[Допис видалено авторкою]
-
-
Так і знав, що це був якийсь соціальний експеримент чи троллінг. Дивно, що ніхто не запропонував самий очевидний варіант.
̶щ̶е̶ ̶н̶е̶ ̶п̶і̶з̶н̶о̶
ні, радше знайшли щось, або хвиля песимізму відійшла
Женя, троллила не авторка.
В неї реально проблема, доволі типова.
А як ти шукав роботу? де знайшов?
Не слухайте маразм про класти плитку ), це важка не жіноча робота, яку не варто починати в 38 (молоді підсвідомо вважають, що все життя будуть сильними і здоровими). Шукайте роботу головою. Підготуйтесь і спробуйте системним аналітиком закинути резюме, гарних спеціалістів там мало.
це важка не жіноча робота, яку не варто починати в 38
Ну впринципі правильно, бо важка жіноча робота, це зазвичай штукатурка і малярка.
Якщо у вас нормальна англійська — у гуманітарному секторі є вакансії напрямку аналітики та дотичні до них — unjobs.org/duty_stations/iev
1. Спробуйте подивитись вакансії звичайного аналітика, аж до роботи з Excel (та чи таке ще існує?)
2. ERP/CRM/SAP
3. Державний сектор. Наприклад
ІТ-спеціаліст
30000-40000грн
Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків
Київ
Це я на ворк юа просто побачив першу ліпшу.
Хотів для цікавості подивитись що там Державна служба зайнятості пропонує, так у них фільтр не працює. Точніше показує лише першу сторінку, наступне вже йде без фільтрів. Підозрюю, що в нас так половина держресурсів працює.
Для початку покажіть ваше резюме, може там є якісь очевидні «редфлеги», які блокують вас.
Якщо ви доходите до співбесід, то розкажіть як вони проходять. Як ви відповідаєте, що вам кажуть, які відгуки.
Чи просите ви зарплату в межах зарплатної вилки озвученої в Доу статистиці чи це відрізняється в більший чи менший бік?
Чи ставите ви якісь особливі умови роботодавцю, які їх відлякують?
Чи проходили ви тренувальні співбесіди?
Що з англійською?
Якщо хочеться кудись піти, де гарантовано буде робота — ремонти й будівництво. Коли робив ремонт весь минулий рік, в мене плиточник заробляв 300-400$ за день.
Маляри і штукатури (жінки) теж дуже добре заробили.
Генеральне прибирання (жінки) теж досить високий прайс і черга була в них на тижні вперед розписана.
Місяць тому викликав сантехніка, приїхав на новому мерседесі С.
Зараз уникальний момент, що за роботу руками, де особливо не треба багато думати, можна досить добре заробляти.
Вмію класти плитку та робила це своїм родичам, і хочу сказати, що в малих масштабах, це капець, яке медитативне та приємне заняття) Але звісно, для основної діяльності тут треба мати якусь фізичну витривалість
Так плиточник це не робить 8 годин підряд. Принаймні ті, що були в мене, за раз клав
Мав з собою всілякі інструменти для вимірів, обрізки плитки, лазерні рівні.
Так він одночасно може вести
І це навіть не Київ і не Львів. В обласних центрах, підозрюю, ціни будуть на
Із фізично важкого, це хіба перенести пів-відра води, замісити розчин лопаткою, та сидіти навприсядки, періодично обрізаючи плитку. Хз чи це дійсно фізично важкою роботою можна назвати.
сучасна плитка великих форматів типу 1200×1200, спробуйте якось підняти, і дуже повільно опустити на клей. або мала механізація, або 3 людини
120 на 120 це рідкісний звір, таке дуже мало хто кладе і мало хто з плиточників береться за таке.
Більшість плитки це 60 на 60 чи максимум 120 на 60.
На підлогу в коридори і кімнати (на теплу підлогу) в мене взагалі йшла плитка під паркет 17,5 на 60, типу такої. leoceramika.com/...y-175×600×8-cerrad_166250
мало хто кладе
ніт. відкрийте сайт продажу квартир, там де новобудова та свіжий ремонт майже завжди він, особливо у санвузлах.
мене взагалі йшла плитка під паркет 17,5 на 60,
окей, у санвузлі на стінах теж паркет?
Ну що ви мені розповідаєте))
Я весь минулий рік займався ремонтами і постійно спілкуюся з майстрами та власниками.
Ніхто не кладе 120 на 120.
У санвузлах кладеться 120 на 60 та 60 на 60.
