Які у вас є класні офісні традиції?

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Мені спадають на думку отакі:

Базікати зранку на кухні, поки готується фільтр.

Замовляти разом обід або виходити кудись поїсти.

Приводити песиків на роботу. 🐕 І діток теж.

Везти з подорожей смаколики, щоб пригостити колег в офісі. Або й просто так приносити смаколики чи свої кулінарні шедеври.

Відкривати разом збори для ЗСУ, підтримувати усі збори колег. Потім пишатися подяками від військових, розміщуючи їх на найвиднішому місці 🫶

Посиденьки на терасі — ще одна улюблена традиція в теплу пору року.

Паб Ципа — культове місце для YouScan, прямо біля нашого офісу. І для пʼятничних посиденьок, і для онбордингів, і, інколи, як укриття. Там вже є наша іменна зала і ми жартуємо, що нам пора вже його викупити 😁

Вечори настолок. У нас в топі Bang і Code names, та варіантів є багато.

Ще нашому офісі є стіна, на яку ми кріпимо бейджі з відвіданих івентів і виступів. А їх ми відвідуємо багато, тож місце на стіні поступово закінчується.

Дуже класна традиція була, коли у продуктової команди були 6-тижневі цикли розробки: вони кожному давали назву на честь якогось віскі (який реально було придбати). Йшли по черзі по абетці, A — Ardbeg, B — Bunnahabhain, C — Craigellachie.... В кінці циклу купували такий віскі, команда збиралась в офісі й дегустувала його 🥃 Зараз цикли двотижневі, і вони вже не називаються ніяк.

Всі згадані традиції офлайнові, і, на жаль, вони зараз доступні не всім, бо команда розподілена.

Але на ремоуті теж є свої:

Віртуальні кава-коли. Не менш душевні, ніж в офісі біля кавоварки, і абсолютно без кордонів.

Ділимось кумедними фото улюбленців у каналі #pets — наймилішому й найтерапевтичнішому чатику в нашому слаку. Коли нові колеги приєднуються, ми їм одразу такі: маєш тваринок? А покажи!!!

Невласники тваринок теж туди заходять. Деякі з часом стають власниками 😁

На дзвінках своїх тваринок теж обовʼязково показуємо 🐈

Коли подорожуємо — зустрічаємось із колегами в інших локаціях, і не важливо, чи були знайомі до того. Команді скидаємо фото.

Ще ми доволі активно реагуємо на почуте на онлайн-зібраннях: накидуємо реакцій, оплесків, люди не ліняться якісь тематичні емодзі знаходити в переліку, в чаті коментують. Замість стриманого мовчання. Таким чином дуже відчувається підтримка в процесі презентації чи обговорення, без зайвого галасу.

То які класні традиції є у вас?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Везти з подорожей смаколики, щоб пригостити колег в офісі. Або й просто так приносити смаколики чи свої кулінарні шедеври.

Начебто з минулого життя

вже кілька років не був в офісі,
взагалі

У частини нашої команди «Бенг» теж входить в топ улюблених настолок)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Колись давно, коли по небу ще не літали мопеди, прийшов я з тіммейтами обідати до Пузатої Хати. Та кафешечка, що була поруч, була охайной, чистою, і пюрешечка, да борщик були вкусні.
І вот точно така ж мадам з такою ж тваринкою під рукою ходила біля розносів з їжою і обирала що буде їсти, махаючи тваринкою над їжою.
Я тоді поругався і з нею і з админістрацією.

Собаки в офісі для деякіх може і гарно.
Але питання.
Ця людина перед тим як через 20 хв піде стакани брати, або посуд з кухні, — чи буде ретельно мити руки з милом? Тот песик поки дійшов до офісу — з полу зібрав увесь бруд.

Чи після того, як просто посидить за столом, обов’язково ретельно тій стіл протре?

Чудова офісна традиція — уникати роботи в офісі і працювати remote 😃

це швидше чудова ремоут традиція 😃

Що тут класного?

Навіть не знаю, як пояснити, що класного в собанях в офісі 🥲
Хіба що у вас алергія.
Коли ж колеги приводять малих, це може свідчити про певний рівень відносин з командою, що теж класно

Так. у людей може бути алергiя, не всi люблять собак, собаки не завжди тихi, галасливi дiти також не айс на робочому мiсцi. Комусь мi-мi-мi, комусь ви створюєте проблему замасковану пiд HR-cьку вологу мрiю.

