Шукаю крісло на 10 років. Що реально переживає щоденну експлуатацію?
Всім привіт. Мене все ще звуть Сергій і я все ще розвиваю туристичний путівник Tip-to-Trip.com. Останнім часом активно розважав спільноту своїми статтями. А тепер прошу допомоги.
Знаю, що на DOU частенько з’являються теми з проханням підказати з вибором крісла. Схоже, сьогодні настала й моя черга. Бо вже майже рік сиджу на стільці.
Мої параметри
- Вага: 95 кг.
- Зріст:192 см.
- Бюджет: до 50 000 грн, але бажано б дешевше.
Сиджу на кріслі не дуже довго. Максимум
Яке я хочу крісло: дизайн, функціонал, матеріали
Ключова вимога: я хочу придбати крісло, яке буде служити мінімум 10 років.
Ключова вимога 2: не хочу крісло-ковш, яке буде мене «згинати». Краще щось більш сучасне, щоб розправляло спину. Тому більшість геймерських — мимо.
А от далі поки не визначився. Для початку треба показати як зараз виглядає моє робоче місце:

Як бачите, тут є якийсь стиль з нотками дерева та металу.
Це стіл з натуральною дубовою стільницею від Tehnotable. Я вже робив детальний огляд на нього в окремій статті.
Чисто з естетичної точки зору сюди чудово підійшло б якесь крісло зі світло-коричневої шкіри з дерев’яними елементами. Може хтось таким користується? Як Вам? Бо я особисто побоююся, що через
З ергономічної точки зору зараз наче як модні крісла з mesh-сіток. Теж нічого проти них не маю, якщо дизайн буде спокійним і лаконічним.
Питання: хто користується одним кріслом вже більше
Обов’язково треба щоб можна було зручно прибрати підлокітники. Наприклад, щоб вони відкидалися назад. Бо інакше не заїдеш в отой виріз на столі.
Хотілося б мати механізм відкидання, щоб можна було «лягти у кріслі». Чисто по приколу. Хто користувався? Які механізми реально зручні? До якого моменту явно відчутно різницю, а що на вашу думку вже чистий маркетинг?
Ну і ще є питання по гарантії. Вона працює через 5+ років? Хтось звертався? Вашу проблему вирішили?
Проблема, яку бажано вирішити попутно
Часто сиджу закинувши ногу на ногу. Розумію, що шкідливо. І ноги потім болять. Але звичка вже доведена до автоматизму і позбутися її виявилося дуже важко. Було б непогано щоб крісло не підштовхувало мене так сідати.
Де планую купувати?
По виробникам / продавцям без жодних обмежень. Але потрібна доставка до дверей (можна Новою Поштою), бо власного авто в мене нема і їхати на таксі якось лінь.
В моєму місті дійсно дорогі крісла не виставляють. То ж планую купувати в інтернеті. Поки придивлявся до двох компаній:
- Крісла від Tehnotable. Бо вже купував в них свій робочий стіл, дитячу парту та лампу. Усім задоволений. Мене там шикарно консультували.
У Tehnotable безкоштовна доставка до дверей. Плюс знаю промокод CHYTAVNA_DOU. Він дає 5% знижки. На такій покупці вийде чимала економія. - Крісла від KULIK SYSTEM. Бо наче як це український бренд з багатою історією. Може хто користується їх кріслами і готовий розказати як воно насправді? Але в них доставка платна. І до дверей обійдеться не дешево.
Але загалом я не прив’язаний до якогось конкретного магазину, то ж можете радити де купували. Продавці-консультанти та власники бізнесу з продажу крісел теж Welcome в коментарі. Зазвичай саме від таких людей чув шикарні поради.
151 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЩоб не було геморою
Я навряд чи сидітиму так довго, щоб треба було вдаватися аж до таких крайніх рішень. Але дякую за те, що поділися досвідом.
Profim Veris Net
А є досвід експлуатації крісел саме цієї фірми? Я подумую купити собі 115 модель, але про них майже нема відгуків.
Да, ещё до войны я себе такое купил. Отличное кресло, регулируемая поддержка поясницы, правильная плотность сидушки. Единственное — подголовник, я взял но почти не использую а тогда это было $50. Брал тут
kreslalux.ua/...black-p54pu-ergonomichnoe
Дуже Вам дякую за відповідь. Прям реально допомогли визначитися.
Мені сподобався ось такий варіант. Це більш-менш бюджетний, но все ж таки.
jysk.ua/...elev-chorna-sitka-chornyy
Дякую за рекомендацію. Особисто я поки побоююся брати крісла з сіткою за такі гроші. Є відчуття, що вона може швидко розтягнутися.
Але може Ви й праві.
ikea markus, вже 13тий рік катаюсь, навіть не скрипнуло ні разу за весь час, condition like new
решта крісел просто фігня
Дякую. В бюджетному сегменті вони явно ТОП. Дуже часто натрапляв на схожу рекомендацію.
Ну что у меня Narbutas Verso — 2014 года. Прекрасное кресло. Газлифт4-го класса прослужил 8 лет. Были перетяжки, были замены паука. Но сама седушка и спинка хорошие — из минусов, нарбутас не очень балует оригинальными запчастями так что покупать приходится то что выйдет найти, газлифт 4-го класса найти было проблемой, а пауки после оригинального это вообще разочарование — оригинал прожил десять лет, а те что купил сломались через год.
