей при владі.

Красивая игра. Сыграли на увольнении одного что бы дать повод уйти другому.

хотілось би вірити, но то як демонстративно підтримували сирського во всьому і відривали федорова від влади (президент персонльно говорив з людьми його команди «дам все та більше, тільки підтримайте мене, а не федорова») то тут таки скоріш бобоювання за владу і захист «друзів»

зеленський топовий презиндент для свого часу, но щось чим далі йде війна тим сильніше ситуація почине зеркалювати рашку. І першим дзвіночком був провал контрнаступу, в якому були винні всі окрім президента «і взагалі перестаньте задавати ці питання!»
федоров і подальші бурління як раз продовження ціеї теми — неможливість прийняти реальність, що були зроблені помилки.

Я не спець, але Драпатий молодше, він бойовий генерал, українець, не навчалися у совку, в нього жінка щаслива. В нього діточки. Тому є кого захищати. Він з обліччя знервований та сконцентрований дуже. То війна. Головне, щоб у нього достало вдачі, розуму, таланту та любові до України, щоб він ніколи не зупинявся, не зламався та усе витримал. Щоб від дошов до перемоги.

отак люди і голосували за голобородько

Та Покровськ вже захистив

а то був його пройоб? наскільки я пам’ятаю там тупо не давали ресурси коли русня поперла і щось почалось тільки коли проблеми полізли через журналістів і влада почала щось робити (но ло вже піздно і багато людей втрачено)

Як казав Лобановський, результат на табло, і результат невтішний. Якоїсь надпереваги у русні там не було, але фланги не були захищені.

и молодше просто смешно. 18 лет разницы. это ж не 30

це не відставка а зняття з посади

на сирського вилили купу бруду взагалі незрозуміло за що, вагу, внесок й уміння цієї людини неможливо переоцінити.

тим не менш обличчя мають мінятися

альбертовіча швидко забудуть, а станіславовича довго пам’ятатимуть

Після Скелі, його внесок й уміння заслуговують не на зняття з посади, а на притягнення до кримінальної відповідальності і довічнего.

Як на що ? Я не прям фанат Безуглої, та вона як член профільного комітету усе, що видав в ефір Федоров, вже дуже давно підіймала, просто її через не адекватну поведінку не сприймали серйозно ніколи, як юродієву. Хоча так само — типовий соросенок.
«Бруд що вилили» тобто компромат, його дійсно вилили одномоментно, це політ технології. Та і Федоров не вчора намалювався, він був в зеленій команді від початку і без американців з дем партії, зелені не мали на виборах жодних шансів, цього би просто ніхто не допустив. Американці в свою чергу стали спиратись на приватовців, як внутрішніх союзників, бо Солідарнвсть і Порошенко грали в Мінськ і уникали потрібної війни. Тоді Віцепрезидента Джо Байдена відверто бомбило з того, що з ними граються і клеють дурня. Мінськ був припигений вбивсивом Захарченко і переговорники змінені з Кучми на Кравчука з Арестовичем, після чого повномаштабне вторгення стало неминучим.
І звісно, усе не так просто — ніж просто про внутрішні чвари в Україні. Є класичні виробники : артилерійських снарядів, гаубиць, сиінгерів, птурів і т.д. А є Ерік Шмід із ШІ дронами, різні пісюниі т.д. Також є Ілан Маск із своїми супутникрвими системами, та Пітер Тіль із Palantir і т.д. які просто зараз відбирають багато мільядний бізнес із озброення по усій планеті. Це тільки наївний вважає, що американців цікавитиме лише Україна, а не пів планети ринків збуту озброень і особливо найємкісніші ринки США та ЄС, де рахунки йдуть на трільйони.
Якщо би за картонаками не стояли американці, самі би побачили як протестуючих розігнали би за годину в стилі януковича, путіна і лукашенко. Власне мітинги за ФОП пригадайте, де не церімонились.

розігнали би за годину

Я не мрець, але Драпатиц молодше, він бойовий генерал, українець, не навчалися у совку, в нього жінка щаслива. Він з обліччя знервований та сконцентрований дуже. То війна. Головне, щоб у нього достало вдачі, розуму, таланту та любові до України, щоб він ніколи не зупинявся, не зламався та усе витримал. Щоб від дошов до перемоги.

Я не военный, у меня нет звания, у меня нет экспертизы ни в менеджменте ни в военном деле, у меня нет данных по принятию решений, по аудиту армии, по ситуации.

Есть только слуху, единичные интервью и частные случаи. Мне отсюда не видно, чтобы оценивать подобные решения.