це може свідчити про певний рівень відносин з командою

Ciмейнi вiдносини?

Це правда, але я виходжу з загальної адекватності людини, коли та враховує контекст і не приводить улюбленців та нащадків до команди, з якою не має дружніх та довірливих відносин, не спитавши, чи це доречно, до алергіків, під час авралів тощо

у мене колись було

Хед оф ХР привела свого здоровенного лабрадора

Класний собакевич в принципі

Але звісно ніхто не може нічого тій собаці зробити, не закривати ж її в кімнаті від усіх і нічого не можна сказати щоб не бути зашеймленим

Лаб ходив по офісу, погриз сусіду кабелі, і наклав купу акурат мені під стіл.

Але звісно єдиний можливий вибір — хахаха/буває/сміятися. Це ж хед оф хр.

осадочек залишився. Це погано якщо не можна привести собачку в офіс, але з іншого боку тваринам не місце в офісі, як то кажуть. Комфорт десь посередині в районі «разочек на півроку якщо за нею слідкувати».

З дітьми схоже, запахи крики, діти проявляють до всього цікавість, все беруть до рук що погано лежить

Люди в таких ситуаціях відчувають психологічну несвободу, і я цю несвободу дуже розумію.

З дітьми схоже, запахи крики, діти проявляють до всього цікавість, все беруть до рук що погано лежить

добре коли для тих хто приводить дітей в офіс є окрема кімната для роботи, де є іграшки, дитячі меблі і яка зачиняється. в жирні айтішні часи в деяких офісах навіть наймали аніматорів для дитячих кімнат (а ще баристу у столовку, бгг ))) )

ага, розігналась

частіше можна побачити окрему кімнату для суперрелігійних муслімів щоб вони там коврики стелили і мозолі на лобі набивали, так шоб ніхто їм не заважав спілкуватися з метавсесвітом, аніж якусь дитячу ігрову ;)

інклюзів він такий ))

з матевсесвітом я теж спілкуюся, классна штука. вже навіть і канабіс не потрібен, воно і так працює. звичайно більшість часу він якусу пургу несе, бо що мені можно сказати? я ж не Ісус Христос, а сраний девелопер емігрант. але все одно спасибі.

тут виглядає, що проблема була не стільки в собаці (хоч і невихованій), як в культурі, де «не можна нічого сказати» чи окремій особистості, кому не можна сказати.
Це питання діалогу і взаємної поваги завжди, бо й колеги можуть бути гучними, чи зі звичками, які дратують інших

всі хто приходили до нас в офіс — чемні й виховані ) або з ними були чемні відповідальні дорослі, які це менеджерили. тож у нас загалом тут позитивний досвід.
але в нас відносно невелика команда і тут не йдеться про зграї собак чи натовпи дітей — хтось один приведе час від часу — ми їм раді )

я вам вірю

чемні й виховані ) або з ними були чемні відповідальні дорослі

я давно не вірю в казки

Звісно помирає частина серця, але так навіть краще

реальність же про яку я кажу — що мало хто з працівників ЮСкан буде настільки ідіотом, щоб сперечатись із Chief People Officer про погляди на чемність і вихованість інших людей в компанії :)

Я ж не заперечую проти песиків і дітей, і не кажу що хтось їм не радий, питання зовсім в іншому

в юскані якраз уже швидко: щось буде не так — одразу прийдуть наскаржаться і попросять поговорити з людиною, яка поводиться не ок ) і мені накидають, якщо що не так
сама я песиків не вожу, бо я затята кошатниця, але мені особисто вони не заважають

+ куча собак заражено глистами и блохами, об которых хозяева не знают или не хотят лечить, если много шерсти, блох тяжело вывести

Комусь мi-мi-мi,

я люблю тількі своїх дітей і собаку (у майбутньому, поки що нема, но діти натякають), а так чужі діти та собаки, то фу. собаки смердять і чешуть дупу об ковер, діти поводять себе як ідіоти і виглядають як з іншої планети. з чоловіками та ж сама фіхня. якщо мій чоловік чи друг, чи колега, чи сусід, то люблю, а якщо лівий чєл, то 100% мудак, смердить і хай іде звідси. звичайно я про це нікому не кажу (окрім сімʼї та доу), щоб не подумали, що я куку

Блін, які ви всі прагматичні. Хоча мені теж варто — я якось рятувала напіввуличного кота, він прокусив мені палець, ну і що ж, довелось колоти курс проти сказу за 10к грошей

це не прагматичність, просто ресурси психічні та фізичні обмежені. тому це як у літаку — спочатку надіти кисневу маску на себе, а потім рятувати інших. якщо у вас вистачає ресурсів (і фінансових теж), то чому б і не рятувати тих котів. це привносить щось добре у цій світ — коти скажуть спасибі, люди теж і самій приємно.

