Хочу зайти в DefTech, маючи лише .NET бекграунд — це взагалі реально?

💡 Усі статті, обговорення, новини про оборонні технології — в одному місці. Приєднуйтесь до DefTech спільноти!

Привіт, спільното!

Я .NET розробник з ±4 роками досвіду. Останнім часом дуже зацікавився темою DefTech — хочеться хоч якось долучитись і вплинути на безпеку країни, а не просто спостерігати збоку.

Розумію, що звучить це доволі наївно — .NET бекенд розробник без зв’язків в оборонці, без military досвіду, вирішив, що може щось змінити. Але дивлячись на те, скільки зараз AI-рішень для оборони з’являється буквально щомісяця, і скільки маленьких команд заходять у цю сферу з нуля — не думаю, що це аж настільки нереалістично, як може здатись на перший погляд. 2026 рік, і поріг входу в цю тему, здається, нижчий, ніж був ще пару років тому.

Питання до спільноти:

• Чи є тут люди, які вже в DefTech/Miltech і можуть підказати, наскільки реалістично зайти в цю сферу без профільних зв’язків?
  • З чого варто почати новачку — які напрямки зараз найбільш «відкриті» для людей ззовні?
  • Хтось стикався з Brave1 чи подібними програмами — які є підводні камені на старті?

У мене є ідея — щось пов’язане з обробкою та зведенням даних з різних джерел для виявлення повітряних цілей, тема близька до мого бекграунду з розподіленими системами та обробкою потоків даних. Деталі поки сирі, і паралельно думаю зібрати кілька людей навколо цього — але спершу цікаво почути думку спільноти, наскільки це взагалі має сенс. Якщо хтось теж цікавиться темою або має що порадити — пишіть, буду вдячний .

Підписуйтеся на WhatsApp-канал DefTech спільноти!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Чи є тут люди, які вже в DefTech/Miltech і можуть підказати, наскільки реалістично зайти в цю сферу без профільних зв’язків?

Що мається на увазі? Праце влаштування, як і скрізь в іт+ поліграф. Знайомства допомагають, якщо це якась вакансія про яку думають, але не публікують, бо ще не дозріли

З чого варто почати новачку — які напрямки зараз найбільш «відкриті» для людей ззовні?

З досвідом в іт ви вже не новачок, тому так варто

У мене є ідея — щось пов’язане з обробкою та зведенням даних з різних джерел для виявлення повітряних цілей, тема близька до мого бекграунду з розподіленими системами та обробкою потоків даних. Деталі поки сирі, і паралельно думаю зібрати кілька людей навколо цього — але спершу цікаво почути думку спільноти, наскільки це взагалі має сенс. Якщо хтось теж цікавиться темою або має що порадити — пишіть, буду вдячний .

роби, описуй в блозі, будуй спільноту, щось вийде

Дякую але я не вірю що це всі вакансії які зараз є і досвід бекендера там не релевантний

Підписатись на коментарі