Англомовний диплом НАУ
Доброго дня всім!
В Національному Авіаційному Університеті є групи з англійськю мовою викладання. Мені цікаво наскільки диплом з такої групи (факультету Комп’ютерних Наук) є важливим для роботодавців і яку він грає роль при підборі кадрів.
10 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівМой вывод: особых отличий нет. Всё что я могу выделить — это то, что учеба на английском проекте способствует улучшению навыка написания «бумажек», что вообщем-то вполне может пригодиться в будущей работе.
Мне интервьювер, как потом выяснилось он мой теперь
наверное золотые слова в этом вопросе:
«Если ты понимаешь что я от тебя хочу и я понимаю как ты это сделал, то язык у тебя такой как надо».
Никому не нужны филологи или профаны с корочкой, нужно знать язык настолько что бы с помощью него решать поставленые перед тобой задачи.
А как сказал носитель, по поводу «филологического или как любяи говорить правильного британского английского» этот язык мертв, на нем может пишуться книги,
когда-то точно писались, но очень мало кто говорит.
Я думаю с практической точки зрения какая-то англоязычная фирма или заказчик тебе даст больше... хотя учиться и учить язык для развития всегда полезно.
Нажаль не в ІТ, а в авіаційному інституті. Проте думаю ситуація по НАУ одна й та сама (Авіаційний інститут (екс МехФак) доречі був першим хто почав англіські групи збирати)
Так от — диплом там ЗАГАЛЬНИЙ та Звичайний!
Там ніде про англ. мову не пишется.
Фішка тільки свідоцтво (папірець) про те що ти навчався англ. мовою.
Тож сама бумага — особливої ролі не грае.
А от знання інше...
2Tom@, серъезным людям ваш диплом не интересен. т.к. Они будут смотреть на то что вы реально умеете и уже сделали.
А от якість викладання гм...
Легендарна фраза на лекції інженерної графіки
(коментар викладача, ми малюємо контур)
«We draw the loop»
а тепер спробуйте з поганим акцентом швидко сказати.
Половина викладачів читають лекції з папірців. Хоча були і толкові люди, притому носії мови.
Через 5 років, нікого не буде цікавити твій диплом, зацікавлять тільки _успішні_ проекти. А оскільки не всі проекти успішні — краще починати зараз. Тобто заочний рулить.
Якщо освіта потрібна лише для того щоб про неї щось-там подумав чи не подумав роботодавець — то краще для галочки отримати заочну і не паритись. А англійську можна вивчити на курсах, яких в Києві сотні. А якщо є бажання отримати ще і якісь знання та, можливо, зв’язки (іноді корисно знати зайвих 20−50 чоловік в галузі, я маю на увазі співкурсників) — то можливо є сенс піти навчатись на очне відділення. Але перед тим дізнатись, чи варта якість освіти у тому конкретному універі того, щоб на неї витрачати час. А сам факт того, що освіта англійською на мою думку може дати людині плюсів рівно настільки, наскільки вона ту англійську добре засвоїть.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Також можливо в групах з анлійською мовою викладання вчитимуться більш розумні і обдаровані студенти (а в такому випадку можливо і кращі викладачі), це також можна розглядати як плюс.
Если эти группы ориентированы приемущественно на иностранных студентов (напр. из Китая), то в значительной степени может пострадать качество обучения. Т. е. совсем не факт, что преподаватель не будет читать лекцию, записанную на бумажке русским транслитом.
Если подобных опасений нет — тогда вперед. В противном случае наверное лучше обычные курсы.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Я думаю що тут є 2 типи роботодавців: ті, кому важлива ваша англійська, і ті, кому це зовсім не важливо. В принципі, можливо, для першого типу роботодавців це буде відігравати якусь роль, а можливо і не буде.:) Десь така ось відповідь...