Що зараз реально питають на співбесідах з Java?
У 2021 році у нас виходила велика стаття з 250+ питаннями для Java-розробників. Тоді вона допомогла підготуватися багатьом розробникам, але за 5 років ринок та вимоги дуже змінилися.
Тож хочемо зібрати реальні питання, які ставлять на співбесідах зараз. Це допоможе спільноті зрозуміти поточні тренди і краще готуватися до інтерв’ю.
Поділіться в коментарях своїм недавнім досвідом. Вкажіть, на який рівень ви проходили чи проводили співбесіду, та які питання запам’яталися найбільше.
17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПитають які ШІ тули та засоби ти використовуєш. Наразі вже роблять фабрики агентів, які пишуть самі код (весь цикл розробки — реквайременти, архітектура, код), і тестують. Робіть висновки самі. А мова програмування- то лише засіб.
Ще питають ,,коли ви останній раз перетнули кордон?,,))
Я питав про equals і hashCode. Дуже був здивований що сучасні сіньйори-принціпали через АІ і не тіки, геть все позабували.
А що там можна відповісти? Питаю як трейні 😁
Метод Equals порівнює значення хешів двох об’єктів, якщо рівні — true, інакше false
GetHashCode пробігається по всіх полях класу і викликає у них власні GetHashCode (нагадує паттерн Composite, але попростіше), а потім додає їх у один щоб порівняти
Про деталі як саме хешується вже не знаю, але не думаю, що це прям потрібно
Що я тільки що прочитав?
What?
А що не так? Чи покритикувати то за милу душу
трейні: Equals порівнює значення хешів об’єктів
джун: Equals порівнює значення об’єктів. Hashcode порівнює хеші. Якщо збігаються хеші, то скоріш за все вони однакові, але це не точно
мідл: equals() та hashCode() пов’язані контрактом, який використовується в колекціях, де два об’єкти можуть однаковий хеш і не співпадати або співпадати за значенням, але у випадку якщо хеш різний, то точно не співпадати за значенням. Порівняння за значенням відбувається через метод equals(). Тому в колекціях, наприклад в HashMap, можна складати і шукати об’єкти використовуючи їхній хеш, який є лише інтеджером, набагато швидше ніж порівнювати значення цілого об’єкту. В одну комірку скаладається декілька об’єктів з однаковим хеш-кодом. Але якщо в комірці лише один об’єкт, то це означає що можна далі не порівнювати і одразу видати єдиний об’єкт, оптимізуючи пошук. У випадку неправильного використання контракту.....
сініор: equals() та hashCode() повертають boolean та integer
От подібну кашу я від деяких принципалів і чув.
Запитують де ти зараз живеш, іноді просять пруф
Java пішла з України массово, бо клієнти — а це enterprise сегмент, перевів проекти до інших локацій і Східній Європі, найбільше до Польщі, також до : Румунії, Болгарії та Литви, Латвіії і Єстонії.600-650 вакансій постійно, то тепер в районі 100. Хоча падіння не таке як у Frontend де було 1000, а тепер так само 100.
І це длбре видно на вкладці «робота», якщо в 2020 в каткглрії Java ьуло
А что изменилось с 2021 года? Кроме очередной, ненужной, версии jwm
JVM в JWM точно ніхто не переіменовував :D
Нуу... не нужно лезть в бутылку из-за опечатки)) Да и после 15 лет в java становится пофиг как там это все называется))
Почему не нужной ? Там поправили архитектурные проблемы которые еще от команды Гослинга идут. Учитывая сколько всего создали уже на Java и завязано на ней, то это существенно. Хотя конечно очень внушительной проблемой становится то что новая доктрина — ломать обратную совместимость, т.е. все надо пересобирать вносить корекции и перетестировать.
А так то вышел Spring boot 4 и т.д.
Як ти використовуєш аі? І як ставишся до аі?
Проводив співбесіду. Це питання яке задаємо всім кандидатам. Правильної відповіді немає. А неправильна відповідь — це невідкритість до будь-чого нового чи змін.
Правильної немає, але з двох варіантів один не правильний?