Если понадобится заменить думаю или про Barsky StandUp или про Narbutas Aura.
Красиве в Вас крісло. Записав собі в список бажань. Бо хочеться щось не тільки функціональне і корисне, а ще й візуально приємне.
Мінус до шкіряного покриття — коли спека, і ви сидітимете в труханах — шкіра до шкіри ну дуууже липне, особливо коли треба трохи підвстати наприклад, щоб змінити позу — то вся ляха прилипає і дуже неприємно відлипає. Тому тут сіточка — просто топ.
Але є нюанс — якщо сидіти на сіточці без труханів взагалі, то чіркаші на ній вʼїдяться швидко і сильно, потім треба буде яким небудь відпарювачем це все санітайзити (це мені друг розповідав, якщо що).
Доволі прикольна штука ще — це такі підставки під ноги, які висуваються з під низу. Я собі ось таке взяв відносно нещодавно — rozetka.com.ua/...lux-hf-q5-m-g/p564564245 , то наче дуже норм поки що. В тих же технотейблів є щось типу цього, але із лухарі сегменту за 60-70к+, де механізм колиханки більший градус дає — можете теж розглянути, в ідеалі — десь вживу спробувати
А розкажіть про підставку під ноги. Бо поки не розумію нащо вона. Дуже цікавий саме практичний досвід.
Щодо одягу: мені це не дуже актуально, бо виховую доньку.
Ну з підставкою можна зручно майже розлягтися, там гарний кут утворюється (десь 150+). Зручно фільм подивитись, книгу почитати або із стімдеком посидіти. Але для роботи із ноутом на колінях — скоріше ні, чим так. Тільки під різний вид активності положення підлокітників змінювати треба, в моделях подорожче здається є ще функція, коли підлокітники не лишаються паралельно підлозі, а рухаються синхронно із кутом нахилом спинки.
Хм... Тобто, якщо в мене ліжко в метрі від стола, то мені та підставка ні до чого? Бо гойдатися можна хіба по приколу і щоб спину розімʼяти. А полежати таки зручніше на ліжку.
Якщо так, то дуже Вам дякую. Зрозумів, що треба шукати щось без підставки.
нууу... в цілому все так
хіба ще прикольно під музичку із заплющеними очима покрутитися гелікоптером в такому положенні
Шнурок від навушників намотається навколо шиї :-) Але спробую, як розживуся кріслом.
Дивно, що ніхто не згадав колишній бюджетний хіт IKEA MARKUS. Користуюся ним ще з ковідних часів — все ціле. Комфортне базове крісло.
Теж здивувався, бо це крісло було в моєму списку ідей. Часто натикався на нього в інтернеті.
Відкрив пост чисто щоб глянути чи згадали про маркус. Юзаю фултайм вже півтори роки — а на вигляд наче вчора купив. Єдине — замінив колесики одразу, щоб не псували паркет
Дякую за коментар. Користувалися чимось дорожчим? Є різниця з Маркусом? І чи підходить це крісло для високих?
В маркуса є три розміри, мале, середнє, велике. Тобто, ідентичні крісла, з різницею лише в розмірі (ну і ціні). Треба брати і міряти
щодо дорожчого — та нє, по правді кажучи, дорожче ніж 200$ ніколи крісла не було, тому не маю з чим сильно порівняти
Дякую за відповідь! Корисна інформація, бо якось навіть не знав про 3 розміри.
Питання до редакції DOU: чи проводите ви взагалі якусь модерацію матеріалів, які публікуються на вашому сайті?
Бо якби проводили, то, можливо, звернули б увагу, що пан Сергій із Кропивницького у своєму «туристичному» путівнику Tip-to-Trip.c*m, який він «ненав’язливо рекламує» чи не в кожній своїй статті, у2025–2026 роках продовжує активно рекомендувати українським читачам сервіси російського та російськомовного туристичного сегмента — зокрема Tripster.r*, Sputnik8 і Aviasales — та використовує партнерські/трекінгові посилання для частини цих рекомендацій.
Ось буквально кілька прикладів з української версії сайту:
— «Найкрутіші російськомовні екскурсії на Tripster.r. Також можна пошукати на сайтах GetYourGuide чи Sputnik8».
— «Квитки шукайте на Aviasales.u*».
— Українським читачам пояснюють, що для першої поїздки за кордон достатньо української або російської, а серед країн, де ці мови нібито вигідніші за англійську, окремо вказана Білорусь.
— Більше того, автор пише, що в Польщі та Чехії їх нібито «часто просять говорити російською замість англійської».
І це не архів якоїсь десятирічної давнини: головна сторінка з цими рекомендаціями позначена як оновлена 24.05.2025.
Окремо цікаво порівняти українську та англійську версії Tip-to-Trip. В англійській версії для пошуку екскурсій читачам рекомендують Viator та GetYourGuide, тоді як в українській — Tripster.r*, Sputnik8 та GetYourGuide.
Причому англійська сторінка фактично законсервована ще з 2022 року, а українську редагували вже під час повномасштабної війни — і рекомендації Tripster.r*, Sputnik8, Aviasales, як і окремий акцент на російській мові, там залишилися.
Тож питання до редакції DOU: чи відповідає просування подібних ресурсів та сервісів вашим редакційним стандартам у 2026 році?
Згоден. Треба сідати і вичищати. Нажаль, після повномасштабного вторгнення сайт зовсім перестав бути для мене пріоритетом. Туризм по суті «помер», тому старі статті толком не редагуються.
