Дошка оголошень: ЦСО “А” СБУ шукає Senior AI Engineer та Senior DevOps Engineer
Бажаємо здоров’я, спільното!
ЦСО «А» СБУ шукає Senior AI Engineer та Senior DevOps Engineer (on-prem). Ми в HRAVITY допомагаємо підрозділу знайти фахівців, які посилять інтелектуально-аналітичний напрям і працюватимуть над задачами, важливими для оборони України.
Центр спеціальних операцій «А» Служби безпеки України — підрозділ Сил оборони України, який виконує спеціальні завдання у сфері оборони України, що змінюють хід війни. Інфраструктура, яку ви будете будувати та підтримувати, використовується для виконання задач, що безпосередньо пов’язані з обороною України.
Команда та атмосфера
Ми шукаємо фахівців до інтелектуально-аналітичного напряму підрозділу. Команда працює з великими масивами даних у високочутливому контексті, підтримуючи операційні рішення, де критичні точність і швидкість аналізу.
Частина деталей задач залишається непублічною, оскільки робота відбувається в середовищі з підвищеними вимогами до інформаційної безпеки.
За атмосферою команда нагадує tech startup: тут цінують ініціативу, дають простір для власних рішень і можливість впливати на те, що будується.
Пропонується військова служба в гібридному офісному форматі в Києві / Київській області. Долучитися можна за мобілізацією або контрактом — без відвідування ТЦК та проходження БЗВП.
Кого шукаємо
Senior DevOps Engineer (on-prem)
Шукаємо DevOps-інженера для проєктування та підтримки власної on-prem інфраструктури. Велика частина задач пов’язана з MLOps, сетапом і підтримкою заліза для навчання моделей.
Нам потрібен фахівець із глибоким досвідом:
- адміністрування Linux;
- Kubernetes;
- віртуалізації;
- автоматизації;
- роботи в on-prem / bare-metal середовищі.
Senior AI Engineer
Шукаємо фахівця з досвідом у AI/ML. Також розглядаємо кандидатів із досвідом Data Scientist.
Серед задач:
- підготовка датасетів, переважно їх менеджмент;
- тюнінг кастомних моделей;
- MLOps on-prem — за наявності відповідного бекграунду;
- побудова агентських пайплайнів;
- проєктування та впровадження AI-систем на базі LLM;
- побудова pipeline’ів.
Для команди важлива не лише технічна експертиза, а й мотивація кандидата та бажання долучитися до боротьби й допомоги, а не просто уникнути служби.
Що пропонуємо
- можливість служби для кандидатів, яких ВЛК визнає придатними до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, навчальних центрах, ВВНЗ тощо;
- грошове забезпечення від 43 000 гривень для сержантів та від 45 000 гривень для офіцерів;
- забезпечення спорядженням, технікою та ресурсами, необхідними для виконання завдань;
- можливість професійного розвитку та кар’єрного зростання;
- мобілізацію або контракт без відвідування ТЦК та проходження БЗВП.
Як відгукнутися
Якщо хочете долучитися, пишіть нам на [email protected] або відгукуйтеся через вакансії на DOU:
29 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівКоментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Заради цікавості задам питання: от у мене є друзі і родичі, які служать у ЗСУ. Два добровольця, один бусифікований. Сержантські та офіцерські посади. Їх командування відпускає в закордонні відпустки, чим вони вже користувалися неодноразово. Як у вас із цим справи? Якщо немає якихось обмежень — то може краще про це написати, щоб ще більше зацікавити кандидатів.
Михайле, дякую за питання. Власне, служба це саме та структура, яка надає дозвіл на виїзд за кордон. Деякі люди їздять періодично: або на конференції, або у своїх справах, тобто така можливість точно є.
Але наскільки регулярно відпускають саме у відпустку конкретно в цьому підрозділі — наразі не можемо відповісти гарантовано, тому обговоримо це окремо з керівником. Дякую вам за ідею!