Добровольці це глухий кут. Безкоштовний ресурс не може бути цінним.

ціна добровольців — це витрати на створення умов, при яких вони самі підуть у військо.
судячи по ситуації із бусифікацією, то ціна добровольців набагато вище од ціни бусифікованих. Які фактично і є найдешевшим ресурсом, який не сильно то і економлять.
Це стратегічна катастрофа, яка буде відгукуватися десятиліттями, а може і століттями.

Добровольці це ті, хто навчив генералісімусів не цінувати ресурс.

Добровольців просто розвели .... перефарбована партія регіонів (так звані слуги ... народу) їх використала в своїх цілях. І продовжують використовувати.

Кінулі лохов.... це називається в їхньому середовищі.

Парадокс, начебто війна з росією ... а перефарбована вата (зеленський, єрмак, татаров, терехов, вілкул, які з москви або партії регіонів не вилазили до 2014 року) називають себе патріотами, називають вулиці прізвищами Бандери, Мельника, Шухевича.

Вата (зразка до 2014 року та зразка до 2022) або заброньована, або спокійно виїхала.

Добровольці — наївні дурачки, які стали маріонетками в руках політичних шарлатанів (перефарбованої партії регіонів).

Слава Україні — це фактично перекличка наївних дурачків.

Бо при владі діти та внуки тих, хто з 1917 до 1991 роки за «Слава Україні» саджав в табори від 5 до 20 років.... а інколи і розстрілював.

Безкоштовний ресурс не може бути цінним

Ты же буквально описал мобилизацию. Зачем беречь, бабы тцк новых нарожают наловят

Може нарешті квартал, діти олігархів, депутатів, міністрів, генералів, прокурорів... підуть в піхотинці-штурмовики?

Вони ж хочуть бути героями ... усіляки ахмєтови, корогодські, тєрєхови, сапронови, вілкули, єрмаки, гетьманцеви?

Їм же треба захищати свої мільйони, свої маєтки, свої активи .... а то путін нападьот і забєрьот, правда ж?

Весною 2025-го року був в ТЦК і там був стенд с керівництвом ЗСУ. І цікаво було дивитись на верхівку цього стенду: Президент — єврей, Міністр оборони Умеров — татарин, головнокомандувач Сирський — росіянин (причому не просто етнічний, а й культурний, у нього українська мова як в Азарова була на інтервью). Тільки командувач сухопутний військ Драпатий був українцем. Тепер от з призначенням Хмари і Драпатого керівництво української армії буде виглядати більш українським. А сама заміна Сирського на Драпатого — це схоже ще й зміна поколінь, тільки під час війни у людей такого віку з’являється можливість дійти до верхівки в командуванні армією. І це в принципі добре і показує, що армія здорова і не закостеніла.

Це ви так натякаєте, що прийшов нарешті час замінити останню «не українську» ланку у керівному апараті держави?)

Боюсь в керівному апараті держави представників національністі нашого Президента ще дуже багато, таке враження, що там відбір на посади проходив по цьому принципу. А українці так хотіли довести росіянам, що ми не нацисти, що привели до влади представників нації, яка складає 0,1% від населення України. І тут не було б ніяких проблем, якби робота влади народу подобалась. Але в результаті і на росіян це не вплинуло і країні це явно не пішло на користь.

таке враження, що там відбір на посади проходив по цьому принципу.

Поясню, чому так сталось. Колись у Совку була така програма «боротьба з космополітизмом», це по суті примусове зняття євреїв з керівних посад, а трохи пізніше негласна заборона на вступ до провідних ВНЗ та НДІ. Як результат, хтось виїхав за кордон (як от Сєрьожа Брін з батьками), а хтось з Москви перемістився у другу найбільш розвинену республіку — Україну, і осів у промислових центрах. Ціле покоління колишніх великих начальників виростило тут наступне покоління людей, котрі знають як працює «система». Вони легко обходили політичних опонентів і займали високі кабінети. В той час як здібні українці і їх нащадки навпаки залишились у Москві. Серед Генеральних секретарів ЦК КПРС були люди з українським корінням. А ще маршали і генерали, кінозірки, естрадники, інженери. Зараз їх би назвали «малоросами», але це націоналістичний ярлик, не від великого розуму навішуваний. Тобто розумієте весь «цимєс»? Здібні звідси потрапляли у Москву, а євреї без конкуренції займали місця, що звільнились. От кляті москалі, і тут піднасрали )

Колись у Совку була така програма «боротьба з космополітизмом»,

Ще ж до совка була «чєрта осєдлості»

А ви ніколи не думали чому «чєрта осєдлості» була в найбільш теплих, багатих та затишних локаціях російської імперії?