Треба думати що з цим робити. І видаляти увесь сайт шкода, і перелопатити все ніколи. Ото й висить напів-законсервованим. Дякую за зауваження, все ніяк руки не доходять займатися. Якось вигорів і давно втратив мотивацію його розвивати.
Знаєте, мабуть мені треба подякувати Вам за цей коментар. Непогано підштовхнули мене сісти і повичищати оте все л*йно. Фінансово воно на давно закинутому сайті нічого не дасть. Але психологічно буде приємно.
Завтра і почну.
Дякую за адекватну реакцію. Власне, на це я і хотів звернути увагу. Розумію, що перелопатити багаторічний сайт — ще те задоволення. Добре, що почнете це вичищати. Успіхів 🙂
І Вам дякую за адекватність. І за те, що підштовхнули мене таки почати все це правити.
Колись на початку Ковіду ми зібралися з друзями і захотіли зробити путівник, що стане актуальним після пандемії. Які ж наївні то були мрії. Вклали багато сил, грошей і мало чи не душу.
А потім почалася повномасштабна війна, з часом всі розбіглися. Я, як дурко, викупив частки решти, бо шкода було видаляти. Сподівався зайнятися, коли скінчиться війна.
Та так і не зайнявся. Ну кому зараз потрібен сайт про подорожі? Але Ви дійсно праві. Треба чистити. Ну хоча б по сторінці на тиждень.
Просто як подумаю, що там тільки українська версія товщиною в5-7 книг, то страшно стає. Це ж скільки часу треба щоб хоча б перечитати старі тексти. Не кажучи вже про виправлення.
Можете мене привітати. Наче вичистив головну сторінку. Більше4-х годин роботи. Л*йна російського походження наче як більше немає. Але все одно до ідеалу там ще далеко. Ну дуже вже змінився туристичний ринок. І не ясно яким він буде після війни.
Судячи по топікам на доу зараз актуально інтеграція з дією і аналіз куди цей терпіла може поїхати щоб тимчасовий захист спрацював або якісь інші варіанти легалізації.
Мені не дуже цікаво займатися цією темою :-). Думаю, вже є повно людей, які зроблять краще.
Вже 5 років сиджу на ERGOHUMAN PLUS BS KMD30. Чи рекомендував би — не впевнений.
По-перше, сидіння із сіточки з часом розтягнулося і провисає, мені не подобається. По-друге, для моєї товстої дупи рама в передній частині крісла занадто видається і впирається в ноги. Через це від довгого сидіння болить задня поверхня стегна. 183/95.
В іншому — підтримка попереку, підлокітники, регулювання — мені подобаються.
Дякую. Мені по дизайну подобається їх luxury 2. Але не впевнений чи підійде він саме для мене.
Найгірше, що важко шибко зрозуміти, чи все в порядку. Мені магазин давав тестити крісло 4 дні, і спочатку ніби було все добре, купив. Але як сіточка трохи потягнулася — почала ця рама бути відчутною :(

І недешеве ж крісло. Шкода, що так вийшло. Співчуваю.
Скільки чудових порад я тут отримав. На DOU чудова спільнота. Дякую. Буду чекати ще відгуків з власним досвідом. І може через кілька тижнів спробую щось обрати.
51 рік, 184см, 112кг. Більшість життя — зайва вага (значно більше, ніж зараз), проблеми із хребтом. «Переміряв» достобіса крісел, від дешману до Херман Міллер. Зупинився на Комфорт Сітінг (це виробник, не модель, моделей — багато). Купував у kreslalux.ua і не пошкодував — сервіс і гарантія реальні.
Дякую за відгук. Придивлявся до них. Радий, що Ви знайшли ідеальне для себе рішення.
рекомендую, користуюся вже років 10, кожного дня, щє нічого не зламалося, якісна фурнітура та тканина.
Перед тим як купляти посидіть та перевірте чи вам там все підходе
О, Ви перший з Kulik system. Дякую за відгук. Бо всі радять herman miller, який зовсім не вписується в мій бюджет.
Нажаль, в моєму місті немає шоурумів. То посидіти не вийде. Доведеться брати орієнтуючись на відгуки. Ну або чекати коли зможу поїхати до Києва.
В Києві є великий шоурум в будинку Меблів на ст. м. Звіринецька (екс-Дружби народів). Досить великий. Там брали крісло сину, вже кілька років користується. Собі теж взяв. Чесно кажучи, зараз купив би иншу модель, з кращою підтримкою спини, і розраховану на більший зріст. Але поки користуюсь тим що є. І для мене суттєвим плюсом є потужний газліфт, який не починає просідати від моїх 100+ кг.
Дякую за пораду. Якщо буду в Києві, обовʼязково зайду.
Теж вже років 5+ користуюся, плюс одна знайома має. Мені подобається: тримає добре, регулює добре. При тому, що я регулярно змазую (раз на 3 місяці), шкіра дещо потріскалася, але там не глибокі тріщини.
Одного разу тримач подушки для голови перестав нормально фіксуватися. Відправляв їм, то вони безкоштовно відремонтували (можна було й самому, але треба було вскривати там, де я не хотів сам лізти), ще й безкоштовно назад доставили, було приємною несподіванкою.