Роки йдуть, а таке враження, що люди які шукають і складають такі вакансії живуть в іншій реальності або не з IT.5-дневної роботи, погодиться на даунгрейд зарплати у 5-6 разів, буде проходити відбір у пів року (можливо зараз щось змінилось, але спочатку року таке було) і в надії що його погодять де буде можливо 6 днів роботи. Все одно, що прийти в автосалон, дати 5 доларів, сказати дайте мені мерседес ось той, тільки не забудьте ще і здачу дати 20 тис дол, без обману.2-5 років укладається, мають бути чіткі перспективи для кандидата — з вашої сторони надійний розвиток, сучасні технології, обмежити бюрократію, а з його мотивована і якісна робота.50-70 заявок падає, але враховуючі що багато таких пропозицій місяцями висять, а деякі з них на джині з 0 відправками пропозицій, то може не все так добре і пора вже хоча самому собі задавати питання, може треба міняти підхід, де критичне мислення?
От візьме зараз сеньйор відмовиться від
Більш реальний портрет: початківець, або людина яка змінює сферу, бажано без родини, але не обов’язково. Тобто рівень джуна. При цьому готовність вкладатись і виділити бюджет у його навчання, погодити це все звісно з керівництвом. Тим паче тут і так контракт на
Ніхто видно не хоче працювати, вкладатись, всі хочуть за 3 копійки готове і без зусиль.
А якщо ви самі розумієте це і просто робите ctrl+c -> ctrl+v замовника, чи не відчуваєте, що потрібно проконсультувати тут замовника, пояснити реалії і скласти більш якісний і реальний запит.
Можливо я не правий, може там по
Григорію, дякую за зворотній звʼязок. Тут є важливий нюанс — це не цивільний найм Senior DevOps на IT-ринку і навіть не мілтех, де рекрутер може прийти до замовника й сказати: «ринкова зарплата така, давайте піднімемо бюджет». Йдеться про військову службу у конкретному підрозділі, де грошове забезпечення регулюється законодавчо визначеною системою виплат у війську і залежить від посади, звання, умов служби тощо.
Тож так, ми розуміємо, що це менш конкурентні умови порівняно з цивільним IT-ринком. Але ця позиція і не змагається з ним — для кандидата вона конкурує з іншими варіантами служби, якщо він у будь-якому разі це розглядає або може бути мобілізований.
Зрештою, такі позиції справді в першу чергу потребують внутрішньої мотивації, тому абсолютно нормально, що це підходить не кожному. Дякую, що поділились думкою.
Я розумію, що там свої особливості, але питання якраз у тому, що і цивільний і військовий сектор умовно конкурує за одну і ту саму цивільну людину (здебільшого). Внутрішня мотивація звісно важлива, як і важливо, щоб працівник також відчував, що його цінують. Але окрім мотивації є і реальне життя і жити на щось же також потрібно, особливо якщо є родина, за яку ти в першу чергу відповідаєш. І якийсь подальший розвиток і навчання також вимагає коштів.
Чому не розглядаєте джунів? От якщо людина мотиована, розглядає службу, в цивільному житті працював на одній посаді, а хоче змінити фах і напрямок, ось якраз контрактну службу за обраною посадою міг би розглядати.
Бажаю звісно знайти достойного кандидата.
А із житлом допомагаєте? Якщо людина не київська, то їй доведеться додатково 10-15к грн віддавати за винаймання житла чи служба може хоча б якоюсь кімнаткою в гуртожитку забезпечити?
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Це скоріш кандидати живуть в іншій реальності, які до сих пір не розрізняють службу, тим більш військову, і звичайну собі роботу. Якщо людина-сеньйор її не бачить чи не розуміє, звісно що вона не піде
Ви не зрозуміли основний посил.
Все вони розуміють. Військовий і цивільний сектор конкрують за одну і ту саму людину, особливо коли мова за сінйьорів. Зазвичай людина вибирає те що їй ближче, комфортніше і вигідніше. Особливо коли є родина і діти, які звикли до певного достатку.
Тому моя теза була про те, щоб розглядати не тільки сеньйорів, не обмежувати себе, не створювати собі перепони. Давати можливість і тим, хто міняє фах, або вчиться і готовий піти на такі обмеження і продумувати як таких долучати.
Якщо людина має легальні підстави для відстрочки чи броні, то дуже навіть можна вирішувати і порівнювати.
Єдине з чим погоджуся — не варто порівнювати влоба лише по зарплаті, це два різні виміри.
