Які з ваших планів на майбутнє здійснилися/не здійснилися?
Іноді я замислююся над тим, яке майбутнє на мене чекає. Не можу сказати, що маю чіткий план на кілька років уперед, але певні бажання, цілі та уявлення про подальше життя все ж є.
І що старшим стаєш, то краще розумієш, що реальність далеко не завжди збігається з тим, як ми колись усе собі уявляли. Змінюються обставини, професійні інтереси, пріоритети та й ми самі. Тому мені стало цікаво, що з ваших колишніх планів так і не здійснилося та чому.
Зрозуміло, що війна перекроїла багацько планів, але цікаво почути й про інші повороти: зміну професії, розчарування в колись омріяній роботі, переїзд, вигоряння, нові стосунки або просто зміну життєвих пріоритетів.
Тому розкажіть, яким ви уявляли своє майбутнє у
22 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівВ 16 — 20 планів не було, лише 2 мрії: заробляти тисячі доларів програмуванням, а по вечорах грати на електрогітарі на сцені. Перша здійснилась. Другу — втратив коли трохи навчився грати, бо рівень достойного виступу на сцені вимагав зусиль як від повноцінної другої роботи.
Жалкую про те, що планів не будував, а рухався хаотично і безсистемно — так, наче жити буду 500 років і часу, енергії вистачить на все.
Хотів створити затишну сім’ю з хорошою дівчиною, але не склалося. Всього іншого про що реалістично мріяв та ставив перед собою конкретні цілі — досяг.
Зараз мрію про коли це все нарешті закінчиться. Точніше, закінчив би сам вже, та матір шкода.
скільки років?
В мене всі плани здійснились. Смачний кавун купив. Нарешті виспався вперше за 3 тижні. Зробив боляче русні. Ввечері планую зварити вареники з м’ясом. Далі цього плани не йдуть :-D
Щастя в дрібницях)
наша Перемога! ((
Здійснилося:
— переїхати жити в Одесу
— придбати власне житло за готівку (без іпотеки, позичань у родичів/друзів і т.д.)
— придбати прикольне авто (помаранчевий Hyundai Veloster, хоча розглядав й багато інших варіантів)
— знайти дівчину, на якій захочу одружитися (оце було супер-складно, з більшістю дівчат одразу було зрозуміло, що нам разом буде весело певний час, але сім’ї не складеться)
— стати гривневим мультимільйонером
— стати чемпіоном Одеси з го (вдалося навіть двічі — у 2023 і 2024 роках)
Не здійснилося:
— придбати приватний будинок біля моря
— завести дітей
— запустити успішний/прибутковий стартап
— написати книгу
— стати доларовим мультимільйонером
— побувати в Німеччині, Франції, Іспанії, Італії, США, Канаді, Мексиці, Бразилії, Єгипті, Турції, Китаї, Японії, Південній Кореї, Австралії
Вау! Хороший список. Все ще попереду!
Можна з вами зіграти у ґо?)
Олександре, щось тут не сходиться))
— це мати від декількох десятків мільйонів, тобто від 20, як мінімум.
А ви купуєте Veloster і не можите придбати будинок біля моря?
Ви точно мульти??))
— як ви стали гривневим мільйонером?
— ну.. ще зранку я був гривневим мультимільйонером, але необережно попався у бусик ТЦК і на виході став вже просто гривневим мільйонером..
;-)
Ті, про котрі нікому не розповідала ;)
А ті, котрі в мене hr-і клянчили на кожній співбесіді «ким бачите себе через 5 років?» — ні.
Тому потрібно кардинально змінити свої плани і нікому ніколи не розповідати (чим менше люди\мужики знають, тим менше них шансів щось зіпсувати)
панянка знає життя
План написати книжку з архітектури та пробустити цим кар’єру навпіл:
— Написати книжку вдалося.
— Але цей процес зруйнував кар’єру.
Чому?
Бо вже пару років не можу знайти роботу
Я маю на увазі: як процес написання книги зруйнував карʼєру? Ви писали книгу та не шукали роботу?
Бо бути автором книги — це додаткове візібіліті та можливість заявити про себе як про експерта, що повинно посприяти знаходженню роботи.
Особистий приклад з іншого боку: я веду YouTube-канал «Надіне програмування» www.youtube.com/@1IRS-reliable Та коли знайомився з кандидатами на співбесідах, то вони казали: «О, а я бачив ваші лекції».
Так і у вас: «О, а я читав вашу книгу».
Так, бо там велика складність, і йшов весь вільний час.
Для цього треба мати розкручені соцмережі, щоб було на кому піаритися.
Нещодавно розповіли, що навпаки — для аутсорсерів це ризик, що уведуть клієнта.
Читали? І як враження?
Ні, це я навів приклад, як могло би бути при наймі.
Надайте посилання, будь ласка.
Не обовʼязково. Можна піаритись у чужих соцмережах. :)
Це фігня. Сильні компанії такого не бояться.
От для цього треба книжку розкрутити. А це — окрема спеціальність.
leanpub.com/...metapatterns#testimonials
Вони відсіюють на етапі HR — наразі усі хочуть 100% скілл матч, на рівні досвіду з IDE.
Гарне питання.16-20 років здійснилися на 90% — отримати одну професію, мігрувати, сім’я і т.д.35-40 років тільки на 20% здійснилися.
Мрії
А ось мрії
Здійснився план нормально виспатись (часто не збувається)
Сьогодні планував похавать на обід картоплю з грибами — здійснилось
Більш далекобійні плани неможливі :-)