Співбесід якось дуже мало. Ніхто нічого не каже. Просто зникають або оте звичайне «вирішили рухатись далі з іншими» і все.
По оплаті в межах вилок доу. Жодних особливих умов, от цього точно ніхто не може робити.
Тренувальні це як і де?
Англійска гарна.
оце все, що у вас в профілі, нмп, зараз популярно у вакансіях, а чого-ж ще треба? теж не розумію.
Ви подавались напряму в продуктові компанії, які без укр душку (бодішопів та рабовласницьких гамноконторок з офісом у флориді) ?
Чи були запрошення на співбесіду від продуктових західних компаній?
а в якому місті? більше контексту про себе.
у мегаполісах затребувані джуніори на ремонти квартир, там дефіцит кадрів і топові розцінки.
оце все в наявності
Для мене зараз важливі не престиж, «цікавість» чи величезна зарплата. Хотілося б знайти сферу, де:є достатньо вакансій;
реально перейти з іншої професії;
мій попередній досвід може бути хоча б частково корисним;
вік 38 років не є критичним недоліком;
не потрібно витрачати ще4–5 років на нову освіту;
головне, де роботодавці справді готові наймати людей із нетиповим бекграундом
ремонт квартир в Києві зараз жирна тема, читав, що базовий ремонт виходить десь 600 дол кв м без матеріалів. До мастерів черга.
можливість не тільки заробити грошей, а й поспілкуватися з різними людьми вживу.
Досвід ремонту знадобиться і собі.
А потім неодмінно виникне бажання вчитись чомусь новому, буст.
Все так, є спеціалізовані послуги як штукатурка і поклейка шпалер, де не треба дорогого обладнання але важливі уміння. Все спочатку треба повчитися у майстра перш ніж працювати самостійно
от би хтось добрий написав статтю про успішний успіх в контексті ЛЛМ, ШІ і ремонту квартир. Типу
-Люди й ШІ в одній бригаді.
-Як обрати між кодом, ML, LLM і шпалерами.
— Абдукція від гіпсокартону при недостатній кількості експериментальних даних і малому розмірі тренувального датасету.
Просто найти работу это разнорабочий, «прислуга за все» если по Ильфу и Петрову, любая другая работа требует какой-то квалификации.
Забавно, что кризис он такой. У Вас возникли проблемы, это значит, что и сотен похожих на вас возникли проблемы. Вы будете искать любую работу и тысячи других будут искать любую работу. Жеппа будет везде
Почитав коменти авторки, «туди не піду, це не підходить, сюди не хочу, не бачу майбутнього для себе, усюди жопа і срака і погано, я нічого не вартую, сенсу жити не бачу» і усе в такому дусі.
Мені здається ваша проблема перш за все у вашій самооцінці і ментальному здоров’ї, а не в хард скілах. Мені страшно уявити як це працювати в одній команді з людиною з таким негативним світобаченням, я б не хотів такого у себе на роботі хіба що там якісь унікальні в світі навички заради яких можна потерпіти подібне відношення.
Ну не зовсім правда. Були варіанти запропоновані гарні. Не багато, так. І я не казала що не піду і іншого.
я ж не проти. може бути 100500 причин. тому і питаю...може там по факту шось надумане.
Можливо, запропонувати навчати програмуванню тих, хто шукає менторів? Тут є топіки, де люди пропонують навчання.
Щодо не ІТ: тимчасово розглянути вакансії адміністратора, модератора. Знайома зараз пішла на курси бровістів, манікюр/педикюр ( працювала QA manual, під скорочення попала).
В які країні ви подавали резюме?
Яка статистика?
У вас є досвід, і це можна монетизувати, навчаючи інших.
Толку в тому досвіді якщо от влаштуватись не можу на роботу, нічого той досвід не вартий
«Хто вміє — робить, хто не вміє — вчить»
це ж формула більшості навчальних закладівь
Ага, а платити я чим буду за курси і потім як влаштовуватись без досвіду серед мільйонів таких же випускників.
Тай не потрібно це вже людям. Нема грошей у людей на манікюри.
Я тут не погоджуюся). Жінки можуть обмежити себе в їжі, ітд, але манікюр/ педикюр — це мандаторі, хоча б раз в місяць для більшості)
любой муж знает, что ноготочки — это святое. у мастеров очередь стоит.
Перше від чого я відмовилась коли все покотилось в дупу то як раз манікюри. У людей вже і на їжу на проїзд грошей нема не що ті манікюри.