Але тут у деяких є претензіїї щодо співвідношення ціни/якості, то дивіться
Дякую за відгук і за те, що не полінилися його написати. Лишилося ще знайти кілька людей, які нещодавно купили таке крісло. І буде хороша добірка відгуків.
О в мене ще з 2013 стоїть, до сих пір живе і нічого не зламалось
Дякую. Чув про них діаметрально протилежні відгуки. Добре, що є й хороші.
оо опять этот китайхлам собираемый в Вишневом под Киевом вылез, на лох юа можно найти что с этим «премиумом» становится
Якщо Ви про те, що еко-шкіра потріскається і облізе через3-4 роки, то це наче як очевидно. Воно так з усім, що в мене було з тою «шкірою». Задовбався ті ж амбюшури міняти. Паршивий матеріал. Я якщо й братиму, то з тканини. Або з натуральної шкіри, хоч це й навряд чи.
Якщо про щось іще, скиньте посилання. Дійсно цікаво почитати.
Мене більше цікавили відповіді на 3 питання:
1. Які там механізми, чи воно живуче в цьому плані.
2. Чи зручно на такому сидіти.
3. Чи саме наповнення не проминається за кілька років.
екошкіру не брав, в мене кіт, який може іноді псувати меблі, брав саму дорогу тканину яка стійка , нічого не порвалося , наповнення як нове, в цілому якщо креслу зробити хімчистку то воно буде виглядати як нове, бо підлокотники вжу бруднуваті за 10+ років.
всі механізми працюють, нічого не ломалося, хотілосяб щоб ліфт опускався щє нижче ніж зараз
Дякую за відгук. Я так розумію, Ви Kulik задоволені? Яка в Вас модель? Чи зручно сидіти?
задоволений, дитині теж взяв схоже від Кулік, купляв собі дуже давно в Дрім Таун, модель не пам’ятаю, по фото на сайті схоже на Елеганс
Дякую. Красиве в Вас крісло. Нехай служить ще 10 років :-)
Поки «розриваюся» між сучасними кріслами з сіткою і Кулік за його красивий дизайн.
я в офісах насидівся на модних кріслах з сіткою, мені на них взимку холодно, особливо коли з опаленням проблеми
Теж хороший аргумент. Як же важко щось обрати перфекціоністу...
Добрий стіл. Для людини 192 ростом наявність4-х ніг це номер один, інакше при підйомі на 120-121см (ваш режим стоячи) все буде хитатись навіть від банального опирання ліктями на стіл. Ну і добре, коли 4 крокові двигуни в додаток.
Крісло під такий ріст — Herman Miller Aeron «C» (важче знайти бо 90% всього на ринку «B»)
В мене в дитини парта на двох опорах. Максимальна висота така ж. Відверто кажучи, хитається вона приблизно так само. Якщо й більше, то хіба трішки.
За рекомендацію стільця дякую. Дорогувато для мене. Але може й наважуся.
Дивно, як вона може хитатись на такому каркасі, щось десь виробник зекономив значить.
Аерон можна знайти і б.в., ще можу порекомендувати цей канал
Я погано сформулював думку. Навіть суцільний зварний стіл такої висоти буде трохи хитатися. Якщо поштовхати вліво-вправо.
То дитяча парта на 2 ніжках приблизно така ж стабільна, як мій стіл на4-х. За канал дякую. Гляну, як матиму тривалу перерву на відпочинок.
В мене з 2011 є одне Herman miller embody (ідеально підходить мені) + herman miller eaton (саме це мені не підійшло, зате ідеально підійшло жінці). В eaton нічого не міняв, менш інтенсивна експлуатація. А в моєму embody (сижу кожен день) поміняв циліндр (купив на ebay) та колеса (також на ebay). Ще планую замовити і поміняти на нову тканину, та просто вигоріла за довгий час. Думав купити нове Embody — найдешевше знайшов в Tovar.z.Europe на Prom, але поки старе норм.
Дякую за інформацію. Класні крісла. Але поки якось не можу виправдати перед собою таку ціну. Записав у список, може й передумаю.
Тут головне, рекомендую Вам на них посидіти перед покупою якщо буде така можливість, бо просто так купити і спробувати — може бути потім незручно. Я спеціально їздив в салон в Сан-Хосе під час відвідин в США, а потім замовив на сайті в виробника.
Нажаль, поки такої можливості немає :-(
DxRacer. Той варіант що 150кг. В мене вже 8 років. Плюси — саме крісло важке і стабільне, але легко їздить на колесах
Мінуси — зовнішнє покриття не змінне, і зношується. За 8 років стало помітно
Воно як ковш, що згинає спину? Бо в мене вже є така проблема.
Спина рівна, відкидається назад при бажанні. Часто є подушки, але я люблю з рівною спиною сидіти. Ручки регулюється окремо і мені це зручно, бо іноді високі руси не дають під стіл заїхати.
Доречі в мене на роботі Герман міллєр. Так от одних айронів не менше 10 модифікацій. Вони правда круті, але з 10ти мені підходить 3. Тому його обов’язково кастомізувати під себе
Капець як же важко з ними. Це тільки особисто купувати тоді. Явно не інтернет-варіант.
Купував 2роки тому крісло від GT, GT Racer X-6005 , пластикове , та повністю з сітки , то я на ньому сиджу від 8 до 12 годин ці два роки , і поки що норм. Крестовина з гідравлікою тільки метал.

Сам мав вагу 95 в період користування, але вже скинув трохи.