Ви ніколи не думали .... чому «чєрта осєдлості» не була десь в Магадані, Пермі, Омскє чи Мурманську, а в Херсоні, Харкові, Львові чи Києві?

Ви ніколи не думали, чому в російській імперії безправними рабами були .... росіяни та українці.... але не «страждальці» євреї?

Дивно виходить, що євреєв так ущємлялі, ущємлялі ... але рабами (кріпаками) були чомусь 95% росіян та 90% українців, яких міняли на собак, худобу, ґвалтували, відправляли в армію на 25 років ...

Але про ущємлєніє українців та росіян ... рабів століттями ... ніхто нічого не говорить....

Ви колись чули про крепостних-євреєв? Вони ж ущємльониє в «російській» імперії?

А ви ніколи не думали чому «чєрта осєдлості» була в найбільш теплих, багатих та затишних локаціях російської імперії?

Так ж відповідь же не є секретом. Русня — давні антисеміти і вони забороняли жити євреям в заданому радіусі від москви та пітера.
З wiki

Межа, або смуга осілості (рос. черта оседлости) — територія компактного проживання євреїв у Російській імперії, визначена імперським урядом з метою запобігання їх проникнення у внутрішні губернії, і захисту тамтешніх підприємців від єврейської конкуренції. У 1791 р. після скарг московського і смоленського купецтва та звинувачення євреїв у «підриві торгівлі» Катерина II визначила особливим списком місцевості, за межами яких юдеям не дозволялося проживати

Потім до речі це все розширили на Київ та інші міста/області України

За Миколи І євреї були обмежені у праві проживання в містах. Їм не дозволялося селитися в Києві, Миколаєві, Севастополі та в козацьких і державних селах Полтавщини.
Ви колись чули про крепостних-євреєв?

перепошую, а хто ж зробив українців кріпостними? Русня чи євреї, нагадайте но.
П.С.

Ви ніколи не думали, чому в російській імперії безправними рабами були .... росіяни та українці.... але не «страждальці» євреї?

Ну давай напиши, що росіяни не напали на українців щоб їх знищити. Напиши що всім відомо хто натравив братьскіє народи. І всє нє так однозначно. Я ж бачу ти ж хочеш..

зняття євреїв з керівних посад

Загалом треба звертатися до першоджерел. Якщо почитати Талмуд та Тору ... якою виховують євреїв по всьому світу, то євреї неєвреїв (гоїв) сприймають як рабів, яким можна брехати, яких можна грабувати, яких можна вбивати тощо.

Єврей = рабовласник. Неєврей — гой (gentile) = раб.

Це якщо коротко суть стосунків між євреями та гоями (неєвреями) в Талмуді та Торі.

Читайте першоджерела. Там багато чого цікаво....

Зокрема, євреям рекомендовано вбивати (це написано чи в Торі, чи в Талмуді) тих гоїв (неєвреїв), які читають та знають Тору та Талмуд. Щоб інші гої (неєвреї) не знали реального ставлення євреїв до неєвреїв.

Читайте першоджерела, але обережно... звісно бажано паперові версії (які надзвичайно важко десь знайти).

Коротко: майже все в цьому коментарі є неправдою або грубим перекрученням.

Основні твердження:

* «Тора вчить, що неєвреї — раби» — неправда. У Торі немає такого загального вчення. Навпаки, є заповіді про справедливе ставлення до чужинців, зокрема: «любіть приходька, бо й самі були приходьками» (Повторення Закону 10:19).
* «Талмуд дозволяє брехати, грабувати чи вбивати неєвреїв» — неправда. Це поширений антисемітський міф. У Талмуді є багатовікові дискусії, де окремі висловлювання розглядаються в дуже вузькому юридичному чи історичному контексті. Виривати окремі фрази без контексту — некоректно.
* «Євреям рекомендовано вбивати гоїв, які читають Тору» — вигадка. Такого в юдаїзмі немає. Це твердження не відповідає ані Торі, ані загальноприйнятому тлумаченню Талмуду.
* «Читайте лише паперові версії, бо їх важко знайти» — типовий прийом конспірології. Насправді Тора, Талмуд і коментарі давно доступні онлайн, часто з оригіналом, перекладами та поясненнями.

Чому такі міфи з’являються?

* беруть окремий уривок без контексту;
* використовують застарілі або навмисно хибні переклади;
* змішують історичні дискусії рабинів із сучасними релігійними нормами;
* додають вигадані цитати, яких у текстах немає.