собаки смердять і чешуть дупу об ковер

краще котика заведіть, свідомо рекомендую!
вигулювати не треба, помуркає, погладиться, трошки пограється і лежить-спить у кошику гарний такий — не заважає, створює затишок)

в мене був кіт та потім кішка. кіт був некастрований, тому сцяв у тапки, а коли ображався (а під старість він по ходу зловив деменцію і почав ображатися просто так), то срав під ліжком — у місті акурат під моєю головою. кішка доки була молода, то гоцала як дурна по хаті та псувала кігтями одяг, якщо його лишали не у шафі. розідрала шкіряний піджак за 400 баксів (сама кішка коштувала 10 гривень). щоправда коли народилася дитина і пізніше почала тягати ту кішку за вуха і хвіст, то вона стійко терпіла усі знущання, в неї був дуже високий поріг толерантності щодо немовляти, хоча ніхто її тому не вчив.

Жах! Співчуваю.. Виходить мені пощастило — вихований, кастрований, взяли з притулку..

без контекста зверху повiдомлення звучить зовсiм iнакше)

Ха-ха, це точно! Типу суворе інтернатське дитинство визначного співака Фарінеллі)
www.imdb.com/title/tt0109771

кстати для любителей собачек, они трутся жопой об пол или ковер чтоб избавиться от выделений из параанальных желез

Ciмейнi вiдносини?

буквально тваринні

Ciмейнi вiдносини?

ну не всім же ж один генгбенг є компанії і з традиційними сімейними цінностями!

аб’юз експлуатація domestic violence вот єто всьо!

Гавкання, сморід, потенційна алергія — якщо компанія толерує собачатництво, це ред флеґ.

В моїй команді зібралиcя поцінювачи пива, всі мужики. То ми кожні декілька місяців влаштовуємо дегустацію пива — кожний приносить по декілька пляшок різного пива на пробу, в основному намагаємося шукати щось маловідоме або привозимо із поїздок в інші країни. Соображаємо на всіх різну іжу-закусь, і сидимо до пізного вечора в офісі дегустуємо з музичкою і мужланським триндіжом під пиво. Ви б бачили скільки в мене бейджів на untappd :)

Які розваги «для жінок» у вас є?

каааайф, оце дійсно цікава традиція — дуже вдало зібрались любителі пива, ще й унікального. А у нас Ципі зраджувати не можна (ну майже) ))))))))

Клас, нашій команді теж треба така традиція) А що жінки? Не хочуть дегустувати чи просто в команді одні чоловіки?)

в команді одні чоловіки. Пару разів доєднувалися баришні із інших відділів :)))

хизуватись своїм колом алкашів? ну таке... жартую

по-перше, де ви побачили хизування, по-друге де ви побачили алкашів? :)

Заздрю білою заздрістю))

Та ну шо, раз в декілька місяців можна ж, і в бенг паралельно порубитися 😁️️️️️️

нету офиса много лет, в последнем офисе когда был, сделал кофе с офисной кофеварки, и пришлось его вылить, настолько ужасное зерно там было, и в наличии было 2 сисадмина и эйчарши, щас очень опасно по улицам ходить, из-за промышляющих бусов и ездить такси или общ. транспортом, то что страна крайне нуждается в свежих штурмовиках, а днем что угодно в офис прилететь может. Сомневаюсь что на колле с кастомером вы будете объяснять проблемы свои страны и бежать в убежище. Убежать надо за 2 минуты от объявления тревоги

в нас була фірмова саеко та кава лавацца але все рівно на виході якесь лайно а не кава

Зерно хорошее денег стоит. Из хорошего зерна можно в турке сварить офигенный кофе, а из плохого хоть за 10 тысяч баксов кофемашину возьми, все равно будет кислая моча.