Купував 2роки тому крісло від GT , пластикове , та повністю з сітки , то я на ньому сиджу від 8 до 12 годин ці два роки , і поки що норм

Дякую за рекомендацію!
Okamura Contessa seconda, 5 років — як нове
Це просто ТОП !!! але нажаль воно комфортно підходить для людей зростом до 185см.
Дякую за інформацію. Шкода. Нащо я виріс такий високий?
В порядке приоритета
1. Herman miller aeron
2. Anda seat kaiser
3. что то массивное из gtracer
Вже багато людей його радили. Але не дуже ж воно дороге. Таке точно не ризикну купувати не посидівши на ньому і мало чи не обнюхавши.
AndaSeat це арям ванлав :-)
А воно як ківш, що огортає чи навпаки розправляє спину? Бо часто їх бачу в рекомендаціях. Але не хочу ще більше горбитися.
Розпоавляє спину Kulik о там прям да.
AndaSeat більш лайтовий. Але треба своєю дупою все приміряти бо інакше можна дуже пролетіти мимо потреб
Розумію. Але наразі це трохи проблематично для мене. Треба їхати в якесь велике місто, ходити по шоурумах. Це мінімум 10к і пара днів.
AndaSeat була 12к в 2024, зараз напевно дорожче. Давно ціни не моніторив
Дякую.
Okamura Contessa seconda, 5 років як нове.
Дуже дякую. Записав собі. Якщо раптом зможу потрапити в шоурум, запитаю в консультанта.
вас переживе

Тут скоріше питання, чи потягне на ньому тс 10 років сидіти :)
Залежить від струму
Вітаю! Одразу розкрию карти: ми — TEHNOTABLE, продаємо крісла, і Ви наш клієнт по столу. Тому нижче не продаж, а погляд з боку сервісу — те, що продавці зазвичай не проговорюють.7–10 років щоденного сидіння втрачає щільність, опорні зони «сідають» першими. Ключова змінна тут не бренд, а добуток «маса × години». Ваші 95 кг по 3–4 години — режим помірний, Вам пощастило більше, ніж людині 110 кг по 10 годин. Для контрасту: дитяче крісло реально ходить 10 років без втрати властивостей, бо навантаження мале, і першим здається газліфт, а не наповнювач.5-му році, далі живе під 3-річним покриттям. Це не претензія до Herman Miller, у них одна з найчесніших гарантій у галузі. Це ілюстрація простої тези: жодна гарантія не є страховкою від зносу, і питання «10 років» гарантією не вирішується в принципі.5–7 років активної експлуатації без втрати властивостей, а оцінюйте крісло не за цифрою гарантії, а за ремонтопридатністю — чи можна за 5 років у цій країні купити газліфт, ролики, механізм, полотно. Газліфт і ролики — витратники за визначенням.165–190 см. Вам критичні три речі: висота спинки (щоб лопатки мали опору, а не край), діапазон підголівника (щоб він потрапляв у потилицю, а не в шию) і глибина сидіння.160–205 см, до 120 кг, спинка — еластична сітка, сидіння — формована піна високої щільності, каркас метал + армований пластик, підголівник регулюється по висоті й куту, підлокітники 3D, регульовані поперекова підтримка й глибина сидіння, синхромеханізм із фіксацією нахилу, прогумовані ролики. Тайвань, гарантія 3 роки.
Головне: «крісло на 10 років і забути» — це не питання бюджету, а питання фізики матеріалів.
Еластична сітка тримається на пружності полотна. Під постійним статичним навантаженням будь-яке еластомерне полотно накопичує залишкову деформацію — воно не рветься, воно просто перестає повертатися у вихідну форму. У топових моделях полотно якісніше натягнуте й деградує повільніше, але процес незворотний. Формований пінополіуретан веде себе так само: за
І тут же — про гарантію, бо це найбільша ілюзія в темі. Візьмімо Aeron, якого вже згадали (ми його свого часу продавали, поки виробник не змінив систему роботи з дилерами в Україні — крісло справді видатне). У чинній редакції гарантії Herman Miller зобов’язання сформульоване вузько: замінюють деталь, яка вийшла з ладу внаслідок дефекту матеріалу або виготовлення, а вихід з ладу через нормальний знос прямо винесений у виключення. Тобто просіла сітка за 8 років — це за визначенням знос, а не гарантійний випадок. Плюс окремим рядком там стоїть «всі сервісні запчастини — 3 роки»: деталь, яку Вам поставили по гарантії на
Практичний висновок: закладайте горизонт
Тепер по Ваших параметрах. 192 см — це і є основна складність: більшість «універсальних» моделей проєктуються під
З того, що ми тестували безпосередньо, під Ваш зріст надійно заходить COMF-PRO Truly Black — садили в нього хлопця 198 см, посадка коректна: www.tehnotable.ua/...black-dlya-vysokih-krislo
Коротко: розрахунковий зріст
Є ще Sihoo та Hinomi, але там граничний розрахунковий зріст ближче до 190 — Ви на самій межі, а на межі крісло працює гірше, ніж у середині діапазону. І головне застереження:крім зросту існують пропорції. Двоє людей по 192 см із різною довжиною стегна сядуть в одне крісло абсолютно по-різному. Тому якщо буде відрядження до Києва — приїжджайте в шоурум, за годину приміряєте кілька моделей і закриєте питання остаточно.
