Як я намагався стати популярним на DOU і що з того вийшло

Звісно ж, заголовок жартівливий. Бо вже відчуваю скільки всього мені за нього можуть понаписувати. Просто в якийсь момент через депресію чи кризу середнього віку мені захотілося трішки змінити сферу діяльності.

Більше року я зовсім не регулярно робив публікації на DOU. Вони набрали понад 30000 переглядів та 750 коментарів. Ось в статті і розкажу які висновки встиг зробити. Одразу попереджаю, що я 100% десь трохи помиляюсь. А може десь взагалі напишу якусь дурню. Все ж досвід в мене не дуже великий.

Чи є на DOU аудиторія? Звідки вона приходить?

Так, і досить велика. При чому достукатися ви зможете не тільки до постійних читачів, а й до людей, які користуються Google Discover та пошуком. Мої статті мені пересилало багато знайомих, які взагалі не в курсі що таке DOU.

Якби я торгував якимись гаджетами чи послугами, написання матеріалів сюди могло б мати навіть якийсь комерційний сенс. «Реклама» закинутого ще з початку війни сайту ніякого комерційного сенсу, звісно ж, немає. Хіба ачівка: «в мене є посилання з DOU».

Якщо написати хорошу саме технічну статтю, її анонсують і в соцмережах DOU. Помічав, що деякі мої статті активно обговорювали в Х та інших соцмережах.

Також в мене склалося враження, що на DOU є відносно невелике ядро активних коментаторів, які люблять обговорювати все підряд. Як мінімум, під моїми доволі різноплановими статтями я часто бачив одних і тих же людей. Але найцікавішими зазвичай були коментарі від людей, які щось пишуть не так часто.

Як працює видимість на DOU: коментарі та підписки

Мені не вдалося знайти якогось механізму набирати постійну аудиторію, як це працює на YouTube чи в соцмережах. Ну хіба принцип «фейс примелькався» і люди спеціально відкриватимуть мої нові статті.

Так, є функціонал підписок. Але за увесь час на мене підписалося аж 5 користувачів. Я поклацав людей з сотнями статей. І ні в кого не знайшов хоча б кількох тисяч підписників.

Тобто, і новачок, і автор сотні статей на платформі перебувають в рівних умовах. Це чудово, якщо бажаєте опублікувати кілька матеріалів на теми, які вам хотілося б обговорити. Але погано з точки зору накопичення аудиторії. Писати сюди багато і регулярно можна або для просування власних послуг, або якщо працюєте на DOU.

Помітив, що кожен новий коментар під топіком чи постом у блозі «підкидає» його в видачі. Тобто, варто активно відповідати на коментарі.

Спочатку бажано якомога швидше, щоб ініціювати дискусію і отримати більше коментарів. Чим більше в статті коментарів, тим з більшою вірогідністю її відкриють нові читачі. Також статті з великою кількістю нових коментарів відображуються у блоці «Популярне на форумі». А «залайкані» коментарі видно в блоці «Обговорюють зараз».

Коли всі бажаючі вже обговорили статтю, можна не так квапитися з відповідями. Принцип такий: вам написали коментар → стаття стала на перше місце в видачі → за півгодини трішки опустилася вниз → ви відповіли і знову підняли її на перше місце.

Висновок: така прив’язаність DOU до коментарів підштовхує провокувати «срачі». Тоді статтю буде регулярно видно в купі різних розділів на сайті. Мені це не дуже підходить, бо хотілося б в першу чергу дізнаватися щось нове.

Чим відрізняється стаття від топіка чи блогу?

Статей в мене не було. Тому тут нічого розповісти не можу. Я так розумію, це саме для технічних матеріалів, інструкцій і т. ін.

