Візуалізація тижня: як змінювалась інтенсивність обстрілів України

💡 Усі статті, обговорення, новини для аналітиків — в одному місці. Приєднуйтесь до Analysts спільноти!

Привіт, спільното!

DOU запускає нову щотижневу рубрику про візуалізацію даних. Раз на тиждень будемо ділитися графіком, картою, дашбордом, інфографікою або інтерактивним матеріалом, який показує дані у цікавій візуальній формі.

Робите власні візуалізації або побачили десь цікавий варіант? Покажіть їх спільноті! Це може бути зображення, скриншот, гіфка або коротке відео. Тематика не обмежена — можливо, це серйозна інфографіка для робочого проєкту, або ж візуалізація щорічних витрат на авокадо 🥑

Щоб запропонувати візуалізацію, створіть окремий топік із позначкою «Візуалізація тижня» або напишіть Маші 🤗

А тепер — дивимось візуалізацію цього тижня від дата-аналітикині Марії!

Не тільки зірки падають з неба. Буденність, в якій живе Україна

Зірковий дощ на останньому слайді — то 13 травня 2026, і 1449 дронів.

Я знала, що хочу створити дашборд про Україну з першого дня як відкрила для себе Tableau. Величезна кількість фотографій у серпні з зорепадом наштовхнули мене на ідею. І так за один день народився дашборд, який показує, як багато ворожого заліза щодня літає над Україною.

Цей дашборд став для мене ще однією можливістю мʼяко нагадати людям за кордоном про буденність, в якій щодня живе Україна. І зважаючи на зворотний зв’язок, який я отримала, цій візуалізації вдається доносити всю трагічність даних, які стоять за гарною картинкою.

У роботі я використовувала один із наборів данних про війну, які збирає Петро Іванюк.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

1449 missiles(?)

Не зрозуміла питання, чи можеш його сформулювати, будь ласка?

це не питання
дрони(UAV) != missiles
і

13 травня 2026 1449 дронів

за добу теж не було, це цифра майже за дві повних доби

Дякую за твій коментар і що підсвітив мені ці неточності у візуалізації

дрони(UAV) != missiles

Так, погоджуюсь, я хотіла максимально спростити опис, і в даному випадку було б доречніше використати Missiles and Drones, а не поєднувати ці поняття в єдине.

за добу теж не було, це цифра майже за дві повних доби

Ще раз переглянула данні

В даних є день/час старту та закінчення періоду за який Повітряні сили надсилають статистику. Так як атаки проходять вночі, то часто старт і закінчення це два різні дні.

13 Травня 2026 року обстріл був не тільки в ночі, а і впродовж дня. Я агрегувала данні по стартовій даті, тому в цій візуалізації дійсно за 13 травня показується два звіти:

13.05.2026 8:00 — 13.05.2026 18:00
www.facebook.com/...​7DQuVeYCFKJEcGSK6KhTkTC3l

13.05.2026 18:00 — 14.05.2026 8:00
www.facebook.com/...​DpdBHFP4FUMwF2qNncf1j1VQl

Виходячи з цього дійсно за одну добу було випущено 1449 ракет(з 13.05.2026 8:00 до 14.05.2026 8:00)

Чи було б в цьому випадку доцільніше використовувати дату кінця звітного періоду, щоб другий звіт потрапив вже у 14.05.2026 — я не впевнена, що це б змінило сприйняття цієї візуалізації.

Проте було б точно доречно додати пояснення, як саме агрегуються дані у самій візуалізації.

Ще раз дякую за коментар!

Підписатись на коментарі