По підлокітниках і ерговирізу. Відкидні назад підлокітники в ергономічних кріслах існують — у лінійці Hinomi є моделі з таким рішенням, тож це не суто геймерська історія. Але скажу чесно: у більшості випадків це питання закривається простіше. Дивіться не на відкидання, а на мінімальну висоту підлокітника — якщо в найнижчому положенні він проходить під стільницею, Ви спокійно заїжджаєте у виріз, і відкидати нічого не треба.
Про ногу на ногу — це не про звичку. У більшості випадків це компенсаторна поза: або сидіння зависоко і стопи не мають повної опори, або глибина сидіння завелика й передній край тисне на підколінну ділянку, і людина інстинктивно розвантажує цю зону. Крісло звичку не «вилікує», але правильна глибина плюс висота, за якої стопи стоять на підлозі повністю, прибирають саму причину. Якщо бажання лишається — недорогий підстопник закриває питання.
Про механізм «лягти». Синхромеханізм із фіксацією в кількох робочих положеннях — це те, чим користуються щодня, різниця з простим гойданням відчутна одразу. А численні «зони регулювання» здебільшого залишаються в описі товару.
У жовтні їдемо на ергономічну виставку в Німеччині, будемо цілеспрямовано дивитися новинки під високий зріст — знайдемо цікаве, відпишу сюди.
нові Always з крильцями — покращена аеродинаміка та зменшене навантаження на крило!
Дякую! Ваш коментар поки найкорисніший в топіку. Може дійсно варто буде почекати до жовтня. В мене ДН якраз наприкінці місяця. То може «подарую» сам собі крісло.
Хотілося б. Але в приватному порядку це важка логістична задача. Просто так поїхати, щоб посидіти в кількох кріслах виходить дорогувато. Та й дружина зайвий раз боятиметься. В Києві зараз трохи небезпечніше, ніж в моєму місті.
А от у відрядження мабуть таки не треба. Бо це зазвичай означає, що Ви там сидите без електрики. Нащо воно треба?
прийнято, розуміємо Вашу позицію.
Ще раз дякую за хорошу консультацію. Можна буде написати Вам перед покупкою крісла? Здається, саме Ви консультували мене перед покупкою стола і це було шикарно.
так, звісно, максимально допоможемо підібрати найкращий варіант без зайвої води )
Дякую!
сильно не в ваш бюджет, але захотіла згадати carkrislo з інстаграму, вони роблять офісні крісла з автомобільних крісел BMW з підключенням до свого контролера так щоб працював обдув, підігрів і електрорегулювання
якість топ але ціна така що можна цілого ланоса за ті гроші купити)
Дякую за інформацію. Мені чомусь автомобільні крісла не здаються зручними для сидіння за ПК. Але може я просто не правий. Ніколи таким не користувався.
Річ справді крута, ми на такі проєкти дивимося із задоволенням. Але додамо технічний нюанс, бо він тут принциповий: автомобільне сидіння проєктується під протилежну задачу. Спинка, звісно, регулюється — питання не в ній, а в подушці. У авто вона має власний конструктивний нахил назад (зазвичай12–16°) і фіксовану глибину: цей нахил існує, щоб тіло не зісковзувало вперед під ременем при різкому гальмуванні. Регулюванням спинки він не змінюється. Тобто Ви можете виставити спинку хоч 95°, але таз усе одно лишиться загорнутим назад, бо під ним нахилена чаша. В ергономічному кріслі подушка близька до горизонталі, а часто має ще й нахил вперед — саме щоб вивести таз у нейтраль.
Друга відмінність: в авто спинка й подушка регулюються незалежно, синхромеханізму немає. В офісному кріслі при відкиданні сидіння доводиться разом зі спинкою й кут у кульшовому суглобі зберігається. В авто спинка їде, подушка стоїть — таз сповзає. Плюс бічні валики фізично обмежують зміну пози, а зміна пози за столом критична: міжхребцеві диски не мають власного кровопостачання й живляться за рахунок циклів навантаження-розвантаження при русі. Немає руху — немає обміну. Тобто це інша геометрія під іншу задачу.
Якщо це можливо, будь ласка, пишіть трохи більш розгорнуті коментарі. Яке в Вас крісло, які зріст та вага, як довго користуєтеся і чи всім задоволені. Що змінили б, якби купували зараз. Кожна деталь може бути дуже корисною.
після декількох спроб знайти ідеал задорого зупинився на самому дешевому від Jysk. нажаль попередню саму дешеву модель вони не випускають мені прийшлося з нею розлучитися з причин що не стосуються самого крісла але та що зараз саме дешеве NIMTOFTE вже більше року задовільняє всі потреби, міняти не збираюсь. З досвіду, коли шукав крісло і думав що ціна верішу все )) то німецькі крісла були найкращими, чехи непогані копії німецьких роблять, все решта було лайно навіть за великі гроші.
Дякую. Не підкажете конкретні моделі та бренди, які дивилися? Що сподобалося, що явно не варте своїх коштів?
Interstuhl, RIM. ще згадав Kinnarps. по моделям не згадаю, пам’ятаю що дивився офісного типу, не геймерського. RIM найкраще було за свої гроші, хоча наче твердувате спочатку видалося але то був перехід з реально м’якого тож не факт. Kinnarps точно прослужать 10 років — береш у руки відчувається що зроблено «на віки». Давно це було, може щось і змінилося))
Записав у блокнот. Дуже Вам дякую!