зерно було — лавацца недешева

>> які у вас класні офісні традиції
1.не приходити в офіс :)

а ремоут традиції маєте якісь? ;)

Я давно забув про офіс як про страшний сон, та взагалі роботу з офісу не розглядаю. Вважаю під час щоденних обстрілів балістикою вимагати ходити в офіс в столиці — злочин. Бо роботодавець не «забезпечуює безпеку», вибачте за каламбур.

абсолютно згодна з вами, тому ми й не змушуємо ходити в офіс. наш офіс зараз — це додатковий пункт незламності, укриття і хаб для соціалізації, він просто є, але працює кожен там, де йому комфортніше й ефективніше

Вимагати — так, але добровільно збиратися, щоб потриндіти та провести час разом, чому нє

навіщо? я провожу час разом з близькими, був раз на корпоративі, ну поїв попив, базікати ні про що... то таке, я краще шось на дачі зроблю

Загалом мені близький ваш підхід, але все залежить від відносин в команді — коли зірки збіглися та ви маєте +/- схожий світогляд та спільні інтереси, то банально хочеться час від часу разом потусити. Але навіть без метчу корисно просто змінити обстановку та коло спілкування на кілька годин

вже кілька років не був в офісі,
взагалі

я дуже рідко буваю в офісі зараз, та все ж рада, що він є — інколи люблю приїхати і побачитись не через екран. а от працювати з офісу вже повністю розучилась — мені все заважає й відволікає

найкраща традиція в наш час

Є класна традиція приходити на роботу працювати, а потім йти додому

я в офісі от не працюю

я туди хожу за безкоштовною хавкою, кавою і фруктами )))

в нете можно найти такой кофе и чай под себя в свое удовольствие, что ни один офис такое не будет закупать, насчет фруктов хм проезд дороже выйдет чем рядом взять тех фруктов

мені працювати вдома комфортніше й продуктивніше зараз, то я в офіс швидше йду за соціалізацією

Я теж, коли ми зустрічаємось в офісі більше спілкуюсь, ніж працюю, вдома більш продуктивна. Але класно інколи зустрітись вживу, посміятись, випити разом кави :)

Вважаю своєю помилкою недооцінку кави як залежності.
Заплатив за неї повну ціну і тепер кавомани нагадують мені алкашів — такий самий духовний підйом, аж трусятся. Ще прикольно виглядають кавомани в черзі до кавапоінта у Варусі ( стоять, вуха пухнуть, в очах блимає жовте світло.), там смачна і недорога кава, сам там любив замовляти, коли нема черги
А я в зав’язці, перебиваюсь чаєм, і то, лише зранку, або якщо залежність підніме вночі — йду його сьорбнути, щоб заснути.

життя повно залежностей, шо поробиш... кава легкий стимулятор, що ж казати вже про... ну не буду...

я колись вважав, що чай — легкий стимулятор, а потім вимушено розібрався в хімії.

Дізнався, що в каві і в чаї — той самий алкалоїд кофєїн.
на жаль, про кофєїнізм я спочатку дізнався не з вікі,
але плюс в тому, що мені здоров’я не вистачило, щоб дійти до стану кавового алкаша, який водить чуму і кидається на всіх.
Вважав, що вигорання, а це був тупо кофєїн.

не дарма з чаю чифір варять, реально стимулює сильно але то не корисно для серця

да со мной был штрих, при мне утром в чашку 4 ядреного черного эспрессо делал, я был в шоке, причем это был купаж на робусте, где кофеина в два раза больше чем в арабике. Другие типы постоянно епашили за компом редбулл большими банками по 0.4л. Я эту тему попробовал но завязал то что понял что к ни к чему хорошему регулярное заливание вовнутрь редбулла не приведет

На моєму проекті є розробник, який (поки ще ходили у офіс) за робочий день випивав 7 чашок кави. Не знаю, чи продовжує він цю традицію на remote. І не знаю, чи довго він протягне. Але поки (наче) живий (чи то Клод за нього працює).

Воу, його з такою дозою повинно цілий день колбасити

У мене теж є такі колеги, які пʼють каву буквально замість води, навіть перед сном ))) не знаю, як вони виживають, та це якась генетична стійкість ) я от дуже реагую на каву, і можу випити лише 1-2 порції, та й ті до обіду

генетична стійкість

ChatGPT каже:

Кофеїнорезистентність, вона ж толерантність до кофеїну, може розвиватися при регулярному вживанні кави/кофеїну.

