Я з велосипеда падав менше раз ніж спотикався.
Світ змінився. Раніше інформації було мало і доступ до неї був складний. Зараз я з допомогою Ґуґла можу підняти більш ніж достатньо теоретичної інформації по будь якому питанню, але не вистачає практики.
Дивно, чому «юристи» взяли за приклад Піратську Бухту, а не Ютуб чи Дропбокс? Чим вони відрізняються від ex.ua Там теж є нелегальний вміст, і його теж видаляють на вимогу.
Таким образом s1 > s0 автоматом забирает право у человека считаться профессионалом,
Так, і це ціна при якій замовники вважають що без такого професіонала дешевше ніж з ним.
Человек способен делать гуано-сайтики за копейки — достаточное качество и достаточно дешиво. По вашей логике он профи.
Якщо вона тільки «здатна» робити сайти але не робить їх — то як визначити достатню ціну на його роботу? Якщо людина клепає сайти за копійки і може прожити на ці гроші — це його професія, і він професіонал.
А мега гуру, который может сделать такой же сайт,
О, докопалися нарешті. «Гуру» ≠ «професіонал». Згодні?
Мы обсуждаем !садовника!, который выращивает яблоки. Я утверждаю что его профессионализма как садовника не зависит от цены по которой он их продает
Ну він же ж їх таки вирощує і таки продає — значить він здатен виробляти достатньо якісний продукт за доступною ціною — отже він професіонал. Шо не так?
Чому ви вперто називаєте «достатньо дешеву» ціну «низькою» або просто «дешевою»? Ви погано розумієте українську мову?
> Профессионал может получать ЗП выше рынка?
1. ЗП вище середньої ринкової? Ну так середня ринкова тому і називається середньою.
2. ЗП за межами ринкової ціни (на порядки вище максимальної на ринку)? Ну так це вже мистецтво. Щоб продати яйце не за гривню а за десятки тисяч золотих рублів треба бути Фаберже.
Ціна на ринку може гуляти від мінімальної до максимальної і є продуктом згоди між покупцем і продавцем. Одні й ті самі яблука можуть продавати на одному ринку на сусідніх лотках по дуже різним цінам — це всеодно буде торгівля по ринковій ціні. Але якщо яблука будуть роздавати безплатно або ціну на яблука завищать, то торгівля загнеться.
Професіонал продає як продукт свій робочий час і свої робочі навики. Якщо професіонал роздаватиме свою роботу безплатно або виставить таку ціну що його ніхто не найматиме, то йому доведеться змінювати професію.
Звідки ви вивели що яблука при ціні в $2 за кілограм автоматично стають в два рази крутішими — для мене загадка. :-/
Я не побачив контрприкладів.
«Достатньо дешево» — це не «дешево». Вони навіть пишуться по різному.«Достатньо дешево» — це трохи менше за «трошки дорого». Це компромісна ціна між потребами професіонала, який на ці гроші має як мінумум прожити, можливостями ринку, і конкуренцією з боку аматорів. При виході ціни за межі «достатньо дешево» професіонал або втрачає роботу (так як він виходить за дорогий для ринку) або міняє професію (так як йому не вигідно цим займатися).
Зв’язок між професіоналізмом і ціною прямий — якщо якість та сама, то клієнт вибере того, хто дешевший. Інший втратить роботу і, відповідно, змінить професію.
> То есть найдутся профессионалы для которых цена будет выше чем для аматоров.
Покажіть мені таких. Покажіть мені людей з вулиці які розроблять повноцінний комерційний проект ціною в кілька мільйонів не гірше за професіоналів — тоді я повірю.
Наведіть контрприклади, а то голословні заяви і я робити вмію.
Із мого твердження ми отримуємо, що професіонали — достатньо дешеві.
Напр. проект А можуть виконати X студіків (аматори) за Y місяців або Z професійних програмістів за K місяців. Вгадайте з двох раз, який варіант буде дешевший при однаково високій якості кінцевого продукту?
Ок, тоді зустрічне запитання — якщо людина хоча за свою роботу барабан — це аматор?
Я подумав що ви пропустили «не» в своєму запитанні, тому що інакше я не розумію з чим ви сперечаєтеся.
Цена тут не при чем. Если человек делает свою работу качественно (быстро, сюда же), но при этом хочет получить за это денег, то он не профессионал?
Ні — це не професіонал, це аматор, і це його хобі.
PS.Якщо ви знаєте таких безплатних професіоналів — скиньте мені їхні контакти в приват — я найму собі з десяток.
Єдині критерії професіоналізму — це ціна і якість. Професіонал — це людина, яка зробить ту саму роботу достатньо дешево, забезпечивши достатню якість.
Принаймні я завжди обираю по цим двом параметрам в будь якій галузі — щоб було достатньо якісно і достатньо дешево.
Людина, яка не може забезпечити якість — аматор.Людина, яка може забезпечити високу якість але вимагає високу ціну — митець.
Хтось прогулював економіку. Дохід від прибутку чим відрізняється?
> Тех проблем, которые он описывает, в нормальных ормах (i.e. SQLAlchemy) нет.
В SQLAlchemy ті самі проблеми. Прямо в коді класа можна писати які поля є індексними і які типи даних використовувати в таблиці — де тут абстракція?
Сижу на Fedora 14 і вам того ж раджу. RussianFedora вже містить все потрібне для домашнього компа. Centos чудово працює на серверах.
Практика показує, що досвід в прикладній області на порядок зменшує кількість помилок. Тобто якщо ПМ має досвід розробника, то він завчасно бачитиме проблеми зв’язані з розробкою, і зможе їх усунути. Якщо ПМ має досвід ПМ-а, то він завчасно бачитиме проблеми зв’язані з керуванням проектом, і їх усуне.
В конкурентному середовищі, клієнт віддаватиме перевагу тому ПМ-у, який створює йому менше проблем, тобто ПМ-у який має стаж в обох галузях.
З іншого боку, класики менджменту кажуть, що нормальний менджмент при конфлікту строків і якості, віддасть перевагу строкам, що часто приводить до загибелі компанії (погане слово: торопилы). Нормальний інженер в такій ситуації віддає перевагу якості, що часто приводить до втрати клієнтів або ринків на початкових етапах.
З власного досвіду розробника, з програмістом ПМ-ом можна нормально поговорити, а чистого ПМ-а можна тільки послати, бо, щоб з ним поговорити, його треба кілька років натаскувати. З власного досвіду як клієнта ситуація прямо протилежна — нормальний ПМ говорить про віхи, строки і бюджети а не про всіляку технічну х-ю, але платять не за це, а за результат.
IMHO, найкращий результат досягається коли є чистий ПМ, техлід(чистий технарь), і представник власника (технарь з можливостю поговорити з клієнтом і знаннями в клієнтьскій прикладній області), з яких кожен має досвід і право вето, але це дорого. А коли змішувати всі три ролі в одного ПМ-а, то тоді потрібен ПМ з досвідом роботи в усіх трьох галузях.