Це не на десять років. В мене був AGGESTRUP, протягом першого року появився люфт та зламався газліфт — крісло іноді повільно, а іноді ні опускалось.
Думаю, то просто інша філософія. Сам знаю людей, які купують недорогі речі, але часто їх оновлюють.
З одного боку, завжди користуєшся чимось простеньким. З іншого — берегти речі не треба. І кожен рік-два купуєте нове.
Мені такий підхід не близький. Але не засуджую, цілком нормальна стратегія.
Я сам такий був. Брав найдешевше крісло або з Jysk, або з Ikea.
Але отой випадок з Jysk та з газліфтом мене вибісив. Це знаєте той випадок, коли воно не одразу зламалось, що треба негайно ремонтувати, або купляти нове, а коли воно потроху-потроху. І ти такий гадаєш: «Та може це один раз воно просіло», і починаєш місяцями це терпіти. Терпів доки воно не почало по декілька разів на день просідати.
Але я 100+ кг, може це лише моя проблема.
Дякую за досвід. Відверто кажучи, я перестав розглядати бюджетні рішення для будь-чого, чим точно буду користуватися.
Пройшов до схеми, що щось бюджетне можу купувати тільки для разових робіт.
Або якщо не впевнений чи потрібен мені такий інструмент. Якщо не знадобиться, то й грошей багато не витрачу. А якщо знадобиться, то спрацюю в нуль і за цей час розберуся на які характеристики звертати увагу.
якщо сидіти незручно — ніяка філософія не заставить сидіти на кріслі, ні на дорогому ні на дешевому.
Та звикнути можна навіть до деревʼяного стільця. Просто не завжди це доцільно.
Я б таке радив : nowystyl.ua/...eslo-orion-steel-mpd-al68
Дякую. А з чого воно? Який матеріал оббивки? Як довго користуєтеся? Живуче?
У мене було подібне крісло. Не менше 10 років. Шкіра частково подряпалася, трошки розбовталася основа, змінив 3 комплекти пластикових коліс. Але окрім заміни коліс жодного ремонту чи обслуговування.
Але це було найкраще крісло, на якому можна просидіти цілий день: це я дізнався після того, як залишив його в Севастополі, а на заміну купив IKEA — у нас їх 3 різних вдома і всі незручні для тривалого сидіння. Однак треба поміряти собою: на 192 см може бути трохи замале. У мене на 187 було впритул.
Матеріали та форма крісла на вибір: наприклад, у мене були дерев’яні світлі підлокітники та дерев’яні накладки на шасі, шкіра зелена.
Дуже дякую за інформацію. Спробую знайти його в місті. Або хоч в Києві, якщо буду там у відрядженні.
Бачу, що Оріони ще доступні, а мій тип спинки (паралельно колись доступний, все решта таке саме) — вже ні. Тож можливо виробництво старих моделей згортають потроху. Але бажаю успіху, може навіть знайдете десь в салонах, щоб поміряти (принаймні, чи зручно підголовник та в плечах). Також у виробника Nowy Styl є нова лінійка Xilium чи щось таке — там ще більше опцій щодо матеріалів та комплектації. Він ніби як раз для високих. Але мені вже вилазило за бюджет, тож я навіть не мацав.
Дякую. Зверну увагу. Записав собі.
На такому самому (візуально) просидів близько 12 років. Шкіра вже постиралась, просіла сідушка сама. Але не пожалкував ні разу про купівлю. Чи це точно така модель не скажу, бо залишилось в іншому місті, але візуально 1в1. Обирав просто по зручності тоді. При моєму рості приблизно в 186 було найзручнішим. Основа шкіра, боковини і задня частина замінник. Літом бувало жаркувато, але головне що 10+ на день сидіти цілком комфортно.
Дякую. Шикарний відгук. Мені тут пишуть, що для мого зросту це крісло буде малуватим. Але ж статтю читатимуть і інші люди зі схожою проблемою.
Я не рекомендую для нашого клімату крісла, в яких сидіння та спинка не в сіточку. Бо влітку це гарантія сидіти та пітніти.
Також в цьому варіанті немає регулювання висоти підлокітників.
Дякую за пораду. Я поки розриваюся між отою сіточкою і старомодним кріслом зі світлої шкіри.
Останні кілька тижнів в моєму місті така спека, що сіточка отримала кілька додаткових балів.
Я за це даю10-20 балів одразу. Цього літку, коли на вулиці було 35, а в оселі 28, то без кондиціонера ані спина ані д**ця не пітніли.
Дякую, врахував. Мабуть буду брати з сіткою.
Хоча з іншого боку, я по такій спеці особливо й не працюю. Мозок тупить і ліниться.
є ж кондиціонер)
В офісі — безумовно. В домашніх умовах він допомагає не завжди. Навіть якщо не вимикають світло, то є кілька обмежувачів:
1. Кондиціонер стоїть в іншій кімнаті. До моєї наче й добиває, але не моментально.
2. Його постійно вимикають. То дитина сидить так, що дує прямо на неї, то дружина голову помила, то ще щось.
3. Люди різні. Зазвичай кондиціонер налаштовують під найбільшого «мерзляка». В шкіряному кріслі може бути значно жаркіше.
Так можна ж поставити кондиціонер у кожну кімнату) 1 зовнішній блок
Можна. В мене так і було, поки жив у своїй квартирі. Зараз її більше немає. А на нову поки не заробив.
