Маск — найважливіша tech-персона для України? Федоров сказав, Маск ретвітнув

Ілон Маск ретвітнув допис із цитатою Михайла Федорова, де той називає Маска «probably the most important tech person and entrepreneur in the world for our country».

У цитаті Федоров також зазначає, що Elon і SpaceX захистили нашу ППО, врятували українські ВПС і зберегли тисячі цивільних життів. Маск не просто поширив цей допис — він ще й закріпив його у себе в профілі.

Наскільки ви погоджуєтесь із тезою Федорова? Чи справді внесок Маска та SpaceX у цю війну можна назвати настільки масштабним, щоб ставити його на перше місце серед tech-підприємців?

З одного боку, роль Starlink для України складно переоцінити. З іншого — відносини Маска з Україною протягом повномасштабної війни були далеко не однозначними, а його рішення та публічні заяви не раз ставали предметом дискусій.

Ну і окреме питання: що означає той факт, що Маск сам ретвітнув і закріпив цю характеристику у себе? Просто поділився компліментом чи свідомо підкреслив власну роль у війні?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Миску наггетсів і два латинєкс цьому пану :) .
ПС: навіть якщо гіпотетично це правда, писати в такій підлабузницькій формі та ще і на приватній платформі цієї ж людини, це зашквар.

І Толянчик підгавкнути не забув x.com/...​tatus/2089598524950196552

І Толянчик не забув підгавкнути x.com/...​tatus/2089598524950196552

це називається «дипломатія» а то українці, самі розумні, скрізь праві, усе знають — а толку. Що я помітив, як став Федоров до справи. федобот я чи не федобот, спати стало в рази спокійніше, до нього через ці дрони, неможливо було спати, от ніхто не додумався сказати Ілону «ти нормальний чел», може відключимо старлінки.
В подоляка «всі недолугі» — крім нього, китай заблокував комплектуючі, трамп допомогу, зато сами умний.
Такі розумні, такі хоробрі, все знають де Мєдвєдєв, де Путін, хто правий хто винен, чий крим, що куди долітає що недолітає.
А за елементарні речі домовитися не могли домовитися, бо на кожній зустрічі, треба напялити камуфляж, ніби з рибалки приїхав, і скізь я,я,я,я,я,я. Я самий умний, все знаю, в криму, то вороніжі се, а якого фіга в рашці старлніки працюютб, маск додік. А ТОЛКУ, що ти знаєш.
Маска обсирати в твітері що він бовдур, психопат друг рашки, то він звісно швидше тобі піде назустріч, а ж бігом.

Ци називається дипломатія взагалі, а то українці скрізь розумні скрізь праві, все знають — а толку

Так і треба робити політикам.
Лизнув норм, всього давши коментар.
І тепер найбагатша людина світу хепі. І щось можна буде отримати для України.

Зеля дуже гордий і позер, через це було багато проблем зі США.

Це все, щось дивне! Щось відбувається, але що? Які ідеї?

Ви долучилися до ботоферми Федорова? Шейм он ю, редакціє.

Тим не менше наносити удари дронами вглиб рф під управлінням через старлінк не дає.

ото вже лизнув

переоцінити важливість старлінк звісно неможливо

разом з тим по перше LEO давно не нова концепція, і нічого нового маск тут не створив

по друге spacex не дає нам нічого задаром щоб за це так відверто лизати, старлінк оплачується не маском, і використовується як політичний важіль проти України, зокрема тиску на визнання криму російським і цього фейкового пісділ

а мєдвєдєв маску от чомусь не лиже за доступ до старлінк аж до 2026

хай вилизує старанно, поки юасат не запуститься

Та бути не може шоб якийсь Маск був вижливіший за зеленого цифровізатора Фйодорова

Зараз Маск собачиться з Сікорським оскільки Starlink змінив правила та не включив Польщу до спільного європейського регіону і тепер поляки будуть платити більше за українські старлінки, та ще буде потрібна й якась перереєстрація для укр старлінків, отриманих від поляків.

почалось це ще в січні 2026 — Маск дуже образив Сікорського

«Цей (Сікорський. — Ред.) слинявий імбецил навіть не усвідомлює, що Starlink є основою військових комунікацій України», — написав Маск у Xвітері.

Але потім це розрулили і кацапам вимкнули Старлінк, що дало нам можливість встояти навесні 2026-го, коли ситуація була дуже важка — «Рубікон» повністю контролював нашу логістику.
І коли кажуть, що це Федоров «поговорив» з Маском за Старлінк, то це метафора, -насправді, там була складна гра за участю Сікорського.

Зараз Маск собачиться з Сікорським

так ото ж, це тим більш тупо бо це гра проти сікорського

альбертовіч часом от сікорському не хоче лизнути разок за оплату старлінк?

а то виявиться потім що хтось ще недостатньо дякує

федоров мабуть думає що омерика його знову міністром зробе

враховуючи, що масік — вражина, що хоче нашої поразки, я не здивований тим, що він бустить Федорова, який намилюється пряміком в царі. А створити свою команду та пройти в Раду — це дрібно для чувака, що недавно був студентом запорізької «машинки» і номером 777 в списках партії 5.10

Доречі, якщо пересаджати частину депутатів за корупцію, то реально провести й довибори в Раду під час війни. Але-ж політичні баланси Найвеличнішого неспівставно важливіше.

Можливо й так . Якщо це каже ну екс міністр . Мас звісно є видатною особистістю . Але тільки час покаже наскільки . Хоча доля захисту Україна широко застосовує старлінк, що суттєво допомагає захищатись . Але щодо пана Маска то на мій погляд я не можу сказати однозначно. Да і за допомогою Україні стоять не тільки пан Маск, а ще дуже багато хороших людей про яких ніхто не згадує . Але вони роблять найбільшу частину роботи . Мушу виловити вдячність пану маску який дійсно вніс суттєвий вклад в цю роботу , але хотілося подякувать і всій його команді , бо без тих людей нічого не було . Адже будь яка хороша справа , вимагає чималих зусиль.
Низький вам уклін за підтримку доброї справи .

на скільки це правда — не дуже важливо, але писати треба саме так, бо так виглядає політика

Підписатись на коментарі