Відправив кілька листів в deftech компанії, де розказав шо маю бажання працювати на ops позиції або шось суміжне і шо маю дуже хороший досвід роботи з відеострімінгом і як SRE.
Ніхто окрім Fourth law не відповів. І от думаю це тому що не туди пишу чи тому що система відбору погано налаштована. Бо наче всі шукають і куча дошок оголошень а коли пишеш то ніхто не відповідає.
cv: avramukk.com/resources/publish/cv
аналогічно :)
Миколо, тут, можливо, справа в організаційних моментах і форматі конкретних позицій.
Наприклад, ця вакансія в ЦСО «А» — це саме військова служба, а не цивільна робота. Відповідно, тут критично важлива можливість фізично долучитися до підрозділу в Україні у форматі мобілізації. Якщо ви зараз у Варшаві, ця конкретна можливість вам, на жаль, не підійде незалежно від технічного досвіду.
Переважна більшість дефтех вакансій прив’язані до локації в Україні — наприклад на дефтех борді доу з ~1200 вакансій лише 68 мають віддалений формат і 13 передбачають можливість роботи з-за кордону. Тож може бути, що частково мовчання якраз пов’язане з таким місматчем.
дякую за відповідь
Схожа історія. Я от вже2-3 місяці відповіді чекаю від 5 різних HRів у Deftech. Декуди по співбесіді і пройшов. Одна HR взагалі перед фіналом пропала на 2-3 тижні (на відповідь брала 1-2 дні), а коли з’явилась, то просто тупо ігнорила моє питання «що вирішили». І складається враження, що резюме не читають, тому що враховуючі мій досвід, було таке, що підходив на декілька позицій і смішно було коли писали стандартну відповідь «відмова, якщо буде щось релевантне вашому досвіду то зв’яжемось»... ну і вакансії висять місяцями.
А так більшість так, не відповідає взагалі, але якщо вже почали розглядати, ну як мінімум треба ж дойти до якогось логічного кінця.
Схоже у пошуку роботи велика вдача потрапити на хорошого і дійсно професійного HR. Такі справді є і були, шкода що по метчу не завжди попадаємо.
Мотив «выжить» признан недостаточным.
Мобілізація чи робота з бронюванням?
upd. бачу, що мобілізація. Ну що, ж, поки лишаємо як «План В».
а «План В» хіба можна активувати, коли тебе вже бусифікували? Читав, що для того щоб потрапити в бажаний підрозділ на бажану посаду треба самому з відношенням мобілізуватися. А якщо ти вже на полігоні, то це вже набагато важче, якщо взагалі можливо.
Всілякі варіанти можливі, Україна — країна можливостей!
Конкретно я для себе під «План В» мав на увазі, що якщо не лишиться інших легальних способів відпетляти, то доведеться обирати службу і конкретно ці вакансії виглядають привабливо і якби вони покривали хоча б 50% моєї поточної компенсації, то я б з дуже великою ймовірністю на них подався.
Варто згадати про нюанс про оформлення яке може займати десь до пів року (незнаю, може вже вирішили)
Андрію, так, це справді важливий нюанс. Оформлення в середньому займає2–4 місяці, у складніших випадках може бути довше, оскільки для роботи в підрозділі передбачений відповідний рівень перевірок.
Ми не фіксували конкретний строк оформлення у вакансії — він може відрізнятися залежно від конкретного кандидата.
А що із попередніми стало?
Дивовижна логіка, Андрію. Попередніх могло і не бути, або ж розширюють команду.
це у СБУ??
я скоріш повірю що розбіглися останні що там за їжу працювали ось і шукають нових
навіть війна нічого не змінила для ІТ-сектору в державних установах із того що я знаю
це ж
тому
там може статися лише за командою старшого розосередитися на місцевості
це просто топ!
стався тімбілдінг з дружньою командою ГУР..
-Алло, це ДБР? Тут під вікном СБУ з ГУР б’ються, я вже не знаю куди дзвонити...
Щиро переживаємо за обидві сторони :-)
Ще нагадало класику:
До відділення поліції вбігає переляканий поліцейський:
— Шеф, там гомосеки з лесбіянками б’ються!
— Який жах! І як там наші?