Я більш про клієнток/ клієнтів, кому цю послугу надавати.
Наскільки я можу судити — б’юті-сфера якраз просідає, бо перестала для багатьох бути «мандаторі». Як на мене занадто багато часу забирає, який і так на вагу золота.
запропонувати навчати програмуванню тих, хто шукає менторів
да это ерунда, никому это особо не надо.
Тут є топіки, де люди пропонують навчання.
но нет топиков от тех, кто купил это менторство.
В мене колись була джун вакансія, QA manual. І мені було цікаво питати кандидатів, чи вони самостійно вчили ,чи курси. Так от: 1 із
колись
ключевое слово «колись». все изменилось и очень быстро. подписка ChatGPT/Claude и умение задавать правильные вопросы — лучший ментор для начинающих. я допускаю, что в каких-то очень узких или высокопрофессиональных нишах менторство по прежнему будет эффективней, чем AI ассистент, но у нас тут не тот случай.
До речі, Зараз питання щодо АІ — дуже актуальне .
Більш того, на інтерв’ю технічних пропонують одразу AI assisted задачки.
Тобто, зараз виграє і має перевагу той/ та, хто підхватує цей напрямок ( самостійно вивчає, або курси)
А
вакансії адміністратора, модератора
Цілком можна пошукати. Варіант.
У вас актуальний досвід щодо сьогоднішніх вимог. Те, що зараз важко з пошуком роботи — це дійсно так, для всіх.
Але тут є ще такий парадокс. Є компанії, котрі можуть переглядати місяць і більше кандидатів, процесити ітд . І потім не наймуть , або захолдять, або передумають шукати і наймати.
Є ті, хто раз подивився і наймає одразу. Тут просто не здаватися треба.
Є компанії, котрі можуть переглядати місяць і більше кандидатів, процесити ітд . І потім не наймуть , або захолдять, або передумають шукати і наймати.
Є ті, хто раз подивився і наймає одразу. Тут просто не здаватися треба.
+100. вакансии висят и висят. весной менял работу, были собесы — отликался сам, вроде все позитивно, но ноль. потом написал рекрутер, один звонок, одно тестовое, собеседование с СТО в конце дня и утром ждал оффер. кому действительно надо — решают быстро. а вакансии, на которые я откликался, так и висели потом долго.
так что еще один фильтр: от рекрутеров зачастую приходят именно что живые вакансии.
Видно ніякий він не актуальний, влаштуватись он не можу вже дуже довго
Якщо ти — жінка, то тільки ІТ і ШІ (бо ІТ — жіноча сфера). Я б подивилась в сторону японської робототехніки. Може на Wellfound jobs щось знайдеться
Із Data Analyst ML/Python, та ще і жіночою статтю, закордонною ступінню PHD, та цілими 8 роками досвіду йти з IT ???
Та вас шукають мало не усі. Я розумію хтось : Delphi, Visual Basic або 1С, працював в Мухосранську на локальному ринку і йому 59. Або хлопчина чи дівчина без профільної освіти з тримісячних курсів «академії шляпа» Node/React JS. Там реально шанси знайти роботу в сучасному ІТ — один до мільярда.
Буде напевно не політ коректно — але сувора правда. Має сенс подивитись — що не так із CV, само презентацією, штатними запитаннями із співбесід, також підготовкою до співбесід, де є сенс сходити в салон краси, підібрати одежу, місце та бакграунд і т.п. Ще треба дивитись на заплатні очікування, бо якщо вони завищені — це напевно першопричина або відсіювання СV, або відмов.
От просто зараз лише на DOU — 315 відкритих вакансій, це в три рази більше ніж інших тех стеки як то : Java, C#/.NET, C++, або Frontend.
З вже фактично мертвого ІТ, де вже не має жодного шансу для мене.
315 вакансій? А кандидатів? По кілька десятків тисяч на кожну щонайменше. Отож.
Анастасия, посмотрел Ваш LinkedIn. если честно, я согласен с предыдущим комментатором — у вас прекрасный потенциал: языки, итальянский PhD, серьезный опыт в сложном стеке, свобода перемещения по Европе. вам нужно этот потенциал раскрыть и продемонстрировать. да, рынок найма сломан, не только в Украине, но вакансии есть. если то, что вы делали, не приносит результата, попробуйте кардинально перекроить свой подход к самопрезентации и поискам.
желаю вам удачи! пусть хороший работодатель найдет вас.