Кондиціонер вирішує завдання понизити температуру повітря в кімнаті.
Крісло в сіточку вирішує завдання щоб тепло від тіла відводилось завдяки прохолодному повітрю в кімнаті.
Шкіряне крісло не дає доступу холодного повітря до тіла.
З кріслом у сіточку я можу працювати навіть без кондиціонера, тому що тілу не жарко.
Steelcase, herman miller
Шо ви з тими мілєрами носитесь. Люта дічь а не крісло, а цінник такий що мама родная. Старший брат собі брав, ну дичина повна, а він просто в захваті.
Це все настільки індивідуально, тому тільки самостійно посидіти в різних кріслах потрібно.
Супер розрекламовані не факт що вам підійдуть.
Я для себе найшов AndaSeat, конкретно для мене ідеальна річ, максимально комфотно.
Дякую за думку. А яку конкретну модель обрали?
Так може в брата запитаєте, чому він в захваті?
Бо з усіх крісел, на яких я сидів за 20+ років Herman Miller Aeron найкращий, та я жалкую що не витратив на нього гроші ще 10 років назад.
А який в Вас зріст? Я дивився на це крісло. Але є відчуття, що воно не підійде для 192 см / 95 кг. А вживу посидіти на ньому поки немає можливості.
180 см, 100+ кг.
Тоді, мабуть мені такий стілець все ж не підійде :-(
З одного боку шкода. А з іншого — ну дуже вже він дорожчий за ту суму, яку моя жаба готова виділити на крісло. То може й добре: не буду думати чи варто було б доплатити.
Там є три розміри. Пошукайте шоуруми і спробуйте. Бажано щоб вам розказали як ним користуватися і налаштовувати. Ну і відразу беріть аксесуар-підголівник, бо мені його не вистачало.
192 см. Я навіть не знав, що до нього можна окремо купити підголівник. Тоді може й варіант.
З шоурумами зараз проблема. Я живу в порівняно невеликому місті. Їхати до Києва чи Львова тільки щоб посидіти в кріслі поки не планую. Але все може бути.
Підголовник це ще один холівар.
Жуть як бісять :-)
Але знову ж таки кожному своє
Якщо зйомний, то наче як і не велика проблема. Може воно від зросту залежить. Може від особистих вподобань.
Йому зручно на ньому.
А я як тільки не шаманив ну не моє взагалі. Тому коли лазив по саравах у Епіцентрі в свій час там був шоурум андасіт і я прям кайфонув.
Все дуже індивідуально.
183 см, 84 вага
В мене є кілька друзів з отим Herman Miller. То вони кажуть, що до крісла треба звикати кілька місяців. І кайфувати вони почали тільки коли перебудувалися мʼязи.
Не знаю правда чи ні. Бо життя розкидало нас по різних містах, то ж взяти і потестувати на собі не вийде.
Вибухаюти надцять косарів зелених щоб перебудовувати м’язи ну такоє :-)
Ну якщо спина крива і мʼязовий корсет не розвинений, то треба ж їх якось фіксити. Логіка в них якраз нормальна на мій погляд.
повно рефаб міллерів у штатах до 1000, доставка ну сотка містом щоб морем відправили, не підійшло, продати можна
www.madisonseating.com/...hyd7vAld-_rUaAiDTEALw_wcB
Хороший варіант. Але якось аж дуже муторно, як для крісла. Мабуть, я вже старий і лінивий.
ну так, три кліка мишою це для молоді справа, розумію
Скоріше оцінка ризиків, прорахунок остаточної ціни, що робити якщо не підійшло або зламалося.
Загалом, Ваш варіант хороший. Просто я дивна людина, яка хоче нове.
А може навпаки мене переклинить і через кілька місяців сидітиму на американському. Особливо, якщо ШІ частково здується і на ринку зʼявиться купа чудових крісел за копійки.
не знав що під ШІ масово закуповували крісла ))
А з ним посипляться різні стартапи. Бо якщо лусне будь-яка бульбашка, то інвесторських грошей стане дуже мало. Виживуть ті, хто навчиться швидко заробляти. Хто буде й далі розповідати про те, як багато зароблятимуть в майбутньому, не знайдуть грошей і закриватимуться. А значить, вся їхня техніка і понтові меблі швидко опиняться на вживаному ринку.
Я коли працював в студії, то сидів на аероні. Це крісло треба під себе налаштувати (тих налаштувань там штук5-7) і треба щоб був саме ваш розмір (м-ка в цілому доволі універсальна, але якщо ви невеличкий, або здоровенний, то буде біда).
Як тільки все зробите як треба, то зрозумієте прикол цього крісла.
Що стосується ананди і інших «геймерських» крісел а-ля гоночна сідушка, то я не надто їх люблю. Але you do you, як то кажуть. Бажаю щоб довго прослужило і було комфортно)
Конкретно в моєму випадку велику роль грає питання зросту. Я не впевнений, що воно буде зручним для високих людей. Та й чисто психологічно вже не зможу викинути такі гроші на крісло.
Бо воно тупо не варте того мішка грошей.
Кожен розганяється на свій карман :-)
Можливо. Фінансово я мабуть міг би й таке купити. Але психологічно не готовий.
Чув про них. Це взагалі бренд, з якого почався мій інтерес до ергономічних крісел. Але які ж вони дорогі...