Кілька моїх текстів редакція вирішила опублікувати в вигляді постів у блоги. Наскільки я зрозумів, різниця там не дуже велика. Ви отримуєте кілька бонусів:

1. Десь 1-3 години стаття буде висіти першою на головній на першому екрані. Це досить хороше, помітне місце. Можна отримати десь 100-300 додаткових читачів.
  2. Десь добу ваш текст провисить в каруселі цього ж розділу (видно тільки на десктопній версії сайту) і в блоці «Блоги». Це теж може додати трішки аудиторії.
  3. Всі статті, що пробилися з топіку в блоги отримують анонси в соцмережах DOU. Це теж має приносити якусь кількість читачів.

Якщо є ще якісь відмінності, пишіть в коментарі. Буде цікаво дізнатися що ще я не помітив.

Як писати заголовки і тексти на DOU

Я експериментував з різними заголовками і помітив, що в мене найкраще спрацював легенький клікбейт без явної жовтухи. Дуже важливо щоб заголовок викликав якусь цікавість, а стаття більш-менш відповідала назві.

Формат заголовків «під SEO» в мене не спрацював. Наприклад, стаття Стіл для роботи стоячи чи дитяча парта? спочатку гарно ранжувалася, але потім потрапила під якийсь фільтр пошукової системи і зараз взагалі не відображається в Google. Особисто мені це знання виявилося корисним. Впевнився, що авторські статті можуть випадково залітати під фільтр не тільки на моїх крихітних сайтах, а й на великих, розкручених ресурсах.

А от тексти навпаки бажано писати максимально чесно. Я стараюся ділитися власним досвідом і відверто висловлюю свої думки. Наче як народ навіть читає.

Що я писав на DOU: коротка ретроспектива зі смішними фактами

Розкажу трохи про те як написання статей виглядало з іншого боку екрану. Заодно вийде невеличка реклама моїм текстам. Якщо з’явиться бажання, зможете перечитати.

Огляд на стіл з електричним регулюванням

Стаття: Досить лежати! Стіл для роботи сидячи та відгук про Tehnotable

Раніше я завжди працював за ноутбуком у ліжку. І от захотілося мені зібрати ПК. Така собі ідея-фікс для чоловіка середнього віку. Хтось купує Мустанг, а я збираю комп власними руками. Та й для роботи великий монітор був би зручнішим.

Проблема в тому, що на зйомній квартирі в мене не було робочого місця. Найбільш логічним рішенням було б купити щось вживане на OLX. Але захотілося «погратися». Порівнював різні компанії і зупинився на Tehnotable. Процес покупки, характеристики столу і враження описані ось в цій статті на DOU.

Приїхав стіл аж через 3 тижні. Ми з братом зібрали його за вечір. І я дико кайфанув як від процесу, так і від самого факту, що тепер в мене є така красива і добротна річ. Тому захотілося якось їх підтримати. Ну хоча б детальним оглядом. Знаєте як воно буває, коли слова самі крутяться в голові і не можеш перестати про це думати поки не напишеш?

Мій стіл з дубовою стільницею

Ось так виглядає мій стіл. Я зекономив і обрав занадто вузьку стільницю. Сам винуватий.

Перед першою публікацією дуже нервував. Смішно зізнаватися, але пам’ятаю, що навіть попитав серед знайомих чи нема в кого непотрібного акаунта. Мені тоді здавалося, що в статті від давно зареєстрованого учасника більше шансів пройти модерацію, ніж від новачка.

Порада: насправді ж модерація на DOU дуже адекватна. Якщо давно хотіли щось написати і відкладали через побоювання, що ваш текст не відповідатиме суворим вимогам DOU, можете публікуватися.

На диво моя перша спроба виявилася досить успішною. Зараз в того тексту більше 5000 переглядів і понад 100 коментарів. Добра половина з яких мої. Думаю, що й спільноті то було корисно. Бо не зустрічав таких розгорнутих оглядів з описом всього процесу від замовлення до того, що буде зі столом через рік-два.

Чи потрібен стіл зі змінною висотою в 2026 році?

Мабуть, так. На світі є повно речей, без яких майже не обійтися: вода, електрика, дах над головою, їжа, одяг або навіть інтернет. В цю категорію електричне регулювання точно не потрапить. Спокійно можна працювати і за звичайним столом.

Є й чисто маркетингові штуки. Якісь «примочки», котрими погрався раз-два після покупки і більше ніколи не користуєшся. Наприклад, датчик чистоти повітря. Ну або речі, які наче й корисні, але якщо зламаєшся — таку ж не купиш. Для мене це E Ink читалка. Знову не схоже на мій досвід зі столом.

Електричне регулювання на столі я б відніс до речей, які на перший погляд не дуже то й потрібні. Але покористувавшись кілька місяців помічаєш наскільки сильно вони змінили твоє життя. Наприклад, в мене ніколи не було посудомийки, кухонного комбайна, монітора з хорошою роздільною здатністю або бритви OneBlade. Жив і горя не знав. А як купив, то вже не відмовлюся без крайньої потреби.

Так і зі столом. Я майже не працюю стоячи. Але прямо в очі кидається як часто ту висоту хтось регулює. То мені хочеться сісти інакше, то дружина розмальовує, або за столом грає дитина. Я б вже не повернувся до звичайного столу навіть просто для роботи. Бо нема якоїсь однієї висоти, яка б завжди мене влаштовувала.

Якщо довго сумніваєтеся, можете вважати цей текст знаком. Ось посилання на сайт, де я замовляв: Tehnotable.ua. Для читачів DOU вони дають знижку 5% по промокоду CHYTAVNA_DOU.

Настільна лампа та інші гаджети для столу

Стаття: Як відірвати д*упу від дивана? Або робоче місце айтішника

В якійсь паралельній реальності вся моя кар’єра DOU-писаки так і закінчилася б на розповіді про стіл. Але побачивши ту статтю Tehnotable захотіли зробити мені подарунок. Я не вважаю чимось дуже корисним всі оті полички під монітор або підставки під ноутбук. Тому обрав настільну лампу. Ось таку: LED лампа для комп’ютерного столу.

Думка в голос: щодо лампи я теж не мав якихось високих очікувань. За свої, мабуть, би й не купив. Але на практиці виявилась неймовірно корисною штукою. Якщо хтось колись подарує дерев’яну підставку під монітор або ноут, то може тут і з’явиться стаття, де я «посипаю голову попелом». За свої поки не купуватиму.

Лампи в чорному кольорі довго не було в наявності, то ж довелося почекати. За ті кілька місяців я встиг добряче покористуватися столом і обрости гаджетами. Але ні від шикарного 4К монітору, ні від дорогущих клавіатури та мишки не отримав стільки позитивних емоцій.

Лампа не тільки помітно зменшила навантаження на очі, але й кардинально змінила сприйняття робочого місця. Правильно підсвічена дерев’яна стільниця виглядає просто неймовірно. А приглушеним теплим світлом я й досі користуюся щовечора.

Та стаття написалася буквально за один день. Я розказав про приємні враження від лампи. І поділився мінусами Logi MX Master, про які не чув в жодному YouTube огляді. А я ж їх передивився багацько.

Так, для більшості айтішників лампа за 3,5 тисячі то не дуже дорога штука. Але в моєї тепер є цікава історія. І це робить її унікальною.

Дитяча парта з регулюванням висоти й кута нахилу стільниці

Стаття: Стіл для роботи стоячи чи дитяча парта?

Пройшло трохи більше року з моменту покупки мого стола. Він виявився настільки зручним, що його постійно «віджимали» в мене то дружина, то донька. От і захотілося придбати для них окреме робоче місце, щоб не претендували на моє.

Спочатку розглядали звичайні парти з механічним регулюванням. Та доньці вони не сподобалися. Захотіла плюс-мінус таке ж, як і в мене.

В результаті придбали варіант на іншій рамі та з іншою стільницею. В статті цікаве порівняння з моїм столом. Особисто мені та друга рама здалася навіть кращою. Заодно зробив апдейт про стан свого стола та стільниці.

Дитяча парта з регульованою висотою

Завантажую старе фото, коли на парті ще не було нічого зайвого. Як вам розмальовка?

Шкода, що стаття про парту виявилася найбільш недооціненою на сайті. Але може все ще не зовсім втрачено? Якщо в вас є школяр чи школярка, подумайте над такою регульованою партою. Шикарна річ, побачив це на своїй дитині. Особисто в нас така комплектація:

Нахилом дитина користується не так часто, бо на столі зазвичай той ще бардак. А от МДФ виявився хорошим варіантом. Його хоча б можна протерти. Бо на парту вже чого тільки не розливалося.

Також купили дитині точно таку ж лампу, як в мене (в білому кольорі) та кріселко. Вони теж хороші. В статті розказував.

Чому ПК підійшов нашій дитині набагато краще за ігрову приставку?

Стаття: Не купуйте дитині ігрову приставку! Бо я вже пошкодував

В жовтні 2025 року я зібрав ПК. І десь з того моменту ми майже взагалі перестали користуватися приставкою. Так вже вийшло, що в мене багато років не було ігрових гаджетів. А потім за дуже короткий термін довгенько володів ігровим ноутбуком, потужним настільним ПК, приставками PS5 та XBOX Series S. Захотілося поділитися досвідом і навіть почав писати статтю-порівняння.

Сказати було що, то ж чернетка швидко переросла за об’єм в 10 000 слів. Такий довжелезний текст ніхто читати не буде. Тому вирішив публікувати частинами. Окрім аргументів чому дитина грає тільки на ПК поділився добіркою хороших ігор, які особливо сподобалися доньці. Наче як вийшло дуже корисно.

Ця стаття виявилася найуспішнішою в моїй імпровізованій «кар’єрі». Майже 14000 переглядів та більше 250 коментарів.

А ще вона стала початком кінця тієї самої «кар’єри». Чомусь з тексту на 5 сторінок люди вчепилися у 2 абзаци «на ПК можна встановити українську локалізацію». Піднявся такий «срач», що я вирішив не публікувати вже написану статтю «Чому ми не вчимо доньку російської» та не став дописувати матеріал з порівнянням ПК та консолей. Навіть не став працювати над філософсько-психологічним текстом про кінцівки Cyberpunk 2077. Хоча там було багато цікавих думок.

Пробна стаття на тематику програмування та ШІ

Стаття: Як ШІ змусив мене писати утиліти замість скачування програм: 8 прикладів

За роки користування комп’ютером в мене накопичилося багато самописних міні-програмок та утиліт. А в 2026 році написати щось своє стало настільки просто, що захотілося поділитися цими ідеями з аудиторією.

Розказав про більш-менш зрозумілі програми «для себе» та поділився ідеями програм, які писав для доньки та дружини. Наприклад, зараз користуюся своїм плеєром у треї. А цей текст автоматично бекапується на HDD та на мій приватний сервер.

Головна думка в статті була: написати свою невеличку утиліту зараз навіть простіше, ніж знайти і налаштувати готову. Навіть якщо я не зовсім програміст.

Цей матеріал вперше дотягнув за якістю до «блогів» і був тепло прийнятий аудиторією. Під ним майже не було «срачу», що приємно. Люди просто ділилися ідеями софту, який написали для себе.

Розказую про збірку ПК власними руками

Стаття: Як я власноруч зібрав ПК та скільки % річних заробив

ПК я зібрав через кілька місяців після покупки стола. Спочатку хотів кілька місяців покористуватися, виявити всі недоліки. Щоб не робити як блогери: «користуюся вже 12 секунд, зараз вам все розкажу».

Та поки все налаштовував і тестував, комплектуючі різко подорожчали. Стаття виглядала вже не такою корисною, бо збірка ПК стала зовсім не дешевим задоволенням. Тому вирішив трішки почекати поки ціни впадуть. Спойлер: не впали.

Раз після статті про приставку я вирішив потихеньку перестати писати на DOU, то треба було «повернути всі борги». А розказати про ПК я обіцяв не раз і не два.

Коли почав писати, зрозумів що ідею «ПК може зібрати кожен, це зовсім не складно» будь який YouTube ролик передає набагато краще за мій текст. Там це цілий жанр. Тому вирішив «викрутитися»: порівняв наскільки подорожчали комплектуючі, розповів про неочевидні проблеми з вибором комплектуючих і налаштуваннями та поділився цікавими особливостями збірки.

Якщо знову зможу придбати власне житло, планую повісити ПК на стіну десь над столом. Аж під стелю. І зробити кнопку для дистанційного ввімкнення. Хтось робив щось подібне? Як воно? Зручно?

Прохання допомогти обрати крісло

Стаття: Шукаю крісло на 10 років. Що реально переживає щоденну експлуатацію?

Раз вирішив «закруглятися», треба було закінчити з організацією робочого місця. Тому попросив у спільноти підказати щодо крісла. Спочатку стаття «не злетіла». Але потім отримав просто гігантську кількість корисних порад та інсайтів. Дуже дякую! Мабуть, тепер я просто зобов’язаний зробити огляд на своє крісло, коли його все ж придбаю.

Поки в мене дилема. З точки зору ергономіки треба брати щось наворочене з сіткою. Але в моєму місті під мій зріст нічого такого не продають. А ті стільці, що є в наявності, ну ніяк не виглядають на 30+ тисяч. Тому може візьму щось типу Anda Seat Kaiser. Його можна «поміряти дупою» і виглядає солідно. Ось так просто, естетика може перемогти практичність...

Стаття з добіркою брендів Made in Ukraine

Стаття: Українські бренди, які змогли. Що хочеться купити не лише заради підтримки

Написав про компанії, які щось виробляють в Україні. В нас багато невеликих бізнесів, які за якістю легко можуть конкурувати з європейськими брендами. От тільки такого рекламного бюджету в них ніколи не буде.

Особливо шкода, що ця стаття зовсім не «злетіла». Мені б дуже хотілося дізнатися про різні українські бізнеси, які роблять шикарні продукти. Може напишете про те, що купуєте? Допоможете улюбленому бренду отримати ще кілька клієнтів.

Що далі? Чи планую я залишатися на DOU?

Звісно. Просто більше не буду так багато прокрастинувати пишучи ці статті. Обіцяю раз на рік-два викладати апдейти по стану столів. Бо такого в інтернеті просто немає. Також, мабуть, зроблю огляд на обране мною крісло, якщо його таки придбаю.

Щодо решти статей, то можу написати / опублікувати їх хіба під замовлення спільноти:

• Чому ми не вчимо дитину російській мові?
  • Що краще для айтішника: ноутбук, ПК чи приставка?
  • Як я намагався перейти з Windows на Linux та MacOS і чому з того нічого не вийшло?
  • Аналіз кінцівок Кіберпанку. Чому після сорока це краще за психологічний тест?
  • Як я заробляю у вебі більше 20-ти років та які цікаві історії за цей час траплялися?
  • Саморобне ПЗ для багаторівневих бекапів: як воно працює в мене?

Пишіть, якщо щось зацікавило. Нічого не обіцяю, але якщо багатьом буде цікаво, то чому б і ні?

А поки не грюкаю дверима та дякую всім за цікаву пригоду. Було весело. Особлива подяка всім тим адекватним людям, які не лінувалися допомогти мені з вибором крісла, чи ділилися власним досвідом. Це було неймовірно.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

напоркуа доу перетворювати в мімі ефект шоу,
тєма сісєк нє открита,
а це ж був план захвата всєлєнной, і нікто не догадалсо
епік фейла

Нічого не зрозумів. Але не хвилюйтеся так, я вже навряд чи буду сюди так часто писати :-)

тєма сісєк нє открита,

вызывает антирес и такой ишо разрез как у вас там ходют бабы в панталонах али без йес! (к)

Продивився топік «по діагоналі», не зрозумів ключове: А навіщо вам ставати популярним на ДОУ (навіть після ваших відповідей нижче).
Якщо щось продати — є інші канали.
Знайти друзів — неоднозначний підхід, краще тематичні спільноти.
Просто почесати его — ну це ізі, подивіться ТОП-100 коментів які збирають найбільше лайків і напишіть щось аналогічне.

Я декілька разів потрапляв у ТОП-авторів із самими залайканими топіками і коментарями, але, зізнаюсь, толку від цього (окрім відчуття щирої вдячності спільноті :)) майже не було.

Невеликий толк був від освітньої ініціативи, яку створив у 2023 для покращення знання у Девопс dou.ua/forums/topic/42281
Навколо цього утворилась мікро-спільнота, допоміг деяким людям покращити скіли, комусь вкотитись в ІТ та познайомився з декількома цікавими людьми, з якими ± регулярно спілкуємось.
АЛЕ, найбільший профіт був у тому, що на позаминулому ДОУ дей декілька дівчат (яких я не знав до цього) підходили, знайомились і навіть просили сфотографувалитись (поняття не маю кому вони ті фотки показуватимуть), просили порад про співбесіди.

Дякую, що поділилися своєю історією. Мені було дуже цікаво її почитати.

В першому ж реченні написав, що назва жартівлива. Просто був настрій щось написати, поспілкуватися з зовсім незнайомими людьми, розібратися як працюють сайти зі спільнотами. Бо мої під SEO зроблені. І вони під конкретні теми. Нікуди мені викладати «думки вголос» або огляди на незвичайні гаджети.

Ніякої практичної користі з того не було. Just for fun замість ігор або серіалів. Та й приємно було розказати про стіл, парту, утиліти чи збірку ПК. Поки писав текст, частково заново пережив ті емоції і отримав трохи дофаміну.

Сподіваюся, дівчата не підходитимуть, бо дружині така моя популярність не сподобається :-)

Тут може ютуб канал допомогти.
Там легше розповідати і показувати прикладні речі, як то столи чи збірка ПК чи подібне, чого люди тільки не знімають)

Згоден. Але на ролик треба витратити набагато більше зусиль, ніж на текст. Ну або то я краще володію саме текстом.

Популярність зараз сильно допомагає мені знаходити гроші на потреби підрозділу. Сьогодні пишеш про столи та дитячі парти а завтра шкеришся по підвалах, ніколи не знаєш куди тебе занесе доля.

А навіщо вам ставати популярним на ДОУ

вєлічіє? як писав наш великий філософ тов. скоровода краще бути першим у провінції ніж другим у римі!

В мене нема цілі прославитися на DOU. Та й взагалі не думаю, що це можливо.

Так. Теж думав обіграти слово «прославитися», коли писав той коментар.

Питання нащо треба бути популярним на DOU ?
Ну окрім як Кожаєв запрошувати в свій бойцовський клуб, різати один одного резиновими ножами і бити по голові нунчаками.

Відповідь у першому ж реченні статті ;-)

Там Just for fun, самі же далі робите маркетингові висновки і аналіз ринку.

Так у мене just for fun. Мої проєкти настільки не підходять для DOU, що я їх навіть не рекламував. Тому й припиняю активність. Погрався і досить.

Але я бачу великий маркетинговий потенціал. Може й варто було б організувати якийсь tech-бізнес.

А якщо серйозно, то маркетологи ДУЖЕ недооцінюють аудиторію DOU. Якби в мене був магазин чи бізнес ну хоч якось повʼязаний з ІТ чи гаджетами, я б однозначно вів тут блог. Навіть якби торгував настільними іграми.

Вирішується кілька задач:
1. Прямі продажі. Аудиторія велика і платоспроможна. Можна продати навіть дуже дивну фігню.
2. Робота з репутацією. Негатив на DOU може відмовити від покупки. Як і навпаки.
3. Паразитний маркетинг. Ресурс дуже гарно ранжується в пошукових системах. Наприклад, введіть Tehnotable відгуки. І там в ТОП-3 буде одразу кілька статей з DOU. Які можуть або продати вам того стола, або відмовити від покупки.

Але маркетологи ліниві. Зазвичай їм простіше купити з десяток блогерів, які знімуть майже однакові рекламні відео.

Цікавий факт: коли обирав крісло для себе, склав список брендів, які мені подобається. І кожному написав щось таке: «Приходьте безкоштовно піаритися. В мене популярний топік з вибору крісла. Може переконаєте мене та інших читачів придбати саме ваше. Якщо так, з мене детальний огляд.». Прийшли тільки від Tehnotable. І їх коментар один із найпомітніших і найкорисніших в дискусії. Так і треба працювати.

Ну ок, та текст вийшов як для SEO рокрутки в пошувиках із продажу посилань із сайту з Page Runk. Не знаю хто досі так робить, бо Google давно додав ШІ еврісьтики.
За цим текстом реально не видно на лендінгу як знайти меблі, мало картинок нема габаритів і т.д. Тобто внутрішня аудіторія теж мимо виходить.
Власне тому і питання винкло до клікбейту.
Щодо меблів — питань нема меблі треба, і саме з цього сайту ЦА якраз хорші та якісні чи наіть екслюзивні під приватне замовлення цінить, бо це та штука якою користуєшся 80% усьго робочого часу. Думаю навіть преміум сегмент з махагоні, кедру чи палісандру буде якісь унікальні продажі, не кадучи вже про бук, клен і т.д. замість токсичного і канцерогенного ДСП.

Який саме текст Ви маєте на увазі? Якщо цю статтю, то вона ж не для реклами столів. То не моя компанія, я там не працюю. Це просто підсумок моєї «карʼєри» на DOU, написаний для розваги. Стаття і не повинна щось продавати :-)

Якщо відгук на мій стіл, то він досить детальний. Там розказано і про матеріали, і про особливості замовлення та експлуатації того стола. Багато інформації, якої нема в них на сайті і ніде в інтернеті. Те, що дізнався на власному досвіді, коли купив стіл за власні кошти.

А копіпастити технічні характеристики або ціни я не бачу ніякого сенсу. Вони є на сайті і там завжди будуть актуальнішими.

Якщо саме відгук здається погано написаним матеріалом, розкажіть чому. Це мені вже цікаво, бо я років 15 роблю огляди на різні компанії та продукти. Правда, на власних сайтах.

І чисто заради цікавості. На фото в Вас ущелина Платіє в Чорногорії?

Питання нащо треба бути популярним на DOU ?

Ну як мінімум, бо DOU — найбільша ІТ-спільнота України. Майже все ІТ (якщо не все) в Україні так чи інакше пов’язане з DOU. І з приводу Вашого запитання мені згадався ось такий шикарний коментар: dou.ua/...​rums/topic/60583/#3097591

Дякую. Дійсно шикарний коментар. Сподіваюся, мені не знадобиться шукати роботу. Але було б цікаво, якби саме ці розважальні пости на DOU щось змінили в житті.

Сподіваюся, що під цим топіком з часом виникне активна дискусія. Долучайтеся :-)

looks like an anonymous cannot comment articles here, so such discussions here become hot very rarely

I don’t entirely agree with you. Most of my articles on DOU have more than 50 comments, and some of them sparked quite heated discussions. Maybe I didn’t fully understand your point of view?

Ми маємо можливість заборонити непідтвердженим акаунтам коментувати певні теми, але для вашого топіка не було потреби включати цю опцію

Навіть не знав про такий нюанс. Цікаво. А що за підтвердження? Адреса електронної пошти чи щось більш серйозне?

Так, трошки складніше — потрібно або реєструватися через Лінкедин, або прив’язати його до свого профілю, а потім відправити запит на підтвердження на наш сапорт

Дякую. Я дивна людина, в якої навіть немає Linked in :-)

Ні, не дивна) У мене теж не було до цього року 😁

Цікаво було б дізнатися який відсоток ІТшників взагалі його має і веде :-) як і який відсоток користується Git та іншими максимально програмістськими штуками.

I was wrong. The DOU administration explained to me how account verification works. It looks like mine is anonymous too.

Підписатись на коментарі