??? От дивіться прямо зараз 89 відкритих вакансій тільки в одній компанії і тільки в Україні, careers.epam.com/...rm=start-your-search-here
Навіть більше скажу шлють усе письма з рефералами, бо шукають саме вас, «хот», «горить» і т.д.
Чому нажаль ? Хоча особисто я би зайнявся власною справою за першої ліпшої можливості і забув би про роботу в наймі як таку. Нажаль не там живу, усвідомлення настало за 35 (розуміння було але нічого не робив).
Зараз фокус більше на тому, щоб вижити, має бути. Потім, ніколи не пізно почати щось з нуля.
Думаю що проблема в дутому резюме.
Слова є а от досвіду реального немає.
Або неадекватний запит по ЗП (менше $4к або більше $10к)
Робота є, і навіть в Україні.
Ну я особисто бачів ситуацію коли нацмаюча менеджериня казала : «Ой фуууу!» бо вирваллсь, далі стрималась щоб сакзати — що думає типу «скуфідон лисий і очкарик» там і т.п. (хоча це робітник і йому з нею не цілуватись).
Ми усе таки живемо в реальному світі, і можна написати на усіх паперах Divercity & Equality і т.п. або «Мир в усьому мирі» — та це не означає, що воно так в принципі працює і що ті хто дають соціально прийнятні відповіді і це пропагандують, що теж цікаво, не мають політики подвійних стандартів (Той же Ілон Маск називає і повісточку — лицемірством і брехнею, інщі каліфорнійським снобізмом).
Тому я і написав про шмотки і салон краси, хоча це і не політ коректно.
Той же Стів Джобс, втмушиний був постригтись, поголитись, вимитись і надягнути діловий костюм, коли шукав інвесторів для Apple 2, бо зустрічають по одежке.
мені здається, що втрати технічних спеціалістів занижені, і ось чому:
а також, тих, хто давно вже без роботи, проїдає накопичення, свічнувся, але не викреслює себе з технічних спеціалістів.
Також, в ораклах-фейсбуках були серйозні скорочення, а також, серед їх контракторів, частину заміщували аутсорсерами (нашими, азіатами, латіносами)
= гадаю, глобальна картина сумніша за нашу, бо нам перепала частина «закордонних» робочих місць. Я це відчув ще в
От просто зараз лише на DOU — 315 відкритих вакансій
там купа фуфла — по 2 місяці проводять «конкурси краси» а-ля
якщо взагалі зреагують на резюме з наявним стеком технологій, різноманітним досвідом
В такому разі може підійти будь-яка низькокваліфікована робота — офіціант, касир Сільпо, продавець в магазині тощо.
Це треба виправити, тим паче вільний час є. Водій, кур’єр завжди потрібен, зараз наші жінки в Німеччині вчаться автобуси водити, там для комунального транспорту є квоти.
Кур’єром по місту можна на велику — в час пік взагалі супер. Якщо таксувати, то авто може бути від таксопарку. Отримати водійське також не квантову фізику вчити. Зараз на автоматі кожен ідіот може навчитися їздити за декілька занять.
та не переймайтеся, усім там знайдуть роботу, ви просто не пробували
Не мені. Це лише буде для самих ЗСУ ж гірше буде. А їм в так ох як важко. Ще пошукати таких тупих слабких нездар ні на що не спроможних як я.
ЗСУ додало сенс у життя десяткам тисяч людей, не думаю що у вас якийсь окремий випадок. Нема бажання — це зрозуміло
У мене таки дууже особливий. И мені сенсів няких не додасть. Їх взагалі то і нема.
Від мене в ЗСУ дуже мало користі але чомусь мене тут тримають. )) Тому не переживайте йдіть сміло в ЗСУ, тут таких багато )))
Мій родич також їм це говорив, що здоров’я не те і користі від нього буде мало. Тим не менше постановили що здоровий, відправили, через пів року вернувся без ноги (висока ампутація). Тепер користі від нього не тільки на полі бою мало, но і на цивільні. А йому ще 40 немає, все життя в переді.
І вишенька на торті, відмовляються на шару лікувати його хронічні болячки, так як «вони були до мобілізації, а не в окопах здобув». Да що ж ви говорите, ви же перед мобілізацією постановили що він здоровий як бик!
Я теж для себе вчилася шити білизну, це прикольно, але час та натхнення треба мати)) Але взагалі шиття дуже заспокоює менталку)), правда спина може боліти від цієї роботи))
109 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.