Візуалізація тижня: аналіз даних про тварин-компаньйонів у Європі в Tableau
Привіт, спільното!
DOU запускає нову щотижневу рубрику про візуалізацію даних. Раз на тиждень будемо ділитися графіком, картою, дашбордом, інфографікою або інтерактивним матеріалом, який показує дані у цікавій візуальній формі.
Робите власні візуалізації або побачили десь цікавий варіант? Покажіть їх спільноті! Це може бути зображення, скриншот, гіфка або коротке відео. Тематика не обмежена — можливо, це серйозна інфографіка для робочого проєкту, або ж візуалізація щорічних витрат на авокадо 🥑
Щоб запропонувати візуалізацію, створіть окремий топік із позначкою «Візуалізація тижня» або напишіть Маші 🤗
А тепер — дивимось візуалізацію цього тижня!
Дашборди про тварин-компаньйонів у Європі

Коли я вперше відкрила Tableau, то була впевнена, що в мене нічого не вийде. Я бачила красиві дашборди інших людей, а сама кілька годин боролася з контейнерами. У якийсь момент навіть психанула 😅
Потім вирішила: якщо вже вчитися, то зробити дашборд, який буде не лише корисним, а й приємним на вигляд. Тема знайшлася швидко — домашні тварини в Європі. Щоправда, на цьому легка частина закінчилася. Дані довелося буквально збирати по крупинках із різних відкритих джерел. Частина файлів мала такий формат, що окремий привіт Power Query.
Під час аналізу з’ясувалося, що не всі знайдені дані взагалі можна використовувати: деякі суперечили одне одному, деякі були неповними, а для окремих показників інформації майже не існувало. Кілька разів дуже хотілося все кинути. Але все ж таки проєкт вдалося довести до кінця.
Під час дослідження вдалося знайти кілька цікавих фактів:
- Франція виявилася найбільш «котячою» країною Європи.
- Іспанія — найбільш «собачою».
- Добробут країни майже не пов’язаний ні з кількістю домашніх тварин, ні з кількістю ветеринарів.
- Сказ значно поширеніший у Росії, Україні та Туреччині, ніж у більшості країн Західної Європи.
- Найбільше зареєстрованих випадків сказу припадає на сільськогосподарських тварин, що логічно пояснюється кращим контролем і обліком.
- Проблема безпритульних тварин існує в багатьох країнах, але системних даних про неї збирають дуже мало.
Цей проєкт став для мене не лише практикою роботи з Tableau, а й хорошим нагадуванням, що підготовка даних часто займає значно більше часу, ніж побудова самих візуалізацій. Буду рада вашим враженням та порадам.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів