N900 і українська клава

Привіт, шановні. У мене тут «завалявся» N900. На ньому зараз стоїть англійська фізична клава. Хотілося б замінити її на українську, або на будь яку кирилицю з можливістю друкувати саме українською. Російська мова — не цікавить взагалі.
Як порадите це зробити? Чи можна десь в Україні (бажано — Київ) купити укр. клави для нього? Чи можна купити російську, а клавіші використовувати як українські?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Павло, а нафіг тобі такий раритет? Придбай айфон, там точно є українська клавіатура ;-)

Насправді, не пам’ятаю. Купив десь півроку тому за 1900 грн, новий, в упаковці, з онлайн магазину в Києві.

У меня HTC Desire Z, тоже с qwerty, но по параметрам лучше, хотя ему больше 3 лет. Думала, что и этому N900 уже года 3)))

Давно, «в дитинстві» хотів цей телефон, але в конкурсі виграв інший, а це вирішив себе порадувати)

HTC Desire Z
А є зараз гідні подібні сучасні апарати?

Сама ищу))))) Как вариант к айфону и гнусмасу есть чехол с клавой на блютузе. Из полноценных боковых слайдеров с кверти нет ничего толкового :((( ТТХ просто ужос :(

Може хтось мені зможе порадити живе онлайн-товариство фанатів N900, я б там продублював це питання?

Скорей всего это будет ооочень не выгодно по деньгам, лучше уже новый телефон взять. После того как в Германии купила ноут и по приезду в Украину слила 1к грн на клаву для него с кириллицей, больше за границей железо не беру. Как вариант еще можно поискать лазерную гравировку, возможно будет дешевле новой кверти.

Ну мені досить подобається апарат і хотілося б саме знайти можливість на ньому хардварно писати українською.

Ммм. 200 грн насправді досить доступно. А звідки у вас взялося 1000 грн?
І залишається питання програмної частини — як тоді налаштувати телефон, щоб він правильно сприймав букви, що на ньому нанесені? Є де подібну інфу почитати?

Вот с настройкой я не помогу, а 1000 грн. у меня получилась за новую клаву для ноута, гравировку я не делала

сейчас заглянула, почем клавы для ноутов стали и поняла, что они реал очень подешевели с 2010 года)))

Ну взагалі якщо є трохи часу і багато бажання то берете ось цю штуку.
Редагуєте під себе польську або рос. частину (початок файлу для пл, або пошук «name[Group1] = „Russian“;»)
Кладете відредагований файлик в

/usr/share/X11/xkb/symbols/nokia_vndr
Інфа звідси: blogs.igalia.com/...900-arrow-keys
Та звідси: blog.dawid.lorenz.co/...t-for_3713.html
Поляки пишуть що працює :)

Круто. Вельми дякую) А переключати на англійську вдасться, правильно?

Так, перемикати можна буде. Просто по факту замість рус. буде українська)

А де взяти хоча б якусь інструкцію для цього файлу? Наприклад, як саме забити букви іїє (їх коди)
Як залишити деякі букви як опції в додаток до стрілочок? Наприклад, я б взяв цю клаву ( beta.hstor.org/...36/3ea8b057.jpg ) і букви БЮЇ розніс би на стрілочки. При чому, я так розумію, можна зробити, аби в англійській розкладці стрілочки працювали корректно, а в українській — тільки з зажатим «ctrl»

По принципу з рос. «ьі»:
Cyrillic_yeru, Cyrillic_YERU,
Для «ї-Ї» ставте
Cyrillic_yi, Cyrillic_YI,
Для «є-Є»
Cyrillic_ye, Cyrillic_YE,
Для «ґ-Ґ» на жаль не знайшов...

А де взяти хоча б якусь інструкцію для цього файлу?
чесно кажучи хз)
При чому, я так розумію, можна зробити, аби в англійській розкладці стрілочки працювали корректно, а в українській — тільки з зажатим «ctrl»
Так, поляки по тому ж принципу зробили.
На вашому місці я б відкоригував ту частину, що відповідає з російську розкладку, замінив би «ьі» на «і», зворотнє «е» на «є».
Зробіть бекап і степ-бай-степ пограйтеся))

Величезне дякую!

що відповідає з російську розкладку
Але ж вона з стрілочками на двух кнопках, а не на чотирьох.

Та немає за що)
Чесно кажучи я не власник, тому детально не знаю)

Підписатись на коментарі