• Кто хочет обратно в офис?

    В нашей фирме всегда можно было работать удаленно, коллеги, живущие за Киевом, приезжали в офис 2-3 раза в неделю, остальные чаще. 18 марта все остались дома, так и работаем. Я почти без проблем адаптировался, хотя такого вкусного кофе, как в офисе, у меня нет. Единственное — у меня не выходит «оставлять работу на работе». Раньше, если есть задача, которую пока не знал, как решить, я спокойно вечером шел домой, зная, что утром решение найти будет проще. Теперь же я могу об этом думать и в 9 вечера, и в 11. В офис хочется, но только потому, что там никогда не было обязательным присутствовать 5 дней в неделю.

  • Лучшие места для удаленки в Украине

    Журнал «Фокус» підбив підсумки Всеукраїнського муніципального опитування, за результатами яких сформував рейтинг комфортності українських міст. Хмельницький виявився на другій позиції у рейтингу, пропустивши вперед лише Київ (вересень, 2019).

  • Країна сієсти: подружжя українських програмістів про переїзд на Мальту й причини повернення додому

    Цікава розповідь, загалом мінуси Мальти зрозумілі, окрім цього: «стара надійна компанія, звідки люди справді можуть вийти на пенсію». Мені здається, що це плюс :)

  • Жратва

    Поділюсь своїм досвідом, як я трохи більше року назад почав готувати собі сам і полюбив це заняття :)
    Спочатку купив книгу Джеймі Олівера — приготував кілька простих страв — переважно з курки, проте далі зіткнувся з труднощами — деякі інгредієнти дуже важко дістати. Відклав книгу.
    Мультиварка. У мене Філіпс. Для холостяка — маст хев. Не лише тому, що там є таймер і «не пригорає». Книга рецептів дуже толкова і новачку буде зовсім не важко розібратись.
    Готую плов (рис та спеції купую у вихідців із середньої Азії), тушковану яловичину, картопляний гратен (надзвичайно просто і смачно, головне взяти найжирніші вершки), пасту з соусом болоньєзе, фаршировані перці, гречку з грибами та свининою і ще багато чого. Із часом приходить досвід — інгредієнти можу відміряти на око, без кулінарної ваги, можу одне замінити іншим і т.д.
    Але мультиварка — це готувати для себе. Найбільший кайф від приготування їжі отримуєш, коли запрошуєш у гості друзів, які їдять твої страви, хвалять і не вірять, що це ти приготував сам :) Бо раніше їли з тобою лише в ресторані, а якщо і вдома, то це були похмільні ранки із кавою та яєчнею максимум :) Саме коли здобуваєш цей ачівмент, тоді розумієш, що все це було не дарма :)
    У мене є моя фірмова страва — лазанья, від якої всі друзі і сусіди у захваті. Потрібно потратити 3 години, але виходить ціле деко, якого вистачає на велику компанію та ще залишається покласти в судочок і взяти на роботу. Також той самий гратен, що для себе я печу у мультиварці, можна спекти в духовці на велику компанію. М’ясо — теж дуже просто. Шмат найкращої частини свині (балик) — посолив, поперчив, посипав сушеним розмарином, або кілька гілочок свіжого, якщо є і в холодильник на пару годин під притиснутою тарілкою, потім в рукав, на деко і в духовку. Коли м’ясо приготується — це буде основна гаряча страва, потім кілька днів я роблю з ним бутерброди з собою. Риба — теж просто. Ось рецепт, наприклад, — hungryhus.com/...​qWSVucnOh4yQ7hU7LYC6X5eJw
    Маю хороші каструлі і сковорідку, перші страви готую нечасто, надаю перевагу тому, що можна покласти в судочок і взяти з собою на роботу. Але зараз сезон гарбуза, тому готую із задоволенням гарбузовий крем-суп, який їм на вечерю, це теж просто і смачно.

    Загалом приготуванням їжі я зайнятий двічі на тиждень — один вечір буднього дня і ранок суботи (я мало вживаю алкоголю, тому похмільні ранки в минулому :) ), готую одночасно в мультиварці, на плиті і в духовці, приготованого мені вистачає майже на тиждень. Лише салати я готую в той день, коли їм, зазвичай щось просте — помідори (прикольно коли кількох різних сортів та кольорів) із рукколою і оливковою олією, або з моцарелою, оливковою олією, ложкою соусу песто та кількома краплями бальзамічного оцту.

    Ресторани теж дуже люблю, хожу туди кілька разів на місяць. Іноді можу поїсти в ПХ, але то скоріше виключення. Можу також поїсти в Маку, або купити пиріжків в «Ярославі» на Яр.валу, замовити піцу або бургери (це спеціалітет нашого ЖК, дійсно круті чуваки готують та доставляють на протязі 30хв.)

    Тобто мій кейс — це, по перше, отримувати задоволення від приготування їжі, що неможливо, коли ти їси лише сам, потрібно запрошувати друзів, які розділять з тобою трапезу. А по-друге — готувати кілька страв на різних поверхнях одночасно, щоб заощадити час.

  • Уйти из IT: бывший контрактор Google о возвращении в Киев и смене профессии

    Таку дискусію пропустив :) Знаєте, ваш аргумент про «природні» не витримує жодної критики хоча б тому, що з точки зору природи секс з 13-річною більш «природній», ніж з 33-річною, бо у першої вищі шанси народити здорове потомство. Але чи є це правильно? Мабуть, ні, правда? :) Але ж природно! :)

    Підтримали: profik den, Stanislav Oles
  • Иная реальность: волонтерство в чужих странах для айтишника

    Я ездил волонтером в Германию, работал в музее на месте бывшего концлагеря и на местах военных захоронений. Это отличный опыт, интересные знакомства и хороший отдых, поскольку работа — это максимум 20 часов в неделю, а остальное — экскурсии, вечеринки и т.п., короче «на моря» — это скука смертная по сравнению с этим.
    К сожалению, после 30 лет в волонтеры не берут.

    Кому интересно — www.volksbund.de

    Підтримали: Eugene, anonymous, Andrii Serhiienko
← Сtrl 12345 Ctrl →