Механізм приблизно такий: кофеїн блокує аденозинові рецептори — аденозин є одним із сигналів втоми й сонливості. При регулярному надходженні кофеїну організм адаптується, і ефект від тієї самої дози поступово слабшає. Одним із запропонованих механізмів є зміни в аденозиновій системі.

Але є важливий нюанс: толерантність не означає, що кофеїн перестає діяти взагалі. Для багатьох ефектів вона лише часткова, і ступінь адаптації сильно відрізняється у різних людей.

Наприклад, у людини, яка щодня п’є 2–3 чашки кави:

— перша чашка спочатку може давати дуже відчутний «підйом»;
— через кілька тижнів той самий обсяг може відчуватися набагато слабше;
— це не обов’язково означає, що кофеїн фізіологічно вже не діє — просто суб’єктивний стимулюючий ефект став меншим;
— якщо різко перестати пити каву, можуть з’явитися головний біль, сонливість, втома й проблеми з концентрацією — це вже ознаки фізіологічної залежності/адаптації.

ліл, користь від вживання кави чи чаю куди перевищує можливу шкоду.

Класно, коли йти, а не їхати. Мій перший офіс був у 15 хвилинах ходи від дому. Ходив собі в тиші, думав про різні речі. Сумую за цим часом.

Я теж ходила пішки в редакцію газети «Сьогодні», але як водиться, тоді це не цінувала. А як це було класно, зрозуміла лише тоді, коли на роботу треба було їздити годину на маршрутці. Але все одно, зараз я не проміняла б ремоут на 5 хвилин до офісу)

я теж працював в 1 км від дому колись, навіть на обід ходив додому, але платили там погано, хаха

Приводити собаку в офіс!

коли песик в офісі — зразу в усіх в телефонах купа милого контенту

вибираєм хрку чиї бубси будуть висіти весь тиждень на канбан дошці.

чоловічі скуф-тітькі рахуються?

AI Friday, пятниця через одну — вихідний день.
ps
не в EPAM, але таке є

ЗЫ: єслі шо я котіка лайкав

ну бо ж це коооооотик, як його можна не лайкати )

ЗЫ: у вас там котік

ет як я за тім усім скучаю (( ... а ні чекайте... ніт ))

— в курилці провести більшу частину дня (коли нема запарок звісно)
— «туалетний гумор» хто не змив чи руки не помив, і в такому дусі

Начебто з минулого життя

ну чого імхо якраз навпаки

Начебто з минулого життя

песиків і діток вдома не залишиш самі вони у бомбосховище не спустяться а на роботі усі разом і бомбосховище є і то як варіант ще радянське саме промислового зразка ще як говорять на случай ядєрної войни

... тож тут якраз навпаки пункт саме з тутешнього )) селяві

Італія. Пам’ятаю одного СЕО стартапу — Паоло, який на 12.00 йшов в паб і там зі співробітниками голосно обоговорювали/реготали за пивом щось до 16.00. А потім додому відразу розходилися.

Ні, на півночі Італії немає сієсти.

Напевне, то була компенсація її відсутності)

ахаха, це вже навіть важко назвати «робочою традицією»

Ну так повторювалося з дня в день десь 3 роки, потім вони кудись пропали.

чому це раптом? грубо кажучи тут так пів італії працює ну або може вся бо там далі на південь вже стає трохи складніше рахувати рим неаполь чи взагалі сицілія ))

Нє, для Мілану це не типово, тому вони так в очі кидалися.

У частини нашої команди «Бенг» теж входить в топ улюблених настолок)

Це не відповідає корпоративним цінностям та етиці 😂

Теж, свого роду, «настільна гра» (за певних умов) :))
До речі, що можна сказати і під час гри у Бенг і під час генг бенгу?
Я почну:
«Ого, ну й ствол у нього!»

«Нащо ви мене гасите з двох стволів, хлопці»

«Давайте на перекур, тоді продовжимо»

«Щось в шерифа порох закінчився в порохівницях»

Очікування: прийняти офер тільки тому що серед офісних традицій був вказаний

«Генг Бенг»

Реальність: всі сидять по домівках у різних країнах і спілкуються тілько ремоутно ;-)

Шкодую, що я вирубилась і не дійшла до вас)) слабенька якась стала

Підписатись на коментарі