Grok Build за 15хв і 1 промпт створив робочу Android аппку для HiiT тренувань яка економить $200/рік
Річ яка шокувала мене цього тижня в AI-розробці (я не розробник мобільних застосунків якщо що, а DevOps, тому за трендами там не дуже слідкував):
Повністю робоча Android аппка 100% згенерована LLM на мінімальній підписці SuperGrok Lite (529 грн в Україні) для тренувань на Indoor Cycling станку (Wahoo Kickr Core v2 ) за 1 (!) промпт всього за 15хв.
Преамбула
Придбавши деякий час тому вело станок Wahoo зіткнувся з сумною реальністю — щоб користуватись ним повноцінно потрібна щомісячна підписка $/Euro 19.99 яка до того ж росте щороку (була $14.99 ще два роки тому).
Reddit переповнений питаннями як потренуватись нахаляву :-D без підписки бо навіть річний її варіант це $/Euro 204/рік + tax чи $/Euro 16.99 + tax на місяць.
Саме це стало поштовхом спробувати навайбкодити щось своє, тим більше сучасне спортивне обладнання все частіше стало підтримувати відкритий протокол FTMS через Bluetooth.
Імплементація
Підписавcя на вихідних на найдешевшу модель Grok AI (SuperGrok Lite) і приблизно накидав перелік потрібних мені фіч — скопіював їх в промпт і натиснув кнопку Buld App.
Всього за 12хв мене шокувала готова робоча PWA аппка для Android яка успішно запустилась на мому пристрої (Samsung Galaxy Tab) підключилась до HR сенсора для відслідковування зон серцебиття і до велотренажера і коректно почала керувати його налаштуваннями для запуску High Intensity Interval Training.

Все запрацювало всього за 1 промт з реальним обладнанням.
Ще цікаво що розробку я запустив в звичайному браузері Chrome на тому ж таки Android Galaxy Tab — а Grok використав своє оточення для розробки під Android — я не встановлював на нього ніякого Android Studio чи ще чогось спеціалізованого.
Кому цікаво — ось запаблішена аппка на grok.me hiit-indoor-cycling-workout.grok.me
Стосовно usage AI: за ці 15хв модель використвала 24% місячної норми токенів, тобто розробка грубо коштувала 130грн.
PS: Розробка подібної аппки для Japanese Walking з використанням Anthropic ClaudeCode (Opus 5) з’їла мій тижневий ліміт токенів і потребувала встановлення на Макбук Android Studio, gradle, доступу до файлової системи ітд,ітп і найважливіше — потребувала 10 (!) ітерацій — хоча треба визнати і її перший варіант був теж більш-менш робочий.
PPS: Як з’ясувалась цей Grok Build — це їх супер новітня фіча яку вони зарелізили тиждень тому x.ai/...s/grok-build-for-everyone
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівТобто просто тренуватися без аплікухи ніяк — щось мені підказує (дуетом з Гуглом) що ви таки лукавите і ця аплікація там як зайцю стоп-сигнал потрібна ...А по підписці тим більше...
Я шукав декілька тижнів і перебрав всі доступні варіанти. Ось вони якщо цікаво:
1. MyWoosh — хоч і безкоштовний але здоровенний крокодил який постійно хоче щось завантажувати з інтернету з купою непортібного функціоналу і обмежень («карту буде відкрито наступного понеділка в 00:00», а зараз потрібно завантажити інщу карту на 600мб, постійно як пробуєш займатись хоче оновлень які неможливо скіпнути ітд і тп)
2. Рідна Wahoo app (безкоштовно тількт показує статистику + щоб руками виставляти резістанс — потрібен велокомп’ютер за 5+ тис грн) +Wahoo SYSTM — потребує підписки за Euro 6.99 щоб додати свій workout — в укр PlayStore відсутня.
3. QZ-app — небезкоштовна (349UAH) кривулька яка мала би підійти (підтримує багато обладнання типу Peloton, Domyos ітд через FTMS),і дозволяє підключати його до Zwift але яку я не зміг нормально під’єднати до свого станка/сенсора і зробити свій workout.
4. Zwift — ну тут тільки підписка.
5. Rouvy — колись був безкоштовним, зараз тільки підписка.
Тай таке...
Тут таки інше написано support.wahoofitness.com/...-or-BIKE-in-the-Wahoo-app
На паркані теж бува написано, а там дрова лежать ;-)
Так це і є керування вручну тицяючи кнопки в
безкоштовній версії Wahoo app. Для 5 сетів по два інтервали треба буде самому відслідковувати час і тицяти 10 разів туди сюди. Спробуйте потицяти коли ви за кермом з пульсом під 90% від FTP :-). А ось коли ви виберете в безкоштовній аппці кнопку Create Workout — вас перекине на Wahoo SYSTM і підписочку, ну або купіть ще наш велокмп’ютер Wahoo Elmnt за $300 і створюйте воркаути на ньому.
prompt був такий:1-2) followed by 3min high resistance for Zone 3)on Wahoo Kickr Core v2 via BLE FTMS and track users performance displaying Heart Rate zone (200-age), cadence, target vs achieved wattage, avg HR, avg wattage, avg cadence, calories burnt, # of interval sets completed vs remaining.
“Android app that allows running hiit workouts (40 mins long, 6 sets 30 sec al-out, 4 min recovery, or 30 min 5×3min low resistanve (for Zone
HR zones should be visualized in Apple Watch circular gauge style. HR sensors supported — wahoo tickr BT BLE chest strap. Stats collected — daily, weekly, monthly active time, calories burned, wattage achieved.
Settings should include HR zones tuning, target Wattage or Resistance, cadende for Low/High intervals, # of sets, target duration, User’s height/weight/age/ftp for correct calories burnt calculation.”
Show the prompt :)