Сонячне затемнення та Персеїди в один день. Будете дивитися на небо?

Сьогодні є одразу два приводи подивитися вгору)

12 серпня відбувається сонячне затемнення. Повним воно буде лише у вузькій смузі, яка проходить через Гренландію, Ісландію, північ Іспанії та кілька інших регіонів. А у нас затемнення буде частковим та припаде на вечір. Кажуть, що побачити його вдасться лише на заході країни десь з 20:10 до 20:53.

А після заходу Сонця можна не розходитися — у ніч з 12 на 13 серпня буде пік Персеїд, одного з найвідоміших метеорних потоків. Цього року ще й пощастило з умовами, бо місяць молодий, тож його світло не заважатиме.

Найкраще, звісно, вибиратися подалі від міського освітлення, але я все одно спробую подивитись з балкона. Хотілося б зробити фотки, але на жаль, не з моєю камерою 🥲

А ви плануєте сьогодні дивитися затемнення чи полювати на Персеїди?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Нарахував до 40 і пішов грітися/спати. Наблюдаю не перший рік, і цього року дуже сподобалося було багато яскравих метеорів. Можливо тому що місяц не заважав.

А де дивились? У Києві деякі були видні, але не прям щоб — але може, це з моєї локації

Київська область сільська місцевість. Теж не супернебо але звісно темніше ніж в Києві.

Все одно кращий варіант) А фото не пробували робити, чи теж камера не дуже?

Я якось пробував зануритись в астрофото, але зрозумів що всі ці гарні фоточки більше продукт постобробки ніж якась майстерність чи якість камери. Сидіти в редакторі годинами мені не цікаво. А за якимось яскравими подіями в небі слідкую очима :)

І то правильно) Мені зазвичай хочеться залишити якийсь яскравий спогад у вигляді однієї фоточки, але якщо треба витрачати на це значний час та увагу, то нащо воно

Хіба пару яскравих комет за свое життя зафоткав :)

Варіант взагалі-то теж непоганий)

З Києва та області затемнення, наскільки мені відомо, не буде видно, а от на Персеїди із залюбки подивлюся сьогодні

Апдейтик

Що ж, фото в мене не сильно вийшло зробити, але зорепад був дуже гарний. Зірок так 30 нарахував за той час, поки сидів дивився. Все життя хотів його побачити, але щось ніяк обставини вдало не складалися. Тепер гештальт закритий :)

Звичайно. Але коли встигав, бо іноді пролітали так швидко, що навіть подумати не встигав

Хехе, і я загадую кожен раз)

Подумалося, що негоже залишати гештальт не закритим, тому пішов у ніч з 13 на 14 небо фоткати. Вийшло наче непогано, як для мого старенького китайця.

Я б сказала, навіть дуже гарно!

Я б пожартував про шахеди і ракети, але щось не до сміху

Підписатись на коментарі