Не Claude-ом єдиним. Підписки, які мені були необхідні від розробки додатку до його публікації

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Вирішила зібрати докупи всі ресурси та підписки, які мені були необхідні від розробки додатку до його публікації на маркетах. Одразу скажу, що мені цікаво, що зі списку я могла би обійти, а що додати — діліться вашим досвідом.

iOS / App Store
• Apple Developer Program — $99/рік
• Xcode — безкоштовно
• TestFlight — безкоштовно
• ChatGPT для генерації лого, іконок, скріншотів для маркетів — безкоштовно

Android / Google Play
• Google Play Developer account — $25 одноразово
• D-U-N-S Number для орг акаунта — безкоштовно

Домен та пошта
• Домен для сайту та пошти — ~$10/рік
• Zoho Mail для сапорт пошти з доменом — безкоштовний план для одного юзера

Бекенд / інфраструктура
• Railway (бекенд для Gemini проксі) — $5/міс
• Gemini API — безкоштовний tier
• Vercel (хостинг персонального сайту та PWA) — безкоштовний план
• GitHub — безкоштовно
• Replit використовувала під час розробки веб-додатку до Claude Code — награлася там майже на 80 долярів 😁

Працювати з Android Studio тільки почала.

До речі, авторизація і проходження всіх верифікацій в Google Play Market мені нервів вже наробила більше, ніж App Store, і це навіть я ще не всі кола пекла там пройшла, відповідно не опублікувала ще ні одного додатка.
Отак майже 4 місяці я вже копаюсі в цій інді розробці. А ви шо?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А раніше ще ~10k на девелоперів треба було)

А ми(я) ще на стадiï допилювання додатка, ваш допис додав до обраного, потiм вiдпишусь.

Что же пришло на смену Claude? Какова функциональность самого приложения и насколько важна роль искусственного интеллекта в его разработке?

Claude Code лишився основним тулом розробки, адже я не розробник — це по суті й відповідь на питання, яка роль АІ. Просто окрім нього треба ще список тулів

Підписатись на коментарі