UK -> Ukraine
Доброго дня,
Тут часто бувають дискусії щодо кар’єрного розвитку, хочу запитати в DOU поради:
Я працюю в Британії в IT і R&D в майже академічному середовищі (spin-off від універу), проекти переважно державні — екологічний моніторинг, оцінка ризиків, системи прийняття рішень, геоінформаційні системи, розпил держбюджету. Робота і зарплата, в принципі, влаштовують, але час від часу з’являється бажання спробувати себе в Україні, принаймні на рік-два. Наразі думаю над кількома варіантами:
1. Найманий працівник — допускаю, що не зможу конкурувати з українськими seniors в писанні коду, а нижчі рівні фінансово нецікаві. Досвіду керівництва людьми для адекватного рівня Project Manager теж недостатньо. Пропонувати свої послуги як Project Acquisition / Customer Relationship / Business Analysis / R&D?
2. Start-up: в майбутньому можливо, але наразі не бачу зрозумілої бізнес-моделі, та й британський досвід на український ґрунт так просто не переноситься
3. Виходити з теперішньою UK фірмою на український ринок — не думаю, що зможемо конкурувати по цінах і по зв’язках з українськими фірмами. Ну і місцевий менеджмент просто боїться України.
Власне що роблять спеціалісти з західною освітою та досвідом, котрі, з одного боку, хочуть спробувати себе в Україні і долучитися до створення позитиву, але не хочуть ризикувати всім і приїздити на порожнє місце? От як оптимальніше використати існуючі переваги / можливості?
Дякую.
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів