GitHub знову лежить. Більшість сервісів компанії працюють зі збоями

💡 Усі статті, обговорення, новини про DevOps — в одному місці. Приєднуйтесь до DevOps спільноти!

Якщо у вас раптом не працює GitHub — схоже, цього разу проблема не у вас.

GitHub повідомляє про масштабний збій. Помилки виникають у вебверсії та API, проблеми є з Actions, Webhooks, Issues, Pull Requests, авторизацією та Copilot. Завантаження архівів і raw-файлів теж працює зі значними збоями.

І поки компанія розслідує причину, скажіть, що у вас не працює? Часто останнім часом його кошмарить, чи не так?

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ось це, до речі, зараз багато де спостерігаю. У продуктах на кшталт Spotify, у всьому що від Meta і так далі — купа багів на проді вилазить. Аж вибішує іноді

В 2000-му році IE-5 був топовим браузером, але потім керівництво M$ накрутило бігудєй та наполеоновьких планів, і вони зробили IE «Ішак» (діди, хто здригнувся, згадавши Ішака, поміряйте тиск).
Колись був симпатяга Windows Phone. Ніасілілі.
Колись був топовий месенджер Skype, який вони купили, потім почали видаляти з нього фічі, робити з нього корпоративний месенджер Skype for business, потім Teams, але ніхто не хотів ним користуватись. Тоді M$ закрили скайп і вигнали юзерів в Teams, але бобік здох, яка несподіванка.

Коли вони купили Гітхаб, то стало тривожно.

вони просто вкладаються в розвиток опенсорсу!
якби не вони, не з’явилось би стільки різних відкритих проектів!!

Ішак свого часу був топ браузер коли був свіжий, і вже потім, з часом і з кармою М$ він стам тим самим ішком. Іще більш діди згадали як трава зелена була ))))
Він фон канечно єпічно прибили, як і він 8 на люмії (до сих пір працює :-) ) що це було просто хз. А от за скайп аж душа болить, його іще до мс дуже сильно потягали корпорації, дуже сильно.

не наю, більшого ужаса за віндофон не тримав у руках, я тільки його побачив усі ці квадрати, це була нелюбов з першого погляду

віслюк завжди був виключно для скачування іншого браузера тож

за скайпом скучав трохи, то правда, але недовго :) до виходу восапа ))

Васап це втілення того як не треба робити месенджер. Більш НЕ зручного інтерфейсу годі шукати.

За гівнофон згоден. Ті плиточки то було ще те жахіття. Є теорія що топменеддмент обдовбався коксом і створили віндофон. Я хз як ще пояснити те що вони «винайшли».

За гівнофон згоден.

юзерам подобалось, вони тоді були не балувані ще.
Вибір був який? іфон за кілобакс для мажорів, кнопкофон і вєдроїд v2.x який тільки розвивався, і був як гидке каченя.

Ті плиточки то було ще те жахіття.

справа в тому, що палець людини це не пойнтер миші. Палець грубий.
Тицяти в некрасиву плиточку зручно, ось що важливо.
Не знаю, що там було на рівні SDK, можливо, треш типу як в Блекбері, от його я поколупав, пам’ятаю — ззовні цяця, трохи навіть секьюрна (BES) але SDK -треш.

не наю, більшого ужаса за віндофон не тримав у руках, я тільки його побачив усі ці квадрати, це була нелюбов з першого погляду

до чого взагалі якісь квадрати, Metro UI — для уніфікації, бо він був в першу чергу для корпоративного ринку — там вся цінність в нейтівній інтеграції з продуктами MS, на відміну від кнопкового(QWERTY) BlackBerry з окремим шлюзом

ну, це все міняє звісно.. щас замовлю собі люмія

а зачекай...

Metro UI — для уніфікації, бо він був в першу чергу для корпоративного ринку — там вся цінність в нейтівній інтеграції з продуктами MS,

під це навіть восьму вєнду попєрдолили — вкрутили ці плиточки на десктоп.
як всі сумували за «сімкою» тоді.

совіцька власть + електрифікація всієї країни © (тм)

і це тільки 2х АІ вайбкодінг, а що ж буде при 10х?

Зроблять платним чи зроблять маленькі ліміти на ПР\білди. В цілому я навіть не розмію навіщо вони стільки халяви роздають. CI\CD система це не куй собачій, але можна на халяву ганяти білди, пр ліпити купу...

інвойси все жирніщі й жирніщі
сервіс все паршивішає й паршивішає

мало того що я ненавиджу github actions, так воно падло ще й падає

краще за gitlab ні з чим не працював!

та ну сказав, гітлаб сам та ше жирнюча й неповоротка корова

а шо не так екшнс?

надто неворотке, особливо ненавиджу темплейтування і неможливість зробити один лише інклуд як в гітлабі, замість цього мені треба плодити купу файлів з рулами

в гітлабі взагалі можливість кондішенів і загалом юзер френдлі підхід до шаблонування і оверрайдів

ну не знаю, шо сказать

мейнтейнив, і згадувати гітлаб можу тільки з холодком по спині, а маркап кастомний ну таке, як на мене екшнсам програє все таки.

не фанат гітхаба загалом теж, як і кастомних маркапів, загалом стараюсь що можливо виносити в скрипти щоб легко свічатись було, але екшнс мені зайшли. Єдине шо мене бісить шо вони на гітлаб заточені, тобто по суті це той самий lock-in. Але концепція мені нра насправді. З власними воркерами можна жить не тужить

Ну так і продукт як би не куй собачій. Ну не можна просто так його зробити простим та швидким і з дуже простийм інтерфейсом. що гітхаб що гітлаб.

Я колись робив прайсаналіз і гітхаб.ком був найдешевший загалом, серед усіх

і по фічах і швидкості він в топі як не крути

не знаю який в гітлаба сенс взагалі крім «а ось ми не гітхаб but we can». Колись мало сенс мабуть, зараз не бачу

Ну да воно все в купі і це мінус а не плюс.

Спробуй збекап той гітлаб з контейнерами й пакетами й проектами так шоб не іпнулось

ну омнібас ще досить простий якщо місця валом, коли хочеш поскейлить отам ппц починається

гітхаб селфхостед тож жирний шо ппц

ну короч я жоден не люблю щоб колупатись, наївся не хочу

гітхаб.ком і ніібьот, от лежить і я полежу

як на мене github action краще що взагалі е для CI/CD
у гітлаба крива реалізація і працювати з репо із под процессу можливо тільки через костилі API напряму тільки

Особисто мені подобається ажур девопс. Дякувати богу, на цей продукт макрософту, сама майкрософт забила болт і він в приципі норм живе.

пан знає толк у вишуканих збоченнях

а мені колись довелось розколупувати базу TFS, незабутній ікспірієнс, слава богу мс забила на нього тепер коли хочу гострих відчуттів дістаю блискучий диск. Ну ето не про azure devops правда

Наскільки мене не підводить памнять, екшнс це свого роду реінкарнація з нуля azure devops. Чи то писана одними людьми чи шось таке. Може підводить, але наскільки я розумію тому й забили болт.

Тобто концептуально тобі екшнс мають бути топчик по ідеї

ажур девопс норм тема. хз чого ти колупався до нього.

BitBucket наше всьо, а оті ваші гітлаби то все від лукавого :-)

Підписатись на коментарі