Не расслабляйтесь. Заробітчан зобов’язують платити внески до Пенсійного фонду

Пока форум спит и обсуждает проблемы школьников...

Они не спят. Свежий законопроект. Чтоб при иностранном доходе платили ЕСВ
vidia.org/2013/12746

Не понятно степень добровольности...

9 травня в Україні набуває чинності закон про добровільну сплату єдиного внеску. Відповідно до закону, громадяни України, які працюють за межами своєї держави, будуть платити додаткові податки, повідомляє ZAXID.net

Причому, якщо раніше українці, які працюють за кордоном, платили податки до бюджету держави, на території якої вони працюють, то зараз вони будуть здійснювати ще й «єдиний внесок» до Пенсійного фонду України.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Интересно, это только мне в глаза кидается «ДОБРОВОЛЬНОЕ» или глюки?

Цими законами регулюється визначення розміру внеску при ДОБРОВІЛЬНІЙ сплаті страхових внесків до Пенсійного фонду України...... а також громадянами України, які працюють або постійно проживають за межами України відповідно до договорів про ДОБРОВІЛЬНУ участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Право и обязанность — не одно и то же.

Да никто ничего платить не будет пока нельзя доказать факт работы в иностранном государстве и нет статьи за тунеядство

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Пора из украинского гражданства выходить. Процесс, конечно, недешёвый и небыстрый — но оно того стоит.

я собираюсь это проделать как только так сразу. Без всяких колебаний

куплю білет і піду пішки назло кондуктору

найприкольніше буде якщо вони ще зобов’яжуть подавати звіт в кінці кожного року за місцем прописки. і їм буде пофіг шо ти зараз за океаном. заплатив але не подав звіт — штраф. не заплатив вчасно штраф — росте пеня.

виповнилося тобі 60 років, приходиш в пенсійний і кажеш «я платив внески, то яка в мене пенсія?» а вони «з вас 200,000 з урахуванням штрафів і пені. можете платити не зразу а по 2000 грн на міс».

Внесок — 320 грн в мес
Один раз подписал договор.
Проплата поквартальная, можно все сразу.
Счет в ощадбанке — по идее можно сделать перевод из Европы.

Если не платишь — разрыв договора. В случае разрыва — хз что с деньгами происходит.

Смех смехом, но с них станется...

И пуговицу на затылок пусть себе сразу пришьют

/me mad
теперь мой коммент не оригинальный

Вроде даже до принятия этого закона заробитчане и прочие программисты должны были отчитываться в отечественную налоговую и платить налог, с зачетом налогов в странах с подписанным договором о двойном не налогообложении.
Но помоему за все время такое делали 0 человек.

Должны только если человек считался резидентом Украины (по законодательству Украины).
Обычно, если человек уезжает то такое только в первый год.
И да, делали(ют). Amazon, например, на первый год (точнее на каждый год в котором надо отчитываться за доход от Amazon более чем в одной стране) оплачивает услуги консалтинговой конторы которая всем этим занимается в Украине и США (И эта контора обязывает тебя всё сделать согласно законодательству, а иначе — «шиш тебе а не консультация как получше доход в штатах оформить»).

Делали-делали. Все равно налоги за границей выше, чем в украине и ты ничего не платишь в нашу налоговую.

Я думаю:
1) добровільно платити ЄСВ вони вряд чи стануть, податкова і ПФ не проводять відповідної роз"яснювальної роботи в масах.
2) заробітчани надіються на вічне добре здоров"я, або на маєтки, або на добрих совістних дітей, або на громадянство в країні ельфів і хоч на струмочок благодатної амброзії.
Думають, що до глибокою старості або хможуть парпатися на грядках, або здаватимуть обійстя в оренду, матимуть інший рентний дохід (або пенсію), або діти їх забезпечать.
3) загалом, судьба іх пєчальна і непередбачувана

Так рахували ж навіть тут, віддавати під 40% у пенсійний фонд не вигідно. Мінімальна пенсія за віком не сильно менша від тієї, яку отримують люди з невеликими зарплатами, тому варіант накупити землі/квартир/збудувати кілька будинків на старість виглядає надійнішим ніж сподівання на милість держави.

віддавати під 40% у пенсійний фонд не вигідно
там є мім. і макс. внески, а щодо 40% — олололо

Де є ці мінімальні і максимальні внески, в новому законопроекті? Його я не бачив, тому не знаю.
Щодо 40%, ось лінк: zakon4.rada.gov.ua/...ws/show/2464-17

твій же лінк

4) максимальна величина бази нарахування єдиного внеску —
максимальна сума доходу застрахованої особи, що дорівнює
сімнадцяти розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб,
встановленого законом, на яку нараховується єдиний внесок;
{ Пункт 4 частини першої статті 1 із змінами, внесеними згідно із
Законом N 3668-VI ( 3668-17 ) від 08.07.2011 }

5) мінімальний страховий внесок — сума єдиного внеску, що
визначається розрахунково як добуток мінімального розміру
заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць,
за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті
щомісяця;

ну це звіздлєц, перед тим як сувати посилання, ознайомся і змістом

А, ну про це я знаю. Наврядче багато заробітчан заробляють (переводять?) додому більше 17 мінімалок.

так де тут кошмари на вулиці в"язів?
питання більше не до тебе а до ТС

Пєчально і непередбачувано пропрацювати все життя віддаючи 42% зарплати державі та отримувати пенсію в 900 грн..

Непонятная новость, обязали или дали возможность при желании получать большую пенсию платить эти взносы?

И какой размер сего чуда?

закон про добровільну сплату
Так про добровольную или обязательную?

Ну... Приходять до тебе агітувальники в брониках, касках і корочками МінсДоХу і давай агітувати за добровільну сплату податку, причому бажано готівкою і одразу їм в кишеню :)

і давай агітувати за добровільну сплату податку, причому бажано готівкою і одразу їм в кишеню
Причём сразу всё до конца жизни. Конец жизни определяют тоже они.

Хто прийде за моєю зброєю — спочатку отримає мої набої :-D

Підписатись на коментарі