Якщо хочеш перевіряти такі твердження, найкраще користуватися академічними перекладами Тори та авторитетними виданнями Талмуду з коментарями, а не цитатами з форумів чи соцмереж.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

як добре в одному речені притянули хмару і драпатого

не маю нічого против них (драпатий топ як на мене), но то як ментів все частіше ставлять дуже занепокоюе. Особливо тривожно те, що «по закону» хмара не мав права займати цей пост, але все «порішали» за день, просто за день.
шось мені здаеться що чутки про те, що федоров заважав корупції, неякі не чутки. До федорова також багато питань, але на практиці виявилось що він таки краше на цій посаді чим попередники. А менти «добре відомі» своїми корупційними бекграундами, особливо СБУ яке може «все порішати».
Може я наговорюю на хмару, але зі сторони виглядае як типічна рашка — посадити того хто не буде заважати, буде завжди казати «так» начальству і не мае ніяких шансів «підсидіти» шефа

І цікаво було дивитись на верхівку цього стенду: Президент — єврей, Міністр оборони Умеров — татарин, головнокомандувач Сирський — росіянин (причому не просто етнічний, а й культурний, у нього українська мова як в Азарова була на інтервью).

Я погано до всіх них ставлюся, але вони всі українці.

Тепер от з призначенням Хмари і Драпатого керівництво української армії буде виглядати більш українським.

Я думав професійним. А головне щоб українським... До речі це як?
Вибачте, але не зміг пройти вповз вашої ксенофобії.

Були б вони всі професійні й успішні, то питання до їх національності не виникало б. А так питання національності — це додатковий фактор розхитування ситуації. Коли армія в складній ситуації, то краще щоб її командувач був тіє ж національності як і абсолютна більшість бійців. Це як би і в історії вже підтверджувалось, наприклад, під час наступу Наполеона на Росію в 1812-му році, коли російською армією керував шотландець Барклай де Толлі. Армія відступала, що в принципі було правильною тактикою, але ця правильна тактика викликала більше невдоволення, ніж повинна була б, саме через те, що впроваджував її іноземець. В результаті цар був змушений змінити де Толлі на Кутузова і в найскладніші часи кампанії, російську армію до перемоги таки вів росіянин. Хоча, мабуть, по професійним якостям де Толлі Кутузову не поступався.
До того ж, мені здається, що той же Зеленський не дуже соромиться відбирати на керівні посади в державі в першу чергу людей своєї національності, інакше не зрозуміло чому їх там так багато при загальній незначній кількості в країні.

Коли армія в складній ситуації, то краще щоб її командувач був тіє ж національності як і абсолютна більшість бійців.

Ось в чому справа. Кажуть зараз айтішка в кризі — може треба всіх СЕО замінити на етнічних українців?
Ну а що робити з бійцями які не є етнічними українцями? Та і взагалі з цивільними? Як вони будуть відчуватися в такій країні?

коли російською армією керував шотландець Барклай де Толлі

Рокоссовський був поляком. Кажуть не самий поганий був полководець.

Ну а що робити з бійцями які не є етнічними українцями? Та і взагалі з цивільними? Як вони будуть відчуватися в такій країні?

В якій країні? Щось не так з тим, що в Україні на керівних посадах будуть українці? По-моєму, в нас і так процвітає аж черезмірна толерантність і любов до нацменшин. Важко назвати країну, де таке велике представництво різних нацменшин на найвищих керівних посадах. І не просто нацменшин, а тих, що категорично відмовляються переймати мову і культуру українського народу. І що важливо, не видно щоб це було корисно країні. Я вважаю, що для країни було б плюсом, якби представники влади і більшість народу були схожими, розмовляли однією мовою, були б носіями однієї культури. І це стосується не тільки України, це універсальний принцип для кожної країни і більшість країн так і живуть, а у нас схоже ще не пройшла хвороба меншовартості після століть відсутності незалежності. І тому природнє бажання мати свою владу в своїй країні називається ксенофобією.

Щось не так з тим, що в Україні на керівних посадах будуть українці?

Так Зеленський українець. Про що мова?

Важко назвати країну, де таке велике представництво різних нацменшин на найвищих керівних посадах.

Наприклад, більшість розвинутих країн умовного заходу.

категорично відмовляються переймати мову

Це наприклад про кого?

і культуру українського народу

І кримчан, і євреїв, вірменів та інших всі вони теж мають забути власну культуру і перейти на українську?

Я вважаю, що для країни було б плюсом, якби представники влади і більшість народу були схожими, розмовляли однією мовою, були б носіями однієї культури.

А ще б було плюсом якби всі мали по 3+ дітей, сплачували податки в повному обсязі, а не ось ці ФОПи, не займалися хто чим хоче, а всі виключно готували себе до військової служби, і вважали що найкраще що вони можуть зробити це померти за державу.
Але справа в тому, що ось ці недолугі люди мають свій погляд на своє життя. І в цьому є певний конфлікт інтересів. Щоб зробити оце все що ви кажете треба або багато часу або робити тоталітарну країну по типу Ірану.

а у нас схоже ще не пройшла хвороба меншовартості після

Вважаю — навпаки. Це якраз націоналізм є хворобою меншовартості, коли вважаєш що інші заважають побудувати країну мрії. Ось всі як перейдуть на українську мову, борщ та сало от відразу заживемо. Корупція відразу зникне, всі почнуть плодитися як кролічки, а економіка полізе в гору. Але так воно не працює.

І тому природнє бажання мати свою владу в своїй країні називається ксенофобією.

Зеленській, при всій моїй неповазі до нього, був обраний більшістю виборців у 73%. За нього голосували скрізь окрім Львівської області. Він народився в Україні і має українське громадянство по факту народження. А казати що Зеленський не такий українець це — ксенофобія.

13.5 мільйонів. Ніяких 73% ніколи не існувало.

Ніяких 73% ніколи не існувало.

73,22% з тих хто голосував (виборців). Про що мова?

Ця цифра завжди демонструється в якості аргументу до того, що більшість українців підтримує Зеленського. Цієї більшості ніколи не існувало.

Ця цифра завжди демонструється в якості аргументу до того, що більшість українців підтримує Зеленського. Цієї більшості ніколи не існувало.

Він переміг з 73%, потім його партія набрала 252 голоси в парламенті. Для мене це звучить як значна підтримка серед населення. Більше ніж у когось іншого на той час.
Ті хто мав іншу думку, але не прийшов на вибори — мають на це право, але їх думка не враховується.

коли це було? і? фіксуєм форева? так? що там в Євросуд про зняту Голову КС?

Наприклад, більшість розвинутих країн умовного заходу.

Що логічно, для країни мігрантів.
Я б порівнював з Польщею, а не США

І кримчан, і євреїв, вірменів та інших всі вони теж мають забути власну культуру і перейти на українську?

Якщо вони хочуть займати державні посади, то мають хоча б вивчити.

Чому для вас вивчити мову країни, в якій проживаєте, — забути про свою культуру?

Я не уявляю людину, яка хоче займати впливову посаду для того, щоб принести користь державі, але водночас не хоче вчити мову цієї держави. У такої людини явно тільки свої інтереси, і їй до одного місця, що про неї подумає «чєлядь» за смішні перекрути базових слів в українській мові, якою доводиться раз на рік сказати пару слів.
P.s. Це не значить, що всі, хто знають мову одразу святі патріоти, але це гарний початковий фільтр. Не опанував мову за 40 років? Сорі чувак, ти не будеш міністром чи президентом.

Якщо вони хочуть займати державні посади, то мають хоча б вивчити.

Що вивчити? Мову вони і так знають. Чи треба щоб вони стали православними та колядки перед різдвом співали?

Чому для вас вивчити мову країни, в якій проживаєте, — забути про свою культуру?

Тому що вивчити мову не дорівнююся стати носієм культури. Дивно, що такі прості речі треба пояснювати. До речі, як і навпаки, можна не говорити українською, але бути цілковито українцем в інших культурних аспектах.
Японець якій вивчить досконала українську не стає українцем, а українець з луганська все життя говорючі російською буде українцем. Тому що він знає історію, культуру, кулінарію, має звичні для українців патерни поведінки.

Я не уявляю людину, яка хоче займати впливову посаду для того, щоб принести користь державі, але водночас не хоче вчити мову цієї держави.

Я взагалі не уявляю людини, котра хоче займати впливову посаду і робити щось для держави. Всі хто займає «впливові посади» або відразу, або трохи згодом починають робити більше користі для себе. І в цю «гру» грають всі етнічні прошарки.

P.s. Це не значить, що всі, хто знають мову одразу святі патріоти, але це гарний початковий фільтр. Не опанував мову за 40 років? Сорі чувак, ти не будеш міністром чи президентом.

Думаю, що дуже мала частка людей «40 років» не знає мови, друга справа чи говорять вони нею у повсякденню. Але це вже приватне життя це не можна врегульовувати, це вже має вирішувати виборець — підходить йому кандидат, якій не говорить вдома українською.

Підписатись на коментарі